Alcaraz verslaat Zverev in Roland Garros-finale en pakt derde Grand Slam-titel

In Parijs is zondag de finale gespeeld van het mannenenkelspeltoernooi op Roland Garros. De nummers drie en vier van de plaatsingslijst namen het daarin tegen elkaar op: Carlos Alcaraz uit Spanje en de Duitser Alexander Zverev.

Zverev leverde de allereerste servicegame van de wedstrijd gelijk in, maar pakte die break ook net zo snel weer terug. Op 2-2 plaatste Alcaraz nog eens een break en dat herhaalde hij niet veel later, waarmee set één binnen was. In set twee ging het anders: Alcaraz behield met grote moeite zijn eerste servicegame, maar vanaf 2-2 leverde hij zijn opslag twee keer op rij in en daarmee won Zverev de set.

De Duitser begon op dreef te komen, maar leverde zijn opslag in set drie bij 2-3 weer in. Hij sloeg even later echter terug en op 5-5 sloeg hij nog eens toe op de opslag van Alcaraz, alvorens het met de nodige moeite af te maken voor setwinst en dus een 2-1 voorsprong in sets.

Het momentum leek zo bij Zverev te liggen, maar Alcaraz schakelde in de vierde set nog eens een tandje bij en opende met een dubbele break, wat voor de Duitser teveel van het goede was. Hij leek definitief gebroken en in de vijfde set kwam hij er niet echt meer aan te pas, waarna Zverev het na bijna 4,5 uur af kon maken: 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2 en zijn derde Grand Slam-titel was een feit.