Party Review: Trance Energy

Trance Energy had dit jaar drie zalen voor de muziekstijlen, te weten: Hardstage, Mainstage en Clubstage (ook wel Lexion genoemd). De line-up van deze zalen kan je op de vorige pagina vinden. Aangezien ik als enige FOK!reviewer daar rond liep was het nogal moeilijk om van alles een goed beeld te krijgen, en elke dj te kunnen beoordelen.
Zo heb ik een keuze moeten maken naar welke dj's ik wilde gaan luisteren, best lastig af en toe. Thuis had ik al ongeveer een eigen time-table in elkaar gezet zodat ik redelijk snel naar de volgende zaal zou kunnen lopen.
mainstage
Binnenkomst
Voordat we begonnen te rijden naar Utrecht hadden we al in gedachten om gewoon de parkeerplaats voor de Jaarbeurs te nemen. Maar dat ging even heel anders. We werden namelijk naar P4 gestuurd, dat is de parkeergarage aan de achterkant van de Jaarbeurs. In het smsje wat ik had gehad met de toegangscode stond dat ik bij ingang oost moet zijn. Maar goed ik kende maar één ingang van de Jaarbeurs en dat is aan de stationskant. Al snel kwam ik er achter dat je via Holland Casino ook naar binnen kon. Daar was dan ook de gewone entree voor de bezoekers met kaartje. Bezoekers met een kaartje konden dus niet via de Stationskant naar binnen maar moesten helemaal omlopen om bij hun entree te komen. Iets wat niet goed aangegeven stond vond ik persoonlijk. Na een tijdje gewacht te hebben op mijn collega TripleM konden we naar binnen. Tijd om de jassen op te hangen, ik graaide al in mijn zak op zoek naar twee euro om mijn jas op te hangen. Dat was kennelijk helemaal niet nodig als je via de guest/artiesten ingang naar binnen ging. We moesten doorlopen naar de volgende balie waar de code van het smsje werd gecontroleerd met je naam. Nadat we onze bandjes om hadden gekregen werd het tijd om de zalen en indeling eens goed te gaan bekijken.

Indeling/Aankleding
Zoals ik al eerder zei nam Trance Energy drie zalen in gebruik alleen voor de feestbeesten onder ons. Verder hadden ze nog een zaal omgebouwd tot chill ruimte. Deze heb ik echter niet bezocht. Hieronder zie je de indeling van de Jaarbeurs voor Trance Energy.

De zalen lagen dicht bij elkaar zodat je niet ver moest lopen om naar de volgende zaal te komen. Toen ik binnen kwam lopen had ik even geen idee in welke zaal ik nou stond. Was dit nou de Clubstage of Mainstage? Als ik nou eens beter uit mijn doppen had gekeken bij het binnen komen van de zaal dan had ik gezien dat er grote doeken boven elke zaalentree hing met daarop de naam van de zaal. Goede avond Claudia en de nacht was pas net begonnen. Achteraf gezien kwam ik dus binnen in de Clubstage aka Lexion.

De aankleding van de Lexion bestond voornamelijk uit de kleuren rood en geel met veel gouden kronen. Echt club-achtig. De belichting in deze zaal was voornamelijk rood en geel. De zaal was kleiner gemaakt door middel van gele doeken die ze eromheen hadden gehangen. Zo kon je makkelijk langs deze zaal naar de volgende wandelen zonder door de dansmenigte te hoeven wandelen. Vanuit de Club kon je doorlopen naar de Main en Hardstage. Wij zijn eerst naar de Hardstage gelopen aangezien ik nogal een hardstylefreak ben.

Die zaal was al een stuk groter en wat donkerder van opzet. Grote fan's hielden het daar nog redelijk koel in het begin van de nacht. Wat eigenlijk meteen al opviel was het mega spandoek voor In Qontrole van Q-dance wat 10 april gehouden wordt. Boven het podium was alles van ijzer en daaruit waren toxic-symbolen gehaald en met geel licht erachter was dat super-gaaf om te zien. Verder mocht er in die zaal natuurlijk geen laser ontbreken. Deze zaal gaf je een beetje ruiger, industrie-gevoel met veel ijzer en staal. Tijd om de laatste en grootste zaal te bekijken, de Main.
mainstage
In de Mainstage stond het guestdeck, eerst daar maar eens een kijkje nemen. Je moest drie trappen omhoog voordat je op het deck uitkwam en een mega-gaaf overzicht had van de mensen in de Mainstage. Toen pas kon je eigenlijk zien hoe groot die zaal wel niet was. Op het guestdek lag een discovloer die elke keer van kleuren verwisselde. Verder hadden ze daar hangtafels en een eigen bar. Aangezien het guestdeck aan het einde van de zaal stond kon je niet zien waar de dj zich bevond. Voor elke dj-wissel in de mainstage kwam er vuurwerk uit de hoeken van de Mainstage. Ze hadden zeker niet zuinig gedaan met lasers. In het midden van de zaal stond een grote zuil met daarop allemaal kleine tv's. Vooraan hingen grote doeken waarop men mee kon kijken. Verder hingen er in de zaal overal gekleurde TL-balken die de sfeer moesten aangeven. De aankleding bij de draaitafels was ook gaaf gedaan.

Eten en drinken
Tegenwoordig moet je bijna bij elk feest met twee soorten muntjes betalen. Een aparte voor drinken en een aparte voor eten. Hier was dat gelukkig niet het geval. Je kon vijf munten kopen voor 10 euro, dus 2 euro per muntje. De witte plastic munten zijn voorzien van een Trance Energy logo zodat je ze de volgende keer niet weer kan gebruiken. Best jammer als je er nog veel over hebt. Je betaalde twee muntjes voor een redbull, een muntje voor frisdrank en ook zeer goed geregeld; één muntje voor ijs. De standjes waren op zich best goed verdeeld, aangezien ik nogal klein ben en de zalen nogal groot waren moest ik echt op mijn tenen gaan staan om te kijken waar de bar was. Bijna in elke zaal stond een eet-stand behalve in de Hardstyle, daar was alleen een bar te vinden. Ik vond één eet-stand in de Main absoluut te weinig aangezien die zaal echt heel groot was.
mainstage
Wc's
Naast de standaard Jaarbeurs wc waren er geen aparte wc's neergezet. De wachtrij voor de wc's was dan ook behoorlijk lang. Ze waren nogal smerig, op den duur heeft men zelfs in de prullenbakken en tegen de muur staan plassen. Klein minpuntje. Maar goed als men moet betalen voor schone wc's dan zeurt men weer dat ze geld moesten betalen. Nu waren ze gewoon smerig maar gratis.

Sfeer
De sfeer vond ik ronduit goed, ik heb geen rare dingen meegemaakt. Zelf heb ik wel eens meegemaakt dat men denkt dwars door je heen te lopen, dat was zeker niet het geval.