Tennisser Pavic completeert 'Gouden Slam' met titel op Roland Garros

In Parijs is zondag de finale van het vrouwendubbelspel gespeeld op Roland Garros. De finales in het mannendubbel en het gemengd dubbelspel werden eerder al gespeeld, voor de Nederlanders verliep het allemaal niet zo best: het was de eerste keer sinds Wimbledon 2022 dat in de drie dubbeltoernooien geen enkele Nederlander het tot de kwartfinales schopte.

Vrouwendubbels
In een vermakelijke finale namen de Italiaanse speelsters Sara Errani en Jasmine Paolini (11), die een dag eerder de enkelspelfinale nog verloor, het op tegen de Amerikaanse Coco Gauff en haar Tsjechische partner Katerina Sinikova (5). Een spannende eerste set leverde winst op voor Gauff en Siniakova, die het in set twee af konden maken: 7-6 (5), 6-3. Voor Gauff was het haar eerste Grand Slam-titel in het vrouwendubbel, voor Siniakova alweer de achtste, maar wel de eerste met iemand anders dan Barbora Krejcikova.

Mannendubbels
De Salvadoriaan Marcelo Arevalo speelde met de Kroaat Mate Pavic, die in Parijs zijn 'career Golden Slam' kon completeren - alle Grand Slams én olympisch goud. Het als negende geplaatste duo speelde tegen de Italianen Simone Bolelli en Andrea Vavassori (11) en na een pittige eerste set maakten ze het overtuigend af: 7-5, 6-3. Arevalo's tweede Grand Slam-titel in het mannendubbel was daarmee een feit, nadat hij twee jaar eerder in Parijs samen met Jean-Julien Rojer won, terwijl Pavic zijn vierde pakte, één op alle vier de Grand Slams.

Gemengde dubbels
Een prima finale, waarin de Duitse Laura Siegemund samen met de Fransman Édouard Roger-Vasselin de titel pakte. Ze klopten de Amerikaanse Desirae Krawczyk en de Brit Neal Skupski met 6-4, 7-5, waarmee Siegemund haar tweede Grand Slam-titel in het gemengd dubbelspel pakte, na de US Open van acht jaar geleden. Voor Roger-Vasselin was het zijn eerste in het gemengd dubbelspel, nadat hij tien jaar geleden het mannendubbelspel in Parijs al won.