NASCAR: bizarre close finish op Atlanta, top-3 binnen 0,007 seconden

Voor de liefhebber van Amerikaanse racerij keren we nog even een keertje terug naar de zondagavond, omdat het kan. Op de Atlanta Motor Speedway werd de tweede race van het jaar in de NASCAR Cup Series verreden, de Ambetter Health 400.

Voor het eerst in meer dan 460 races was de poleposition voor Michael McDowell, die - na een straf voor Joey Logano - Kyle Busch naast zich had op de eerste rij, voor Todd Gilliland en Kyle Larson. Al na krap een ronde ging het achter de voorste gelederen fout: Austin Dillon ging in de rondte en ontketende zo een kettingreactie.

Na zo'n 25 ronden ging Chris Buescher, die ook lekker voorin reed, in de rondte, maar dit keer bleef het bij een schuifpartij. Even later zorgde een flinke schuiver van Denny Hamlin nog voor een korte caution, waarna er nog één ronde geracet werd in stage één. McDowell pakte die stagewinst, voor Ryan Blaney, Ross Chastain en Larson.

Een ronde pitstops verder konden we door met stage twee, Gilliland, Logano, Corey LaJoie en Buescher voorop. Die stage verliep beduidend rustiger en leverde een stagewinst op voor Austin Cindric, met Larson en Blaney, maar wel nadat het in de voorlaatste ronde van de stage tóch fout ging: Buescher tikte Logano in de rondte op de vierde plek.

Met Keselowski, Gilliland, Hamlin en Chase Elliott voorop werd het groen weer gezwaaid voor de laatste negentig ronden, waarbij dit keer een schuiver van Elliott - na een tikje van Chastain - voor een caution zorgde met een ronde of zestig te gaan. Niet veel later ging het weer fout en weer voorin het veld: Larson, Keselowski en LaJoie gingen gezamenlijk de muur in - zo waren er nog welgeteld zeven coureurs over die nog níet bij een crash betrokken waren.

Bij de herstart pakte Blaney de leiding, maar Kyle Busch ging er rap voorbij. Dat duurde niet lang, want Blaney sloeg terug, maar wéér ging het fout: Chase Briscoe, rijdend op de vierde plek, kwam in het gedrang met Hamlin terecht en ging de muur in, wat voor beiden forse schade opleverde. Na een onderbreking van bijna twintig minuten voor opruimwerkzaamheden konden we door, met Blaney, Daniel Suarez, Cindric, Busch en Martin Truex voorop.

Het duurde niet lang voor het weer fout ging: in het middenveld verloor Josh Berry de controle over zijn auto, waardoor de boel weer in de rondte ging. Dit keer reden Suarez en Blaney bij de herstart voorop met zes ronden te gaan, waarbij Blaney de leiding pakte. Busch en Suarez kwamen uit de slipstream en zorgden voor een bizarre finish, waarbij met het blote oog aanvankelijk vrijwel niet te zien was wie er won. Dat bleek Suarez te zijn, welgeteld 0,003 seconden voor Blaney en 0,007 seconden voor Busch.