Derde zege NASCAR-coureur Keselowski

Brad Keselowski heeft zijn derde zege van het seizoen in de NASCAR Cup Series binnen. De oud-kampioen was de beste op de Kansas Speedway, waar een van de weinige zaterdagraces verreden werd.

Kevin Harvick en Clint Bowyer begonnen op front row en het was Harvick die al vroeg een aanzienlijk gat sloeg, tot in ronde dertig de geplande competition caution volgde. Daarin kwam vrijwel iedereen naar binnen, maar niet iedereen haalde vier nieuwe banden; de nodige coureurs kozen voor twee.

Bij de herstart hadden Bowyer en William Byron de eerste rij in handen, Harvick was in tegenstelling tot de voorste mannen wél vier banden komen halen en zakte tien plekken terug. Hij kwam wel in razend tempo naar voren en in no-time had hij de leiding weer terug.

Een glijpartijtje van Denny Hamlin zorgde weer voor een caution en een serie pitstops, waarbij Chase Elliott de leiding pakte...tot Harvick weer met speels gemak naar voren kwam. Hij won de eerste stage overtuigend, voor Elliott, Ricky Stenhouse en Kyle Larson.

Dit keer ging Kurt Busch bij de herstart op kop, gevolgd door Harvick, die er uiteraard weer snel voorbij ging. Op de baan gebeurde verder bar weinig, hoewel Martin Truex nog wel even een tik uitdeelde aan Daniel Suarez, die naar binnen kwam op een moment dat Truex het niet helemaal in de gaten had.

Truex en Suarez in de problemen (Bron: YouTube)

Elliott nam ietwat verrassend de koppositie in handen en won de tweede stage, voor Harvick en Erik Jones. Bij de pitstops kwam Harvick toch weer voorbij de rest en met hem en Ryan Blaney op kop begonnen we aan de laatste honderd ronden. Al snel viel Harvick ineens rap terug, mogelijk wegens een fors stuk plastic op de grill van zijn auto, en dus moest hij ongepland naar binnen.

Bowman nam de eerste plek zo in handen en sloeg een rondenlange aanval van Kyle Busch af, Harvick moest hopen op een caution. Bowman reed een flink gat bij elkaar, maar doordat een wiel van Ryan Newman in de pitstraat een eigen leven leidde werd de volgende caution uitgeroepen en kwam het hele veld dus weer bij elkaar.

Het duurde nogal even voor het veld weer in de juiste volgorde gebracht was voor de herstart en lang niet iedereen was het ermee eens, maar Elliott pakte aan kop, gevolgd door Bowman en Stenhouse, met nog veertig ronden te gaan. Een dikke tien ronden later kwam de volgende caution: Blaney tikte de muur aan en in de ronde daarna viel er flink wat troep van zijn auto de baan op.

Bowyer was boos op Jones (Bron: YouTube)

Met Elliott en Bowman voorop konden we weer verder, 23 ronden voor het einde, terwijl Kyle Busch zijn auto beschadigde door tegen Bowyer aan te rijden. Bowman kreeg voorin bezoek van de ineens naar voren komende Brad Keselowski en zo ontstond een interessante strijd om de winst.

Keselowski ging er kort voor het einde voorbij, maar zijn lekkere run werd gelijk in de kiem gesmoord: Matt DiBenedetto kampte met een probleem en de caution was een feit. De race was bijna voorbij en om te voorkomen dat men onder geel eindigde werd de overtime van stal gehaald.

Keselowski begon voorop bij de herstart en wist het vast te houden: hij pakte na Atlanta en Martinsville zijn derde zege van het jaar, voor de fel duellerende jongelingen Bowman - diens derde tweede plek op rij - en Jones.

Keselowski wint na overtime (Bron: YouTube)