FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 3 februari 2004

Betonlaag over laatste schuilplaats Hussein

Schmiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De schuilplaats waar Amerikaanse soldaten Saddam Hussein in december aantroffen gaat bedekt worden met een betonlaag. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat het plaatsje Al-Dawr, nabij Tikrit, een toeristische attractie zal worden, zoals het Russische persbureau Itar-Tass eind december beweerde.

Het was eerst de bedoeling dat de schuilplaats zou worden vernietigd, maar wegens eventueel onderzoek is besloten om dit toch maar niet te doen. Ingenieurs in dienst van het Amerikaanse leger hebben de opdracht gekregen om een betonnen dekplaat te maken voor het gat. Het is nog niet bekend wanneer het werkelijk afgedekt zal worden.

Zaak Sedar Soares levert 50 tips op

De politie van Rotterdam heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin de zaak over de dood van de 13-jarige Sedar Soares werd behandeld, ongeveer vijftig tips binnengekregen. Een jaar geleden werd de jongen op het parkeerdek bij metrostation Slinge doodgeschoten toen hij sneeuwballen gooide. "Een aanzienlijk aantal voor een zaak die toch al een jaar geleden is", aldus een woordvoerder van de politie. De tips zullen de komende tijd door de politie worden nagetrokken.

De politie deed in de uitzending een oproep aan mensen die tijdens de schietpartij in het metrostation waren, maar zich nog niet bij de politie hadden gemeld, om dat alsnog te doen. Verder vroeg de politie om meer informatie over mogelijk criminele activiteiten op het plein bij het metrostation.

Tot voor kort hield de politie er rekening mee dat er gericht op de sneeuwballen gooiende jongens was geschoten. Nu sluit justitie echter niet uit dat Sedar toevallig is geraakt toen er werd geschoten op het plein.

'Onderbezetting supermarkten door prijzenslag'

Albert Heijn De prijzenoorlog bij supermarkten is plezierig voor de consument, maar minder prettig voor het supermarktpersoneel zelf. Dat zei FNV Bondgenoten vandaag. Steeds meer supermarkten zouden lijden onder onderbezetting bij het personeel. Er wordt steeds minder personeel ingezet om de loonkosten laag te houden.

"Er is dikwijls geen leidinggevende aanwezig en er wordt te veel ongekwalificeerd personeel ingezet. Werknemers voelen zich daarom soms onveilig", zo zegt de vakbond. Door de vakbond is al aangegeven dat bij de komende onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de supermarkten geëist gaat worden dat bedrijven meer personeel zullen inzetten.

De Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Levensmiddelen zegt de klacht van de bond "ketelmuziek voorafgaand aan de CAO-onderhandelingen" te vinden. Toch ontkennen de werkgevers niet. "Personeel is de hoogste kostenpost. Het is logisch dat daar kritisch naar wordt gekeken als de marges onder druk staan", aldus een woordvoerder.
_
De prijzenoorlog zoals deze tot nu toe is verlopen:

ronde 1: AH verlaagt de prijzen van ruim duizend producten. Anderen volgen.
ronde 2: AH verlaagt de prijzen van 300 artikelen, anderen volgen weer.
ronde 3: Super de Boer en Konmar verlagen de prijzen van 250 producten
ronde 4: Edah zet de vierde ronde in, door opnieuw vele artikelen te verlagen in prijs.
ronde 5: AH verlaagt de prijs van 300 producten.
ronde 6: Discounters slaan terug
ronde 7: Albert Heijn komt met een goedkoop zuivelassortiment op de markt.
ronde 8: Diverse supermarkten verlagen de prijzen van vijfhonderd artikelen.

Uitslag Amstel Cup (3-02-04)

Sparta heeft vanavond als eerste club de halve finale van de Amstel Cup bereikt. Het was thuis na strafschoppen te sterk voor NEC (3-2).

De Rotterdammers mochten op Het Kasteel aantreden tegen NEC. Na een op-en-neergaande wedstrijd bleef het in de reguliere speeltijd 0-0, daarop werd verlengd. Ook in de verlenging werd niet gescoord, waarna strafschoppen de beslissing brachten.

Keeper Frank Kooiman bracht vervolgens Sparta in de halve finale. De doelman stopte liefst drie inzetten, waarna Sparta doorbekert.

Sparta - NEC (0-0) 3-2 n.s.

Jarda Simr (NEC) 0-1
Evgeny Levchenko (Spa) 1-1
Resit Schuurman (NEC) mist
Davy de Fauw (Spa) mist
Fabian de Freitas (NEC) mist
Ricky van den Bergh (Spa) 2-1
Pascal Heije (NEC) 2-2
Danny Schenkel (Spa) 3-2
Rob Wielaert (NEC) mist

Uitleg over kweken cannabis op Britse radio

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Britse radiozender BBC heeft een "tuinspecialiste" tijdens haar eigen programma tips gegeven om thuis cannabis te kweken.

Cannabis

Tijdens de uitzending werd er opgebeld door een luisteraar, die zich afvroeg welke compostsoort en voedingstoffen hij moest gebruiken om de plant met de naam "Northern Light" netjes te laten groeien. Ook vroeg hij zich af hoe vaak het plantje water moest krijgen. Presentatrice Frieda Morrison dacht dat de luisteraar het over een koolsoort had en gaf netjes antwoord op de vraag. Later bleek dat het over een cannabisvariant ging.

"Ik vond het al zo merkwaardig dat iemand kool in een verwarmde serre wilde kweken", was het commentaar van Morrison. De BBC heeft zich verontschuldigd voor het misverstand.

Materazzi twee maanden geschorst

Marco Materazzi is wegens een vechtpartij afgelopen zondag na de wedstrijd van zijn club Internazionale tegen Siena voor twee maanden geschorst van de Italiaanse velden.

Naast deze schorsing kreeg de reservespeler een boete van 5000 euro, dit alles omdat hij in de spelerstunnel Brona Cirillo een paar klappen gaf na de wedstrijd.

Cirillo was kort na het incident te zien voor een tv-camera met blauwe plekken in zijn gezicht en een gescheurde lip, hij verklaarde dat hij gedurende het hele duel was uitgescholden. Materazzi gaf toe dat een handgemeen is geweest maar dat Cirillo, ex-speler van inter, hem opgezocht had. Inter-president Facchetti denkt erover om stappen te ondernemen tegen zijn speler.

Scholier maandenlang mishandeld en gefilmd

j0han en Ikenzo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Noord-Duitse Hildesheim hebben vier zeventienjarige jongens vandaag bekend een klasgenoot op school maandenlang te hebben mishandeld en hem naakt te hebben gefilmd. Vijf andere scholieren zouden soms hebben meegedaan.

De achttienjarige jongen zou vaak tijdens pauzes in een opslagruimte geslagen zijn met ijzeren staven, stokken en andere voorwerpen. Daarna werd hij gedwongen om zijn naakte, geschonden lichaam te laten zien voor de camera.

De mishandeling zou een publiek geheim zijn op de school voor beroepsonderwijs; meer dan eens keken andere leerlingen toe zonder in te grijpen. Toen het viertal de opnamen van de jongen echter op internet zette brak de hel los. De hele klas is meegenomen voor verhoor op het politiebureau. Het slachtoffer wordt behandeld door psychiaters.

Kamermeerderheid wil grenzen dicht voor EU-werknemers

In de Tweede Kamer is het vandaag tot een botsing gekomen tussen het kabinet en de kamerleden. Zo was een meerderheid van de Kamer tegen het voorstel van het kabinet om de komende jaren 22.000 werknemers uit nieuwe EU-landen zonder voorwaarden toe te laten. De politieke partijen CDA en VVD willen een stap verder gaan, door enkel mensen binnen te laten, wanneer honderd procent zeker is dat ze geen Nederlanders verdringen op de arbeidsmarkt.

Een meerderheid steunt het voorstel van de VVD en het CDA. Zo staan ook de SP en waarschijnlijk de LPF achter het voorstel. Dat bleek dinsdag tijdens het kamerdebat met staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken. Rutte heeft de motie van CDA en VVD "zeer krachtig ontraden."

De Kamermeerderheid heeft de vrees dat door de komst van werknemers uit de tien landen, die per 1 mei tot de EU toetreden, veel veelal laagopgeleide Nederlanders zonder werk komen te zitten.

Het Centraal Planbureau heeft berekend dat hoogstens negenduizend uitkeringen er bij zullen komen. Dit is voor het CDA, de VVD en de SP reden om de arbeidsmarkttoets te handhaven. Momenteel bestaat deze toets voor werknemers van buiten de EU. Deze zou dan ook voor de werknemers uit de nieuwe EU-landen moeten gaan gelden.

Rutte is het niet eens met de kamermeerderheid. De staatssecretaris is van mening dat Nederland dit niet kan maken tegenover de nieuwe lidstaten. Door het tweede paarse kabinet is de verwachting gewekt dat Nederland zijn grenzen per 1 mei helemaal zou openen. Desondanks hebben de meeste huidige EU-landen soortgelijke beperkingen ingevoerd.

Valse bommelding in gemeentehuis Venray

gemeente venray Een valse bommelding heeft vanochtend voor veel onrust gezorgd in het gemeentehuis in Venray. Rond 8.15 uur ontving de gemeente een brief waarin gezegd werd dat er om 15.00 uur een bom zou ontploffen. In de brief werd een link gelegd met het jongerencentrum Dingus, dat al enkele jaren ruzie heeft met de gemeente.

Meteen na ontvangst van de brief hield de burgemeester een crisisberaad. Om 10.15 uur gaf hij opdracht het gemeentehuis te ontruimen. Binnen een half uur hadden de 300 medewerkers en een aantal burgers het gemeentehuis verlaten. Ook de naastgelegen muziekschool werd ontruimd. Vervolgens begon de politie met de zoektocht naar het explosief. Gemeentemedewerkers die goed bekend zijn in het gebouw assisteerden het speciale team, maar er werd niets gevonden.

De zaak zal verder onderzocht worden. Hierdoor is het niet mogelijk verdere informatie te verstrekken met betrekking tot de inhoud van de melding. Wel heeft de politie bekend gemaakt dat er geen aanwijzingen zijn om een verdachte binnen jongerencentrum Dingus aan te wijzen.

Zie ook: www.L1.nl

Russen gewoon naar EK

Wales heeft bij de UEFA geen gelijk gekregen in de poging toch nog naar het EK te kunnen.

Wales wilde in plaats van Rusland naar het EK. De Russische speler Egor Titov was na de wedstrijd tegen Wales schuldig bevonden aan het gebruik van doping. De speciale commissie van de UEFA heeft de klacht om twee redenen afgewezen. Op de eerste plaats is Wales er niet in geslaagd te bewijzen dat Titov ook in de return in Cardiff positief was. Ten tweede schrijft de anti-doping code, die de UEFA onderschrijft, voor dat een speler individueel moet worden gestraft en niet het team.

Wales kan nu nog tot zaterdag aangeven tegen de uitspraak in beroep te gaan. Gezien eerdere woorden van bondscoach Mark Hughes is dit wel waarschijnlijk: "Bromantan is een middel dat vermoeidheid voorkomt. Het is bewust genomen door die jongen om zijn prestatie te verbeteren. Wij hebben de effecten daarvan zeker ondervonden, want zij zijn sterker geëindigd dan wij in de tweede wedstrijd."

Bedrijf moet proces stoppen vanwege stank luiers

George1985 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het college van Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland heeft vandaag besloten dat het wereldwijd unieke Arnhemse bedrijf Knowaste vanaf volgende week vrijdag haar plastic-agglomerator niet meer mag gebruiken totdat geurbeperkende maatregelen zijn genomen. Reden hiervoor is de stankoverlast voor de omgeving die veroorzaakt wordt door de verwerking van vieze luiers en incontinentiemateriaal.

Eerder gedoogde het college het gebruik van de stinkende plasticverwerker. De provinciale commissie voor beroep- en bezwaarschriften gaf de klagers echter gelijk. Volgens de commissie is de stankoverlast zo erg dat de milieuhygiëne in de omgeving in gevaar komt. Knowaste is inmiddels al begonnen met maatregelen om de overlast terug te dringen. Er wordt onder andere een hoge schoorsteen gebouwd.

Het bedrijf zamelt bij crèches, peuterspeelzalen, verpleeg- en verzorgingstehuizen gebruikte luiers in, waarvan via een uniek proces nieuwe producten zoals plastic korrels worden gemaakt. Omdat het bedrijf uniek is in de wereld willen de GS het alle kansen geven. De overlast veroorzakende plastic-agglomerator wordt gebruikt in een nieuw bedrijfsproces dat nog uitgetest wordt. Twee keer eerder werd het gebruik van het apparaat door de GS gedoogd maar bij de derde gedoogbeschikking was voor anderen in de omgeving de maat vol.

Knowaste moet door deze uitspraak een proefopstelling voor de productie van plastic uit luiers stilleggen. Andere recycleprocessen in het bedrijf gaan echter gewoon door. "Wij erkennen dat het verwerken van plastic uit de luiers enorm veel stank heeft veroorzaakt. Als we in 2005 een definitieve opstelling gaan bouwen moet dat probleem opgelost zijn," aldus directeur N. Willems.

Omliggende bedrijven geven aan dat met name in de vorig jaar zeer warme maanden augustus en september de stank zo erg was dat werknemers er misselijk van werden. Bovendien konden de bedrijven door de vieze lucht geen klanten meer ontvangen. Om de stank draaglijk te houden, moet een naastgelegen fotolaboratorium vijf keer per dag de lucht binnenshuis verversen. De buren vinden dat de stank sinds pogingen van Knowaste om de lucht van de luiers te maskeren alleen maar erger is geworden.

De komende weken zal de provincie geurmetingen doen om een maximale emissie vast te stellen voor de plasticverwerking bij Knowaste. Die grenswaarden zullen opgenomen worden in een nieuwe vergunning, die het bedrijf pas zal ontvangen wanneer er voldoende maatregelen zijn genomen om de stankoverlast te beperken.

Vreemd schedelachtig object bij Opportunity

In de nieuwe panoramafoto van de Marsrover Opportunity, is een vreemd object te zien dat veel weg heeft van een gefossiliseerde schedel van een geitachtig wezen. Hier wees een Fok!ker op op het forum.

Het object bevindt zich middenrechts in de foto, en het lijkt op een steen met twee hoornachtige uitsteeksels. Ook lijkt er nog iets als tanden aan te zitten. Er is duidelijk een schaduw te zien die door een uitstekende hoorn veroorzaakt wordt. Op onderstaande afbeelding is te zien waar het object ligt. Het contrast in de uitvergroting is voor de duidelijkheid verhoogd:


Het object toont een grote gelijkenis met een gefossiliseerde schedel van een geit. De onderste foto toont een gefossiliseerde schedel van 20 miljoen jaar oud, gevonden in China:Het gebied waar de Opportunity geland is heet Meridiani Planum, en is rijk aan het mineraal hematiet, dat normaal geproken alleen ontstaat in waterrijke gebieden. Sedimentlaagjes in de achterliggende rotsen kunnen ook duiden op wateractiviteit in het verleden. Over wat het schedelachtige object werkelijk is, is nog geen uitspraak gedaan.

Hennepteelt geruimd op kamp in Waalre

Bij een inval op een woonwagenkamp in Waalre zijn zeven personen aangehouden. Het zevental wordt verdacht van illegale hennepteelt. Op het kamp werden negen kwekerijen opgerold. Verder nam de politie een aantal voertuigen in beslag: zeven auto's, drie scooters en een quad.

Met zo'n 100 man viel de politie vanochtend het kamp binnen. In een aantal grote loodsen werden de kwekerijen aangetroffen; in totaal stonden er ruim 4.100 hennepplanten te groeien en bloeien. De elektriciteit werd illegaal afgetapt en er was ook geknoeid in een elektriciteitshuisje.

De zeven arrestanten - in de leeftijd van 25 tot 58 jaar - zijn al vaker betrapt op de illegale teelt van nederwiet.

'Misbruik en geweld door seksuele revolutie'

Neftizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Seksueel misbruik van kinderen en huiselijk geweld tegen vrouwen zijn te wijten aan de seksuele revolutie van de jaren zestig. Dat menen althans de Spaanse rooms-katholieke bisschoppen, die de misstanden ''de bittere vruchten'' van die revolutie noemen.

De bisschoppen publiceerden vandaag een document waarin staat dat door de grotere seksuele vrijheid, seks en huwelijk én voortplanting en liefde los van elkaar zijn komen te staan. ''Door toedoen van politiek en media is Spanje verworden tot een postchristelijk en heidens land met een zwakke moraal'', zo schrijven de bisschoppen.

Volgens de bisschoppen hebben media en politici zich tot spreekbuis gemaakt van ,,homoseksuele pressiegroepen die vermeende rechten opeisen.'' Ze veroordelen de gelijkstelling van homoseksuele relaties aan het huwelijk, waarover in Spanje een debat woedt. Het overheidsbeleid om het huwelijk en het gezin te beschermen, schiet schromelijk tekort, beweren de Spaanse bisschoppen.

De leider van de uiterst linkse partij 'Izquierda Unida' zei in een reactie dat de bisschoppen als ''holbewoners die in de 21e eeuw zijn terechtgekomen'' hebben gesproken. ''Door geweld tegen vrouwen toe te schrijven aan de seksuele revolutie pleiten de bisschoppen de mannelijke daders vrij'', aldus de politicus.

Vandaag vroegste warme dag ooit

McPieter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is voor het eerst dat het zo vroeg in het jaar warm is geweest. Dat werd vandaag gemeld door het KNMI. Er werd vanmiddag in De Bilt 15,9 graden gemeten.

Het vorige record werd gehaald op de huwelijksdag van onze kroonprins. Deze was op twee februari 2002. Het werd die dag 15,5 graden. De hoogste temperatuur die gemeten is in Nederland, in de eerste week van februari, was 17,6 graden. Deze temperatuur is gemeten in het Zuid-Limburgse Epen.

De eerste twee maanden van deze winter hebben weinig kou opgeleverd. Volgens het KNMI komt daar mogelijk verandering in tijdens de tweede helft van deze winter. "Recent onderzoek heeft aangetoond dat in de winter in onze streken de stratosfeer, de luchtlaag boven 10 kilometer hoogte, invloed heeft op het gemiddelde weer tot een week of drie vooruit" , aldus onderzoeker G. van Oldenborgh. "Als de stratosfeer boven het noordpoolgebied kouder is dan normaal, zoals vorige maand het geval was, zijn de westenwinden op grote hoogte sterker en is er een grotere kans op westenwind aan de grond. Het is dan nat en zacht winterweer in Nederland."

Deze situatie was half januari juist omgekeerd. Van Oldenborgh: "De stratosfeer is de laatste dagen zelfs extreem warm. Dat zou dus volgens deze theorie pleiten voor een grotere kans op oostelijke winden en kouder weer. Probleem is dat de onderzoekers nog niet begrijpen welk mechanisme schuil gaat achter dit verband, zodat we uiterst voorzichtig moeten zijn met het trekken van conclusies."
Volgens de huidige voorspellingen van het KNMI, die tien dagen vooruitloopt, laat het koude weer voorlopig nog op zich wachten.

KLM-personeel vast voor coke-smokkel

Gisteren en vandaag heeft de nationale recherche op luchthaven Schiphol elf KLM-medewerkers aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne via de luchthaven. Het onderzoek van justitie richtte zich op KLM-personeel dat in de bagagekelder werkt. Zij zijn waarschijnlijk een belangrijke schakel in de import van de harddrugs.

Gebleken is dat de KLM-medewerkers koffers met cocaïne uit de bagagestroom haalden en de drugs vervolgens naar buiten smokkelden. Tijdens het onderzoek is 117 kilo coke in beslag genomen. Dat gebeurde zowel op Schiphol als op het vliegveld van Aruba. Tevens werd in België een verdachte gearresteerd die 104 kilo cocaïne in zijn auto vervoerde.

De arrestanten komen uit Amsterdam (5), Lelystad, Rotterdam (2), Haarlem, Purmerend en Diemen. Justitie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Ouderen vrijgesteld van solliciteren

Ouderen van 57,5 jaar en ouder die van de WAO geheel of gedeeltelijk na een herkeuring in de WW kwamen, hebben geen sollicitatieplicht. Minister de Geus van Sociale Zaken heeft dit geschreven aan de Tweede Kamer.

Omdat deze mensen te weinig recente werkervaring hebben denkt de minister dat zij te weinig kans maken in de arbeidsmarkt.

Er geldt per één januari van dit jaar een sollicitatieplicht voor werklozen in deze leeftijdscategorie. Voor mensen die op 31 december vorig jaar langer dan een jaar een WW uitkering hadden, is een overgangsregeling van toepassing. In deze overgangsregeling hebben zij geen sollicitatieplicht. De overgangsregeling is nu dus ook van toepassing voor mensen die op 31 december korter dan een jaar in de WW zaten, maar daarvoor arbeidsongeschikt waren.

Middeleeuwse komeetinslag ontdekt

Wetenschappers van de Universiteit van Cardiff, Wales, denken dat ze met de ontdekking van een komeetinslag, zo'n 1.500 jaar geleden, de oorzaak voor de mislukte oogsten en extreme kou uit die tijd hebben gevonden. Het team kwam tot de ontdekking na bestudering van de jaarringen van oude bomen. Daaruit kon worden opgemaakt dat er rond 536-540 na Christus, een periode van extreem koude zomers was geweest, vergelijkbaar met een nucleaire winter.

De wetenschappers geloven dat de oorzaak een komeet was die in de bovenste lagen van de atmosfeer uiteen gespat moet zijn. Het stof en as wat bij deze enorme explosie vrijkwam omsloot daarna de aarde, waardoor zonlicht tegengehouden werd en temperaturen extreem daalden. Historische verslagen uit deze periode uit de geschiedenis, de donkere Middeleeuwen, zijn schaars, maar die er zijn vertellen van mislukte oogsten en vorst in de zomer.

De verrassende conclusie van de nieuwe studie is dat er maar een relatief kleine komeet nodig is om een dergelijk dramatisch effect te veroorzaken. Berekeningen tonen aan dat een komeet van pakweg een halve kilometer in doorsnee, al genoeg is voor een wereldwijde 'nucleaire winter'. Dit is opmerkelijk kleiner dan tot nu toe werd aangenomen. Het aantal kometen dat als 'global threat' wordt aangemerkt neemt hiermee aanzienlijk toe.

De komeetinslag had voor de middeleeuwse bevolking falende oogsten en grote hongersnoden tot gevolg. In dezelfde tijd brak de 'Justiniaanse Pest' uit: naar alle waarschijnlijkheid de eerste builenpestepidemie in Europa. Het is mogelijk dat de ziekte juist toen kon toeslaan omdat de bevolking al verzwakt was door de hongersnood.

Turnleraar veroordeeld tot drie jaar cel

Turncoach Jan T. uit Sittard is vandaag tot drie jaar celstraf veroordeeld wegens het plegen van ontucht met minderjarige meisjes. De officier van justitie had vijf jaar cel geëist.

Twee weken geleden begon het proces tegen de 42-jarige turnleraar. De rechter in Maastricht oordeelde dat T. zich meerdere malen aan turnmeisjes vergrepen heeft in de tijd dat hij werkzaam was bij turnverenigingen Koppel in Amersfoort en St. Hubertus in Maastricht.

De slachtoffers van T. zouden soms meerdere malen per week onzedelijk betast zijn en een aantal van hun kampt nu met ernstige psychische problemen. De trainer zelf wijst de beschuldigen van de hand, hij erkent wel dat hij fysiek contact heeft gehad met de kinderen, maar dat vond hij logisch: "turnen is nou eenmaal een contactsport". Van meer zou volgens hem geen sprake geweest zijn.

Jan T. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. Hij is al de vijfde Limburgse turncoach die de afgelopen maanden in opspraak komt vanwege ontuchtaffaires.

Café op Chileens kerkhof

Op een Chileense begraafplaats is een café geopend, inclusief terras met uitkijk op de graven. Naast het café wordt er ook een crèche geopend waar ouders hun kinderen kunnen achterlaten en moet er binnenkort ook de mogelijkheid bestaan te internetten.

Volgens de eigenaar is er geen sprake van een morbide manier om winst te maken. De man zegt dit alles te doen om het wat makkelijker te maken voor bezoekers. De prijzen zullen dan ook erg laag liggen. Ook zegt hij een aantal klassieke concerten en exposities voor in het café gepland te hebben.

Marsrover Opportunity stuurt panoramafoto

De Marslander Opportunity heeft een mooie panoramafoto van het gebied gemaakt waar deze geland is. De airbagmarkeringen die te zien zijn, geven aan waar de airbag langsgestuiterd is.


In het gebied, Meridiania Planum, zijn blootliggende rotsen te zien. Dit is een doelwit voor de Opportunity om te gaan bestuderen. Het gebied is rijk aan grijze hematiet, een mineraal dat onder andere ontstaat door een reactie met water. De panoramafoto is samengesteld uit 225 individuele frames. Hier is een grote 48MB TIFF versie te downloaden. Klik hier om de high-res 2MB JPG versie te downloaden.

Op de onderstaande foto is een close-up uit de panoramafoto te zien, met kleuren zoals de NASA zegt dat ze op Mars zijn:Bovenstaande foto is samengesteld uit Infrarood-Groen-Blauw. Een effect van het gebruik van het infraroodkanaal is dat bij arithmetische samenstelling het teveel aan rood verschoven wordt in een bijliggend gebied. Hierdoor kan het blauw ook in rood veranderen, zoals in de afbeelding rechts te zien is. De reden waarom infrarood gebruikt wordt, is volgens de NASA dat er meer details te zien zijn.

Keith Laney heeft de raw-foto's samengevoegd op een manier dat het infrarode gedeelte niet naar het zichtbare spectrum verschoven wordt. Op onderstaande foto is te zien hoe het er met een RGB-kanaal uit zou zien, met aangepaste helderheid en contrast:


Grote foto's:
Keith Laney - Meridiani Planum RGB-foto 1
Keith Laney - Meridiani Planum RGB-foto 2
Keith Laney - Meridiani Planum RGB-foto 3

B&H verlengt Jordandeal

Chillmeister wist ons vandaag het volgende te melden:

Terwijl de onderhandelingen met Jos Verstappen weer gestart zijn, laat ook Benson & Hedges van zich horen.

De sigarettenfabrikant heeft haar contract met Jordan verlengd. Teambaas Eddie Jordan hoopt al lange tijd op een financiële injectie om voldoende geld voor komend seizoen te hebben. Hij was dan ook opgetogen dat het team voor het negende achtereenvolgende seizoen met zijn team in zee wil gaan. "We kijken nu opgewonden uit naar het seizoen," zo zei hij.

De beslissing komt ook gunstig voor Ralph Firman die nog steeds hoopt dat hij komend seizoen de twee coureur zal zijn achter Nick Heidfeld. Firman kwam afgelopen jaar samen met een deal met Benson & Hedges dat extra geld inhield als er een Britse rijder uit zou komen voor Jordan.

Nurburgring verlengt contract

Ondanks dat Bernie Ecllestone liever minder Europese GP's wil blijft de Nurburgring voorlopig op het programma staan.

De laatste vijf jaar wordt de Europese Grand Prix gehouden op het Duitse circuit en dat zal de komende vijf jaar weer zo zijn. De organisatie van de race en de lokale overheid bevestigden vandaag dat er het contract met Ecclestone verlengd is. De Europese GP zal dus zeker tot en met 2008 gereden worden.

Het is opvallend dat Duitsland toch twee Grand Prix kan houden op dit moment. Ecclestone bevestigde afgelopen zomer al dat er plek was voor twee GP's in Duitsland. Imola, het tweede circuit van Italië verdwijnt echter wel na dit seizoen van de kalender.

"Microsoft schendt de rechten van de mens"

QuietGuy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Logo van Amnesty InternationalVolgens Amnesty International schendt Microsoft het VN-verdrag voor de rechten van de mens. Doordat Microsoft zijn technologie aan de Chinese overheid verkoopt, kan China onder andere het internet censureren. Volgens de mensenrechtenorganisatie hebben diverse Microsoft-producten ook al bijgedragen aan de arrestatie van diverse dissidenten.

Amnesty International is van mening dat Microsoft te weinig onderneemt om te voorkomen dat hun producten voor schending van de mensenrechten worden gebruikt. Microsoft zou volgens Amnesty International zijn invloed moeten aanwenden om mensenrechten te beschermen en niet om ze te laten schenden.

Vrouw door Marokkanen uit bioscoop gejaagd

Acteurs van de film 'Shouf shouf habibi' Ook in Breda blijkt een voorstelling van de film 'Shouf Shouf Habibi!' voor problemen gezorgd te hebben. Naar eigen zeggen stond de 25-jarige Kim (fictieve naam, omdat ze niet met haar naam in de krant wil) uit Terheijden binnen een kwartier weer buiten. Haar bezoek aan de film zondagavond in het Casino-theater in Breda beschreef ze als een "rotervaring."

Kim was één van de mensen, bestaande uit een groepje van twintig man, die door tientallen Marokkaanse jongeren de bioscoopzaal zijn uitgepest. "Ze gooiden met colaflesjes, we werden bekogeld met popcorn en sigarettenpeuken. En ze riepen naar ons: Ga weg! Deze film is van ons. Jullie horen hier niet!"

Het Casino-personeel wilde niet reageren op het bericht in de krant. "Ik was er niet bij", aldus een operateur. "De bedrijfsleider is er niet, de assistent-bedrijfsleidster die er gisteren bij was, komt morgen weer." Hij weerlegt dat alleen autochtonen de dupe waren. "Ik heb gehoord dat er ook Marokkanen naar buiten zijn gelopen."

'Brabant Cup' als voorbereiding

Een aantal profclubs uit Noord-Brabant hebben bedacht om een 'Brabant Cup' te organiseren in de voorbereiding op volgend seizoen.

De sentimenten die de streekderby's oproepen bij supporters en lokale media is ook door de clubs niet onopgemerkt gebleven. NAC Breda, RKC Waalwijk, RBC Roosendaal en Willem II willen in de voorbereiding op volgend seizoen een toernooi spelen om de zogenaamde 'Brabant Cup'. Het nieuwe toernooi zou plaats vinden in het MyCom-stadion van NAC.

De gedachte is dat zo'n toernooi alleen maar voordelen heeft. Men verwacht grote belangstelling van supporters en regionale media. Voor aantrekkelijke oefenwedstrijden zouden geen lange reizen of grote geldbedragen meer nodig zijn. Deze week zal de beslissing vallen of het toernooi daadwerkelijk wordt georganiseerd.

Zware eisen voor Tilburgse moord

Tegen vier jongemannen die worden verdacht van de moord op de 18-jarige Bart Raaijmakers uit Tilburg, vorige zomer op 18 juli, zijn vandaag zware straffen geëist. De 20-jarige hoofdverdachte Ben-Ammi G., van Antilliaanse afkomst, hoorde 15 jaar cel en tbs tegen zich eisen; hij is degene die de fatale messteken toebracht.

De 19-jarige C. R., die Raaijmakers hard geschopt zou hebben, hoorde 15 jaar eisen voor 'gekwalificeerde doodslag'. Twee overige verdachten, R. A. en G. de G., (beiden 18) hoorden 12 jaar tegen zich eisen.

Bart Raaijmakers werd op de warme zomeravond van 18 juli door de vier aangevallen toen hij met zijn broer en een vriend naar huis fietste. De vier verdachten, die op twee scooters reden, eisten geld. Bart en zijn broer en de vriend weigerden waarna een vechtpartij ontstond.

Uiteindelijk wisten Barts broer en vriend te ontkomem. C. R. en B. G. stortten zich echter op Bart Raaijmakers. Toen die uiteindelijk probeerde overeind te komen, stak Ben-Ammi G. hem drie keer in de rug.

Volgens de officier van justitie hebben de vier de overval gezamenlijk gepland en uitgevoerd. Het maakt volgens hem dan ook niet uit wat het aandeel van ieder afzonderlijk was bij de dood van Raaijmakers.

[update] Dode bij arrestatie in Den Haag

Michel van Bergen, Kampie, Heijntje, ZwartKijker, Arjeno en dutchielady hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdagmorgen heeft de politie op de Zuiderparklaan in Den Haag een 27-jarige man doodgeschoten. De politie wilde de twee mannen, die worden verdacht van een omvangrijke fraude, aanhouden. Hierop openden de verdachten het vuur waardoor er een schotenwisseling ontstond. Eén van de verdachten liet hierbij het leven.

Het tweetal, neven van elkaar, wordt verdacht van het ontduiken van enkele miljoenen euro's aan loonbelasting en premies. Justitie kwam het tweetal op het spoor bij een strafrechtelijk onderzoek naar omvangrijke fraude met tewerkstellingen van mensen via uitzendbureaus.

Update 13:49
Ali Tufan, neef van het slachtoffer, meldt dat de man onlangs is ontvoerd en dat hij nog steeds werd bedreigd. Daarom had hij ook een vuurwapen in huis. Verder zegt hij dat zijn neef zijn pistool wilde trekken en daarop meteen werd doodgeschoten. Hij zou nog geen schot hebben gelost. De politie beweert echter dat het slachtoffer als eerste zou hebben geschoten, waarna een agent terugschoot. De kogelgaten in het raam verraden dat er in elk geval meerdere keren is geschoten.

De familie is woedend omdat hen nog steeds niet is verteld wie de vermeende ontvoerders zouden zijn, en omdat zij vinden dat het slachtoffer beschermd had moeten worden.

Het originele bericht werd om 13:20 uur geplaatst

Foto's groepsverkrachting leiden tot arrestaties

Een aantal mannen in Salt Lake City kon worden gearresteerd nadat ze de foto's van hun groepsverkrachting van een 13-jarig meisje wilden laten ontwikkelen bij een fotozaak. Een medewerker van de één uur service zag op enkele pornografische foto's van de mannen een jong meisje, en waarschuwde daarop direct de politie. Agenten van de afdeling zedenzaken stelden vast dat op de foto's een groepsverkrachting te zien was. Het meisje leek bovendien bewusteloos te zijn. In samenwerking met een team van politie die zich speciaal bezighoudt met straatbendes konden de mannen worden geïdentificeerd.

Drie van de betrokken mannen, alle drie in de leeftijd tussen de twintig en de dertig, zijn inmiddels gearresteerd en de politie is nog op zoek naar een vierde verdachte. De autoriteiten maakten bekend dat de mannen waarschijnlijk verkrachting en seksueel misbruik van een minderjarige ten laste zal worden gelegd. Over de identiteit of de toestand van het meisje werd niets bekend gemaakt.

Allochtonen willen geen zwarte school

Uit een enquête dat het jongerenmagazine Generation Now! onder 539 autochtone en allochtone scholieren hield, blijkt dat veel allochtone jongeren niets van zwarte scholen moeten hebben. Bijna 70% wil het liefst op een gemengde school zitten in plaats van op een zwarte school.

Van de allochtone jeugd huldigt 86% het standpunt dat een gemengde school beter is omdat je dan jongeren van verschillende afkomst leert kennen. Witte scholen zijn overigens totaal niet populair bij allochtone jongeren: maar 3% wil daar op zitten.

Van de autochtone jongeren wil 40% op een gemengde school zitten en 33% gaat het liefst naar een witte school. Het verschil tussen autochtone jongens en meisjes is groot: bijna de helft van de autochtone jongens geeft de voorkeur aan een witte school; bij autochtone meisjes is dat maar 22%. Driekwart van de autochtone meiden kiest het liefst voor een gemengde school.

-
De resultaten zijn terug te lezen op de site van het jongerenblad.

Geschorste leerling slaat agenten

Sh0ck, d-fader, VEMP en NT-T.BartMan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 19-jarige scholier van het Nova College in Haarlem heeft maandag twee agenten geslagen. De leerling was door de directie geschorst en de toegang tot de school was hem ontzegd. De jongen weigerde echter de school te verlaten, dit noodzaakte de directie ertoe de politie in te schakelen.

Toen de opgeroepen agenten de jongen naar buiten begeleidden, kreeg één van hen een stomp in zijn gezicht. Toen de andere agent de jongen wilde arresteren kreeg hij ook een klap. De agenten lieten dit niet over hun kant gaan en sloegen de jongen terug. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Pech achtervolgt Van den Eede

Bart van den Eede is opnieuw uitgeschakeld met een blessure.

Het zit Bart van den Eede niet mee dit seizoen. De door Willem II van NAC Breda gehuurde aanvaller viel afgelopen zondag uit in de wedstrijd tegen uitgerekend NAC Breda.

De Belg was na enkele weken blessureleed juist hersteld en maakte zijn rentree toen hij een klein half uur voor tijd mocht invallen voor Shoukov. Lang duurde zijn optreden niet: Van den Eede verstapte zich en blijkt na onderzoek een spierscheuring in zijn bovenbeen te hebben opgelopen waardoor hij drie tot vier weken niet zal kunnen spelen.

AZ legt drie Tilburgers vast

Mosselmaster wist ons vandaag het volgende te melden:
AZ heeft drie spelers van Willem II gecontracteerd voor het volgende seizoen.

Joris Mathijsen, Kew Jaliens en Tarik Sektioui hadden in Tilburg een aflopend contract en konden transfervrij vertrekken naar de Alkmaarder Hout. Het trio tekende een verbintenis tot medio 2008. Martin van Geel, directeur voetbalzaken, is zeer tevreden over de aankopen:

"Dit is een versterking van onze selectie. Met de komst van de drie spelers wordt onze ambitie, een vaste plaats in de subtop en structureel meedoen voor Europees voetbal, vorm gegeven. Wij begeven ons op de transfervrije markt, waar iedereen zich op kan begeven, en hebben goed en snel zaken kunnen doen."

Joris Mathijsen had bij zijn huidige club Willem II al eerder aangegeven niet te willen bijtekenen. De belangstelling voor collega verdediger Jaliens was eveneens bekend, al werd de 25-jarige Rotterdammer ook door andere clubs gevolgd. Vleugelspeler Tarik Sektioui is daarmee de grootste verrassing in de transfer van het drietal.

Met de komst van de twee verdedigers en de vleugelspits heeft AZ het team voor volgend seizoen compleet, zo laat zij weten via de website. Eerder trokken de Alkmaarders middenvelder Denny Landzaat al aan. Verder bepaalde de club enige tijd geleden met welke spelers uit de huidige selectie zij verder wil en wie er afvallen.

Hanengevecht Mexico: 7 doden

De Mexicaanse politie meldde dat door een vechtpartij tijdens een illegaal hanengevecht zeven mannen zijn omgekomen. Een van hen werd doodgeslagen, de zes anderen stierven aan schotwonden.

Hanengevecht
Hanengevecht

Waarover de mannen zondag precies ruzie kregen is nog onduidelijk. Het is wel al duidelijk dat onder de doden drie broers en drie leden van een andere familie waren. Het hanengevecht werd in een hal in Tepeyac gehouden; de eigenaar van de hal is opgepakt.

Man aangehouden na bedreiging leraar

Een Arnhemse man is gistermiddag aangehouden op verdenking van een bedreiging met geweld van een leerkracht.

De 39-jarige man zou na een verschil van mening over zijn kinderen na schooltijd een docent hebben bedreigd. Hiernaast zou hij ook de auto van de leraar klem hebben gezet. De politie wist de man in de buurt van de school aan te houden om hem mee te nemen naar het bureau voor verhoor. Dit na een seintje van de docent, die aangifte heeft gedaan tegen de man.

De dader wordt er ook van verdacht een andere leerkracht te hebben bedreigd.

A'dammers bekennen leeghalen brievenbussen

Twee Amsterdammers zijn vorige week aangehouden op verdenking van het stelen van poststukken in Abcoude.

De politie maakte vandaag bekend getuigen te hebben voor de misdaad. De dieven werden op een zondagochtend in oktober vorig jaar gespot tijdens het openbreken en leeghalen van een brievenbus op het Kerkplein.

De verdachten gaven toe een aantal TPG brievenbussen te hebben opengemaakt, en er vervolgens brieven uit te hebben gestolen. Niet alleen bekenden de twee de diefstal in Abcoude, maar ook twee pogingen in de wijk Overvecht en een geslaagde diefstal op Lage Weide in Utrecht.

Engelse wapenhandelaar in hongerstaking

Peter Bleach De Engelse wapenhandelaar Peter Bleach is in hongerstaking gegaan omdat hij het niet eens is met het uitstel van zijn vrijlating uit een Indiase gevangenis. De 52-jarige Bleach werd in 1995 gearresteerd wegens verboden wapenhandel en in 2000 in Calcutta tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Bleach kreeg afgelopen vrijdag van de Indiase president een pardonregeling, waardoor hij vandaag weer op vrije voeten gezet zou worden. Door procedurele omstandigheden bij het gerechtshof is de vrijlating echter uitgesteld. Bleach is sinds afgelopen maandagavond gestopt met eten en zal dit, naar eigen zeggen, volhouden tot hij wordt vrijgelaten.

Er staat nog een aanklacht van de Indiase douane tegen Bleach en een aanklacht van Bleach zelf tegen de Indiase overheid open. Deze zaken konden echter nog niet voorkomen omdat de afgelopen landelijk vrije dagen in India een extra lang weekend betekenden. In dat lange weekend is er dus nog geen tijd geweest om de documenten van de zaak tegen Bleach af te ronden.

Politie stopt op hol geslagen auto

In de Amerikaanse staat Colorado zat een vrouw 120 kilometer lang vast in haar op hol geslagen auto.

De vrouw reed op een gegeven moment met 160 kilometer per uur, terwijl de remmen dienst weigerden. De politie wist de wagen tot stilstand te brengen door een corpswagen voor de Pontiac Sunfire te laten rijden en de op hol geslagen auto langzaam af te laten remmen. Hierdoor kon de vrouw uit Denver in veiligheid worden gebracht.

Weer intertoto voor Heerenveen

SC Heerenveen heeft zich ook dit jaar weer aangemeld voor de Intertoto-competitie.

Met een finaleplaats in de Intertoto-competitie is een startbewijs voor de UEFA Cup te verdienen. Afgelopen jaar mistte SC Heerenveen dit op een haar na, doordat ze in de halve finale werden uitgeschakeld door het Spaanse Villarreal. Heerenveen is een vaste deelnemer geworden aan de Intertoto-competitie in jaren dat Europees voetbal niet wordt gehaald.

Bejaarde overleden na 40 uur vast in lift

Een 93-jarige vrouw uit Steenwijk is gisteren overleden nadat zij het hele weekend ondersteboven in haar rolstoellift had gehangen.

De hoogbejaarde werd maandag gevonden door haar alfahulp, waarop ze direct naar het ziekenhuis werd gebracht. De vrouw had hiervoor veertig uur vastgezeten in haar rolstoellift. Dit is volgens de brandweer op te maken uit de onaangeroerde maaltijd van Tafeltje Dekje.

De Steenwijkse raakte zaterdagmiddag met haar linkerbeen bekneld in de rolstoellift in haar woning, met als gevolg dat ze ondersteboven kwam te hangen. De vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Lazrak geeft zetel niet terug aan de SP

De uit de Tweede-Kamerfractie van de SP gezette Ali Lazrak geeft zijn zetel niet op; hij gaat door als éénmansfractie. Hij zegt niet in te gaan op het verzoek van SP-leider Jan Marijnissen om zijn zetel in te leveren. Hij bestrijdt dat hier sprake is van zetelroof.

De Socialistische Partij zette Lazrak gisteren hals over kop uit de fractie omdat hij had aangekondigd vandaag de fractievergadering te bezoeken. Marijnissen sprak van een unaniem besluit van de fractie en het partijbestuur. Hij voelde zich "teleurgesteld" en "opgelucht" tegelijk. Volgens Marijnissen weigerde Lazrak zijn salaris af te dragen aan de partij, wat gebruikelijk is bij de SP. Verder neemt Marijnissen het Lazrak nog steeds zeer kwalijk dat hij uit de commissie-Blok stapte die de integratie onderzocht.

Ook Lazrak spreekt van een teleurstelling: ''Ik ben teleurgesteld in mijn partij. Ik ben zelf niet verdrietig, maar wel verdrietig voor de SP zelf'', zei hij vanochtend op Radio 1. Lazrak uitte zware kritiek op het leiderschap van Marijnissen. Hij ontkende bovendien dat hij de afgelopen tijd behalve het salaris van een Kamerlid de maandelijkse toelage van de SP heeft ontvangen. Marijnissen had Lazrak gisteravond nog bestempeld als ''het best betaalde Kamerlid.'' Bovendien vindt Lazrak dat Jan Marijnissen, en de SP, niet hebben kunnen laten zien dat ze bestand zijn tegen kritiek.

Jan Marijnissen liet gisteren al weten dat Lazrak geroyeerd zal worden als SP-lid wannneer hij zijn zetel niet opgeeft.

-
Op hun weblogs besteden de heren Lazrak en Marijnissen ook aandacht aan de kwestie.

Column: Het geheimzinnige geheugen

Ik kwam er laatst achter dat, na ruim vier jaar werken, gedeeltes van mijn studie uit mijn geheugen verdwenen zijn. Simpele definities, wettelijke regelgeving en standaard rijtjes die ik destijds zo uit het blote hoofd op kon dreunen, zijn nu opgeslagen in een achterkamertje van het archief dat geheugen heet. Zodra je eenmaal een baan hebt ben je met een gespecificeerder gedeelte bezig en weet je in dat segment wel de dingen die je daarvoor ook dagelijks nodig hebt maar alle "overbodige" kennis die je tijdens je opleiding hebt opgedaan verdwijnt toch langzaam naar de achtergrond. Het brein werkt dus kennelijk heel selectief. Echter kan ik zelf geen invloed op die selectie uitoefenen. Ik bepaal niet bewust wat er wel en wat er niet belangrijk is om als parate kennis aan te houden. Ik weet dus niet alles meer waar ik vijf jaar voor gestudeerd heb maar waarom onthoud ik wel enorme onzin weetjes? Waarom weet ik wel dat Harry Decheiver 19 goals maakte in het seizoen 1991-1992 voor RKC, dat Yvonne van Gennip in 1988 drie gouden medailles won op de Spelen in Calgary, dat Joop Zoetemelk in 1980 de Tour de France won, dat de wielrenner Bernard Hinault de bijnaam "de das" had en Willem van Hanegem die van "de kromme"?

Verlies bij piramidespel opeisbaar

Gedupeerde deelnemers aan zogenaamde piramidespelen hebben volgens het Hof in Arnhem 'geen eigen schuld'. Het geld dat gedupeerden kwijt raken aan een piramidespel is dus terug te eisen van de piramidemanagers. De bedragen bij zulke spelen kunnen vaak tot in de miljoenen euro`s lopen.

Een rechtbank had eerder bepaald dat gedupeerden zelf voor 50 procent van de schade op moesten draaien. De redenering achter dit besluit was dat 'een redelijk handelend mens' niet deel zou nemen aan een dergelijk spel.

Het Hof in Arnhem deelt deze mening niet, volgens dit Hof maken de piramide-organisaties gebruik van psychologische manipulaties. Het gevolg hiervan is dat mensen niet in staat zijn om hun eigen verantwoordelijkheid in te zien. Piramidespelen en soortgelijke activiteiten zijn bij de wet verboden, in de wet worden consumenten beschermd tegen zulke manipulaties.

Een piramidespel is een illegaal kansspel waarbij de deelnemers zich eerst moeten inkopen en vervolgens door het aantrekken van nieuwe deelnemers opklimmen in de top. Dit gebeurt totdat het uiterste is bereikt en het geld kan worden geïncasseerd.

Burti tekent nieuw testcontract

Luciano Burti heeft een nieuw testcontract van Ferrari gekregen.

Net als vorig jaar betreft het hier voor hem slechts een parttime contract. Dat is het gevolg van de overeenkomst met Sauber. Doordat Ferrari ook een beroep kan doen op Giancarlo Fisichella en Felipe Massa om te testen, heeft Ferrari geen tweede fulltime testcoureur meer nodig.

Burti is erg blij met de nieuwe overeenkomst: "Dit is opnieuw een grote kans voor me en zal mijn uiterste best doen om het team zo goed mogelijk te helpen. Een positief punt aan dit contract is dat ik vrij sta om naast mijn testwerkzaamheden uit te komen in andere raceklassen."

Justitie wil videoband Peter R. de Vries

Frank82 en No_More_Mr._Nice_Guy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:
Peter R. de Vries
De misdaadverslaggever Peter R. de Vries weigert beeldmateriaal af te staan aan justitie. Het gaat om een interview met Paul de R, de verdachte van moord op het echtpaar Müller. De Vries had een anderhalf uur durend interview met de man, aangezien hij jarenlang op het huis van het echtpaar had gepast. De misdaadverslaggever ontdekte dat er enkele dingen niet klopten in het verhaal van Paul de R. en waarschuwde de politie. Vorige week werden de stoffelijke resten van het echtpaar opgegraven onder een geitenhok van een kinderboerderij in Baarn.

De misdaadverslaggever heeft naar eigen zeggen tot driemaal toe geweigerd om de bewuste videoband af te staan. "Ik heb ze die zaak op een presenteerblaadje aangereikt. Een bedankje kon er niet van af. Nu willen ze ook nog onze banden en dat nadat ik ben afgepoeierd.", aldus De Vries. Het interview zou oorspronkelijk in maart worden uitgezonden in het programma van Peter R. de Vries op SBS6.

Metgod kandidaat bij Volendam

John Metgod is een kandidaat om volgend seizoen trainer bij Volendam te worden.

Afgelopen week nam Johan Steur de taak van hoofdtrainer over, nadat trainer Henk Wisman was ontslagen. Het is echter meteen gaan rommelen, nadat bestuurslid technische zaken Wim Jonk op de televisie vertelde dat Steur geen kandidaat is voor het hoofdtrainerschap voor volgend seizoen. Steur beraadt zich nu over zijn toekomst bij FC Volendam.

Wim Jonk heeft reeds een gesprek gehad met John Metgod. Metgod is momenteel nog assistent-trainer van Feyenoord. Hij heeft weliswaar van Feyenoord een aanbieding gehad, maar mag er geen assistent-trainer meer blijven. Hij zou ook in de belangstelling staan van FC Twente.

Davids wil wel blijven

Edgar Davids heeft het tot nu toe wel naar zijn zin in Barcelona en wil ook meer seizoenen blijven.

Edgar Davids speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis bij Barcelona. Daarna is hij transfervrij, maar hij heeft aangegeven dat Barcelona de eerste keus heeft. Als Barcelona hem een goede aanbieding doet, blijft hij graag meerdere seizoenen. Barcelona heeft eerder aangegeven dat Davids de enige Nederlandse speler is die ze na dit seizoen willen behouden.

Davids vertelde zelf: "Wat kan ik zeggen behalve dat alles positief is verlopen. Nu is het nog niet de tijd om te praten over mijn toekomst, maar Barcelona zal de eerste keuze zijn als ik over mijn toekomst beslis. Als we het dan eens kunnen worden over een contract zal ik blijven".

Verdachte stof in overheidspand VS

Gisteren is in een pand van de regering in Washington mogelijk het dodelijke gif ricine aangetroffen. Dit is gebleken uit de eerste onderzoeken.

De leider van de Republikeinen in de Senaat, Bill Frist, lieten weten dat alle medewerkers in het regeringsgebouw in orde zijn. Ook werd duidelijk dat het om een 'criminele activiteit' gaat die op die wijze ook onderzocht gaat worden, aldus Frist.

De substantie werd gisteren rond 21.00 uur Nederlandse tijd gevonden in de postkamer van dezelfde aanvoerder gevonden, waarop het gebouw werd ontruimd. Dit maakte de politie gisteravond bekend.

Bill Frist
Bill Frist

De zaak staat mogelijk in verband met het voorval wat zich in oktober vorig jaar afspeelde. Toen werd bij een distributiecentrum in South Carolina een medicijnbuisje met dezelfde dodelijke stof bezorgd. In een brief werd gedreigd de stof over het land te verspreiden als een nieuwe wetgeving voor vrachtwagenchauffeurs niet zou worden aangepast.

De stof ricine, waarvan één milligram voldoende is om een mens te doden, is vrij eenvoudig te maken. Het is een natuurlijke stof, die ontstaat bij de verwerking van ricinezaad tot ricineolie. Tegen de poederachtige substantie, waarbij aanraking al genoeg is voor besmetting, bestaat geen tegengif.

Poederbrief
Het gebouw werd al gauw ontruimd

"Rob Oudkerk had mogen aanblijven"

Als het aan de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, lag, dan had Rob Oudkerk niet hoeven aftreden als wethouder. Dat zegt Cohen in een vraaggesprek met de Volkskrant. De burgemeester van Amsterdam voegde er aan toe dat hij op persoonlijke titel spreekt. "Dit is mijn persoonlijke mening. Een politieke afweging kan anders uitpakken."

Volgens Cohen is het nog geen tijd om de afgelopen weken te evalueren. Zo zegt hij: "Iedereen zit er natuurlijk nog steeds over te malen. Vast staat dat de schade groot is. Voor de betrokkene zelf, voor de partij, voor het college, voor de hoofdstad."

Oudkerks positie als wethouder kwam enkele weken geleden in de knel, toen bleek dat hij prostituees had bezocht op de tippelzone aan de Amsterdamse Theemsweg. Daarnaast zou hij porno hebben bekeken op computers van de gemeente zelf. Achmed Aboutaleb (links op de foto) is gisteren door de PvdA voorgedragen als opvolger van Oudkerk.

Bernie: 20 races is haalbaar

De F1-baas Bernie Ecclestone wil binnenkort een seizoen nog verder uitbreiden naar maar liefst 20 races. Terwijl Max Mosley liever maar 16 races ziet.

In een interview met de Italiaanse La Gazetta dello Sport zegt Bernie dat de teams binnenkort op 20 races per seizoen moeten gaan rekenen. Hij acht dit makkelijk haalbaar als het aantal privétestdagen terug gebracht wordt naar 30, waar het er nu nog 40 zijn.

Bernie herhaalde ook nog een keer dat de meeste Europese races ten dode zijn opgeschreven. "Geloof me, de volgende tien jaar zal Europa op economisch vlak afglijden tot het niveau van een derde wereldland."

De directeur van de FIA, Max Mosley, liet gisteren juist weten dat hij meer voelt voor 16 races in een seizoen. De landen waar 2 races worden gehouden moeten volgens Max Mosley een race laten vallen. "De kleinere races zullen tegen elkaar afgewogen moeten worden op basis van de hoeveelheid kijkers en de belangen van de sponsors in die landen," aldus Mosley.

"Asielbeleid brengt werknemers in gewetensnood"

De vakcentrale FNV heeft politiek Den Haag opgeroepen om het besluit 26.000 asielzoekers het land uit te zetten, te herzien. De FNV is van mening dat er voor het beleid van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken een onvoldoende breed draagvlak in de samenleving aanwezig is.

FNV-voorzitter Lodewijk de Waal zei gisteren dat diverse vakbondsleden, werkzaam bij gemeenten, marechaussee, politie, justitie, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in gewetensnood dreigen te komen. "Onze leden moeten straks de besluiten uitvoeren, waar hun omgeving, waaronder hun eigen burgemeester, geen begrip voor kan opbrengen", aldus De Waal.

Daarom vraagt de FNV politiek Den Haag om "humanitair pardon" voor de in totaal 26.000 uitgeprocedeerde asielzoekers, die volgens de terugkeerplannen van Verdonk de komende drie jaar Nederland moeten verlaten. Mocht de regering geen concessies doen, dan wil de vakcentrale dat werknemers die de regeling moeten uitvoeren, zich moeten kunnen beroepen op gewetensbezwaren.

De Waal: "Stel dat je een gezin moet uitzetten, waarvan de kinderen bij jouw kinderen op school zitten, dan is het voorstelbaar dat je dat niet kan opbrengen." De Waal is verder van mening dat er in werkorganisaties spanningen kunnen ontstaan, wanneer anderen het beleid wel willen uitvoeren.

Verdachte van sturen EU-bombrieven gearresteerd

In Italië heeft de politie heeft op Sardinië een man opgepakt, die ervan verdacht wordt bombrieven gestuurd te hebben naar voorzitter Romano Prodi van de Europese Commissie en enkele andere EU-functionarissen.

De politie meldt dat de man connecties met anarchistische groeperingen zou hebben, die verdacht zijn. De man wordt verdacht van onder meer een brief met vuurwerk en kogels naar het huis van Prodi in Bologna te hebben verzonden.

Dat pakketje kwam toen niet tot ontploffing. Al meerdere malen, zoals eind december was Prodi het doelwit van een verdachte brief. Laatstgenoemde brief vatte vlam toen de commissaris hem opende. Prodi bleef daarbij echter ongedeerd.

[update] Vogelpest breidt zich uit in Azi

Het gevaarlijke H5N1-virus.De dodelijke vorm van vogelpest, H5N1, breidt zich uit. De ziekte is nu ook in Indonesië vastgesteld. Dat heeft het Indonesische ministerie van Landbouw bekend gemaakt. Erbij werd vermeld dat er tot nu toe geen concrete aanwijzingen zijn dat ook mensen door het virus zijn getroffen.

Inmiddels zijn er volgens het ministerie door het virus al honderdduizenden kippen in Indonesië om het leven gekomen. Hiermee wordt bevestigd dat het virus zich razendsnel verspreidt.

Eergisteren werd al bekend dat de vogelgriep mogelijk gemuteerd is, waardoor het ook bij mensen overdraagbaar is. Dat vermoeden ontstond nadat twee zussen uit het Vietnamese Hanoi overleden met symptonen van de ziekte, zonder dat ze in aanraking waren gekomen met pluimvee. In Vietnam en Thailand zijn inmiddels twaalf mensen aan de zeer besmettelijke ziekte overleden.

Of de mensen in Duitsland, die de symptonen vertoonden, daadwerkelijk besmet zijn met het dodelijke virus, is nog niet bekend. Met spanning wordt nu gewacht op de onderzoeksresultaten. Het Duitse Tropeninstituut dat het onderzoek uitvoert waarschuwde gisteren voor al te snelle conclusies, omdat het niet ongewoon is om koorts te krijgen na een reis naar Azië.

Update 09.28

Zojuist is bekend gemaakt dat de vrouw die in een kliniek in het Duitse Hamburg is opgenomen naar alle waarschijnlijkheid geen vogelgriep heeft opgelopen. Dit maakte het Bernhard Nocht Instituut voor tropische ziekten net bekend.


'Verdachte' wordt naar Duitse kliniek gebracht

Mogelijk Brits onderzoek naar inlichtingen Irak

Irak Nadat de Amerikaanse president Bush bekend maakte een onafhankelijk onderzoek aan te kondigen, naar de informatie afkomstig van veiligheidsdiensten in de aanloop naar de oorlog in Irak, zal de Britse premier Blair dit mogelijk ook doen. Er wordt verwacht dat Blair het onderzoek bekend zal maken tijdens een zitting van een belangrijke parlementscommissie.

Vorige week nog zei David Kay, voormalig hoofd van de Amerikaanse wapeninspecteurs, dat het erop leek dat Irak geen onconventionele wapens bezat. De gegevens van de Amerikaanse inlichtingendiensten waren voor Blair de belangrijkste reden om mede ten strijde te trekken. De inlichtingendiensten zouden aantonen dat de Iraakse leider Saddam Hussein nucleaire, chemische en biologische wapens bezat.

Tony Blair en Lord Hutton
Tony Blair en Lord Hutton.

Het Hutton-rapport sprak Blair vrij van de beweringen dat de regering informatie had gemanipuleerd om het Britse volk achter een oorlog tegen Irak te krijgen. Volgens een woordvoerder van premier Blair komt er nu toch een onderzoek, omdat vele gegronde vragen overblijven. Hierbij trad de zegsman niet in details over de exacte doelstelling van het onderzoek. Ook ging hij niet in op vragen over de eventuele samenstelling van een commissie die het onderzoek moet gaan uitvoeren.

Jos Verstappen praat verder met Jordan

incredible_ozzy, ploegercr, Bolk, HPoi, Michiel, MyTi, Bart, f1sven, alfisti en Arne hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Huub Rothengatter en Raymond Vermeulen zullen dinsdag nogmaals namens Jos Verstappen een eenjarige verbintenis met Jordan proberen af te sluiten.

Opmerkelijk is dat Michel Perridon zelf de onderhandelingen niet meer voert en Huub Rothengatter weer onderhandelt. Dat schijnt te maken te hebben met het vorige contract. Uiteindelijk heeft Jos Verstappen het door Jordan aangeboden contract afgewezen op advies van Huub Rothengatter. De sponsoren waren tevreden met de afspraken, maar steunden Jos Verstappen wel in het afwijzen van het contract.

Trust is al wel akkoord met een sponsorovereenkomst, maar slechts als Verstappen mag rijden. "Geen Jos, geen Trust", verklaarde Perridon. Daarmee zijn de geruchten dat Trust Jordan ook zonder Jos Verstappen als rijder zou sponsoren uit de wereld.

Dat de onderhandelingen opnieuw zijn opgestart geeft hoop, maar betekent volgens Perridon niet dat er automatisch een contract zal worden ondertekend. Al een aantal malen waren Jordan en Jos Verstappen dicht bij een overeenkomst, maar de onderhandelingen bleven doorslepen. In principe kunnen de onderhandelingen doorgaan tot het inleveren van de rijderslijst bij de FIA, begin maart. Voor zowel team als rijder lijkt het gunstiger om sneller tot een akkoord te komen, zodat er op volle sterkte kan worden getest.

Logo Trust op wagen Jordan

Eerder maandag was de geruchtenstroom al weer volop in de weer. Was men er eerst van overtuigd dat Jos Verstappen definitief niet zou gaan rijden voor het Jordan F1 team, een maandag gepubliceerde foto van de 2004-bolide van het Jordan team liet toch weer ruimte over voor twijfels. Duidelijk te zien is het Trust-logo dat op de zijkant van de auto een belangrijke positie inneemt. Trucage door een handige photoshopper valt zo goed als uit te sluiten, aangezien de foto door het gerenommeerde persbureau Sutton is gemaakt en gepubliceerd is door iTV.

De betreffende foto

Meer F1nieuws vind je op de FOK! F1manager

Federaal onderzoek naar ontblote borst Jackson

Arne vertaalde en herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

In de Verenigde Staten heeft het hoofd van de federale communicatiecommissie, Michael Powell, aangekondigd zijn organisatie onderzoek te laten doen naar de ontblote borst van Janet Jackson tijdens de show die halverwege de recente Superbowl werd gegeven.

Tijdens de bewuste show verwijderde Justin Timberlake één van de cups van het kledingstuk van Jackson. Kort was een ontblote borst van de zangeres te zien. Nog voordat de finale was afgerond stroomden de klachten bij de diverse instanties en dochternetwerken van televisiestation CBS binnen.

"Zoals vele Amerikanen zat ik met mijn familie rond de buis voor de festiviteiten. Deze festiviteiten werden echter verstoord door een kwaliteitsloze stunt. De kinderen, ouders en inwoners van dit land verdienen beter," aldus Powell. Ook het Witte Huis heeft al van zich laten horen. In een reactie liet een vertegenwoordiger weten dat families een hoge standaard in programmering mogen verwachten.

Het resultaat van het onderzoek kan de meer dan 200 dochters van de zender CBS duur komen te staan. Er bestaat een mogelijkheid dat ieder station een boete van 27.500 dollar krijgt opgelegd. Ook de producers, voornamelijk medewerkers van MTV, kunnen beboet worden.

Vertrouwen in Bush op dieptepunt

Uit een opiniepeiling onder burgers in de Verenigde Staten is gebleken dat het vertrouwen in George Bush voor het eerst onder de 50 procent is gezakt. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het dagblad USA Today en nieuwszender CNN.

Van de groep van duizend ondervraagden antwoordde slechts 49 procent tevreden te zijn met het beleid van Bush, een maand geleden was dit nog 60 procent. Democraat John Kerry, mogelijke tegenkandidaat van Bush in de verkiezingen van november, lijkt juist alleen maar populairder te worden.

In Amerika lijkt vooral het optimisme over de economie na een kleine opleving weer te verbleken en de steun voor de oorlog in Irak neemt nog steeds af.

Kaiserslautern ontslaat Gerets

Gister is het doek gevallen voor Eric Gerets als trainer bij 1.er FC Kaiserslautern. Afgelopen weekend zakte de club door een 2-1 nederlaag bij 1860 München onder de rode streep (16e), dat deed de deur dicht.

Het bestuur had al enige tijd zijn twijfels, maar zag nu een aanleiding om haar trainer te ontslaan: "De indruk van de 2-1 nederlaag bij 1860 München heeft ons overtuigd van de mening, dat er zo snel mogelijk een personele verandering nodig is. We waren er niet meer van overtuigd dat de strijd tegen degradatie in deze samenstelling succesvol zou worden afgerond", aldus voorzitter René Jäggi.

Gerets slaagde vorig jaar er nog in om de club voor degradatie te behouden. Ook leidde hij het team naar de finale van de DFB Pokal, welke van Bayern München verloren werd.

Anastasiou naar Amsterdam

AjaxAmsterdam wist ons vandaag het volgende te melden:
Yannis Anastasiou maakt per direct de overgang van Roda JC naar Ajax, zo meldde VI-directeur Johan Derksen in Voetbal Inside, het voetbalprogramma van RTL 5.

Anastasiou stond bij trainer Ronald Koeman op het verlanglijstje om de hoge nood aan spitsen te lenigen. De Griek, die momenteel evenveel treffers heeft staan als Ajax topscorer Zlatan Ibrahimovic, zal voor anderhalf jaar tekenen.

Anastasiou, die volgens de clubleiding van Roda JC aan het eind van het seizoen zou vertrekken, kan in Amsterdam meteen beginnen. Zondag wacht hem de topper Ajax-PSV in de ArenA. Koeman kan voor die wedstrijd waarschijnlijk niet of deels beschikken over Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sonck, Rafael van der Vaart en Jason Culina.

Anastasiou speelde sinds medio 2000 in Kerkrade, daarvoor kwam hij voor Anderlecht uit. Hij scoorde in drie seizoenen 48 doelpunten.

Man brengt granaat naar politiebureau

In Rotterdam is politiebureau Boezembocht maandagavond enkele uren ontruimd geweest nadat een man iets verdachts kwam aangeven. Het personeel vermoedde dat het om een granaat ging en schakelde de Explosieven Opruimingsdienst in. Door de EOD werd vastgesteld dat het om een tankgranaat ging. De ontsteker was eruit, maar de springstof was nog wel aanwezig.

De gevolgen waren dat alle werknemers van het bureau naar buiten moesten, rond 22:15 werd het gebouw weer vrijgegeven en konden de mensen weer aan het werk.

De man, vermoedelijk een zwerver, had goede bedoelingen, zo zei een politievoorlichtster. Hij zou de granaat gevonden hebben in Rotterdam-Noord. De EOD brengt de munitie dinsdag op een afgesloten plek tot ontploffing.

Ajax neemt Anastasiou over van Roda JC

Delinkengids had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Yannis AnastasiouVoetbalclub Ajax heeft Yannis Anastasiou per direct overgenomen van Roda JC. De Griekse aanvaller bereikte maandagavond overeenstemming met de Amsterdamse clubleiding over een contract voor anderhalf jaar. Ronald Koeman hoopt de topscorer van Roda JC zondag al te laten debuteren in de topper tegen PSV.

Bij Roda JC maakte de 30-jarige Anastasiou sinds zijn komst in 2000 48 doelpunten in 114 duels. Hij werd destijds door de Limburgse club overgenomen van Anderlecht.
Anastasiou kwam tot nu toe vijf keer uit voor het Griekse nationale team.

Trainer Wiljan Vloet noemde het een gevoelig verlies, maar zei ook dat deze transfer wenselijk was om als club gezond te blijven. Het contract van de Griek bij de Kerkraadse club liep namelijk in juni van dit jaar af, en op deze manier verdient de club nog iets aan de spits. Ook voor Ajax was de overgang zeer wenselijk, omdat de aanvallers Sonck, Ibrahimovic en van der Vaart op dit moment geblesseerd zijn. Over de transfersom is nog niets bekend gemaakt.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Fok! Talentenjacht

pekel meldde ons het volgende:
Als we het toch over Idols hebben, is deze log misschien ook wel interessant. .

Deze week kun je je nl. opgeven voor FokDols. Een soort Idols, maar dan op Fok! ( ) Hiervoor zijn natuurlijk deelnemers nodig, en die kunnen zich opgeveven door te mailen naar fokdols@home.nl. Vermeld hierbij wel je username!

In de voorronde plaatst iedere user die zich heeft opgegeven een accapella ingezongen nummer. Deze nummers worden beoordeeld door de jury, die bepaalt wie doorgaan naar de volgende ronde. De winnaar van FokDols wint eeuwige roem en misschien wel meer...

Voor meer info: Fok! Talentenjacht; Fok!Dols
Fok!

Weekend!

Een gast wwkw van "juiced"

De bus stopt precies voor mijn neus en tot mijn verbazing zie ik dat er een jongeman van ongeveer mijn leeftijd achter het stuur zit. En ik ben pas 22. De jongste chauffeur die ik volgens mij in mijn hele levenscarriere ooit heb meegemaakt. Ik vertrouw het al gelijk voor geen meter en zie beelden van ongelukken voor me, waarbij de lichaamsdelen in het rond vliegen. Maar misschien komt dat gewoon omdat ikzelf al drie keer ben gezakt voor mijn rijbewijs. En ik ben al 22.

De jongeman groet uiterst overdreven vriendelijk het voorkruipende meisje, wat voor me de bus in stapt, maar dat was blijkbaar niet persoonlijk bedoeld, want hetzelfde doet hij bij mij. Zelfs als ik alleen al maar mijn kaartje tevoorschijn tover bedankt hij me. Ik bedank hem vriendelijk terug voor het bestempelen van mijn kaartje en omdat ik een uitverkorene ben om in zijn bus mee terug naar Breda te mogen. De rit verloopt uiterst soepel. Het lijkt zijn eerste rit wel die gevolgd wordt met camera's en meetapparatuur om te controleren of hij niet te weinig afstand houdt van het overige verkeer en of hij niet te snel optrekt en te hard afremt en vooral of hij wel vriendelijk genoeg is tegen de passagiers. Ondertussen merk ik dat iedere passagier vriendelijk gedag roept tegen de jonge chauffeur wanneer men de bus verlaat. Blijkbaar heeft het toch een hele positieve invloed door als chauffeur zijnde vriendelijk te zijn tegen passagiers. In tegenstelling tot veel collega's van de jonge chauffeur die vooral veel ouder zijn. De meeste zijn chagrijnig. Wanneer ik bij zijn chagrijnige collega's in de bus zit vraag ik me altijd af wat het leven nog voor zin heeft voor zo iemand. Hij heeft het niet naar zijn zin op het werk en vervoert heel de dag mensen die met plezier naar hun werk gaan. Hoe moet je je vrouw dat thuis uitleggen als ze weer vraagt hoe het was vandaag. Ja vrouw, het was weer een ontzettend leuke en vooral leerzame dag waarna hij in janken zal uitbarsten. Zielig vind ik het eigenlijk. Ik neem mezelf voor om in mijn leven niet de verkeerde keuzes te maken en in zo'n zelfde situatie te belanden als de chagrijnige chauffeurs.

De jonge chauffeur roept uiterst overdreven vriendelijk naar een oudere dame dat hier het centrum is. Ik vraag me af hoe hij dat over een paar jaar of misschien zelfs over een paar weken zal zeggen. Maar zolang hij het naar zijn zin heeft ben ik blij voor hem. Bij het verlaten van de bus steek ik mijn hand op en roep de jonge chauffeur gedag, vriendelijker dan dat ik normaal zou doen. Hij roept hetzelfde terug. Die jeugd van tegenwoordig. En ik ben zelfs nog heel aangekomen ook, na een aangename rit. Met een goed gevoel loop ik het weekend tegemoet. Dat een positieve kijk op de wereld zo ontzettend positief kan zijn.

Lazrak uit fractie SP gezet

Ali Lazrak en de Socialistische Partij gaan uit elkaar. Na een lange vergadering is geconcludeerd dat er onvoldoende vertrouwen bestaat in Lazrak om nog verder te gaan.

Ali LazrakHet partijbestuur en de fractie kwamen maandag bijeen om de situatie te bespreken. Na wekenlange pogingen om Ali Lazrak op dezelfde lijn als de rest van de partij te krijgen werd bij deze vergadering besloten om Lazrak toch uit de fractie te zetten. De 56-jarige Marokkaan kwam de laatste weken veelvuldig negatief in het nieuws. Hij uitte onder meer kritiek op Jan Marijnissen en weigerde een deel van zijn salaris in de partijkas te storten.

Fractievoorzitter Marijnissen hoopt dat Lazrak zo sportief is om de zetel aan de SP te geven en niet als eenmansfractie door te gaan. Als hij dat wel doet zal hij geschrapt worden als lid van de SP. Verder benadrukte Marijnissen dat hij geen persoonlijk conflict heeft met Lazrak. “Ik vind het op de eerste plaats een persoonlijk drama. Ali is in 2002 kamerlid geworden met de vaste overtuiging – die door de partij gedeeld werd – dat hij een waardevolle bijdrage kon leveren aan de realisering van onze idealen. Dat is anders gelopen. Er is duidelijk geen sprake van politieke meningsverschillen. Het is misgelopen op andere punten.”

Lazrak zelf hoorde het nieuws thuis. Hij was van plan om dinsdagavond opnieuw een gesprek aan te gaan met Marijnissen, maar dat zag de partijleiding niet meer zitten. Later meldde Lazrak dat hij wel van plan is om als eennmansfractie door te gaan. Hij zei dit vandaag (dinsdag) aan Frans Weisglas, voorzitter van de Tweede Kamer, te zullen vertellen.

Spam en het nut ervan

Dat deze WWKW ooit zou ontstaan had ik aan het begin van mijn internet carrière me eigenlijk niet voor kunnen stellen. Vroeger toen Hotmail nog junkmail vrij was en je overal je nickname@domein.tld kaapte dacht je niet aan spam, maar aan bereikbaarheid, althans dat was mijn geval.
Natuurlijk begon alles met University Diploms, een snode business die wel even een Phd. voor mij kon scoren, toen, op de Havo, niet erg interessant. Tegenwoordig begrijp je dat er best markt is voor dat soort diploma's die uit worden gegeven om laag geschoolde, uit de zeepbel gespatte, ICT'er toch aan een baan te helpen.

Door elektronische papier vervuiling begin ik me toch dingen over de reclame industrie af te vragen. Als ik de krantjes van de Xenos, Kruidvat, Dynabite en BCC zie, denk ik dat er soms nog wel eens wat leuks in staat, een leuke prijs voor een leuke gadget. Toch is dit een ander soort reclame dan waar ik de doelgroep voor zou moeten zijn.
Als ik de moeite zou hebben genomen om de Postbank brief achter me in te vullen, een brief over mijn studie voortgang, datum waarop ik mijn propedeuse heb behaald, komende afstudeer datum en opleiding dan weet de Postbank binnen no time hoe studerend Nederland er voor staat.
Nu meen ik me te herinneren dat ik zo'n zelfde briefje een aantal jaren terug heb ingevuld en dat ze blijkbaar niets meer van mij weten, terwijl het eigenlijk een migratie formulier zou moeten zijn.

Banken en analoge spam gaan goed samen, ze zijn er als de kippen bij als je de potentiële leeftijd hebt om te gaan studeren of te werken of misschien wel een mooi hypotheek voordeel kunt krijgen. Nu waren alle banken bij mij een jaar te laat en wilde de Boerenleenbank (Rabobank), vanwege het niet storten van mijn IBG-Gelden vorig jaar mijn rekening opheffen, of ik moest flink gaan dokken. Ik heb daar altijd trouw mijn spaarpotjes heen gebracht en vond dit niet echt klantenbinding. Dat brengt me op het punt dat doelgroep reclame alleen effectief kan zijn als je precies weet wat die doelgroep uitspookt zonder dat je in iemands gegevens gaat snuffelen.
Neem de ABN Amro bank, die van Ajax, daar ben ik geen donateur van, maar die verplichten studenten een kopie van hun 'precious' collegekaart op te sturen. Beetje dom natuurlijk als er maandelijks van de BV Nederland een storting is.

Naast een bepaalde aantrekkelijke inhoud en doelgroep moet je aan te bieden product in overeenstemming zijn met de belevingswereld van de klant. Op internet is dat meestal niet het geval. Het oogsten van e-mail adressen, door plaatjes toe te voegen met een nummer dat correspondeert met jouw e-mail adres, is een perfecte manier om het adres te controleren op het bestaan ervan. Maar wat moet er gebeuren met al die e-mail adressen? Statistisch gezien levert zo'n grote mailing 0,5% response op, hoeveel is 0,5% van 1.000.000, juist ja. Genoeg mensen om wat aan te verdienen. Toch ga je dan uit van slimme spammers die wat informatie in hun mailings stoppen of iets doen om te kijken of jouw email adres werkt.

Er trad tijdens het schrijven iets merkwaardigs op, ik wilde schrijven: 'Maar wat moet je denken bij zo'n bericht:', zocht naar een voorbeeld en ging de andere helft van het multipart bericht bekijken, de html variant.

Zo heb ik om twee over twee weer wat geleerd, het verborgen bericht achter de onzin tekst. Ik wilde besluiten met mijn dagschema voor morgen.
Vandaag heeft een collega van me een virusscanner in een ISP netwerk tussen twee mailrijen neergezet, morgen is de beurt aan het uitgaande en inkomende verkeer op het gescanned worden van data. Het vervelende is dat de ondernemingen die gebruik maken van onze diensten geen enkel besef hebben van een MyDoom, Nimda of een Open Relay binnen hun netwerk, onze taak:
Het analyseren van plaatjes en het zo lief mogelijk vertellen, met een structurele oplossing

Laatste reviews en specials
review
Mortal Kombat 1
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
©FOK.nl e.a.