NASCAR-coureurs Larson en Bell domineren in Las Vegas en Phoenix

In de NASCAR Cup Series zijn weer twee races verreden, zo vroeg in het seizoen. Een goede week geleden kwam men in actie op de Las Vegas Motor Speedway, zondagavond was het feest op de Phoenix Raceway, voor alweer de vierde race van het jaar.

Las Vegas
Polesitter Joey Logano en Kyle Larson stonden op de eerste rij, voor Austin Cindric, William Byron, Bubba Wallace, Chase Briscoe, Martin Truex Jr, Ty Gibbs, Chris Buescher en Christopher Bell. Een klapband van Bell en een schuiver van Buescher, nadat zijn band ontplofte, zorgden in stage één voor cautions. Larson won die stage uiteindelijk, voor Tyler Reddick, Truex, Kyle Busch en Denny Hamlin.

De tweede stage werd een prooi voor Larson, die vrijwel constant op kop reed, voor Reddick, Hamlin, Ryan Blaney en Truex - alleen een flinke glijder van Bell onderbrak de boel richting het einde even. Lange tijd was het vrij rustig, maar een ruime dertig ronden voor het einde gleed Corey LaJoie met een kapotte band de muur in: caution.

Larson was ook na de caution weer oppermachtig en ging op weg naar een zeer dominante zege, alleen Reddick kon hem in de slotfase nog een beetje bedreigen, maar moest het doen met een tweede plek, voor Blaney, Ross Chastain en Gibbs.

Phoenix
Denny Hamlin vertrok vanaf poleposition en had Ty Gibbs naast zich, gevolgd door Chase Elliott, Erik Jones, William Byron, Tyler Reddick, Noah Gragson, Chase Briscoe, Michael McDowell en Carson Hocevar. Al snel ging debutant Derek Kraus in de rondte, waarna Austin Cindric hem raakte: caution.

Gibbs reed vervolgens lange tijd op kop, maar in de slotronden van de eerste stage ging Reddick hem voorbij voor de stagewinst, vóór Gibbs, Hamlin, Jones en Elliott. Hamlin domineerde deel één van de tweede stage, maar werd voorbij gereden door Reddick, die op zijn beurt in de laatste ronden de stagewinst gepakt zag worden door Bell, voor Reddick, Hamlin, Byron en Truex.

De laatste stage begon al snel met een caution voor een spin van Kyle Busch, niet veel later gevolgd door een crash van Joey Logano, die een tik kreeg van John Hunter Nemechek. Niet lang na de herstart werd Hamlin in de strijd om de leiding in de rondte getikt door Reddick, wat weer een caution opleverde.

Truex nam na de herstart de leiding, maar had niet genoeg brandstof en moest veertig ronden voor het einde naar binnen. Bell nam zo de leiding over en hij had wél genoeg brandstof om opvallend ruim de winst binnen te slepen, voor Buescher, Gibbs, Brad Keselowski en Chastain.