Zinderend einde opening NASCAR-seizoen

Op de Daytona International Speedway is het seizoen in de NASCAR Cup Series geopend. Dat gebeurde met de Busch Clash, die gehouden werd op de road course en niet meetelt voor het kampioenschap.

Aan de Busch Clash doen doorgaans coureurs mee die in het jaar ervoor een poleposition gescoord hebben, maar vanwege de COVID-19-pandemie werd het gros van de races vorig jaar zonder kwalificatie verreden. De eisen werden dus wat versoepeld en ook iedereen die bijvoorbeeld een race had gewonnen of zich voor de playoffs plaatste mocht starten.

Martin Truex Jr ging aan de leiding, maar moest tijdens de eerste caution achteraan aansluiten nadat hij een chicane gemist had. Met zeven ronden te gaan reed hij wonder boven wonder weer op plek één, maar de oud-kampioen spinde en zorgde voor een caution, waarna hij zelf ook uit de race lag.

Chase Elliott nam de leiding en werd aangevallen door zijn maat, Ryan Blaney, die hem passeerde. De regerend kampioen sloeg echter terug, maar daarbij ging Blaney in de rondte. Kyle Busch dook ineens op, profiteerde optimaal en ging er zo uit het niks vandoor met de overwinning.