Hamlin wint knotsgekke NASCAR-shorttrackrace vol bandenproblemen op Bristol

Voor de liefhebber keren we nog even een paar dagen terug en wel naar The Last Great Colosseum - de Bristol Motor Speedway. Op de shorttrack werd geracet in de NASCAR Cup Series en dat leverde een heerlijk chaotische race op, met strijd tot in de laatste ronden, vooral doordat de banden het extreem zwaar hadden.

Ryan Blaney vertrok van poleposition, naast de verrassende Josh Berry. Op rij twee stonden Denny Hamlin en Joey Logano, voor Chase Elliott, Chase Briscoe, Michael McDowell, William Byron, Bubba Wallace en Kyle Larson. Byron kwam al vroeg in het gedrang te zitten, wat hem een tik en schade opleverde: caution.

Bijna gelijk na de herstart ging Tyler Reddick in duel om de leiding - met Berry en Wallace - in de rondte. Vlak voor het einde van stage één spinde Kyle Busch, wat voor een caution zorgde en waarmee de stagewinst binnen was voor Ty Gibbs, met Larson, Chris Buescher, Brad Keselowski en John Hunter Nemechek ook in de top-5.

Stage twee werd hier en daar onderbroken door een schuivertje, maar niks wat al te hevig was en in de loop van de stage was Gibbs weer ijzersterk: hij pakte opnieuw de stagewinst, voor Keselowski, Logano, Nemechek en Christopher Bell. Vroeg in de derde en laatste stage zorgde de in het begin nog zo sterke Berry met een glijpartij voor een caution, maar we konden al vrij snel door.

In het middenveld ging het even later in het middenveld fout met Austin Cindric en Ricky Stenhouse, waardoor iedereen toch iets eerder dan gedacht een pitstop kwam maken. Larson viel daarbij weg: tijdens de pitstop rolde een band weg, waardoor hij een straf kreeg en flink veel posities inleverde.

Na de laatste serie pitstops, die een ronde of vijftig voor het einde begon, hadden Hamlin en Martin Truex de eerste posities in handen - Gibbs was volledig weggezakt met bandenproblemen. Een paar ronden lang leek Truex een serieuze aanval te kunnen plaatsen, maar Hamlin hield het af en zijn perfect getimede race - zijn banden waren in de slotronde volledig op - leverde hem een fraaie overwinning op, voor Truex, Keselowski en de op enorme achterstand gezette Bowman en Larson.