FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 juli 2014

KRO-NCRV heeft meeste leden

De KRO-NCRV heeft van alle Nederlandse omroepen de meeste leden. Volgens een telling door het Commissariaat voor de Media heeft de omroep bijna 800.000 leden. De KRO-NCRV laat dinsdag op zijn website weten trots te zijn op dit hoge aantal.

De omroep bestaat uit twee verenigingen, de KRO en de NCRV. Beide omroepen hebben ongeveer evenveel leden als vijf jaar geleden. De andere combinatieomroep VARA-BNN bezet de tweede plek met iets minder dan 750.000 leden.

Powned heeft van alle omroepen met ruim 50.000 het kleinste ledenaantal. De andere nieuwere omroep WNL heeft er iets meer maar raakte de afgelopen vijf jaar wel ruim tien procent kwijt. Zie voor de volledige lijst het persbericht van het commissariaat.

KRO-NCRV heeft de meeste leden
KRO-NCRV heeft meeste leden (Foto: ANP)

Pro-Russen bezetten politiebureau Donetsk

Pro-Russische strijders hebben dinsdag het hoofdbureau van politie in de Oost-Oekraïense stad Donetsk bezet. De opstandelingen namen het gebouw in na een urenlang vuurgevecht met regeringstroepen.

De regering in Kiev hervatte dinsdag de 'antiterreuroperatie' tegen pro-Russische rebellen in het oosten en zuiden van het land. President Petro Porosjenko verlengde het staakt-het-vuren dat hij eerder voor Oost-Oekraïne had afgekondigd niet. De opstandelingen streven volgens Porosjenko niet oprecht naar een vreedzame oplossing.

Dinsdag gingen pro-Russische strijders in de tegenaanval. Ze wonnen op meerdere plaatsen veld op de slechtgetrainde en -gemotiveerde regeringstroepen.

[Upd] Siem de Jong tekent bij Newcastle United

Siem de Jong zal binnen niet al te lange tijd gepresenteerd worden als nieuwe speler van Newcastle United. Volgens De Telegraaf heeft de 25-jarige Ajacied het trainingskamp van de Amsterdammers verlaten en heeft hij inmiddels een medische keuring ondergaan bij de club uit de Premier League.

De Jong had nog een contract voor een jaar bij Ajax, waarmee hij de laatste vier jaar landskampioen werd. Hij zal een contract voor vijf jaar tekenen bij de club waar zijn broer Luuk het afgelopen half jaar op huurbasis voor uitkwam. De Magpies, waar ook Tim Krul onder contract staat, besloten Luuk de Jong echter niet te kopen en kozen dus uiteindelijk voor Siem.

Siem de Jong speelde zaterdag nog met Ajax in een oefenduel en scoorde. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)

Update 23.50 uur

De transfer van Siem de Jong naar Newcastle United is bevestigd. De Jong tekent een zesjarig contract bij The Magpies.

Vrouw op scootmobiel jat 11 tv's

Maar liefst elf televisies wist een Deventerse dievegge buit te maken in een maand tijd. Daarvoor is zij door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden, meldt de Stentor.

De proletarisch winkelende vrouw bezocht op haar scootmobiel elf keer de MediaMarkt in haar woonplaats, waar ze telkens een doos met daarin een televisie voor haar voeten plaatste om vervolgens de winkel uit te rijden zonder te betalen. In februari werd de vrouw betrapt. Haar eerdere tien bezoekjes aan de winkel kwamen aan het licht doordat men de beveiligingsbeelden terugkeek.

De helft van de opgelegde straf is voorwaardelijk. Wel moet de vrouw zich laten behandelen. De rechter nam in zijn strafeis mee dat de vrouw bij haar aanhouding een halve gram heroïne bij zich had.

Netanyahu: tieners wreken, Hamas opjagen

Israël zal Hamas in de Gazastrook zo ver opjagen als nodig is. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dinsdagavond gezegd, schrijft de krant Haaretz. Het bloed van de drie tieners wier lijken maandag zijn gevonden moet gewroken worden, aldus de premier.

Netanyahu sprak de dreigende woorden dinsdag even voor aanvang van een vergadering met zijn veiligheidskabinet. Dat kwam dinsdagavond opnieuw bijeen om zich te buigen over een antwoord op de ontvoering van en moord op drie Israëlische jongeren op de Westelijke Jordaanoever.

Het drietal, dat maandag werd gevonden in een veld even ten noorden van Hebron, werd dinsdagmiddag begraven. Tienduizenden mensen woonden de plechtigheid in Modiin, in Midden-Israël, bij. Netanyahu en president Shimon Peres spraken een grafrede uit. Herdenkingsdiensten elders in het land hadden eerder op de dag al honderden rouwenden getrokken.

De regering is er nog niet uit hoe zij op de dood van de tieners moet reageren. Minister van defensie Moshe Yaalon zou hebben voorgesteld op de Westoever een nieuwe nederzetting te bouwen ter nagedachtenis aan het drietal. Zijn collega Naftali Bennett ziet volgens Haaretz meer in de invoering van de doodstraf voor Palestijnse strijders en een grootscheepse aanval op de Gazastrook, waar Hamas de lakens uitdeelt. Ook zou de regering de deportatie van Hamas-kopstukken van de Westoever naar Gaza overwegen.

Israël houdt Hamas verantwoordelijk voor de ontvoering van en moord op de drie jongeren.

[WBD] Mixedpartij Huta Galung gestaakt

Jesse Huta Galung moet woensdag terugkomen voor zijn partij in de tweede ronde van het gemengd dubbelspel. Samen met de Sloveense Andreja Klepac stond hij op 1-1 in sets tegen de Schot Jamie Murray en Casey Dellacqua uit Australië toen de wedstrijd wegens invallende duisternis werd afgebroken.

Murray en Dellacqua, de nummers tien van de plaatsingslijst, wonnen op baan 18 de eerste set in de tiebreak. In het tweede bedrijf trok de Nederlands-Sloveense combinatie in de tiebreak aan het langste eind: 6-7 (8), 7-6 (5).

Michaëlla Krajicek werd in het gemengd dubbelspel uitgeschakeld. Samen met haar verloofde Martin Emmrich boog ze diep voor Nenad Zimonjic en Samantha Stosur: 1-6 en 2-6.

De Nederlandse junior Tim van Rijthoven bereikte dinsdag de derde ronde van het jongenstoernooi. Hij versloeg de Australiër Harry Bourchier met 6-4 en 7-6 (7).

Costa Ricanen bespotten Sneijder

Wesley Sneijder is het mikpunt van spot in Costa Rica en omstreken omdat hij maandag claimde dat het land in Zuid-Amerika ligt. "Costa Rica is een goed Zuid-Amerikaans team", zei de Nederlander tijdens een persconferentie, terwijl Costa Rica in Midden-Amerika ligt.

Sneijder wordt vanwege zijn vergissing over de geografische locatie van Costa Rica bespot en bekritiseert, schrijft de krant El Heraldo uit Honduras, dat ook in Midden-Amerika ligt. In Costa Rica wordt er volgens het eveneens Hondurese Diez hartelijk om Sneijders aardrijkskundekennis gelachen.

'Nederland is al druk bezig met de volgende tegenstander op het WK, maar een van de sterspelers laat blijken dat zij niets van Costa Rica weten', schrijft El Periscopio uit Costa Rica.

Schippers overleeft zorgfraudedebat

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) heeft dinsdagavond het Kamerdebat over de grote zorgfraude bij het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein overleefd.

Wel moest Schippers de Kamer toezeggen dat ze in de toekomst strenger zal toezien op de regels die toezichthouder de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en het Openbaar Ministerie (OM) moeten naleven bij de bestrijding van zorgfraude.

Kern van het debat was de vraag of de NZa het Sint Antonius Ziekenhuis wel op eigen houtje een boete had mogen opleggen voor de 25 miljoen euro die het ziekenhuis verkeerd declareerde. Door een boete op te leggen maakte de zorgautoriteit het voor het OM onmogelijk over te gaan tot strafrechtelijke vervolging. Volgens de oppositie had de NZa de kwestie moeten voorleggen aan het OM.

Schippers benadrukte dat de NZa de zaak wel degelijk heeft besproken met het OM. De zorgautoriteit heeft toen geconcludeerd dat er bij de foutieve declaraties door het ziekenhuis geen sprake was van opzet. In dat geval volstaat een boete. De Kamer viel echter over het feit dat niet duidelijk is vastgelegd wanneer de NZa de zaak afhandelt en wanneer het OM dat doet.

Schippers erkende dat dit beter had gekund, maar dat die afspraken tussen NZa en OM gaandeweg zijn gegroeid. Ze zegde de Kamer toe dat deze afspraken voor 1 oktober zullen zijn vastgelegd. Ook zegde ze toe de samenwerking tussen verschillende toezichthouders beter te monitoren.

Het Sint Antonius Ziekenhuis moet een boete van tweeënhalf miljoen euro betalen omdat het 25 miljoen euro foutief declareerde bij verzekeraars. Ook moet het ziekenhuis de onterechte declaraties terugbetalen.

Kamer eist opheldering Teeven om nieuwe ontslagen

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) moet snel opheldering geven over de extra ontslagen in het gevangeniswezen. Dat eist een Kamermeerderheid, bleek dinsdagmiddag. Teeven moet voor woensdagmiddag een brief over de kwestie sturen.

De voltallige oppositie eiste dat Teeven nog deze week aan de tand wordt gevoeld tijdens een debat, maar dat blokkeerden de coalitiepartijen VVD en PvdA. Aanvrager van het debat Gerard Schouw (D66) acht zich 'niet adequaat geïnformeerd'. Hij wees erop dat Teeven maandag nog een brief naar de Kamer stuurde over de voortgang van de bezuinigingen, maar niets schreef over de extra ontslagen.

"Ik ben enorm geschrokken", zei Schouw. Het onjuist of onvolledig informeren van de Tweede Kamer geldt als een politieke doodzonde. De D66'er kreeg steun van vrijwel alle oppositiepartijen om nog deze week een debat te houden. VVD en PvdA lieten daar weten geen behoefte aan te hebben. Zij nemen er genoegen mee dat Teeven schriftelijk opheldering verstrekt.

Op verzoek van Schouw moet Teeven dat voor woensdag 12.00 uur doen. Aan de hand van de brief kan hij dan besluiten om alsnog een debat aan te vragen.

De Telegraaf schreef dinsdag dat nog eens ruim zevenhonderd banen verdwijnen in het gevangeniswezen. De krant baseert zich daarbij op een interne notitie van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De bewindsman zou te maken hebben met 'nieuwe tegenvallers', waardoor het opnieuw nodig zou zijn het mes te zetten in het personeelsbestand.

[CL] Uitslagen eerste voorronde (01/07/2014)

Het zestigste seizoen van de Champions League is begonnen. Vandaag werden er twee van de drie wedstrijden gespeeld in de eerste voorronde. Santa Colomna nam het op tegen Banants en La Fiorita speelde tegen Levadia Tallinn. 

Woensdag is nog Lincoln Red Imps tegen HB Torshavn. De returns zijn volgende week. 

Uitslagen Champions League eerste voorronde - heenwedstrijden

Thuis Uit Uitslag
FC Santa Coloma (And) FC Banants (Arm) 1-0 
SP La Fiorita (San) FC Levadia Tallinn (Est) 0-1 

Voetballer VS geeft scheidsrechter fatale klappen

Een Amerikaanse amateurscheidsrechter is bezweken aan de klappen die hij zondag tijdens een voetbalwedstrijd kreeg. De 44-jarige John Bieniewicz wilde een speler van het veld sturen, maar die pikte dat niet en sloeg op de arbiter in.

De voetballer, de 36-jarige Baseel Abdul-Amir Saad, is maandag al voorgeleid. Hij staat terecht voor mishandeling met de opzet ernstig letsel toe te brengen. Nu zijn slachtoffer is overleden wordt de aanklacht mogelijk verzwaard.

Toen de politie zondag arriveerde op het voetbalveld in een buitenwijk van Detroit waar Bieniewicz in elkaar was gezakt had Saad al de benen genomen. Hij gaf zich maandag echter aan op het politiebureau.

Vorig jaar bracht een boze Amerikaanse voetballer ook al eens een scheidsrechter fatale verwondingen toe. Die minderjarige speler is veroordeeld voor doodslag.

Ierland zegt sorry tegen Roma-gezinnen

De Ierse premier Enda Kelly heeft dinsdag excuses aangeboden aan twee Roma-gezinnen wier kinderen vorig jaar uit huis werden geplaatst omdat ze blond haar en blauwe ogen hadden.

De Ierse regering presenteerde dinsdag een rapport over de zaak. De politie haalde het 2-jarige jongetje en 7-jarige meisje vorig jaar oktober weg bij hun ouders. Volgens het rapport had de politie geen bewijs dat de kinderen niet bij de gezinnen hoorden en werden ze dan ook ten onrechte bij pleeggezinnen ondergebracht.

Het optreden van de politie werd ingegeven door vooroordelen, onwetendheid en een hype in de media over de vermeende ontvoering van een blond meisje door een Roma-gezin in Griekenland, aldus de rapporteurs.

Ecclestone morrelt F1-race op Monza

Formule 1-baas Bernie Ecclestone morrelt aan een monumentale race in de sport. De 83-jarige Brit liet aan La Gazzetta dello Sport weten het tot 2016 lopende contract uit te willen dienen en daarna Autodromo Nazionale di Monza niet meer aan te willen doen.

Ecclestone: "De publieke belangstelling is in Italië lager dan elders. Ik denk niet dat we een nieuw contract aan zullen gaan. Vanuit commercieel oogpunt bezien was het oude contract een ramp voor ons. Na 2016 is het tot ziens."

Het lijkt erop dat Ecclestone uit is op veel meer geld uit Italië. Verhalen dat hij hiermee de deur zou willen openen voor Mugello, zoals Ferrari-president Luca di Montezemolo wel ziet zitten, kloppen volgens de Brit niet. "Nee, ik heb geen enkel voorstel ontvangen."

Zevende-eeuwse schaal wijst op elite Oegstgeest

Archeologen van de Universiteit Leiden hebben bij opgravingen in Oegstgeest een zeldzame zilveren schaal uit de eerste helft van de zevende eeuw gevonden. Het gaat volgens de universiteit om een unieke vondst, die aantoont dat in Oegstgeest een elite met 'een wijdvertakt internationaal netwerk' woonde.

Op de met halfedelstenen ingelegde schaal staan dieren en planten in bladgoud. De afbeeldingen wijzen erop dat de schaal uit het oostelijk deel van het Middellandse Zeegebied of het Nabije Oosten afkomstig is. Tot de schaal werd opgegraven was er geen bewijs voor de aanwezigheid van een elite in de buurt van Oegstgeest. Het kan zijn dat deze groep in 'gewone' boerderijen in de streek woonde.

De schaal heeft een diameter van 21 centimeter en een hoogte elf centimeter. De wetenschappers vermoeden dat het voorwerp is geofferd en zo in de grond terecht is gekomen. Vergelijkbare schalen die eerder werden gevonden zijn meestal van brons en nooit versierd met goudbeslag. Het zevende-eeuwse voorwerp werd vermoedelijk gebruikt als drinkschaal of wasbekken.

De middeleeuwse schaal werd vorig jaar gevonden op het terrein van het Bio Science Park in Leiden. De vondst is niet eerder bekendgemaakt om de verdere opgravingen in alle rust af te ronden. In de buurt werden resten van een groot dorp uit de zesde en zevende eeuw gevonden. De schaal is inmiddels gerestaureerd door de provincie Zuid-Holland en is dinsdag voor langdurig bruikleen overgedragen aan het Rijksmuseum van Oudheden.

Demonstratie tegen Sytze van der V.

Voor het gemeentehuis in Amersfoort demonstreren dinsdagavond enkele tientallen mensen tegen verblijfplaats van de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. in die stad. Enkele demonstranten dragen spandoeken bij zich met teksten als Sytze van der V. weg ermee.

Van der V. heeft dinsdag zijn woonplaats tijdelijk verlaten. Naar eigen zeggen wil hij de nacht ergens anders doorbrengen, maar hij wil zich niet uit zijn nieuwe huis laten wegjagen.

De demonstranten willen dat de veroordeelde de stad verlaat. Gesprekken tussen Van der V. en de gemeente om hem te bewegen zich elders te vestigen, zijn op niets uitgelopen. Van der V. is hulp aangeboden met het vinden van een nieuw onderkomen en met de sanering van zijn schulden, zo vertelde burgemeester Lucas Bolsius dinsdagmiddag aan direct omwonenden.

Demonstratie tegen Sytze van der V.
Demonstratie tegen Sytze van der V. (Foto: ANP)

Oud-tennisser Fish begint loopbaan als golfprof

De Amerikaanse oud-tennisser Mardy Fish maakt donderdag zijn debuut als golfer. De 32-jarige Amerikaan doet deze week mee aan het Dakota Dunes Open, een toernooi op de PGA Tour Canada. Fish is een van de zes golfers in het 156 man sterke veld die toegelaten zijn door tussenkomst van een sponsor.

Fish speelde vorig jaar augustus zijn laatste tennistoernooi. Sinds hij in 2000 prof werd won hij zes toernooien, waarvan vijf in eigen land. In 2004 pakte Fish olympisch zilver in Athene. In 2011 reikte hij tot de zevende positie op de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit.

Eerder dit jaar zette Fish de eerste schreden op zijn nieuwe carrièrepad. Toen deed hij mee aan een regionaal kwalificatietoernooi voor de US Open en eindigde net niet hoog genoeg om zich te plaatsen voor het volgende kwalificatietoernooi.

De PGA Tour Canada is enkele klassen onder de PGA Tour. Tussen de twee klassen zit nog de Web.com Tour in.

Meer mensen negeren doktersadvies om eigen risico

Huisartsen krijgen steeds vaker te maken met patiënten die doktersadvies niet opvolgen omdat ze het eigen risico niet kunnen betalen. 71 procent heeft minstens een keer per week met deze 'zorgmijders' te maken. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerd onderzoek van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Een jaar eerder was dat nog 62 procent.

Patiënten 'bezuinigen' vooral op laboratoriumonderzoek. Ook halen ze medicijnen vaak niet af. In de top vijf van adviezen die niet worden opgevolgd staan verder bezoeken aan een psycholoog, aanvullend onderzoek zoals röntgenfoto's en bezoeken aan een eerstelijns zorgverlener, zoals een fysiotherapeut.

De stijging lijkt volgens de LHV samen te vallen met de verhoging van het eigen risico van 220 euro naar 350 euro per jaar in 2013. "Ik houd mijn hart vast voor de becijferde verhoging naar 405 euro in 2015", zegt voorzitter Steven van Eijck in een verklaring.

Zware explosie op markt in Nigeriaanse stad

Op een markt in Maiduguri in het noordoosten van Nigeria is dinsdag een autobom ontploft. Volgens burgerwachten zijn daarbij zeker 56 doden gevallen. Het is nog niet bekend wie er achter de explosie zit, maar de verdenking gaat uit naar de extremistische groep Boko Haram die al vaker in Maiduguri heeft toegeslagen.

De explosieven waren verborgen onder een lading houtskool in de laadbak van een pick-uptruck. De bom ontplofte even nadat de markt om 08.00 uur was opengegaan. Ooggetuigen verklaarden ongeveer vijftig lijken te hebben geteld. Volgens hen was het op de markt minder druk dan normaal vanwege de ramadan.

Vorige week vielen bij een bomaanslag op een winkelcentrum in de hoofdstad Abuja 24 doden, kwamen acht mensen om bij een aanslag op een medisch college in Kano en vielen tien doden bij een aanslag op een bordeel in Bauchi.

Trapattoni kiest voor Ivoorkust

Giovanni Trapattoni gaat aan de slag als bondscoach van Ivoorkust. De 75-jarige oefenmeester treedt in de voetsporen van Sabri Lamouchi, die de handdoek in de ring heeft gegooid na de dramatische uitschakeling op het WK voetbal in Brazilië. De Ivorianen gingen verrassend ten onder tegen Griekenland en moesten daardoor al na de groepsfase hun spullen pakken.

Trapattoni bevestigt in gesprek met Rai 2 dat hij het heft in handen neemt bij de Ivoriaanse nationale ploeg. "Ook de Marokkaanse nationale voetbalbond stond op de stoep, maar ik heb de tijd genomen om te kunnen beslissen. Na 48 uur heb ik mijn jawoord aan Ivoorkust gegeven."

Volgens de geroutineerde keuzeheer zal het akkoord binnen twee weken worden beklonken. Trapattoni moet de Ivorianen op weg helpen naar nieuwe successen, na de teleurstelling van deze zomer op het WK. Hij moet dat waarschijnlijk zonder de diensten doen van de ervaren spits Didier Drogba, die tijdens de groepsfase al liet doorschemeren dat hij niet kan wennen aan zijn reserverol.

Trapattoni beschikt over een schat aan ervaring als bondscoach. Hij stond van 2000 tot 2004 aan het roer bij Italië en nam in 2013 na vijf jaar afscheid van de Ierse nationale voetbalbond. Als clubcoach maakte hij naam bij onder meer AC Milan, Juventus, Internazionale, Bayern München en Benfica.

Juf (30) wil 4 kids met 9-jarig ventje

Een 30-jarige hulpjuf op een school in Bassilac, in de Franse Dordogne, heeft de zak gekregen. Zij is namelijk stapelverliefd op een negenjarig ventje op haar school. Zo heeft ze hem maar liefst drieëntwintig brieven geschreven waarin zij hem vertelde vier kinderen met hem te willen.

De ouders van het ventje deden op Kerstavond een schokkende ontdekking. Op de kamer van het kereltje werd een stapeltje liefdesbrieven aangetroffen. Roze met blauwe brieven, versierd met hartjes. Waar de ouders eerst dachten aan zuurtjesverkering met een klasgenootje, bleek niets minder waar.

De geheime aanbidster bleek een 30-jarige hulpjuf van zijn school te zijn. Zij schreef hem huwelijksproblemen te hebben, en samen met het jongetje te willen vluchten. Ook weidde ze uit over haar verlangen om vier kinderen met het mannetje te willen.

Het ventje heeft zeker één afspraakje met de geile juf te hebben gemaakt. Ook hebben zij gezoend. Of ze verder ook seks hebben gehad, is helaas niet bekend. Het kereltje hult zich namelijk in stilzwijgen.

De hulponderwijzeres komt er nog mee weg ook. Zij heeft slechts ontslag en een uitbrander gekregen. De advocaat van het gezin is woedend, en spreekt van een dubbele moraal. Want mocht het een leraar zijn met een 9-jarig meisje, dan zou de beste man op zijn minst gecastreerd aan een boom zijn opgehangen.

[WBD] Rojer en Tecau naar derde ronde

Jean-Julien Rojer en Horia Tecau hebben dinsdag de derde ronde van het mannendubbel op Wimbledon bereikt. Het als elfde geplaatste Nederlands-Roemeense duo was met 7-6 (3), 6-3 en 7-6 (8) te sterk voor Feliciano López uit Spanje en de Oostenrijker Jürgen Melzer. Nu wachten Leander Paes uit India en de Tsjech Radek Stepanek, de nummers vijf van de plaatsingslijst.

In het vrouwendubbeltoernooi moesten Serena en Venus Williams al na drie games in hun wedstrijd tegen Kristina Barrois en Stefanie Vögele opgeven. De jongste van de Williams-zusjes heeft een virusinfectie.

Al voor de wedstrijd werd Serena behandeld en in de partij lukte weinig. De derde game was haar eigen servicebeurt en die leverde ze in met vier dubbele fouten. Sommige opslagen stuiterden al voor het net.

Scolari: "Aanvallen als op Neymar eerder meegemaakt met Ronaldo"

Luiz Felipe Scolari is niet gediend van de vele overtredingen die op Neymar worden gemaakt. Het doet de keuzeheer denken aan zijn tijd als bondscoach van Portugal. Neymar is dit WK goed op schot met vier doelpunten in evenzoveel wedstrijden. Dat is ook de tegenstanders van Brazilië niet ontgaan, want Neymar wordt vaak onrechtmatig naar de grond gewerkt. 

"Ik heb dit tijdens Euro 2004 ook al meegemaakt, toen ik bondscoach van Portugal was", laat Scolari weten aan La Gazzetta dello Sport. "Destijds was het Cristiano Ronaldo die het doelwit was. Altijd kreeg hij 'speciale' dekking."

"Ik weet nog dat we in de halve finale tegen Nederland speelden en dat hij al na vijf minuten een harde trap kreeg, waardoor hij in de tweede helft niet meer verder kon", vervolgt de Braziliaanse coach. "Neymar ondervindt nu hetzelfde en krijgt dezelfde behandeling."

"Elke wedstrijd eindigt hij met gezwollen benen, al na vijf minuten was het raak tegen Chili." Neymar speelde het duel overigens wel uit, maar is door de vele aanslagen een licht twijfelgeval voor de kwartfinale tegen Colombia. "Ik weet nog niet of hij op tijd hersteld is", besluit Felipão.

Marokkaanse rapper weer cel in om beledigen politie

Een Marokkaanse rapper die naam maakte met zijn tirades tegen de gevestigde orde draait opnieuw de gevangenis in. De rechter legde Mouad Belghouat, alias El-Haqed, dinsdag vier maanden celstraf op voor openbare dronkenschap en het belagen van een politieman.

El-Haqed, Arabisch voor De Woedende, werd in mei opgepakt bij een voetbalstadion. Hij zou op de zwarte markt kaartjes hebben verhandeld. Die tenlastelegging werd later echter ingetrokken, zei Samira Kinani van de Marokkaanse Mensenrechtenvereniging na afloop van de rechtszitting van dinsdag. Kinani woonde de strafzaak bij.

De verdediging houdt vol dat Belghouat zich niet beledigend heeft uitgelaten tegen politieagenten. De rapper zou juist hebben geweigerd een woord aan de politie vuil te maken. De rechter had aan dat verweer echter geen boodschap.

El-Haqed staat bekend om zijn maatschappijkritische en taboedoorbrekende teksten. Hij maakt zich kwaad over de kloof tussen arm en rijk in zijn land en nam deel aan de 20 februari-beweging. Die hervormingsbeweging ging in 2011, tijdens de Marokkaanse versie van de Arabische Lente, de straat op om een democratischer Marokko te eisen. Dankzij de inspanningen van de rapper sloeg de protestcampagne volgens velen ook aan bij de Marokkaanse onderklasse.

Belghouat was pas een jaar op vrije voeten. In mei 2012 verdween hij voor een jaar achter de tralies wegens het beledigen van ambtenaren. In zijn liedje Honden van de Staat had hij de politie ervan beticht steekpenningen aan te nemen.

Volgens mensenrechtenactivisten hebben de hervormingen, waarmee de koning de hervormingsbeweging voorlopig de wind uit de zeilen nam, Marokko niet werkelijk veranderd. Ze wijzen onder meer op de nieuwe veroordeling van Belghouat.

Weer raketbeschietingen op IsraŽl

Militanten in de Gazastrook hebben dinsdag tien raketten afgevuurd op het zuiden van Israël. Dat heeft het Israëlische leger gezegd. Waar de raketten precies neerkwamen zei het leger niet. Niemand raakte gewond.

Kort voor de beschieting werden in Israël de drie tieners begraven die twee weken geleden werden ontvoerd op de Westelijke Jordaanoever. Volgens Israël zijn de tieners door Hamas vermoord. De regering heeft gezworen wraak te nemen op de militante beweging.

Katie Price als 7-jarig meisje misbruikt

Katie Price is misbruikt toen ze 7 jaar oud was. "Mijn moeder was een ijsje halen en ik zat in mijn eentje in het park", vertelde het Britse glamourmodel dinsdag in haar radioprogramma bij zender Fubar, schrijven Britse media. "Ik zie het gezicht van die man nog zo voor me. Hij had rood haar, hij is nooit gepakt. Zoiets vergeet je nooit."

"Ik weet me nog elk detail te herinneren, maar ik ben nu gewoon blij dat ik mijn eigen kinderen heb", ging de 36-jarige Price verder. Ze is momenteel in verwachting van haar vijfde kind. "Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. Ik vergeet het nooit maar ga gewoon verder met mijn leven."

Price laat weten wel vaker te zijn aangerand. "Ik ben betast door mannen, ik ben verkracht en seksueel misbruikt toen ik jong was. Ik heb het allemaal meegemaakt."

Ook geeft Price toe dat die gebeurtenissen haar wellicht blijvend hebben gevormd en zelfs hebben geleid tot haar keus om naaktmodel te worden. "Toen ik in blootbladen stond, wist ik dat ik de controle had. Soms denk ik wel dat ik daarom glamourmodel ben geworden. Zo van: jullie kunnen alleen naar me kijken maar mogen me niet aanraken."

Tourť: "We zijn toch maar Afrikanen"

Yaya Touré heeft zijn ongenoegen uitgesproken over de vroege uitschakeling van Ivoorkust op het WK in Brazilië. Ivoorkust had in de laatste poulewedstrijd tegen Griekenland voldoende aan een gelijkspel om de tweede ronde te bereiken. Bij een stand van 1-1 kregen de Grieken in de slotfase een dubieuze penalty. Georgios Samaras werd geraakt door Giovanni Sio, maar een strafschop leek wat overdreven.

Toch mocht Samaras van elf meter aanleggen: 2-1. "Eens te meer stond de scheidsrechter niet aan onze zijde", zei Touré tegen France Football. "Tegen Japan hadden we al minstens twee penalty's moeten krijgen en tegen Griekenland incasseren we er één die compleet onterecht is."

"Natuurlijk kan het niemand wat schelen, want ach: het is 'maar' een Afrikaans team. We hadden iets geweldigs kunnen presteren, maar deze vergissing besliste er anders over. Een schandaal noem ik dat, maar helaas liggen er niet al te veel mensen van wakker."

Ivoorkust begon het WK nog met een 2-1 zege op Japan, maar daarna was kwartfinalist Colombia met dezelfde cijfers te sterk. Schrale troost voor de Ivorianen: inmiddels is ook Griekenland uitgeschakeld.

Frijns rijdt eerste vrije training op Silverstone

Robin Frijns zal voor Caterham de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone rijden. De Nederlander komt voor het eerst sinds Bahrein weer officieel in actie, al gaf hij vorige week in Moskou nog wel een demonstratie. Hij reed daar met een auto uit 2010.

Frijns: "Ik kan niet wachten om weer achter het stuur te kruipen." De Nederlander weet dat Caterham zeker tegenover Marussia en Sauber resultaat moet boeken. "We hebben een lastige tijd gehad, maar in Oostenrijk hebben we duidelijk progressie geboekt en ik denk dat we dat opnieuw kunnen doen op Silverstone. Hopelijk zit het weer mee, maar dat is in Engeland geen garantie. Maar als de zon schijnt, kunnen we twee sets banden gebruiken in de eerste training en dat zou zowel voor mij als het team erg waardevol zijn."

Na de race op Silverstone volgen nog twee testdagen. Frijns zal daar niet in actie komen, want Caterham zet op deze dagen Will Stevens en Rio Haryanto in.

[1/8 finale] Uitslag ArgentiniŽ - Zwitserland

Argentinië heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de kwartfinale op het WK voetbal. Door een goal in de 118e minuut wist de ploeg in de verlenging met 1-0 van Zwitserland te winnen. Di Maria was de matchwinner voor de Argentijnen. 

De Argentijnen namen het initiatief vanaf het eerste fluitsignaal, maar werden gestuit door de stugge Zwitsers. De Europeanen hadden veel overtredingen nodig, maar wisten hun verdediging gesloten te houden. Het duurde daarom ook tot een half uur voordat de eerste grote kans te noteren was. Die was zelfs voor Zwitserland, die na een goede actie van uitblinker Shaqiri de bal bij Xhaka zag belandden. Zijn uithaal eindigde echter tegen de vuisten van doelman Romero.

Shaqiri stond vlak voor rust ook aan de basis voor misschien de grootste kans van de eerste helft. Na een mooie actie stuurde hij Drmić weg, die in plaats van vol uit te halen een lobje probeerde over doelman Romero. De Zwitser kwam er snel achter waarom hij bij 1. FC Nürnberg speelt, want de bal belandde in de handen van de oud-AZ doelman. Argentinië bleef ook wel dreigend, maar verder dan een schot van Higuain kwamen ze niet.

De Zwitserse uitblinker Shaqiri (l) in actie met Mascherano. (PRO SHOTS/Action Images)

Eens te meer bleek dat de Argentijnen toch erg afhankelijk zijn van een goede Messi. Na rust had de speler eindelijk even wat ruimte en kwam na zijn versnelling de bal bij Rojo. Zijn schot, waar een vreemde curve aan zat, werd met moeite gekeerd door doelman Benaglio. De Zwitser had even later ook een goede redding op een kopbal van Higuain, die goed bediend werd door Rojo.

De krachten leken na driekwart wedstrijd weg te vloeien bij de Zwitsers, die steeds meer op eigen helft werden teruggedwongen. Een kwartier voor tijd leidde dat tot een grote kans voor Messi, die recht op Benaglio schoot. In de rebound kon de bal maar net tot corner verwerkt worden. Daarna bleven de Argentijnen de aanval zoeken om een verlenging te voorkomen, maar buiten een mooie actie van Messi wisten de Zuid-Amerikanen geen kans meer te creëren en dus gingen we voor de vierde keer dit WK een verlenging in.

Messi (R) stond aan de basis van enkele kansen. (PRO SHOTS/Action Images)

Het begin van de verlenging was weer voor de Argentijnen, maar langzamerhand kregen de Zwitsers meer grip op het spel en ging zelfs weer de aanval zoeken. Ondanks dat het spel flink op en neer golfde duurde het lang voor er een eerste kans was. Die kwam op naam van de Argentijn Di Maria, die van afstand op de vuisten van Benaglio schoot.

De wedstrijd leek op penalty's uit te draaien, maar dat was buiten Messi en Di Maria gerekend. De twee beste spelers van de Argentijnen beslisten in de 118e minuut het duel. Messi veroverde de bal op de middenlijn en stoomde op naar de zestien meter. Hij speelde af op Di Maria, die de bal in de verre hoek schoot en Argentinië daarmee in de kwartfinale leek te schieten.

De Zwitsers kregen echter nog een ongelooflijk grote kans op de gelijkmaker. Invaller Dzemaili kopte een voorzet op de paal en die bal caramboleerde via hemzelf net naast. Een vrije trap van Shaqiri in de laatste seconde van de blessuretijd kwam vervolgens in de muur terecht, waarna er door scheidsrechter Erikssen werd afgefloten en Argentinië alsnog naar de kwartfinales ging. Daarin zal het de winnaar treffen van het duel tussen België en de Verenigde Staten.

Argentinië

1 - 0

Zwitserland

 118' Di Maria    
 
 Gele kaart: Rojo (Argentinië), Xhaka, Fernandes, Garay (Zwitserland)
 
Stadion: Arena de São Paulo
Toeschouwers: 68.034
Arbiter: Eriksson (Zwe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Zabaleta
Fernández
Garay
Rojo (Bastana/105)
Gago (Biglia/106)
Mascherano
Di Maria
Lavezzi (Palacio/74)
Messi
Higuain
  Benaglio
Lichtsteiner
Schär
Djourou
Rodriguez
Xhaka (Fernandes/66)
Behrami
Shaqiri
Inler
Mehmedi (Dzemaili/113)
Drmic (Seferovic/82)


[Vid] [WBD] Kyrgios stunt tegen Nadal

Nick Kyrgios heeft op Wimbledon voor een daverende verrassing gezorgd door Rafael Nadal te verslaan. De 19-jarige Australiër klopte de tweevoudig kampioen met 7-6 (5), 5-7, 7-6 (5) en 6-3. Kyrgios staat voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinale van een grandslamtoernooi.

Kyrgios gaf op eigen service nauwelijks kansen weg. In totaal produceerde de Australiër 37 aces. Nadal kreeg pas in de twaalfde game van de tweede set zijn eerste breakpoints. In de vierde set plaatste Kyrgios in de vierde game de beslissende break. Hij sloot af met een ace.

Mooi punt van Nick Kyrgios. (Bron: Vine)

In zijn eerste Wimbledon neemt Kyrgios het in de kwartfinale op tegen Milos Raonic. De als achtste geplaatste Canadees won met 4-6, 6-1, 7-6 (4) en 6-3 van de Japanner Kei Nishikori. Raonic sloeg 35 aces en werd alleen in de eerste set een keer gebroken.

Lucie Safarova drong in het vrouwentoernooi als eerste door tot de halve finale. De Tsjechische won binnen een uur met 6-3 en 6-1 van Ekaterina Makarova. Safarova sloeg 24 winners waarvan acht aces. Het is voor het eerst dat ze in de halve finale van een grandslamtoernooi staat.

Van Commenťe terug bij NOC*NSF

Charles van Commenée is als prestatiemanager teruggekeerd bij NOC*NSF. De 56-jarige geboren Amsterdammer is toegevoegd aan de technische staf na het vertrek van Roelant Oltmans en Ad Roskam. Technische directeur Maurits Hendriks noemt Van Commenée op de site van de sportkoepel een professional met veel kennis en ervaring.

Van Commenée werkte eerder tussen 2005 en 2008 als technisch directeur en chef de mission voor NOC*NSF. Voor en na die tijd was hij technisch directeur bij de Britse atletiekbond. "Vanaf enige afstand heb ik de afgelopen jaren gezien hoe de Nederlandse topsport vooruitgang heeft geboekt. Ik hoop dat ik kan bijdragen aan verdere progressie."

Als prestatiemanager is Van Commenée ondersteunend bij de ontwikkeling van de technische programma's van sporters en sportbonden. "Het wordt steeds moeilijker om het niveau op te krikken", zegt Hendriks. Van Commenée zal bovendien als klankbord dienen voor coaches.

Bridgevrouwen grijpen Europese titel

De Nederlandse bridgevrouwen hebben dinsdag de Europese titel veroverd. In het Kroatische Opatija wonnen de Oranjevrouwen hun laatste wedstrijd overtuigend van Estland na eerder op de dag nog van Kroatië te hebben verloren. Concurrent Engeland, dat als tweede eindigde, verloor ook een van de twee laatste duels.

De totaalscore na 22 partijen was voor Nederland 298,45. Engeland kwam met 296,74 punten het dichtst in de buurt. Het brons was voor Frankrijk met 294,24 punten.

Voor de Nederlandse vrouwen is het de tweede keer dat de Europese titel wordt veroverd. In 2007 gebeurde dat ook al eens.

N. de Jong: "Ik ben er kapot van"

Nigel de Jong kende vandaag een zwarte dag in zijn loopbaan als voetballer. De liesblessure van de middenvelder van het Nederlands elftal is ernstiger dan gedacht, waardoor hij volgens de Nederlandse voetbalbond (KNVB) twee tot vier weken niet in actie kan komen.

"Ik ben er kapot van", liet De Jong via Twitter weten. "Jammer genoeg hoort dit ook bij de sport. Ik ga hard werken aan mijn herstel en zal hoop houden."

Toch blijft De Jong strijdvaardig en blijft hij bij de selectie van Oranje. "Of ik nu speel of niet, of ik nu geblesseerd ben of niet, ik blijf bij de groep. We zijn hier samen met een missie naartoe gekomen en die missie zetten we door. We blijven erin geloven. Alleen als eenheid, kunnen we succesvol zijn."

Iraakse Koerden stemmen over onafhankelijkheid

Iraakse Koerden mogen binnen enkele maanden stemmen in een referendum over een onafhankelijk Koerdistan. Dat heeft de Koerdische leider Massud Barzani dinsdag gezegd, meldt persbureau AFP. De Koerden hebben een semi-autonome regio in Irak, maar veel inwoners eisen meer zelfbestuur en zelfs onafhankelijkheid.

"We zullen een referendum organiseren in Koerdistan en we zullen de wens van ons volk respecteren en inwilligen", aldus Barzani. "Wij hopen dat anderen hetzelfde zullen doen."

De onafhankelijkheidswens onder de Koerden is verder opgelaaid sinds de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) aan een offensief in Noord-Irak begon, ten zuiden en westen van de Koerdische Autonome Regio. Barzani vindt het tijd voor een referendum nu Irak steeds verder verdeeld raakt tussen een sjiitisch deel dat door de regering van Nouri al-Maliki wordt bestuurd en een soennitisch deel in handen van IS. Ook de Koerden hebben tijdens de onrust enkele gebieden veroverd, waaronder de aan olie rijke stad Kirkuk.

Barzani kon geen exactere datum geven dan 'binnen een paar maanden'. Hij benadrukte dat het Koerdische parlement beslist wanneer de volksstemming precies plaatsvindt.

De Iraakse regering heeft nog niet op het Koerdische plan gereageerd. Buurland Turkije heeft eerder aangegeven tegen onafhankelijkheid van de Iraakse Koerden te zijn.

Dubbele beenbreuk voor Onazi

Ogenyi Onazi kan zijn voetbalambities voorlopig in de ijskast zetten. De Nigeriaan liep gisteravond tijdens het WK-duel tussen Frankrijk en Nigeria (2-0) een dubbele beenbreuk op na een grove charge van Blaise Matuidi.

Diverse Engelse media hebben inmiddels gemeld Onazi zowel zijn kuitbeen als scheenbeen heeft gebroken. De artsen hebben het been inmiddels in het gips gezet.

De arbiter van deze wedstrijd tussen Frankrijk en Nigeria, de Amerikaan Mark Geiger, schatte de overtreding veel te licht in en gaf Matuidi slechts een gele kaart. De Fransman heeft inmiddels wel zijn excuses aangeboden: "Het was niet de bedoeling om hem te blesseren. Ik ben geen gemene speler."

Matuidi mag van geluk spreken dat scheidsrechter Geiger hem een gele kaart gaf, anders was er waarschijnlijk een forse schorsing voor de Fransman uitgevaardigd.

ISIS-leider: kom naar onze islamitische staat

Leider Abu Bakr al-Baghdadi van de Islamitische Staat van Irak en al-Sham (ISIS) heeft moslims wereldwijd opgeroepen te migreren naar het kalifaat dat zondag is uitgeroepen in Syrië en Irak.

Volgens Baghdadi is het de plicht van moslims om naar "het huis van de islam" te verhuizen. Hij riep moslimstrijders op om wraak te nemen vanwege misstanden tegen moslims wereldwijd.

ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi is zelf tot kalief uitgeroepen van de 'Islamitische Staat'. Ook de naam van ISIS is officieel veranderd in "Islamitische Staat".

Geen post voor anti-EU groep in Europarlement

De anti-Europese fractie in het Europees Parlement krijgt als enige groep geen vicevoorzitter van het Parlement. Dat is de uitkomst van de verkiezing van de 14 vicevoorzitters dinsdag in het parlement in Straatsburg.

Voor de 14 posten waren 15 kandidaten. Verwacht werd dat de eurokritische groep Europa van Vrijheid en Democratie (EFD), de groep rond de Britse UKIP-leider Nigel Farage, een van de posten zou binnenhalen. Maar de EFD-kandidaat, een lid van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging van protestkomiek Beppe Grillo, kreeg als enige niet genoeg stemmen.

De christendemocratische Europese Volkspartij, de grootste groep in het parlement, is het best bedeeld. Ze krijgt zeven vice-voorzitterschappen, onder meer voor Olli Rehn en Antonio Tajani, tot voor kort eurocommissarissen voor financiële zaken en vervoer.

De sociaaldemocraten krijgen drie vicevoorzitters. Eerder op de dag was hun voorman Martin Schulz tot voorzitter gekozen. De liberalen, Groenen en conservatieven hebben ieder één vicevoorzitter.

Farage viel eerder op dinsdag in Straatsburg op met een symbolische protestactie. Toen tijdens de openingsceremonie in de parlementszaal Beethovens Ode an die Freude werd gespeeld, het 'volkslied' van de EU, keerden de UKIP-parlementariërs zich demonstratief om.

IsraŽl herdenkt tieners en zint op wraak

Honderden mensen hebben dinsdag herdenkingsdiensten bijgewoond voor de drie ontvoerde Israëlische jongeren wier lijken maandag werden gevonden. Na afloop werd het drietal samen begraven in Modiin, in Midden-Israël.

De vele Israëliërs die de maandag tragisch afgelopen zoektocht op de voet volgden kregen dinsdag de laatste woorden van de drie tieners te horen. De politie bevestigde dat een eerder in de pers opgedoken alarmtelefoontje is gepleegd door de 16-jarige Gilad Shaar, vlak na de ontvoering. "Ze hebben me gekidnapt", klinkt het. "Hoofd naar beneden", beveelt een mannenstem vervolgens.

De alarmcentrale deed het telefoontje af als een slechte grap. Daardoor duurde het uren voor de hulpdiensten in actie kwamen. Een aantal centralisten is inmiddels gestraft voor hun nalatigheid.

Shaar, de even oude Naftali Fraenkel en hun 19-jarige metgezel Eyal Yifrah werden dinsdagmiddag, gehuld in de Israëlische vlag, ten grave gedragen. Een dag eerder waren hun stoffelijke overschotten gevonden in een veld ten noorden van Hebron. Het drietal was twee weken geleden, terwijl ze over de Westelijke Jordaanoever naar huis liftten, ontvoerd en vermoedelijk vrijwel onmiddellijk vermoord.

De Israëlische regering is er nog niet uit hoe zij op de dood van de tieners moet reageren. Minister van defensie Moshe Yaalon zou hebben voorgesteld op de Westoever een nieuwe nederzetting te bouwen ter nagedachtenis aan het drietal. Zijn collega Naftali Bennett ziet volgens de krant Haaretz meer in de invoering van de doodstraf voor Palestijnse strijders en een grootscheepse aanval op de Gazastrook, waar Hamas de lakens uitdeelt. Israël houdt Hamas verantwoordelijk voor de ontvoering van en moord op de drie jongeren.

Veel Israëliërs dringen aan op vergeldingsmaatregelen. In Jeruzalem liepen honderden rechtsradicale jongeren in optocht door een hoofdstraat en schreeuwden om wraak.

Bij een inval in de Palestijnse stad Jenin schoten Israëlische troepen dinsdag een 20-jarige Palestijn dood. Volgens het leger gooide hij een granaat naar de militairen. De nabestaanden van de man houden echter vol dat hij slechts met wat eieren voor het breken van de vasten onderweg was naar huis.

[EL] Uitslagen eerste voorronde (01/07/2014)

Het Europese voetbalseizoen 2014/2015 is begonnen. Er stonden vanavond drie duels uit de eerste voorrronde van de Europa League op het programma. Donderdag worden de meeste wedstrijden gespeeld uit de eerste voorronde.

FC Groningen zal als eerste Nederlandse club instromen in de tweede ronde. De Groningse club zal dan spelen tegen de winnaar van het duel Aberdeen - Daugava Rīga. 

Uitslagen eerste voorronde Europa League - heenronde

Thuis Uit Uitslag
FK Shkëndija (Mac) FC Zimbru Chișinău (Mol) 2-1 
Sliema Wanderers F.C. (Mal) Ferencvárosi TC (Hon) 1-1 
Jeunesse Esch (Lux) Dundalk F.C. (Ier) 0-2 

Dead Island krijgt nieuw deel

Er komt weer een nieuwe telg in de Dead Island-serie. Deep Silver heeft vandaag bekendgemaakt dat Escape Dead Island het volgende deel gaat worden. Net zoals Dead Island Epidemic is ook Escape Dead Island een spin-off van de originele Dead Island-serie. Dead Island Escape is de vierde game in de serie.

In Escape Dead Island speel je als Cliff Caylo en word je wakker op het eiland van Dead Island zonder te weten wat er aan de hand is. Escape Dead Island speelt zich af tussen Dead Island 1 en Dead Island 2 en is een survival mystery game.

Escape Dead Island staat gepland voor komende herfst en zal beschikbaar zijn op PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Trailer: het ontstaan van een vampier in Dracula Untold

Nadat de tv-serie Dracula op de Amerikaanse tv afgelopen seizoen jammerlijk faalde en het tv-drama Penny Dreadful in het eerste seizoen subtiele hints maakte naar het bestaan van de legendarische vampier, werd het tijd om de beroemde graaf weer terug te brengen naar het witte doek. Althans, dat moet Hollywood gedacht hebben.

In Dracula Untold wordt, zo laat deze trailer ons zien, getoond hoe Vlad 'the Impaler' de Derde om een oorlog te winnen op zoek gaat naar een wel heel duister middel. Hij wordt de vampier Dracula, en zal nooit meer hetzelfde zijn.

In Dracula Untold wordt de rol van Vlad the Impaler, oftewel Dracula, gespeeld door Luke Evans. Andere rollen zijn er voor Charles Dance en Dominic Cooper. De film is geregisseerd door Gary Shore en verschijnt op 2 oktober.

Chelsea meldt komst Diego Costa

Diego Costa maakt de overstap van Atlético Madrid naar Chelsea. De Londense club meldt dinsdag overeenstemming met de Spaanse kampioen te hebben bereikt. Naar verluidt is ongeveer 39 miljoen euro gemoeid met de deal, voortkomend uit een clausule in het contract van Costa.

De 25-jarige speelde sinds 2010 voor Atlético Madrid. In het afgelopen seizoen had hij een groot aandeel in de Spaanse titel. In 35 duels scoorde hij 27 keer. Chelsea maakte niet bekend voor hoeveel seizoenen de Spanjaard tekent.

Costa kwam tijdens het WK nog in actie tegen Nederland en versierde in het eerste groepsduel een strafschop.

PS4-controller draadloos op PS3

Tot nu toe was het al mogelijk je PlayStation 4-controller te gebruiken op je PlayStation 3, maar helaas niet draadloos. Na de laatste update voor de PlayStation 3 kan dat nu wel. Het wordt niet herkend als een officiële controller, dus vibratie- en Sixaxis-functies doen het niet. Verder werkt het naar behoren.

  1. Verbind je controller met een usb-kabel aan je PS3 en zet deze aan.
  2. Ga naar ‘Accessory’-instellingen.
  3. Selecteer ‘Manage Bluetooth Devices’, en ‘scan for device’.
  4. Terwijl het scannen loopt, houdt de PS- en Share-knoppen van de controller ingedrukt.
  5. Selecteer ‘Wireless Controller’. Het lampje van je controller moet nu wit worden.
  6. Haal de usb-kabel er tussenuit en probeer het uit.

ps4

Verkeersboetes vaker in termijnen betalen

De mogelijkheden om verkeersboetes in meerdere termijnen te betalen worden uitgebreid. Voortaan kunnen mensen die de boete wel willen, maar niet kunnen betalen in aanmerking voor de regeling, schrijven minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en zijn staatssecretaris Fred Teeven (VVD) dinsdag aan de Tweede Kamer.

Ook moet bij deze groep de inzet van dwangmiddelen zoals gijzeling niet leiden tot 'evident onredelijke situaties'. De precieze criteria hiervan moeten nog worden opgezet, maar het gaat bijvoorbeeld om personen die te maken hebben met een 'samenloop van problemen'.

Gespreid betalen is nu alleen nog maar mogelijk in gevallen waarbij mensen diep in de schulden zitten en ook strafrechtelijke boetes hebben. Door de regeling te verruimen wordt voorkomen dat dure dwangmiddelen worden ingezet. Vorig jaar werden zo'n 16.500 betalingsregelingen getroffen voor verkeersboetes.

Opstelten en Teeven willen verder het betaalgemak vergroten. Vanaf volgend jaar kan ook worden betaald via iDeal, wordt het mogelijk om de flitsfoto's op te vragen en uiteindelijk moet het ook mogelijk worden om online alle openstaande zaken te bekijken.

Jaarlijks worden gemiddeld tien miljoen verkeersboetes opgelegd. Daarvan wordt zo'n 95 procent afgedaan.

Oostzaners vast voor aftuigen Russische toeristen

Zeven mannen uit Oostzaan zijn aangehouden voor de mishandeling van twee Russische toeristen in Amsterdam. De slachtoffers werden begin dit jaar op de Kloveniersburgwal flink toegetakeld door de zeven van tussen de 18 en 22 jaar. Dat laat de politie dinsdag weten.

De slachtoffers liepen in de nacht van 24 op 25 januari over de Halvemaansbrug richting het Rembrandtplein. Toen ze het fietspad overstaken werden ze geraakt door twee scooters. Er ontstond een gevecht toen de Russen daar een opmerking over maakten.

De mannen werden geschopt en geslagen door de groep Oostzaners. Een van de toeristen hield er een gebroken neus en een bloeding in zijn hoofd aan over. De ander verloor het bewustzijn tijdens de afranseling.

Vijfde aanhouding in liquidatiezaak Eindhoven

Een 26-jarige man uit Eindhoven is dinsdag aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een 33-jarige plaatsgenoot. De Brabander werd gearresteerd in het huis van bewaring in Grave, waar hij voor iets anders zit. Voor de moord werden eerder al vier andere Eindhovenaren aangehouden.

De 33-jarige Ernesto Pistone was net anderhalve week vrij uit voorarrest toen hij eind februari voor zijn woning werd neergeschoten. De daders vluchtten op een scooter die later uitgebrand werd teruggevonden. Volgens omstanders werd drie tot acht keer op Pistone geschoten. Hij handelde in harddrugs en werd regelmatig bedreigd.

Ajax geeft drie jeugdspelers profcontract

Ajax heeft dinsdag drie voormalige A-junioren gecontracteerd. Danny Bakker, Xavier Mous en Milan Vissie hebben een verbintenis voor twee jaar gekregen.

Voor de drie jongelingen is het hun eerste profcontract bij Ajax, dat na juni 2016 de optie heeft om het contract met een seizoen te verlengen. Het komende jaar maken ze allen deel uit van de selectie van Jong Ajax.

Milan Vissie (19), die eerder bij AZ speelde, begint aan zijn derde seizoen in Amsterdam. "Er wordt gezegd dat ik nog wel wat meer gif in mijn spel moet krijgen en meer moet coachen. Daarom is het goed om in de Jupiler League wedstrijden te spelen. Dan moet je strijden voor ieder punt, meekleunen om de overwinning", zegt de verdedigende middenvelder op de officiële website van Ajax.

Doelman Xavier Mous (18) is nu met het eerste elftal op trainingskamp in Oostenrijk. "Dit is geweldig. Ik zit al vanaf mijn tiende bij Ajax, hier doe je het uiteindelijk voor. In het begin was het aanpoten, maar de laatste jaren heb ik me goed kunnen ontwikkelen. En dat wil ik nu doorzetten."

"Hier spreekt vertrouwen uit", reageert de 19-jarige Danny Bakker, die zowel aanvallend als verdedigend op het middenveld kan spelen. "Het is een beloning voor het harde werk van de afgelopen jaren. De Jupiler League wordt een nieuwe uitdaging."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is benieuwd hoe het drietal zich zal profileren. "Voor deze jongens is het hun eerste contract. Ze hebben de leeftijd dat het 'aanhaken' wordt of 'afvallen'. De komende twee jaar willen we gaan we kijken of ze echt kunnen doorbreken. Iedere training, iedere wedstrijd moeten ze Jong Ajax-trainers Andries Ulderink en Jaap Stam proberen te overtuigen van hun kwaliteit."

Geheimzinnigheid rond reis fractieleiders

Fractievoorzitters in de Tweede Kamer gaan maandag gezamenlijk op reis naar het buitenland. Ingewijden hebben dinsdag een bericht van de Persdienst hierover bevestigd. Doel van de reis en de precieze samenstelling van het gezelschap wordt echter geheim gehouden.

Waarom er zo geheimzinnig gedaan wordt, is niet duidelijk. De fractieleiders gaan wel vaker samen op reis en in het verleden mocht de pers dan meestal mee. Zo werd in 2011 de Antillen aangedaan en twee jaar eerder Suriname.

Geheimzinnigheid rond reis fractieleiders
Geheimzinnigheid rond reis fractieleiders (Foto: ANP)

WK voorbij voor Nigel de Jong

Het WK voor Nigel de Jong is afgelopen. De middenvelder heeft een scheurtje in zijn liesspier. Dat heeft een mri-scan dinsdag aan het licht gebracht. Door de blessure is De Jong waarschijnlijk twee tot vier weken uitgeschakeld, meldt De Telegraaf.

De Jong liep de blessure zondag op tijdens de achtste finale van het Nederlands elftal tegen Mexico. Al binnen tien minuten moest de 29-jarige steunpilaar worden vervangen door Bruno Martins Indi.

Medeoprichter klaagt datingapp Tinder aan

Een van de oprichters van de populaire datingapp Tinder heeft het bedrijf aangeklaagd. Whitney Wolfe zegt seksueel te zijn geïntimideerd en te zijn geconfronteerd met seksistisch gedrag voordat ze het bedrijf in april verliet, aldus The Guardian.

Volgens Wolfe bevestigt de bedrijfscultuur binnen Tinder 'de ergste stereotypes over seksisme en alfamannetjes waar tech startups vaak mee worden geassocieerd'.

Wolfes aanklacht is onder meer gericht tegen de chef marketing van Tinder, Justin Mateen, met wie zij een relatie had. Toen de relatie op de klippen liep begon Mateen 'dreigende, krenkende' berichten te sturen, aldus Wolfe.

In de aanklacht staat ook dat Wolfe haar titel van medeoprichter werd ontnomen omdat ze een 'meisje' is. Ze zou te horen hebben gekregen dat 'Facebook en Snapchat geen meisjes als oprichter hebben en dat haar titel het deed lijken alsof het succes van Tinder toeval was'. IAC, het moederbedrijf van Tinder, heeft een intern onderzoek ingesteld naar Mateen en heeft hem voorlopig op non-actief gesteld, staat in een verklaring.

"In dat proces is het duidelijk geworden dat meneer Mateen privéberichten aan mevrouw Wolfe heeft gestuurd die ongepast waren. We veroordelen deze berichten met klem, maar menen dat de aantijgingen van mevrouw Wolfe richting Tinder en het management ongefundeerd zijn."

Kamer eist opheldering van Schippers over NZa

De Tweede Kamer eist opheldering van minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) over de grote fraudezaak in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Het ziekenhuis declareerde zo'n 25 miljoen euro verkeerd, maar is daar niet strafrechtelijk voor vervolgd. De Kamer wil weten hoe dat kan.

De misstanden in het ziekenhuis zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) afgedaan met een boete van tweeënhalf miljoen euro. Die boete moet het ziekenhuis betalen boven op de onrechtmatig verkregen declaraties. Maar door het optreden van de NZa is het voor het Openbaar Ministerie onmogelijk geworden de verantwoordelijken te vervolgen.

D66, SP, CDA en de PVV vinden dit niet te verkroppen en willen daar duidelijkheid over. "De weg naar strafrechtelijke vervolging is afgesloten", zei D66-Kamerlid Pia Dijkstra dinsdag in het Kamerdebat. Ze wees erop dat zaken die 'een mogelijk strafbaar feit' zijn per definitie moeten worden voorgelegd aan justitie.

SP-Kamerlid Renske Leijten wil daarom weten of 'vriendjes hier door vriendjes uit de wind' worden gehouden. En PVV-Kamerlid Reinette Klever vroeg zich af of 'strafrechtelijke vervolging in ons land alleen nog maar bedoeld is voor Jan met de Pet'.

Schippers zei eerder dat de NZa niet verkeerd heeft gehandeld. Ze is tevreden met de boete. Ook zijn volgens haar geen fouten gemaakt door de NZa en het OM. Schippers gaat later op de dag in op de kwestie.

Cleese doet reŁnie vooral om de poen

John Cleese is goudeerlijk over waarom hij oren had naar de reüniereeks Monty Python Live (Mostly), die dinsdag in Londen begint. "Ik moet nog steeds alimentatie betalen, dus ik kan de centen goed gebruiken", zei hij maandag tijdens een persconferentie in de Britse hoofdstad, schrijven diverse media.

De komiek en acteur was driemaal getrouwd. Cleese scheidde in 2008 van zijn laatste echtgenote, de Amerikaanse Alyce Faye Eichelberger, en moest naar verluidt 23 miljoen dollar alimentatie betalen.

Met die centen zit het voorlopig wel goed. "We hebben meer kaartjes verkocht dan Glastonbury, dat is best indrukwekkend", liet collega Eric Idle weten. "Van de tien shows was de eerste in slechts 44 seconden uitverkocht."

Cleese, Idle, en hun makkers Terry Gilliam, Terry Jones en Michael Palin geven in totaal tien shows, allemaal in de immense O2 Arena in Londen. De laatste, op 20 juli, wordt live uitgezonden in ruim 1800 bioscopen over de hele wereld, waaronder twaalf in Nederland.

Het is voor het eerst sinds hun optreden in de Hollywood Bowl in 1980 dat de vijf komieken samen op het podium staan. Het programma staat bol van de typische absurdistische humor waar Monty Python in de jaren zestig en zeventig om bekendstond. "Je kunt een beetje komedie verwachten, een hoop hoogdravendheid, een hoop muziek, en een klein beetje bejaardenseks... en misschien wat mannen in jurken", luidde het persbericht eerder dit jaar.

Tijdens de show komt ook de invalide wetenschapper Stephen Hawking het podium op. "Hij is een enorme Python-fan", liet Palin maandag weten.

Ook het zesde lid van de Pythons, de in 1989 overleden Graham Chapman, is van de partij. "Hij is in beeld en zingt het laatste nummer", zei Idle. "Hij is zeker niet vergeten."

"Hij was de beste acteur van ons allemaal", voegde Cleese daaraan toe. "Hij had een kracht die wij nooit hebben gehad."

OM: vrouw die dochter (8) voor seks aanbood niet in cel

Tegen de vrouw die ervan wordt verdacht in 2011 haar 8-jarige dochter op internet voor seks te hebben aangeboden is dinsdag tweeënhalf jaar cel geëist, waarvan ruim anderhalf jaar voorwaardelijk. De vrouw uit Hardinxveld-Giessendam zat al zo'n elf maanden in voorarrest en hoeft van het Openbaar Ministerie in Rotterdam niet terug de cel in.

De moeder ontliep eerder een straf omdat ze door de politie was gehoord zonder dat daar een advocaat bij was. De rechtbank verklaarde het OM daarom niet-ontvankelijk. Het gerechtshof in Den Haag bepaalde in maart dat de vrouw alsnog vervolgd mocht worden.

De vrouw had een advertentie op internet gezet waar ze seksuele handelingen tegen betaling aanbood. Daarbij vermeldde ze dat ze een 8-jarige dochter heeft. Ze zou met geïnteresseerden hebben gemaild en naaktfoto's van haar dochter hebben opgestuurd. Ook zou ze hebben onderhandeld over de prijs.

De vader van het meisje werd in 2012 veroordeeld tot twee jaar cel door de rechtbank in Dordrecht. Een man uit Heusden met wie de ouders onderhandelden werd eerder veroordeeld tot een jaar cel. Hij had vijftienduizend euro en zijn Volkswagen Golf over voor seks met het meisje.

Roy Keane assistent-trainer bij club Vlaar

Roy Keane is benoemd tot assistent-trainer van Aston Villa. De 42-jarige Ier gaat in Birmingham samenwerken met Ron Vlaar en Leandro Bacuna. De 66-voudig international gaat zijn functie bij Aston Villa combineren met zijn rol als assistent bij de Ierse nationale ploeg.

Keane was eerder manager van Sunderland en Ipswich en ook in beeld voor die functie bij Celtic, maar koos voor Aston Villa. "Ik zie een enorme uitdaging hier", zegt Keane op de site van de club. Manager Paul Lambert kijkt uit naar de samenwerking met Keane. "Roy kan met zijn ervaring een grote rol spelen hier."

Keane begon zijn carrière bij Nottingham Forest, maar speelde de langste tijd bij Manchester United. Hij won zeven titels in Engeland, vier keer de FA Cup en een keer de Champions League. De middenvelder sloot zijn loopbaan in 2006 af bij Celtic.

[WBD] Kerber schakelt Sharapova uit

Angelique Kerber heeft op Wimbledon voor een verrassing gezorgd door Maria Sharapova te verslaan. De als negende geplaatste Duitse won in de vierde ronde met 7-6 (4), 4-6 en 6-4 van de winnares van 2004. De 26-jarige Kerber, die twee jaar geleden in de halve finale stond, sloeg toe op haar zevende matchpoint.

Kerber en Sharapova vochten lange rally's uit, waarbij de Duitse steeds wachtte op een fout van de Russische. De als vijfde geplaatste Sharapova maakte 49 onnodige fouten, tegen elf voor Kerber.

In de beslissende derde set kwam Kerber met 5-2 voor, maar op dat moment toonde Sharapova haar onverzettelijkheid. De Russische brak terug, kreeg kansen op 5-5, maar moest zich op het zevende wedstrijdpunt gewonnen geven.

In het mannentoernooi bereikte Stanislas Wawrinka de kwartfinale. De Zwitserse winnaar van de Australian Open klopte Feliciano López met 7-6 (5), 7-6 (7) en 6-3. In de hele wedstrijd waren slechts twee breakkansen te noteren. Wawrinka benutte er een in de derde set en speelt nu tegen zijn landgenoot Roger Federer.

Prothese weer terug bij eigenaar door social media

Een vrouw die er afgelopen zaterdagavond na een eindje zwemmen achter kwam dat ze haar prothese was verloren heeft dankzij sociale media haar kunstbeen weer terug.

Een wandelaar die zondag bij Point No Point Beach, in de Amerikaanse staat Washington, op was zoek naar schelpen vond bij toeval de prothese. Ze besloot een foto en informatie over de prothese op Facebook te zetten. Omdat het kunstbeen een waar kunstwerk was, was de eigenaar snel gevonden. De kuit van de prothese was versierd met afbeeldingen van schedels en rozen en de tenen waren gelakt met paarse nagellak.

Een dolgelukkige Megan Smith heeft het been maandag weer opgehaald. "Ik heb gehuild en gelachen, ik was zo zenuwachtig en zo opgewonden. Ik kon niet wachten om het (kunstbeen) terug te krijgen", zei Smith tegen KOMOnews. De opluchting van Smith was groot. Een prothese kost tussen de vijf- en vijftigduizend dollar en een nieuw kunstbeen kon ze niet betalen.

Geen nieuwe EU-sancties tegen Rusland

De Europese Unie stelt nog geen nieuwe sancties in tegen Rusland. De EU-ambassadeurs zijn dinsdagochtend bijeengekomen en hebben besloten de sancties nog niet uit te breiden in verband met de ingewikkelde situatie rond Oekraïne.

Vrijdag gaven de EU-regeringsleiders Rusland 72 uur de tijd om een serie maatregelen te nemen die de spanning in Oost-Oekraïne moeten doen afnemen. Die maatregelen zijn er niet of nauwelijks gekomen, maar toch worden de sancties vooralsnog niet uitgebreid.

De 28 EU-ambassadeurs besloten de situatie nog even aan te zien omdat ze zowel positieve als negatieve signalen opvangen, aldus een diplomatieke bron in Brussel. Ze putten hoop uit het telefonische overleg van maandag tussen de Russische en Oekraïense presidenten Vladimir Poetin en Petro Porosjenko, de Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Anderzijds is aan de EU-eisen niet voldaan en laait het geweld weer op in Donetsk.

Maandag komen de ambassadeurs opnieuw bijeen. Ondertussen voeren ze de voorbereiding op van sancties tegen personen en instanties die mede schuldig zijn aan de onrust in Oost-Oekraïne. Tezelfdertijd blijft de EU inzetten op een vreedzame oplossing, aldus een woordvoerder van de Europese Raad, die de lidstaten vertegenwoordigt.

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) blijven extra sancties 'boven de markt hangen', zo zei hij dinsdag in de Eerste Kamer. Duitsland, dat tot nu toe probeert te bemiddelen, is volgens Timmermans 'in toenemende mate gefrustreerd' over de Russische opstelling. "Poetin zegt steeds het ene aan de telefoon en doet vervolgens op de grond in Oost-Oekraïne iets anders."

FIFA straft Robben niet na toegegeven fopduik

Wereldvoetbalbond FIFA onderneemt geen actie tegen Arjen Robben, die na Nederland - Mexico toegaf dat hij een 'schwalbe' had gemaakt. De FIFA benadrukt dat Robben voor zijn actie een gele kaart zou hebben gekregen.

"Simulatie is iets dat we niet op een voetbalveld willen zien, maar de scheidsrechters zijn getraind om die te identificeren en te bestraffen met een gele kaart", vertelde woordvoerster Delia Fischer volgens Goal. "De tuchtcommissie blijft kijken naar serieuze overtredingen."

Arjen Robben gaf na de zinderende wedstrijd tegen Mexico toe dat hij een keer te makkelijk naar de grond was gegaan om een vrije trap te krijgen. In de blessuretijd van de wedstrijd werd de buitenspeler geraakt door Rafael Márquez, waardoor Oranje een strafschop kreeg. Klaas-Jan Huntelaar schoot de Mexicanen naar huis.

Door de bekentenis van Robben ontstond nogal wat ophef, want een aantal media namen zijn quotes verkeerd over. Ze schreven dat Robben bij de penalty een 'schwalbe' maakte, waarna buitenlandse media het nieuws overnamen. Dat berustte dus op een misverstand.

"Zijn uitspraken zijn verkeerd geïnterpreteerd", reageerde de KNVB daarom in een persbericht. "In een interview met de NOS heeft Robben aangegeven dat het een terechte penalty was. In hetzelfde interview refereerde hij ook aan twee eerdere situaties. In één van die gevallen gaf Robben aan dat hij een penalty had moeten krijgen, in het andere geval bekende hij dat hij te makkelijk viel."

Protest bij slavernijherdenking om weigering excuses

Een groep van zo'n 20 demonstranten verstoorde dinsdag de toespraak van vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher tijdens de nationale herdenking van het slavernijverleden in het Oosterpark in Amsterdam. Net op het moment dat de minister wilde spreken, hielden ze een protestactie voor het podium.

"Asscher vertegenwoordigt de Nederlandse regering: dezelfde regering die de zwarte gemeenschap respectloos behandelt, geen nationale herdenking wil, VN-verdragen naast zich neerlegt en zich niets aantrekt van de pijn en zorgen van de zwarte gemeenschap", riepen ze in een verklaring. "Wij zijn hier vandaag om te voorkomen dat vicepremier Asscher namens de Nederlandse regering onze voorouders nog langer beledigt met loze woorden."

De betogers kwamen in ontbloot bovenlijf en deden zich voor als geketende en geboeide slaven. Ze droegen een bord bij zich met de tekst 'Nog steeds geen excuses'. Het protest was georganiseerd door acht organisaties die strijden tegen racisme en discriminatie, waaronder Nederland Wordt Beter en Zwarte Piet Niet.

Na het protest hield Asscher alsnog zijn toespraak, waarin hij zei 'dankbaar te zijn dat mensen hun woede en emotie uiten'. "Je moet van je hart geen moordkuil maken." Toch zei hij dat de demonstranten "de kans op verzoening missen" door te stellen dat het protest alleen van henzelf is. "Hun emotie en woede is de onze, als we realiseren dat er in Nederland nog steeds racisme en discriminatie is."

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam zei 'te snappen' dat de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap soms boos wordt over de trage erkenning van de pijn en het lijden van de mensen die tot slaaf werden gemaakt. "Maar neem van mij aan dat het een onvermijdelijk proces is. Er is geen weg terug."

Twee keer eerder werd de herdenking verstoord, in 2005 en bij de onthulling van het slavernijmonument op 1 juli 2002. Het was dinsdag 151 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft.

Slavernijherdenking verstoord door protest
Protest bij slavernijherdenking om weigering excuses (Foto: ANP)

Hond braakt trouwring na vijf jaar uit

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Wisconsin had na haar trouwring al vijf jaar kwijt te zijn alle hoop opgegeven deze ooit nog terug te vinden. Tot haar verbazing werd de ring twee weken geleden door haar hondje Tucker opgehoest. De rakker, die zijn bijnaam 'kruimeldief' eer bewees, had de trouwring waarschijnlijk jaren geleden opgesmikkeld.

Lois Matykowski vertelde hoe zij twee weken geleden met haar kleindochter van een ijsje zat te genieten. Op een gegeven moment zag Matykowski dat het meisje haar ijsje kwijt was. Toen ze om zich heen keek, zag ze de ondeugende hond met zijn lippen smakken. De 'kruimeldief' bleek de lekkernij stiekem te hebben opgepeuzeld, inclusief ijsstokje.

Het ijsje viel niet goed bij de ondeugende Tucker. Na korte tijd gaf het beestje over. Twee dagen later gebeurde dit opnieuw. Matykowski kon haar ogen niet geloven toen ze haar verloren gewaande trouwring tussen het hondenbraaksel aantrof.

Een ingeschakelde dierenarts denkt de oplossing van het mysterie te weten. Het ijsstokje heeft mogelijk de ring losgemaakt uit Tuckers buikje, waardoor het sieraad weer naar buiten kon komen. De 'kruimeldief' maakt het goed. Een röntgenfoto toonde aan dat Tucker geen verborgen schatten meer in zijn lichaam heeft.

Ondertussen zijn de buren jaloers op Matykowski. "Zij willen ook allemaal een hond die diamanten ophoest", aldus een lachende Matykowski.

Rusland zet de klok terug

Het Russische lagerhuis wordt er geregeld van beschuldigd de tijd terug te willen draaien. Nu doet de Doema dat letterlijk door de zomertijd in het land af te schaffen. Het Russische volk is blij met het besluit.

Toenmalig president Dmitri Medvedev voerde in 2011 in dat de zomertijd het hele jaar door zou gelden. Het is een van de bekendste en minst populaire wapenfeiten van zijn presidentschap. De permanente zomertijd zorgde ervoor dat tijdens de strenge Russische winters de zon soms pas na 10.00 uur opkwam. Miljoenen Russen die zich iedere ochtend in de pikzwarte duisternis naar hun werk begaven hekelden het besluit.

Dat is niet onopgemerkt gebleven. In de Doema stemden 442 van de 443 leden voor een terugkeer naar de normale tijd. Deze gaat tijdens de herfst weer in en blijft hierna het hele jaar weer gelden. De Russen krijgen hierdoor geen kortere winters, maar zullen er waarschijnlijk wel minder over te klagen hebben.

Kamer stemt in met algeheel rookverbod

De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met het rookverbod in kleine cafés zonder personeel. Bij een hoofdelijke stemming waren 76 Kamerleden voor en 70 tegen.

Tot nu toe gold een uitzondering op het rookverbod in de horeca voor kleine cafés zonder personeel. Op verzoek van de Tweede Kamer kwam staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) met een wetsvoorstel om daar een einde aan te maken. Dat is nu aangenomen.

Coalitiepartij VVD stemde tegen de uitbreiding van het rookverbod. De liberalen vrezen onder meer dat controle op de naleving van het rookverbod in kleine cafés ten koste gaat van de handhaving van de verhoging van de tabaksleeftijd. Sinds 1 januari mogen rookwaren alleen worden verkocht aan meerderjarigen.

Wanneer het algeheel rookverbod van kracht wordt, is nog niet duidelijk. De Eerste Kamer moet er ook nog over stemmen.

[pic] Bruidsmeisjes in blote kont nieuwste hype

Er blijkt een nieuwe hype te zijn ontstaan die we van harte toejuichen. Tijdens een bruiloft tonen bruidsmeisjes massaal hun vaak blote billen aan de cameraman.

De trend is ontstaan in Engeland. En nu maar hopen dat deze overwaait naar andere werelddelen. De foto's worden in elk geval massaal gedeeld via social media.

De bruidsmeisjes zijn blijkbaar alle aandacht voor de bruid beu. Ze keren dan de cameraman massaal de rug toe en trekken hun broekje opzij. Nice!

Een videocollage van enkele kinky bruidsmeisjes

Neymar: "Gouden Schoen interesseert me niet"

Neymar maakt met vier doelpunten een goede kans om topscorer van het WK te worden. De Braziliaan mikt echter alleen op de wereldtitel. Tot nu toe maakte Neymar evenveel goals als Thomas Müller en Lionel Messi, terwijl James Rodríguez met vijf goals het lijstje aanvoert. "Ik wil niet de beste speler zijn en ik wil niet de topscorer zijn. Het enige wat ik wil, is de wereldtitel winnen", sprak Neymar tegen Times of India.

"Dat is waar ik altijd van heb gedroomd. Het maakt niet uit hoe het gebeurt. Ik wil alleen maar voetballen en mijn teamgenoten helpen. Ik hoop dat de droom eindigt met het winnen van het WK. Niet door alleen maar te scoren, maar ook door alles te doen om Brazilië te laten winnen."

Brazilië balanceerde in de achtste finales tegen Chili op het randje van de afgrond. Pas na strafschoppen waren de Chilenen verslagen. "We hebben die wedstrijd echt geleden. Mijn tranen na afloop waren tranen van geluk. Het verlangen om te winnen en de volgende ronde te halen waren erg groot."

"We wisten dat we tegen een geweldig team zouden spelen, maar we hadden geen angst", aldus Neymar, die zelf de laatste Braziliaanse strafschop nam. "Ik was kalm en niet bang. Angst verwijdert de wil om te winnen."

[Tour] Westra gaat van start namens Astana

Lieuwe Westra doet voor het derde jaar op rij mee aan de Tour de France. De Friese wielrenner is door zijn ploeg Astana opgenomen in de negenkoppige selectie. Zijn belangrijkste taak is het bijstaan van kopman Vincenzo Nibali. De Italiaan won vorig jaar de Giro en zet nu alles op de Tour.

Westra deed de afgelopen drie jaar in het shirt Vacansoleil mee aan la Grande Boucle. Alleen bij zijn eerste deelname in 2011 reed hij de ronde uit. Vorig jaar haalde de 31-jarige renner weliswaar Parijs, maar wegens ziekte moest hij toen tijdens de rondjes op de Champs-Élysées de strijd staken.

Nibali kan de komende drie weken ook rekenen op de steun van zijn landgenoten Alessandro Vanotti en Michele Scarponi. de Oekraïner Andriy Grivko, de Deen Jakob Fuglsang, de Est Tanel Kangert en de Kazachen Dmitriy Gruzdev en Maxim Iglinskiy.

[WBD] Federer probleemloos naar kwartfinale

Roger Federer heeft zich verzekerd van een plaats in de kwartfinale van Wimbledon. De als vierde geplaatste Zwitser sloeg zich met 6-1, 6-4 en 6-4 langs de Spanjaard Tommy Robredo. In de anderhalf uur durende partij produceerde Federer 41 winners.

Federer brak de Spanjaard vier keer en kwam op eigen opslag nauwelijks in de problemen. Robreo kreeg een breakkans, maar die was niet aan hem besteed. De Zwitser verloor dit jaar nog geen set in Londen en treft nu de winnaar van het duel tussen zijn landgenoot Stanislas Wawrinka en Feliciano López.

In het vrouwentoernooi drongen Simona Halep en Sabine Lisicki door tot de laatste acht. De als derde geplaatste Roemeense versloeg Zarina Diyas met 6-3 en 6-0. Halep moet het in de kwartfinale opnemen tegen Lisicki, de verliezend finaliste van vorig jaar. De Duitse won met 6-3, 3-6 en 6-4 van Yaroslava Shvedova.

Hockeybond mikt op goud in Rio

De hockeybond heeft de nieuwe bondscoach Max Caldas een pittige doelstelling meegegeven. "Het is geen eis om goud te halen bij het WK of de Olympische Spelen, maar een doel is het wel", zei bestuurslid tophockey mannen van de KNHB Stephan Veen.

Veen had enkele kandidaten op zijn lijstje, maar heeft met niemand anders gesproken dan de 41-jarige Caldas. "Het team had een nieuwe impuls nodig en Max kan die geven", zo zei de 275-voudig international. "Bovendien is hij bekend met de Nederlandse hockeycultuur met snel en attractief spel."

Tijdens het WK in Den Haag kregen de Nederlandse hockeyers onder leiding van bondscoach Paul van Ass vorige maand in de finale met 6-1 klop van Australië. "Het is een groep in ontwikkeling die nog niet weerbaar genoeg is", legt Veen uit. "Er zit nog veel rek in en met de ervaring van Max willen we stappen gaan maken."

Andere definitie: minder werklozen

Het kabinet stapt over op één definitie van werkloosheid, in plaats van twee. Het gevolg zal zijn dat de werkloosheidscijfers in veel persberichten en andere publicaties zullen dalen. Dat blijkt uit een brief die minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken dinsdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Op dit moment hanteren het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en uitkeringsinstantie UWV de nationale definitie van werkloosheid. Daarin worden mensen die minstens 12 uur per week werken of willen werken tot de beroepsbevolking gerekend. In de internationale definitie, die het Centraal Planbureau en De Nederlandsche Bank gebruiken, maken personen die minstens 1 uur per week werken of binnen 2 weken beschikbaar zijn voor werk deel uit van de beroepsbevolking.

Het door elkaar gebruiken van twee definities leidt volgens Asscher tot veel onnodige verwarring. Het kabinet kiest daarom vooréén definitie: de internationale.

Minder werklozen door andere definitie
Andere definitie: minder werklozen (Foto: ANP)

Jaar cel voor dumpen drugsdode

Een 29-jarige man uit Zwolle die vorig jaar het lichaam van een vrouw in een kanaal dumpte moet daarvoor een jaar de cel in. Hij is niet schuldig bevonden aan de dood van de 27-jarige vrouw uit Ermelo, die waarschijnlijk overleed aan een overdosis drugs.

De man kreeg dinsdag ook een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar opgelegd. Het Openbaar Ministerie had drie jaar cel geëist, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, voor dood door schuld.

De rechtbank in Zwolle acht echter niet bewezen dat de man haar heeft gedood. Ook is niet bewezen dat hij haar dood had kunnen voorkomen door tijdig hulp in te schakelen.

De twintigers bezochten in augustus een technoparty in Zwolle. Ze gebruikten volgens de Zwollenaar drugs, waaronder speed en xtc. De vrouw zou in een 'bad trip' zijn beland en vervolgens overleden.

De man verstopte haar lichaam een dag bij hem thuis, waarna hij het in lakens en tape wikkelde en in de Nieuwe Vecht gooide. Een woonbootbewoner vond het lichaam twee dagen later. De jonge vrouw was inmiddels als vermist opgegeven.

Politie mag stille sms'jes sturen bij opsporing

De politie mag een zogenoemde IMSI-catcher en stille sms'jes inzetten bij het opsporen van verdachten. De technische middelen maken slechts beperkt inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van en zijn daarom geoorloofd. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald in drie afzonderlijke zaken.

De advocaten van de verdachten hadden bezwaar gemaakt omdat de middelen in hun ogen onrechtmatig waren. De Hoge Raad is het daar niet mee eens. Wat de verdachten deden of zeiden kan niet worden waargenomen en bovendien werden de middelen maar kort ingezet.

Met een IMSI-catcher kan een mobiele telefoon van een verdachte worden getraceerd. Door stille sms'jes te versturen die de ontvanger niet ziet, krijgt de politie een signaal binnen. In de zaken werden de verdachten op deze manier opgespoord met toestemming van de officier van justitie.

Als door het gebruik van de middelen een compleet beeld zou ontstaan van het persoonlijk leven van een verdachte, kan de inzet wel onrechtmatig zijn, aldus de Hoge Raad.

'Pedo ontvlucht woning Amersfoort'

Pedoseksueel Sytze van der V. heeft dinsdag zijn woning in Amersfoort verlaten. Hij wil de nacht elders doorbrengen, zo meldt RTV Utrecht. De politie wil hem tijdelijk op een ander, veilig adres onderbrengen. Maar daar heeft hij volgens de regionale omroep geen zin in. "Ik laat me niet opsluiten."

Op het blog van Van der V. is te lezen dat de politie hem een 'vakantie' heeft aangeboden in een 'safe house'. "Zodat ik tot rust kan komen. Dat is de theorie, maar als ik mijn huis uitga en op een ander adres ga wonen ben ik 'verhuisd' en kan Amersfoort me uitschrijven. Dan zijn ze van het probleem af", schrijft hij.

Van der V. woont in een flat in het Soesterkwartier boven een kinderdagverblijf. Dat is bewoners in het verkeerde keelgat geschoten en ze protesteren dan ook al tweeënhalve week tegen de de komst van de pedoseksueel naar hun stad.

Vorige week dinsdag stelden omwonenden burgemeester Lucas Bolsius (CDA) een ultimatum. Van der V. moest binnen een week vertrekken anders zou zijn veiligheid niet langer worden gegarandeerd. De bewoners zijn van plan om dinsdagavond naar het gemeentehuis te trekken voor een gesprek met de burgemeester over het ultimatum.

Bewoners van de flat waar de pedoseksueel woont, gaan dinsdagmiddag in gesprek met Bolsius. Bij het gesprek zijn agenten en medewerkers van het Openbaar Ministerie aanwezig, staat in een brief aan de bewoners van de flat.

ItaliŽ neemt voorzitterschap EU over

Italië heeft dinsdag het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie voor een halfjaar overgenomen. Rome gaat vooral inzetten op banen, economische groei en een gezamenlijke aanpak van migratieproblemen.

Italië neemt het stokje over van Griekenland, dat maandag zijn halfjaarlijkse voorzitterschap afsloot. Premier Matteo Renzi presenteert woensdag de prioriteiten van het Italiaanse voorzitterschap aan het Europees Parlement in Straatsburg. Donderdag en vrijdag vindt in Rome een feestelijke openingsceremonie plaats in aanwezigheid van de voltallige Europese Commissie.

Rome wil de komende zes maanden het vertrouwen in de EU versterken door in te zetten op de bestrijding van de werkloosheid en de versterking van de economische groei, twee zaken die ook sterk spelen in Italië, dat zwaar is getroffen door de crisis. Het voorzitterschap mikt op maatregelen voor meer innovatie en concurrentie en betere kredietverlening voor het midden- en kleinbedrijf.

Verder wil Italië werk maken van een gezamenlijke Europese aanpak van asiel en migratie. Het land heeft zelf immers te kampen met een toestroom van vluchtelingen en migranten die met bootjes de Middellandse Zee oversteken. Maandag zijn voor de kust van Sicilië nog dertig lijken gevonden op een bootje met zeshonderd vluchtelingen uit Afrika.

Rome moet ook de onderhandelingen over een Europees klimaat- en energiebeleid tot 2030 tot een goed einde brengen. De discussie over energieveiligheid is des te prangender geworden door de toegenomen spanningen met Rusland, dat een cruciale energieleverancier voor Europa is.

Sinds dinsdag is ook de website van het Italiaanse voorzitterschap in de lucht: italia2014.eu. De lancering liep enige vertraging op na een relletje over de aankondiging dat de site slechts in het Italiaans en het Engels zou zijn. Maar na kritiek uit Franse hoek kwam er ook een Franstalige versie.

Dertien relschoppers Veen vervolgd

Dertien mensen die op 30 december in het Brabantse Veen agenten en brandweermannen belaagden worden vervolgd. De zaak tegen de overige 87 verdachten is geseponeerd vanwege onvoldoende bewijs. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

De politie heeft door de moeilijke omstandigheden niet goed kunnen optekenen wie wat had gedaan. Er waren te weinig agenten aanwezig en de situatie werd bemoeilijkt door het duisternis en rook door vuurwerk.

Het OM houdt desondanks vol dat de honderd verdachten terecht zijn aangehouden. "De bewuste massale confrontatie, het negeren van aanwijzingen van de politie en het gebrek aan verantwoordelijkheid om elkaar te corrigeren, rechtvaardigt de aanhouding van de honderd verdachten", stelt justitie in een verklaring. "Geweld tegen hulpverleners wordt niet getolereerd."

De verdachten, voornamelijk jongvolwassen mannen en vrouwen, gedroegen belaagde de brandweer toen die even na middernacht een autowrak wilde blussen. Toen de politie te hulp schoot kregen ook de agenten ervan langs. Ze werden onder meer bekogeld met glas en vuurwerk.

In eerste instantie werden zes relschoppers aangehouden, later volgden de overige 94. Zij hadden zich verstopt in een horecagelegenheid in de buurt. Ook van daaruit werden gewelddadigheden gepleegd richting de politie. In de kroeg werden pepperspray, zeer zwaar vuurwerk en bivakmutsen gevonden. Bij de schermutselingen, een terugkerend fenomeen in de Brabantse plaats, raakte overigens niemand gewond.

'Hoger pensioen ver weg ondanks betere dekking'

Nederlandse pensioenfondsen stonden er eind juni weliswaar opnieuw iets beter voor, maar pensionado's merken daar vooralsnog weinig van. De extra inkomsten uit beleggingen worden volledig tenietgedaan door de nieuwe pensioenregels van het kabinet. Dat stelt adviesbureau Aon Hewitt dinsdag in zijn maandelijkse onderzoek naar de dekkingsgraden van fondsen.

Gemiddeld hadden pensioenfondsen eind vorige maand een dekkingsgraad van 114 procent, zo stelt Aon. Dat is iets beter dan in mei, toen de dekking uitkwam op 112 procent. In vergelijking met een jaar geleden is de dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen vorige maand zelfs met dertien procentpunt opgelopen.

Hoewel de pensioenverstrekkers daarmee aanmerkelijk ruimer in de jas zitten dan een jaar geleden, is een verhoging van de pensioenen volgens het adviesbureau 'verder weg dan ooit'. Dat komt onder meer doordat de regels voor het verhogen van pensioenen - zoals het laten meestijgen met de inflatie - worden aangescherpt.

Daarnaast moeten pensioenfondsen volgens de nieuwe wet van staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA) vanaf volgend jaar met nieuwe rekenregels werken. Als gevolg van die strengere regel neemt de gemiddelde dekkingsgraad van de pensioenfondsen op 1 januari 2015 met zeven procentpunt af, zo verwacht Aon.

Rook boven provinciehuis Den Bosch

Boven het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch was dinsdagmiddag een grote rookpluim te zien. In eerste instantie werd gedacht aan brand in het kantoorgebouw, maar uiteindelijk bleken werkzaamheden de oorzaak te zijn van de rookontwikkeling. Dat meldt een politiewoordvoerder dinsdag.

Rond 14.00 uur was sprake van meerdere brandmeldingen. Politie en brandweer rukten massaal uit, maar dat bleek niet nodig. "Iedereen is terug naar huis", zei een woordvoerder een uur later. Aanwezigen hebben volgens de politie geen gevaar gelopen.

Betoging in Hong Kong voor meer democratie

Tienduizenden inwoners van Hong Kong zijn dinsdag in de voormalige Britse kroonkolonie de straat opgegaan om te demonstreren voor meer democratie. Aanleiding is een recente waarschuwing van de regering in Beijing dat Hong Kong weliswaar grote autonomie heeft, maar dat zij uiteindelijk de dienst uitmaakt.

Organisatoren verwachten dat het aantal deelnemers zal aanzwellen tot 150.000. Aan een recent online 'referendum' over meer democratie namen bijna achthonderdduizend mensen deel.

Hong Kong is een belangrijk financieel centrum en de inwoners willen zelf hun hoogste bestuurder kunnen kiezen. De communistische leiders in Beijing hebben beloofd dat dit vanaf 2017 zal mogen, maar dat de kandidaten eerst moeten worden goedgekeurd door een Beijing vriendelijk gezind comité dat ook alle eerdere leiders sinds de machtsoverdracht van Londen aan Beijing in 1997 heeft aangewezen.

Voorafgaand aan de betoging verbrandden enkele demonstranten een beleidsdocument dat het Chinese kabinet vorige maand heeft afgescheiden. Daarin staat dat de minigrondwet waardoor Hong Kong binnen de Volksrepubliek een grote mate van autonomie geniet, niet inherent is, maar verleend wordt door de centrale regering.

Pro-democratieactivisten dreigen het financiële district plat te leggen als de regering geen verkiezingshervormingen doorvoert. De onrust over het regeringsdocument voedt het wantrouwen van de inwoners van Hong Kong tegenover de centrale regering in Beijing.

Ict-problemen ondermijnen leger

De ict-problemen van de Nederlandse krijgsmacht zijn zo groot dat de continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar is. Dat schrijft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) dinsdag aan de Tweede Kamer. De systemen zijn verouderd en hun uitval kan niet worden opgevangen. Ook wordt de ict-afdeling slecht geleid.

De verhoudingen tussen teams zijn zoek en er is sprake van slechte bedrijfsvoering, zo blijkt uit onderzoek dat Hennis in mei instelde. Externe experts moeten de problemen oplossen. Ook gaan de 'samenstelling en inrichting van managementteams' op de schop.

Onduidelijk is nog wat alle maatregelen zullen gaan kosten. Hennis hoopt daar voor het einde van het jaar iets over te kunnen zeggen.

NASA stelt lancering CO2-satelliet uit

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de lancering van een nieuwe CO2-satelliet uitgesteld wegens een technisch mankement. De lancering van een identieke satelliet vijf jaar geleden liep uit op een dure mislukking, toen deze kort na de lancering in zee stortte.

Met nog 46 seconden te gaan voor de lancering werd de countdown stopgezet vanwege een probleem met het watersysteem. Als het probleem snel verholpen kan worden vindt een nieuwe lancering woensdag plaats.

Met de satelliet wil NASA de uitstoot van CO2 door fabrieken en auto's en motoren in kaart brengen. Een deel van de CO2 die wordt uitgestoten wordt door bomen en de oceanen opgenomen. De rest blijft echter achter in de atmosfeer, waardoor de hitte van de zon wordt vastgehouden in de atmosfeer en de aarde opwarmt.

Met de missie is honderden miljoenen dollars gemoeid. De mislukte lancering van vijf jaar geleden was dan ook niet alleen wetenschappelijk, maar ook financieel gezien een ramp voor NASA. De satelliet die nu wordt gelanceerd is identiek aan die van vijf jaar geleden, maar NASA gebruikt wel een andere raket.

[Tour] Gerrans kopman bij Orica-GreenEdge

De Australische renner Simon Gerrans is de kopman in de Tour-selectie van Orica-GreenEdge. Dat heeft de wielerploeg dinsdag bekendgemaakt. Gerrans won vorig jaar de derde etappe in de Tour en droeg een paar dagen de gele leiderstrui.

Het team reist met vijf debutanten naar de Tour. In de ploeg zitten geen sprinters, maar het team richt zich op een aantal etappezeges. "We hebben meerdere etappes aangewezen waarvan we denken dat er voor ons kansen liggen", lichtte ploegleider Matt White toe. "We hebben nu een goede mix van jonge renners en renners met ervaring."

Naast Gerrans bestaat de selectie uit de Australiërs Luke Durbridge, Mathew Hayman, Michael Matthews en Simon Clarke, de Brit Simon Yates, de Canadees Svein Tuft, de Zwitser Michael Albasini en de Belg Jens Keukeleire.

'Tyrion' past stem aan voor Destiny

Peter Dinklage, beter bekend als Tyrion Lannister van de serie Game of Thrones, heeft zijn stem opnieuw ingesproken voor Destiny. Meneer Dinklage spreekt de stem in van de AI-robot die de speler vergezeld in het universum van Destiny.

De AI, die de naam Ghost draagt, is een gids die de speler voorziet van informatie. Tijdens de alpha van Destiny was er veel kritiek van gamers dat Peter Dinklage niet overtuigend overkwam. Veel mensen vonden de stem 'monotoon' en 'saai' overkomen. Om dit te verhelpen heeft Bungie aangegeven dat de stem van de Ghost een update heeft gekregen in de bèta. De retailversie krijgt nog een laatste update.

Ondanks het feit dat het optreden van Dinklage niet overtuigend was, kwam er toch nog iets moois uit. De populaire zin “That wizard came from the moon" werd op T-shirts gedrukt door Bungie. De opbrengsten van deze shirts zijn naar de Bungie Foundation gegaan. Dit is een goed doel vergelijkbaar met de Make-a-Wish Foundation.

Peter Dinklage zal niet stoppen totdat hij tevreden is met zijn performance als de stem van de Ghost. Want zeg nou zelf: “A Lannister always pays his debts.”Xbox One-bundels Nederland bekend

Nadat op de E3 bekend werd dat de Xbox One op 5 september zou komen is nu ook bekend wat de prijzen en de inhoud van de bundels worden.

De eerste bundel is een Xbox One met een 500GB harde schijf, Blu-ray speler, ingebouwde Wi-Fi, een Xbox One draadloze controller, een HDMI-kabel, een headset, 14-dagen Xbox Live Gold-lidmaatschap, en digitale versies van de games Forza Motorsport 5 en FIFA 15, voor €399,99

Voor degenen die de Xbox One vorig jaar voor 20 augustus 2013 hebben besteld en gekozen hebben hun pre-order te behouden, geldt dat zij een Limited Edition Xbox One met Kinect-bundel ontvangen met daarin een Limited Edition Day One draadloze controller, een HDMI-kabel, een headset, 14-dagen Xbox Live Gold-lidmaatschap, en digitale versies van Forza Motorsport 5, FIFA 15, en Dance Central Spotlight voor €499,99.

Xbox One

Erdogan wil president van Turkije worden

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan wil president worden. Hij doet in augustus mee aan de verkiezingen, meldt zijn AK-partij dinsdag. De kandidatuur van Erdogan hing al in de lucht. Hij kondigde aan verkiesbaar te zijn ten overstaan van duizenden juichende aanhangers.

In een toespraak die Erdogan (60) gaf na zijn nominatie beloofde hij dat hij, als hij gekozen wordt, de groei van de Turkse economie zal blijven bevorderen en de democratie in het land uitbreidt. Ook zal hij zich inzetten voor het Turkse lidmaatschap van de Europese Unie en het beëindigen van het conflict met de Koerden. "Ik zal de president zijn van alle Turken, of zij voor mij stemmen of niet", aldus Erdogan.

Erdogan domineert de Turkse politiek al meer dan tien jaar en mag volgens de regels van zijn eigen AK-partij niet op voor een nieuwe termijn als premier. In zijn tijd als minister-president maakte Turkije economische groei door. Toch kreeg hij de laatste tijd kritiek op zijn steeds meer autoritaire koers.

In Turkije is de rol van de president vooral symbolisch, maar Erdogan zegt een systeem voor te staan waarin de president meer macht heeft. Voor de daarvoor noodzakelijke grondwettelijke wijzigingen kreeg hij niet voldoende steun. Wel heeft hij er op gezinspeeld dat hij als president macht aan zal wenden die in onbruik geraakt is, zodat hij evenveel invloed kan uitoefenen als in zijn tijd als premier.

Het is voor het eerst dat de Turken hun president direct mogen kiezen, dat was tot nu toe aan het parlement. De huidige president, Abdullah Gül, zei zondag niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn. Naast de AK-partij dragen ook de twee belangrijkste oppositiepartijen en een Koerdische partij kandidaten voor.

'Nieuwe uitleg' grondwet geeft Japan meer armslag

Het Japanse kabinet heeft dinsdag ingestemd met een nieuwe uitleg van de grondwet, waardoor in meer gevallen de krijgsmacht kan worden ingezet. Het is de grootste wijziging in het Japanse veiligheidsbeleid sinds de Tweede Wereldoorlog.

Na het einde van de oorlog werd in de Japan grondwet de bepaling opgenomen dat het leger alleen mag worden ingezet ter zelfverdediging. Volgens de nieuwe interpretatie van de grondwet mag dit ook in geval van 'collectieve zelfverdediging'. Premier Shinzo Abe wil zo bondgenoten kunnen bijspringen als zij worden aangevallen of het leger kunnen inzetten bij internationale militaire operaties.

Door aan te sturen op een 'nieuwe interpretatie' in plaats van een wijziging van de bestaande grondwet hoeft Abe geen tweederdemeerderheid te krijgen in het parlement, maar volstaat een eenvoudige meerderheid. Eerder dinsdag verklaarde de regeringscoalitie zich akkoord.

Volgens Abe zijn de Chinese expansiepolitiek en dreigingen uit Noord-Korea reden voor het land om zich internationaal assertiever op te stellen.

Schaatsers krijgen meer geld van NOC*NSF, bobsleeŽrs niets

De langebaanschaatsers krijgen in de komende olympische cyclus tot Pyeongchang 2018 het meeste geld van NOC*NSF. Ook de shorttrackploeg krijgt iets meer geld. Opvallend is dat de bobsleeërs helemaal niets meer krijgen, terwijl in Sochi nog een vierde plaats werd behaald bij de dames. 

Langebaanschaatsen krijgt de hoogste prioriteit. "Direct na Sochi zeiden we al dat er als gevolg van het enorme succes op ons gejaagd gaat worden. Dat vraagt om meer armslag en nog diepere samenwerking met de KNSB en de merkenteams", aldus technisch directeur Maurits Hendriks. Oranje behaalde in februari bij de Spelen in Sochi een recordaantal van 23 schaatsmedailles. Sjinkie Knegt bracht met zijn bronzen medaille bij het shorttrack de enige plak in een andere sport binnen.

Bij verschillende ski programma’s treedt de afbouwregeling in werking. De komende jaren loopt de financiële ondersteuning trapsgewijs terug. NOC*NSF heeft echter wel besloten in een individuele snowboardster en een aantal individuele alpineskiërs te investeren, waaronder Marvin van Heek die nu met de Amerikaanse selectie meetraint.

NOC*NSF zal geen geld meer steken in het topsportprogramma van de bobsleebond. Alleen wanneer de prestaties aanmerkelijk verbeteren, komen particuliere bobsleeteams aanspraak maken op financiële ondersteuning. "Het zijn altijd moeilijke beslissingen", zegt Hendriks, "Wij hebben ons al veel eerder uitgesproken alleen te gaan voor het allerbeste. Iedereen weet dat we terug moeten in geld, dat leidt tot scherpere keuzes. Bij de sneeuwsporten stappen we min of meer af van centrale financiering van programma's, maar gaan we trachten of we individueel de besten kunnen ondersteunen."

Het volledig overzicht van de verdeling van de topsportgelden binnen de wintersporten is hier te vinden. 

Regels rondom bijstand worden strenger

De regels voor mensen in de bijstand worden strenger. Mensen in de bijstand kunnen verplicht worden vrijwilligerswerk te doen en kunnen worden gedwongen te verhuizen als zij elders werk kunnen krijgen. De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel dat dit regelt.

De voorstellen van staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA) zijn bedoeld om te bezuinigen en om ervoor te zorgen dat meer bijstandsgerechtigden aan het werk komen. De plannen werden begin dit jaar enigszins afgezwakt na onderhandelingen met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP.

Met het akkoord met de oppositie wist Klijnsma zich verzekerd van een meerderheid in de Eerste Kamer. Behalve de drie oppositiepartijen stemden ook VVD en PvdA voor, evenals het CDA. Tegen stemden PVV, SP, GroenLinks, 50Plus, Partij voor de Dieren en OSF.

Vorige week kwam Klijnsma bovendien met een wetsvoorstel waarin wordt geregeld dat mensen in de bijstand worden verplicht om Nederlands te leren. Wie weigert, krijgt minder of geen uitkering meer.

Ouya komt met All-Access Pass

De Ouya Android console loopt nou niet bepaald storm en dus moeten de makers dingen verzinnen om het aantrekkelijker te maken. Daarom hebben zij nu aangekondigd met een “All-Access Pass” te komen.

De All-Access Pass kost 59.99 dollar voor 12 maanden en in ruil daarvoor krijg je toegang tot rond de 800 spellen. Dit komt neer op een totale waarde van rond de 2000 dollar. Games duurder dan 30 dollar en DLC zitten hier niet bij.

Op dit moment draait de test alleen in Amerika en is het maximaal aantal mensen al bereikt. Nog even geduld hebben dus.

Ouya
Ouya

'Meer dan 2400 doden in Irak in juni'

De onrust en het geweld in Irak hebben in juni aan meer dan 2400 mensen het leven gekost. Dat hebben de Verenigde Naties dinsdag gezegd. Het is daarmee de dodelijkste maand van dit jaar.

In totaal vonden in juni 2417 mensen de dood bij geweld of terreurdaden, aldus de VN-missie in Irak. Het gaat om 1531 burgers en 886 leden van de veiligheidsdiensten. Naast de doden, vielen er ook nog eens 2287 gewonden. In het cijfer zijn niet de slachtoffers meegenomen die in de Iraakse provincie Anbar vielen. Dat gebied is grotendeels in handen van strijders van de Islamitische Staat (IS).

"Het duizelingwekkende aantal burgerslachtoffers dat in een maand is gevallen onderstreept nog eens de noodzaak dat een ieder er zorg draagt dat burger worden beschermd", aldus speciaal VN-gezant voor Irak Nikolay Mladenov. Hij riep de politieke rivalen in Irak op om 'samen te werken om pogingen het sociale weefsel van de Iraakse samenleving te vernietigen af te slaan'.

Dinsdag kwam het nieuwe Iraakse parlement voor het eerst bijeen om een kabinet te kiezen. De hoogste sjiitische geestelijke in Irak heeft het parlement opgeroepen om overeenstemming te bereiken over een nieuwe premier, maar dit is niet gelukt. Na minder dan twee uur werd de bijeenkomst geschorst zonder dat er vooruitgang was geboekt.

Mourinho: "Robben versiert penalty's"

José Mourinho vindt dat Arjen Robben soms te makkelijk naar de grond gaat om een vrije trap of een strafschop te krijgen. De Portugees, die met Robben samenwerkte bij Chelsea, reageert daarmee op de ophef die ontstond nadat de Oranje-speler zondag tegen Mexico een strafschop kreeg. "Robben was één van mijn spelers, dus ik weet als geen ander dat hij een geweldige voetballer is", vertelt Mourinho tegenover Yahoo.

"Door zijn snelheid en creativiteit worden veel overtredingen op hem gemaakt door tegenstanders die hem anders niet kunnen afstoppen. Ik weet ook dat Robben soms zijn voordeel wil halen door te proberen om een vrije trap of een strafschop te krijgen." Robben ging tegen Mexico in blessuretijd naar de grond, waarna Klaas-Jan Huntelaar de penalty benutte.

Mourinho pleit voor de invoering van technologie, om zo de arbitrage een handje te helpen. "Het is zonde dat een ploeg vindt dat één beslissing veel invloed heeft op het verloop van het toernooi. Ik denk dat scheidsrechters blij zouden zijn met technologie, waarbij een vierde official op een videoscherm kan meekijken."

"Maar het is ook belangrijk dat de spelers op het veld gewoon eerlijk zijn tegenover de scheidsrechters", gaat de Chelsea-coach verder. "De realiteit is echter dat niet iedere speler dat doet, en dat maakt het soms erg moeilijk voor de arbiters."

Messi: "Jaloers op mijn ploeggenoten bij Barcelona"

Lionel Messi heeft er alles voor over om dit WK met Argentinië te winnen en zegt dat de nationale ploeg niet afhankelijk is van zijn spel. De aanvoerder van Argentinië heeft de hoge verwachtingen voorlopig waar kunnen maken. Hij scoorde vier keer in de eerste drie wedstrijden.

Mede dankzij de aanvaller van Barcelona haalde Argentinië negen punten en plaatste het zich als groepswinnaar voor de achtste finales. Messi maakte het verschil tegen Iran en Nigeria en tekende voor de belangrijke 2-0 tegen Bosnië & Herzegovina in de openingswedstrijd.

Hoewel de 27-jarige aanvaller al drie keer belangrijk was voor zijn land, is hij van mening dat Argentinië niet afhankelijk is van zijn spel. "Ik denk niet dat het team zwaar afhankeiljk is van mij, zeker niet", zegt Messi in gesprek met Times of India. "We zijn een team met veel kwaliteit en ik maak daar deel van uit. We winnen als team."

Messi wil met Argentinië wereldkampioen worden en zegt jaloers te zijn op zijn ploeggenoten bij Barcelona die de trofee vier jaar geleden omhoog mochten houden. "Natuurlijk wil ik wereldkampioen worden met Argentinië. Dat wil ik niet omdat mensen dan anders naar me gaan kijken, maar omdat het ons doel is en ik een nieuwe titel aan mijn palmares wil toevoegen."

"Ik ben ontzettend jaloers op mijn ploeggenoten bij Barcelona die de prijs al eens hebben gewonnen", aldus Messi. "Hoe vaak ik het ook vraag, ze kunnen me niet uitleggen wat voor gevoel het geeft. Ik wil die ervaring zeker een keer in mijn loopbaan meemaken."

Janmaat: "Klap zag ik niet aankomen"

Daryl Janmaat had niet verwacht tegen Mexico op de bank te beginnen. De rechtsback van Oranje moest in de achtste finale plaatsmaken voor Paul Verhaegh. Janmaat was in de groepsfase verzekerd van een basisplaats.

Tegen Mexico koos bondscoach Louis van Gaal voor Paul Verhaegh. De rechtsback van FC Augsburg werd in de tweede helft naar de kant gehaald en vervangen door Memphis Depay. Dirk Kuijt ging daarna als rechtsback spelen.

Het besluit van Van Gaal viel Janmaat zwaar. "Het was een klap die ik niet heb zien aankomen. Maar daar kun je niet te lang bij stilstaan. Ik ben naar mijn kamer gegaan en heb het even laten bezinken. Daarna moet je weer verder. Als de trainer me nog nodig heeft zal ik er staan", zei Janmaat tegen Voetbal International.

De vleugelverdediger van Feyenoord gaat er alles aan doen om tegen Costa Rica een basisplaats af te dwingen. Mocht dat niet lukken, dan legt hij zich neer bij een nieuwe reserverol. "Dat moet ik gewoon accepteren. De trainer heeft aangegeven dat hij me niet heeft afgeschreven of zo."

"Ik ga door met keihard trainen en dan zien we het wel", aldus Janmaat, die tegen Spanje, Australië en Chili negentig minuten speelde. Het Nederlands elftal speelt komende zaterdag in Salvador tegen Costa Rica om een plek in de halve finale. De Costa Ricanen klopten Griekenland in de achtste finale.

Aanslag op presidentieel paleis Egypte opgeŽist

Een Egyptische militante beweging heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op het presidentieel paleis in Caïro van maandag opgeëist. De drie explosies kostten aan twee agenten het leven. Tien mensen raakten gewond.

Ajnad Misr, wat Soldaten van Egypte betekent, heeft vaker aanslagen op agenten opgeëist. In een verklaring zei de groep dat zij de agenten in de val had gelokt met een nieuw soort explosief dat niet met de gebruikelijke apparatuur kan worden opgespoord.

Bij de eerste explosie vielen alleen gewonden. De twee agenten die omkwamen waren lid van de explosievenopruimingsdienst en lieten het leven toen ze de andere bommen probeerden te ontmantelen.

Caldas voerde emotionele gesprekken met hockeysters

Max Caldas heeft de afgelopen dagen enkele hockeysters thuis opgezocht om ze in te lichten over zijn vertrek als bondscoach van de Nederlandse vrouwenploeg. "Dat waren emotionele gesprekken, maar ze gunnen het me allemaal", vertelde de Argentijn op een persconferentie in Nieuwegein, waar hij als nieuwe trainer van de Nederlandse hockeymannen werd voorgesteld.

Caldas ziet zijn overstap niet als een promotie. "Het is een totaal andere uitdaging", zei de opvolger van Paul van Ass, van wie de hockeybond vorige maand afscheid nam. "Ik ga eerst met de spelers praten om te horen wat de doelstellingen gaan zijn."

Volgens de 41-jarige Caldas is het verschil tussen het coachen van een mannen- en een vrouwenploeg niet zo groot als vaak wordt gedacht. "Ze zeggen dat mannen stoer en cool zijn en vrouwen emotioneel, maar dat is niet waar. Je moet een team vormen en dan kun je winnen. Bij de heren zijn de marges in de top kleiner dan bij de vrouwen."

Binnenkort staat nog een gesprek gepland tussen Caldas en Van Ass. Daarin worden de lopende zaken overgedragen.

Koeman ziet Lallana naar Liverpool gaan

Adam Lallana voetbalt volgend seizoen niet meer voor Southampton. De 26-jarige middenvelder verlaat de nieuwe ploeg van trainer Ronald Koeman om voor Liverpool te gaan voetballen. Southampton zou een bedrag van circa 25 miljoen euro voor de zesvoudig Engels international ontvangen.

Lallana debuteerde in het seizoen 2006-2007 bij Southampton en maakte met de club de opmars mee van de derde divisie naar de Premier League. Als hij bij Liverpool de medische keuring heeft doorlopen, zet hij zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar.

Op het WK in Brazilië kwam Lallana in alle drie de groepsduels in actie. Hij kon echter niet voorkomen dat Engeland al in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Seoul slaat handreiking Noord-Korea af

De Zuid-Koreaanse regering heeft het voorstel van Pyongyang om de onderlinge spanningen te verminderen dinsdag afgewezen. Dat heeft het ministerie van hereniging gemeld. Seoul vindt de Noord-Koreaanse handreiking onoprecht en vindt dat het communistische land eerst zelf mag aantonen dat het vrede wil.

Maandag stelde de Noord-Koreaanse Nationale Defensiecommissie voor de jaarlijkse militaire oefeningen tussen de legers van de Verenigde Staten en Zuid-Korea af te gelasten. Ook werd geopperd dat beide partijen vijandige militaire handelingen langs de grens staken en zich onthouden van psychologische oorlogvoering. De voorstellen zijn onderdeel van een charmeoffensief voorafgaand aan de Aziatische Spelen in de Zuid-Koreaanse kuststad Incheon, die plaatsvinden van 19 september tot en met 4 oktober.

De regering in Seoul is niet van plan in te gaan op de voorstellen. Zuid-Korea ziet de militaire trainingen met de VS als routineoefeningen, terwijl deze door het noorden als voorbereidingen op een invasie worden beschouwd. Pyongyang heeft de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye uitgemaakt voor prostituee en troostmeisje. Bovendien houdt het land er een illegaal kernwapenprogramma op na en voert het regelmatig rakettests uit, tot grote ergernis van de Verenigde Naties.

Het ministerie van hereniging liet weten dat als Noord-Korea werkelijk vrede wil dat het land zelf de eerste stap moet zetten door zijn kernwapenprogramma af te bouwen. Pyongyang heeft eerder laten weten onder geen beding haar nucleaire programma op te geven. Noord-Korea voerde sinds 2006 drie atoomproeven uit en analisten speculeren al maanden over een aanstaande vierde kernproef.

Alcoholvrij bier wel populairder

Alcoholvrij bier vindt meer aftrek in Nederland, in tegenstelling tot 'normaal' bier. De consumptie van bier met geen of heel weinig alcohol lag vorig jaar bijna veertien procent hoger dan een jaar eerder. Dat meldt brancheorganisatie Nederlandse Brouwers dinsdag.

De consumptie van bier met alcohol daalde vorig jaar met 3,6 procent, maakten de brouwers bekend. Het aandeel alcoholvrij bier staat overigens nog altijd in schril contrast met het aandeel alcoholhoudend bier: 190.000 hectoliter om 12,1 miljoen hectoliter.

Uit onderzoek van de brouwers onder onder vijfhonderd bierdrinkers, blijkt dat vier op de tien wel eens een alcoholvrij biertje nuttigen. Twee derde doet dat omdat ze nog moeten rijden. De bierdrinkers die maltbier links laten liggen vinden het vooral niet lekker. Mannen vinden alcoholvrij bier vaker vies dan vrouwen.

Verhaaltrailer Freedom Wars

Freedom Wars is een actie RPG die exclusief uitkomt voor PlayStation Vita. Er is een erg boeiende verhaaltrailer vrijgegeven. ‘Aangeklaagd worden’ betekent ‘schuldig zijn’. ‘Schuldig zijn’ houdt in 1 miljoen jaar werkstraf. Freedom Wars krijgt een co-op modus en komt dit jaar nog in Europa uit.

In de toekomst is het oppervlak van de aarde onbewoonbaar voor levende wezens. De mensen leven dus ondergronds. Hier zorgt de stadstaat (Panopticon genaamd) voor zaken als eten, onderdak en luxe. Stadstaten vallen elkaar aan en nemen burgers gevangen. De criminelen van Panopticon moeten proberen deze burgers te bevrijden, om zo strafvermindering te verdienen.

Het spel lijkt op een anime met flink wat actie. Er komen verschillende spelmodi, inclusief co-op. In Azië is het spel al uit sinds 26 juni. Daar is de co-op nu voor vier spelers. Een geplande update moet daar acht spelers van maken. 

FW

FW 2

FW 3

FW hoes

Algerijn Bougherra: "Heel dicht bij iets unieks"

Duitsland moest maandag tegen Algerije diep gaan om de kwartfinale te bereiken. Madjid Bougherra en keeper Rais M'Bolhi hoopten op een stunt, maar zijn ook vooral trots. Algerije was de underdog tegen WK-favoriet Duitsland, maar de Noord-Afrikanen kregen met name voor rust de nodige kansen.

Een doelpunt van Islam Slimani werd voor de pauze afgekeurd vanwege buitenspel. In de verlenging trokken de Duitsers uiteindelijk aan het langste eind: 2-1. André Schürrle en Mesut Özil scoorden voor Die Mannschaft. In de laatste minuut van de extra tijd kopte Abdelmoumene Djabou nog de eretreffer binnen voor Algerije. Bougherra hoopte met Algerije naar de kwartfinale te gaan. "We waren heel, heel dicht bij iets unieks", zei de routinier.

De oud-speler van Glasgow Rangers zag dat Duitsland tot het gaatje moest gaan. "We waren negentig minuten lang gelijkwaardig aan Duitsland. We hebben laten zien hoeveel kwaliteiten wij hebben. Ik ben heel trots op wat wij hebben laten zien", aldus Bougherra, die als invaller binnen de lijnen kwam.

"Het doelpunt van Slimani had ons nog meer vertrouwen kunnen geven. We kregen nog meer kansen, maar helaas scoorden we uiteindelijk maar één keer. We hebben met ons hart gespeeld", verklaart de verdediger, tegenwoordig spelend in Qatar voor Lekhwiya Sports Club.

Keeper M'Bolhi werd uitgeroepen tot man of the match. "Wij staan nu in de geschiedenisboeken. Dit biedt hoopt voor de toekomst. We kunnen ons meten met grote landen", zei de doelman. "Ik wil mijn teamgenoten feliciteren. We hebben het heel goed gedaan, ondanks dat we hebben verloren."

Red Bull X-Fighters Madrid

Afgelopen vrijdag stond in Madrid voor de dertiende maal Red Bull X-Fighters op het programma. In een bomvolle met ruim 20.000 uitzinnige mensen gevulde stierenvechtersarena Las Ventas lieten de beste freestyle motorcrossers ter wereld de meest onmogelijke trucs zien.

De coureurs haalden een zeer hoog niveau en lieten temidden van een orkaan van geluid de fraaiste acties zien. De ene sprong was nog mooier dan de ander, waarbij een aantal unieke dingen te zien waren. FOK!sport was erbij en geeft inkijk in een zeer fraaie sport.

Tom Pagès toont hier een Rock Solid waarbij je boven de crossmotor zweeft

Opnieuw geweld in Oost-OekraÔne na aflopen bestand

Het Oekraïense leger heeft dinsdag zijn operatie tegen de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne hervat. Dat heeft het Russische persbureau RIA Novosti gemeld. Inmiddels wordt in het oosten alweer gevochten.

"De actieve fase van de antiterreuroperatie is dinsdagochtend hervat en onze strijdkrachten hebben het vuur geopend", zei de Oekraïense minister van defensie Oleksandr Toertsjinov, aldus RIA Novosti.

In Karlivka, in de buurt van de stad Donetsk, zou stevig worden gevochten. Daarbij zouden onder andere tanks zijn ingezet. Ook in Slovjansk en Kramatorsk kwam het tot gevechten. Daarbij is volgens RIA Novosti gebruik gemaakt van artilleriestukken en mortiergranaten. Of er slachtoffers zijn gevallen is niet duidelijk. ITAR Tass meldt dat in Kramatorsk het vuur werd geopend op een bus. Daarbij zouden zeker vier doden en vijf gewonden zijn gevallen. De inzittenden zijn naar verluidt burgers.

Maandagavond verliep de wapenstilstand die een week eerder door president Petro Porosjenko was afgekondigd. De president besloot deze niet te verlengen. ''We zetten de aanval in en zullen ons land bevrijden'', schreef Porosjenko maandagavond laat op zijn website.

Sommige pro-Russische separatisten beloofden vorige week het staakt-het-vuren te respecteren, maar andere rebellen voerden opnieuw aanvallen op het regeringsleger uit. Porosjenko zei dan ook maandag in een gesprek met de Russische president Vladimir Poetin, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande dat de rebellen 'niet aan de voorwaarden van het bestand hebben voldaan'.

Dave Roelvink geilt op 'neptieten'

Dave Roelvink, de zoon van Amsterdamse volkszanger Dries Roelvink, heeft geen smaak. Hij is namelijk dol op borsten waaraan gesleuteld is. "Ik ben gek op neptieten", verklaart hij in Viva. "Vrienden verklaren me voor gek, maar ik vind ze prachtig."

De 20-jarige Roelvink, die in augustus te zien is in de speelfilm De Overgave, heeft naar eigen zeggen al drie vrouwen met siliconenborsten op zijn veroveringslijstje staan. "De vorm is mooier dan bij echte borsten", vindt Roelvink, die sinds kort aan het daten is met een meisje. "Ze staan mooi vooruit, ze kijken je aan. Echte borsten zijn wel iets zachter, maar als ik moet kiezen, ga ik toch voor de mooiste vorm."

Roelvink deed veel modellenwerk en was te zien was in het SBS-programma Sterren Springen, maar wil het liefst een carrière als acteur. "Ik heb laatst auditie gedaan voor GTST, maar werd afgewezen om mijn Amsterdamse accent. Daar baalde ik enorm van." Roelvink is daarom met spraaklessen begonnen. "Ik wil mijn acteercarrière serieus gaan aanpakken."

Prik hondsdolheid voor buitenlandse pups verplicht

Jonge honden die naar Nederland worden gehaald moeten vanaf eind dit jaar zijn gevaccineerd tegen hondsdolheid. De maatregel moet mens en dier beschermen, schrijft staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma (PvdA). Aanleiding is de toegenomen handel in pups uit onder meer Oost-Europa.

Nederland is volgens Dijksma op dit moment rabiësvrij. Naar schatting komen er jaarlijks zo'n tachtigduizend honden naar Nederland, schrijft Dijksma dinsdag aan de Tweede Kamer. Deze jonge dieren zijn echter niet altijd vrij van hondsdolheid. Een infectie met het rabiësvirus die niet op tijd wordt behandeld, is dodelijk.

Behalve honden moeten ook katten en fretten voortaan zijn ingeënt. Ook worden de regels voor het verspreiden van dierenpaspoorten aangescherpt. De paspoorten waarin onder meer vaccinaties staan geregistreerd zouden in de toekomst alleen nog maar via dierenartsen te verkrijgen moeten zijn. Nu zijn ze nog vrij te krijgen.

Verder zijn sinds dinsdag de regels voor fokkers aangescherpt. Uit het oogpunt van dierenwelzijn mag een hond nog maar een keer per jaar een nest krijgen. Voor katten is dat twee keer per jaar.

NS dumpt toiletjuffrouwen grote stations

De NS heeft de toiletjuffrouwen op de grote stations maandag verteld dat hun contracten aan het eind van het jaar niet worden verlengd. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. De spoorwegen willen dat de toiletten op de stations meer klasse gaan uitstralen.

Reizigers oordelen volgens de NS nu te verschillend over de kwaliteit van wc's. Op twintig grote stations zijn 21 toiletruimten aanwezig. Ze worden allemaal door een andere toiletjuffrouw geëxploiteerd.

"De kwaliteit moet omhoog. Wij willen dat op ieder station dezelfde hoge standaard komt. De toiletten moeten niet alleen schoon en toegankelijk zijn, maar ook herkenbaar. Het toilet op het station moet een kwaliteitsmerk worden", zegt Boukje Bügel, directeur retail van de NS-stations in de krant.

De spoorwegen hebben het bedrijfsleven gevraagd een bod te doen voor de exploitatie. Eerst voor de toiletten op de grote stations, maar daarna ook voor de kleine stations. De huidige toiletjuffrouwen kunnen in dienst komen van de nieuwe exploitant, zegt Bügel. Het is echter de vraag of ze dat willen, want ze zijn dan hun vrijheid kwijt en moeten voldoen aan de standaard van de nieuwe werkgever.

Caldas nieuwe bondscoach hockeymannen

Max Caldas is de nieuwe coach van de Oranjemannen. Dinsdagmiddag maakte de KNHB bekend dat Caldas Paul van Ass opvolgt, die na het WK zijn contract niet verlengd zag worden. Caldas, die de overstapt maakt van de Nederlandse vrouwen, is aangesteld tot en met het WK van 2018.

De Argentijn kwam in het najaar van 2010 aan het roer bij de Oranjevrouwen, waarmee hij onder meer goud op de Spelen van Londen en het WK in Den Haag veroverde. Wie hem bij de vrouwen opvolgt, is nog niet bekend. "Het is een enorme eer voor mij en een prachtige nieuwe uitdaging om bondscoach te worden van de Oranjemannen. Ik kijk terug op een waanzinnige periode met de Oranjevrouwen: ik ga ze erg missen en wil ze bedanken voor wat ze mij allemaal hebben gegeven."

Het is niet de eerste keer dat de oud-international een mannenploeg gaat coachen. Van 2006 tot 2008 was hij de oefenmeester van Amsterdam, waarna hij de hoofdstedelingen verruilde voor Bloemendaal.

Voor de 41-jarige Caldas wacht nu de taak om de Oranjemannen weer op het juiste spoor te zetten. De laatste keer dat de ploeg een grote prijs pakte, was in 2000 tijdens de Spelen van Sydney. Het eerst volgende officiële toernooi voor de Oranjemannen is de 35ste Champions Trophy in Bhubaneswar in India, van 6-14 december 2014.

Boerkaverbod niet in strijd met mensenrechten

Een verbod op het in het publiek dragen van een boerka of nikab is niet in strijd met de Europese conventie voor de mensenrechten. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens uitgesproken in een zaak die door een jonge Franse moslima was aangespannen tegen de Franse staat. Die voerde in 2011 zo'n verbod in.

Het Hof is het met de Franse regering eens dat het dragen van een totale gezichtsbedekking in strijd is met respect voor de minimumvereisten voor een open samenleving, omdat het gezicht 'een belangrijke rol speelt in de sociale interactie'.

Blessure maakt einde aan WK Duitser Mustafi

Duitsland kan de rest van het WK geen beroep meer doen op Shkodran Mustafi. De 22-jarige verdediger heeft maandag in de wedstrijd tegen Algerije een gescheurde spier in zijn linkerdij opgelopen, meldt de Duitse voetbalbond. De rechtsback moest in de zeventigste minuut per brancard het veld verlaten en werd vervangen door Sami Khedira.

Mustafi werd door een blessure van Marco Reus op het allerlaatste moment aan de selectie van Duitsland toegevoegd. In de groepswedstrijden tegen Portugal en Ghana mocht de speler van Sampdoria invallen, tegen Algerije stond hij voor het eerst in de basis.

Plants vs Zombies: Garden Warfare DLC

Plants vs Zombies: Garden Warfare krijgt een DLC die geheel gratis te downloaden is. De Tactical Taco Party Pack, voor Xbox One en Xbox 360 is vanaf vandaag te downloaden.

In de DLC zit een nieuwe map en nieuwe mogelijkheden voor je personages. Naast dit zit er ook een nieuwe modus in waarbij je elkaar na het neerknallen een punt kan krijgen wanneer je de orb oppakt van de tegenstander.

Rust-code opnieuw geschreven

De survivalgame Rust die je kunt verkrijgen via Steam Early Access zal helemaal opnieuw gemaakt worden.  Dit heeft een ontwikkelaar achter het spel laten weten.

De reden is simpel. De code van de game is eigenlijk gewoon heel slecht. Doordat er veel foute keuzes gemaakt zijn in het verleden lopen ze nu tegen problemen aan met updates. Het spel dat al 1.6 miljoen keer verkocht is krijgt dus een nieuwe versie die wel goed moet werken.

Rust

Van Persie: "Wij zijn stukjes van de grote puzzel"

Robin van Persie kijkt uit naar de kwartfinale tegen Costa Rica. De aanvoerder van Oranje baalt ervan dat middenvelder Nigel de Jong door een blessure niet mee kan doen.

De Jong viel tegen Mexico al vroeg uit met een liesblessure. De controleur ondergaat nog een MRI-scan, maar lijkt voor de rest van het WK niet meer inzetbaar. Van Persie ziet De Jong als een belangrijke schakel binnen het Nederlands elftal. De Amsterdammer stond in alle WK-duels in de basis.

Van Persie vindt de afwezigheid van De Jong een gemis. "Al moet ik zeggen dat Daley (Blind) het hartstikke goed heeft gedaan op zijn plek", zei de topscorer aller tijden van Oranje tegen het Algemeen Dagblad. “Dat is ook onze kracht. Wie er ook uitvalt, vroeg of laat, het wordt opgevuld."

"Toen Louis van Gaal het systeem switchte, hoefde hij dat niet eens aan te geven. Wij zagen dat Memphis Depay erin kwam. We gingen 4-3-3 spelen. Ik zag de wissel en dacht: 'Oké, boem, 4-3-3. Dat gaan we doen'. We weten in het veld precies wat er gaat gebeuren", aldus Van Persie.

De Rotterdammer beschouwt zichzelf niet als onderdeel van een 'gouden driehoek' met Wesley Sneijder en Arjen Robben. "Zo beleven wij dat zelf niet. We zijn allemaal stukjes van de grote puzzel. We doen het met zijn allen, dat is volgens mij wat wij uitstralen", besluit de aanvoerder van Nederland.

Robben: "Colombiaan RodrŪguez is goed"

Arjen Robben wordt door velen gezien als één van de beste spelers op het WK in Brazilië. De aanvaller van het Nederlands elftal is zelf onder de indruk van James Rodríguez.

Robben scoorde tot nu toe drie keer voor Oranje op het WK. Tegen Spanje (1-5) vond de viceaanvoerder twee keer het net en tegen Australië (2-3) maakte hij de openingstreffer. In de groepsfase en de achtste finale tegen Mexico was Robben vaak dreigend met zijn dribbels en schoten.

De aanvaller van Bayern München kreeg zondag tegen de Mexicanen een discutabele penalty, waarna Klaas-Jan Huntelaar Oranje naar de kwartfinale schoot. Komende zaterdag rekent men in Nederland weer op de kwaliteiten van Robben. Costa Rica is de volgende tegenstander in Arena Fonte Nova.

Robben ziet zichzelf niet als de beste speler op het WK. "Ach, dat weet ik niet, er zijn wel meer jongens die een goed toernooi spelen, zoals die jongen van Colombia (James Rodríguez). En ik kan er nog wel vier, vijf of zes opnoemen", aldus de oud-speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid tegen het ANP. James staat op vijf doelpunten. Met de topscorerslijst is Robben niet bezig. 

"Ik ben alleen bezig met de ploeg, daar wil ik belangrijk voor zijn. Ik ben heel trots op hoe we alles momenteel uitvoeren. Vooral de teamspirit die heerst, maakt op mij indruk", besluit Robben. De Bedummer staat net als Robin van Persie op drie doelpunten. Memphis Depay (2), Leroy Fer, Wesley Sneijder, Stefan de Vrij en Huntelaar maakten de overige doelpunten voor Nederland.

Dutch Food Valley Classic wordt Arnhem Veenendaal Classic

De Dutch Food Valley Classic heeft een nieuwe naam. De wielerkoers zal voortaan door het leven gaan als de Arnhem Veenendaal Classic. De wedstrijd, die sinds 1985 verreden wordt, begon onder de naam Veenendaal-Veenendaal. De koers wordt dit jaar verreden op vrijdag 22 augustus.

Anders dan voorheen zal er nu in Arnhem gestart worden. Het peloton vertrekt vanaf de Markt en gaat via de Posbank naar Veenendaal. Het publiek werd gevraagd om met een nieuwe naam voor de koers te komen. Uit de inzendingen heeft het bestuur voor deze naam gekozen. 

Vorig jaar was het lang onzeker of de koers van start zou kunnen gaan. Mede door steun van de gemeenten Veenendaal en Arnhem is de wedstrijd gered. "Met de nieuwe naam Arnhem Veenendaal Classic geven we duidelijk aan waar de koers wordt verreden en welke gemeenten zich hebben verbonden aan de wielerkoers", aldus bestuursvoorzitter Job van Schuppen.

De Arnhem Veenendaal Classic zal zoveel mogelijk ProTour-ploegen aan de start te krijgen, maar wordt zeer lastig vanwege de overvolle kalender. Volgens koersdirecteur Thijs Zonneveld worden het vier a vijf ProTour ploegen. Dit wordt aangevuld met ongeveer zes of zeven ProContinentale ploegen. Zonneveld kon nog geen namen noemen van ploegen die mee gaan doen. 

"Qatar kreeg WK 2022 vanwege het beste bid"

Qatar heeft het WK voetbal van 2022 niet toegewezen gekregen met behulp van illegale praktijken, maar omdat het Qatarese bid het beste was. Dat beweert althans sjeik Hamad bin Khalifa bin Ahmed al-Thani, de voorzitter van de Qatarese voetbalbond.

Sjeik Hamad doet zijn uitspraken in een column in de krant The Australian. "Ondanks alles wat u gehoord heeft, zijn er goede en legitieme redenen geweest om het WK aan Qatar toe te wijzen", opent de sjeik. "Ik kan begrijpen waarom mensen die er niet bij betrokken waren het moeilijk vinden om het succes van ons land te begrijpen. Qatar heeft immers geen rijke voetbalhistorie, we zijn een klein land en de temperaturen kunnen erg hoog oplopen."

Sinds het WK in december 2010 aan de oliestaat werd toegekend is het hele proces gehuld in een mist van corruptie en schandalen. Destijds werden bids uit Australië, Japan, Zuid-Korea en de VS verslagen. Volgens het Britse The Sunday Times heeft Mohamed bin Hamman, destijds vicevoorzitter van de FIFA, meer dan vier miljoen euro betaald om mensen op Qatar te laten stemmen.

De Qatarese organisatie wijst erop dat voetbalsterren als Zinedine Zidane hun bid steunden en dat het dus niet op corruptie gebaseerd was. Michael Garcia is namens de FIFA al maanden onderzoek aan het doen naar het toewijzen van de WK's in 2022 en ook in 2018, wanneer het toernooi in Rusland gehouden wordt. Een rapport wordt later in juli verwacht. 

De sjeik (rechts) na het ontvangen van de wereldbeker, na de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar (PRO SHOTS/Action Images)
De sjeik (rechts) na het ontvangen van de wereldbeker, na de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar (PRO SHOTS/Action Images)

"Ik geef toe dat wij meer geld aan campagnes hebben uitgegeven dan de andere landen, maar dit was alleen om eerlijk de strijd aan te kunnen gaan met onze veel meer bekende rivalen", vervolgt sjeik Hamad in zijn column. "We moesten meer mensen vertellen over ons land, over wat we te bieden hebben en om onze grote ambities duidelijk te maken. Vanaf het bekendmaken van ons bid tot en met het toewijzen van het WK aan ons hebben we ons volledig aan de regels gehouden", beweert de sjeik.

"Wij hebben niks om bang voor te zijn of om ons zorgen over te maken en daarom werken we graag volledig mee aan het onderzoek van de FIFA. Hoe oneerlijk het ook is, alleen al onze rijkdom zorgt voor verdachtmakingen. Wij hebben in ons bid elk nadeel omgedraaid en hebben het WK gekregen omdat ons bid beter was dan dat van de andere landen", aldus Hamad. 

De sjeik gaat ook in op de weersomstandigheden en de berichten over het verplaatsen van het toernooi naar de wintermaanden. "Volgens critici is de hitte een van de voornaamste redenen waarom we het WK niet op een eerlijke manier toegewezen zouden hebben gekregen. We hebben echter al laten zien dat ook hier wedstrijden gespeeld en bekeken kunnen worden in comfortabele omstandigheden."

Volgens Hamad was het spelen in de winter geen deel van het bid. "Sommige mensen denken misschien dat airconditioning in de stadions nergens op slaat, maar wij gebruiken al sinds 2008 dergelijke koelsystemen voor buitenevenementen. We hebben geïnvesteerd in onderzoek naar en ontwikkeling van manieren om groene energie te gebruiken voor het koelen van de stadions. Die manieren zullen we ook delen met de rest van de wereld, zoals we met FIFA hebben afgesproken", zo besluit Hamad zijn betoog.

Bondscoach Keshi stapt op bij Nigeria

Nigeria moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Stephen Keshi liet na het verlies in de achtste finales van het WK tegen Frankrijk weten op te stappen. "Vrienden, het is een mooie tijd geweest en ik heb van elk moment genoten", meldde hij via Twitter. "Het was een eer om coach te zijn van de Super Eagles. Het is nu echter tijd om te vertrekken."

Keshi werd in 2011 aangesteld als bondscoach van Nigeria. Onder leiding van de oud-speler van Anderlecht werd vorig jaar de Afrika Cup gewonnen en kwalificatie afgedwongen voor het WK. Vorig jaar bood de 52-jarige Nigeriaan ook al eens zijn ontslag aan, maar toen wist de voetbalbond hem op andere gedachten te brengen.

De beslissing van Keshi brengt het aantal opgestapte bondscoaches dit WK op zes. Cesare Prandelli (Italië), Sabri Lamouchi (Ivoorkust), Alberto Zaccheroni (Japan), Luis Suarez (Honduras) en Carlos Queiroz (Iran) gingen hem voor.

Obama stuurt extra militairen naar Irak

Barack Obama stuurt ongeveer tweehonderd militairen naar Irak om Amerikaanse burgers en de ambassade in Bagdad te beschermen. Dat heeft de Amerikaanse president maandag aangekondigd in een brief aan leden van het Congres.

Obama heeft gezegd geen militairen naar Irak te sturen om te vechten, hoewel de extra troepen daar wel voor toegerust worden. Volgens de president is het hun taak Amerikaanse burgers en Amerikaans bezit te beschermen. Er worden ook helikopters gestuurd en middelen voor verkenning, surveillance en het verzamelen van inlichtingen.

In totaal zitten er straks achthonderd Amerikaanse militairen in en rond Irak. Naast de beveiliging van staatsburgers en de ambassade houden ze zich bezig met het opleiden van Iraakse militairen. De militairen blijven volgens Obama zo lang in Irak als nodig is.

'Shia LaBeouf meldt zich bij afkickkliniek'

Shia LaBeouf heeft zich maandag gemeld bij een afkickkliniek. Volgens entertainmentsite X17 laat de acteur, die vorige week werd gearresteerd nadat hij zich had misdragen tijdens een voorstelling op Broadway, zich behandelen in Hollywood.

"Shia was nerveus en zag er helemaal niet goed uit", zegt een fotograaf die de 28-jarige acteur volgde. "Het zag eruit alsof hij niet wilde, maar wist dat hij het moest doen." Eerder op de dag werd hij al gespot met een boek van Anonieme Alcoholisten.

LaBeouf, die al vaker het nieuws haalde met wangedrag, werd donderdagavond in de boeien geslagen toen hij de show Cabaret bezocht. In de pauze werd hij afgevoerd, nadat hij in het eerste deel van de voorstelling zat te schelden. Ook zou hij hebben gerookt en mensen hebben geslagen.

Lou Reed verdient twintig miljoen dollar na dood

Lou Reed heeft na zijn dood nog een flink bedrag verdiend. Robert Gotterer, de manager van de Velvet Underground-zanger en de beheerder van zijn nalatenschap, haalde sinds november ruim twintig miljoen dollar op in naam van de zanger. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Post.

Het geld komt waarschijnlijk voor een groot deel uit auteursrechten. Na zijn dood werd Reeds muziekbedrijf overspoeld met aanvragen van tv-producenten en adverteerders die geïnteresseerd waren in zijn muziek.

Uit het testament van Reed bleek eerder dat de zanger zo'n tien miljoen dollar nalaat aan zijn vrouw, zus en moeder in de vorm van onder meer een appartement, sieraden, kleding, kunst, auto's, boten en een bedrijf. De zanger overleed in oktober op 71-jarige leeftijd.

Onderzoek naar matchfixing bij Kameroen

De voetbalbond van Kameroen is een onderzoek gestart naar aanleiding van berichten in het Duitse tijdschrift Der Spiegel over vermeende matchfixing bij Kameroen-Kroatië. Op woensdag 18 juni speelden Kameroen en Kroatië tegen elkaar in Manaus. De Kroaten wonnen overtuigend dankzij doelpunten van Ivica Olic, Ivan Perisic en Mario Mandzukic (2).

Der Spiegel berichtte dat zeven internationals van Kameroen betrokken zouden zijn bij matchfixing. Zij werkten mee aan een ruime nederlaag en een rode kaart voor De Ontembare Leeuwen. Alex Song werd van het veld gestuurd nadat hij Mandzukic een klap op zijn rug gaf. Het was ook het duel waarin teamgenoten Benoit Assou-Ekotto en Benjamin Moukandjo ruzie kregen op het veld.

De Kameroeners kregen het met elkaar aan de stok tijdens de wedstrijd, waarna Assou-Ekotto Moukandjo een kopstoot uitdeelde. Kameroen werd in de groepsfase uitgeschakeld na drie nederlagen. Mexico (1-0) en Brazilië (4-1) waren ook te sterk voor de ploeg van bondscoach Volker Finke.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. De Kameroense bond gaat de zaak wel onderzoeken. "Fécafoot heeft zijn ethische commissie gevraagd een onderzoek te starten na de beschuldigingen van fraude die er zijn wat betreft de groepswedstrijd van Kameroen tegen Kroatië", zo luidt de verklaring.

Froger presenteert dovenprogramma

Natasja Froger presenteert in het najaar de driedelige reeks Doof! Ze volgt daarin doven en slechthorenden die een hoorapparaat geïmplanteerd krijgen en voor het eerst geluid horen, schrijft De Telegraaf dinsdag.

Kijkers zijn er onder meer getuige van hoe de deelnemers aan het programma, dat wordt uitgezonden op RTL 4, voor het eerst de stem van hun kinderen horen of ineens muziek kunnen luisteren. "Dat is een bijzonder moment, ook om als kijker mee te beleven", aldus een woordvoerder van RTL 4.

'Adele Bloemendaal misschien nooit meer de oude'

Acteur Eric Beekes maakt zich grote zorgen om zijn goede vriendin Adèle Bloemendaal, die onlangs werd getroffen door een zware beroerte. "Ik hoop natuurlijk het allerbeste, maar vrees dat ze hier misschien nooit meer bovenop zal komen", zegt hij dinsdag in het AD. "Het is dieptriest."

De 81-jarige Bloemendaal wordt momenteel verpleegd in een revalidatiecentrum. "Adèles rechter hersenhelft is door de beroerte getroffen", aldus Beekes. "Daardoor is ze aan de linkerkant van haar lichaam verlamd geraakt." Bewegen en spreken kan Bloemendaal ook niet meer. "Het is te erg voor woorden. Ik kan niet meer communiceren met mijn lieveling, de prachtvrouw die ik al zo'n veertien jaar door het leven leid."

Beekes heeft geen idee of Bloemendaal, die eerder al tia's en een hersenbloeding kreeg, hem hoort of herkent als hij bij haar op bezoek is. "Geen idee of ze beseft hoe erg het met haar is. Ik krijg geen indruk van wat ze denkt. Al met al vermoed ik dat het ernstig is met haar."

BNP Paribas bestraft en ontslaat werknemers

BNP Paribas heeft werknemers straffen opgelegd omdat ze betrokken waren bij het schenden van handelsembargo's tegen Cuba, Iran en Sudan. Een aantal van die medewerkers heeft de Franse bank bovendien verlaten. Dat zei topman Jean-Laurent Bonnafé dinsdag in een toelichting op de miljardenschikking die de bank trof.

Hoeveel werknemers op de vingers zijn getikt, hield Bonnafé daarbij in het midden. Het Amerikaanse ministerie van justitie maakte maandagavond al bekend dat BNP van dertien werknemers afscheid heeft moeten nemen. Naast enkele hoge managers in de Verenigde Staten blijkt het ook om operationeel topman Georges Chodron de Courcel te gaan, die halverwege juni zijn vertrek al aankondigde.

BNP Paribas liet destijds nog weten dat de 64-jarige Chodron zou vertrekken omdat hij met pensioen ging. Hij werd daarbij bejubeld voor zijn 'doorslaggevende bijdrage' aan de groei van de Franse Bank. BNP noemde Chodron in de aankondiging een 'drijvende kracht'.

Naast het wegsturen en bestraffen van personeel liet de van oorsprong Parijse bank ook weten 5,8 miljard euro opzij te moeten zetten om de Amerikaanse schikking van omgerekend 6,6 miljard euro te kunnen betalen. Die eenmalige kostenpost heeft echter geen significante gevolgen voor de financiële positie van de bank, aldus de topman.

Bonnafé liet tijdens de toelichting eveneens weten dat BNP spijt heeft van de misdragingen. "De misstanden die tijdens het onderzoek aan het licht zijn gekomen, gaan in tegen de principes die BNP Paribas altijd heeft willen aanhouden", aldus de topman, die zelf eveneens onder vuur lag vanuit de VS.

'Nicolas Sarkozy vastgezet in corruptieonderzoek'

De Franse oud-president Nicolas Sarkozy is vastgezet in een onderzoek naar corruptie. Dat hebben bronnen bij justitie dinsdag gemeld, aldus persbureau AFP. Sarkozy zou zich schuldig gemaakt hebben aan machtsmisbruik.

Maandag schreef de Franse krant Le Monde dat de voormalige advocaat van Sarkozy, Thierry Herzog, was opgepakt. Volgens de krant heeft hij samen met Sarkozy een deal gesloten met hoge figuren binnen justitie om informatie te achterhalen over een ander strafrechtelijk onderzoek dat naar de ex-president liep. Gilbert Azibert en Patrick Sassoust, beiden advocaat-generaal, zijn maandag ook opgepakt.

De naam van Sarkozy is de afgelopen jaren opgedoken in meerdere corruptiezaken. Hij zou onder meer giften hebben aangenomen van het regime van wijlen de Libische leider Moammar Gadhafi voor zijn verkiezingscampagne in 2007.

Dana International naar Gay Pride

Na Conchita Wurst komt ook Dana International naar Amsterdam tijdens de Gay Pride. De zangeres uit Israël, die net als Wurst het Eurovisie Songfestival won, gaat aan boord van de joodse boot die meevaart. Dat maakte de organisatie achter de boot dinsdag bekend.

"Ik ben gek op Amsterdam", zegt Dana International in de verklaring van Exodays. "Ik vaar mee op de joodse boot en roep iedereen op - joods en niet-joods, besneden en onbesneden, LHBT en straight ally - om met ons mee te varen op deze boot."

Volgens de zangeres is de joodse boot voor iedereen. "Ik weet zeker dat op deze manier de Messias er snel aankomt." De 42-jarige transseksueel treedt ook op tijdens het slotfeest van de Gay Pride op het Rembrandplein.

Gideon Querido van Frank van Exodays is vereerd met de komst van Dana International. "Ze past ook perfect in ons evenement. Exodays gaat namelijk over een nieuwe generatie LHBT joden, die out and proud - en met een knipoog - de wereld laten zien wie ze zijn en wat ze willen." Of de Messias ook meevaart, weet hij niet zo zeker. "Mocht hij op komen dagen, dan krijgt hij korting op zijn kaartje."

Dana International won in 1998 het Eurovisie Songfestival met het nummer Diva. In 2011 deed de transgender opnieuw mee met het lied Ding Dong, maar ze sneuvelde daarmee in de halve finale. Conchita Wurst, ook wel 'de vrouw met de baard' genoemd, won het liedjesfestijn afgelopen jaar namens Oostenrijk. Ze wordt naar de Gay Pride gehaald door thuiszorgorganisatie Gay Care Amsterdam.

Groei Nederlandse industrie zakt in

De groei van de Nederlandse industrie is vorige maand opnieuw afgevlakt. De bedrijvigheid in de sector groeide in mei in het traagste tempo in meer dan een jaar tijd, zo maakte branchevereniging NEVI dinsdag bekend. Dat komt vooral doordat de vraag naar producten in het binnenland 'matig' bleef, aldus NEVI.

De graadmeter voor industriële bedrijvigheid, de inkoopmanagersindex (PMI), daalde in mei naar 52,3. Dat is meer dan een vol punt lager dan in april, terwijl de index in de eerste maanden van dit jaar zelfs boven een stand van 54 koerste. Elke stand boven de 50 duidt op industriële groei.

Ondanks de inzakker is hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele 'onverminderd positief' over de vooruitzichten voor de Nederlandse industrie. "De industrie ontwikkelt zich nog steeds sterk", zo stelt de hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven in een reactie.

Van Weele wijst er bovendien op dat fabrieken opnieuw op zoek zijn naar meer personeel. In maart en april groeide de werkgelegenheid in de branche al licht en die ontwikkeling zette ook in mei door, zij het in beperkte mate.

Robert Downey Jr. begrijpt drugsprobleem zoon

Robert Downey Jr. heeft begrip voor het drugsprobleem van zijn 20-jarige zoon Indio. "Helaas is verslaving genetisch bepaald en heeft Indio dat waarschijnlijk geërfd", laat de acteur, die zelf worstelde met meerdere verslavingen, weten in een verklaring aan Amerikaanse media. Indio werd zondagmiddag gearresteerd omdat hij cocaïne op zak had.

"Daarnaast is er wel heel veel steun en begrip in de familie en we willen hem allemaal helpen om hem de man te laten worden die hij kan zijn", vervolgt de 49-jarige acteur, die in 2001 afkickte. Indio, die zondag na middernacht de cel mocht verlaten, worstelt naar verluidt ook met een medicijnverslaving.

Downey Jr. heeft vertrouwen dat zijn zoon zijn verslavingen kan overwinnen. "We zijn dankbaar dat de politie heeft ingegrepen en denken dat Indio's herstel een succesverhaal wordt en niet een voorbeeld van hoe het niet moet."

IsraŽl zoekt daders achter moord op tieners

De Israëlische veiligheidstroepen zoeken met man en macht naar de daders achter de moord op de drie Israëlische tieners die twee weken geleden werden ontvoerd. De Israëlische minister van defensie Moshe Yaalon zwoer dinsdag dat de personen achter de moord op de 19-jarige Eyal Yofrah, de 16-jarige Ghilad Shaar en de eveneens 16-jarige Naftal Fraenkel zullen worden gevonden.

"We houden Hamas verantwoordelijk voor de ontvoeringen en de moorden. We blijven jagen op de moordenaars van de tieners en we zullen niet rusten tot we ze in onze handen hebben", zei Yaalon.

De lichamen van de tieners werden maandag gevonden. Ze zijn kort nadat ze waren ontvoerd doodgeschoten, aldus een bron bij het Israëlische ministerie van defensie. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dat Hamas zal boeten voor de moord. Hamas zelf heeft weliswaar de ontvoering geprezen, maar er niet de verantwoordelijkheid voor opgeëist. Een lid van Hamas werd dinsdag op de Westoever doodgeschoten toen hij een granaat naar Israëlische militairen gooide.

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties heeft de moord op de drie jongens veroordeeld. Hij noemde de daders 'vijanden van de vrede'. Volgens zijn woordvoerder Stephane Dujarric hoopt Ban dat 'de Israëlische en Palestijnse autoriteiten samenwerken om de daders snel voor de rechter te brengen'. Ban riep alle partijen op 'zich te onthouden van daden die de zeer gespannen situatie verder kunnen doen escaleren'. "De secretaris-generaal meent dat deze laffe daad door vijanden van de vrede tot doel heeft de verdeeldheid en het wantrouwen verder aan te wakkeren en het conflict uit te breiden", aldus Dujarric.

Israël verdenkt twee bekende Hamas-leden ervan achter de ontvoering en de moord te zitten. De twee mannen, Marwan Qawasmeh en Amer Abu Aisheh zijn niet meer gezien sinds de ontvoering van de tieners. Het leger blijft naar de mannen zoeken. Zo werd dinsdag het huis van Abu Aisheh in Hebron doorzocht. Over het verloop van de zoekactie wil het leger weinig kwijt.

Ondertussen heeft de Israëlische luchtmacht dinsdag aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat de afgelopen dagen meer dan twintig raketten vanuit Gaza waren afgevuurd. In totaal werden 34 doelwitten onder vuur genomen.

Levenslang voor voormalige opperrechter IndonesiŽ

De voormalige hoogste rechter van Indonesië is tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens corruptie en witwassen. Akil Mochtar was president van het Constitutionele Hof toen hij vorig jaar oktober door de Corruptiebestrijdingscommissie op heterdaad werd betrapt bij het aannemen van steekpenningen.

In het vonnis dat maandagavond laat werd uitgesproken werd Mochtar schuldig bevonden aan het aannemen van bijna 2,5 miljoen euro aan steekpenningen voor uitspraken in geschillen over de uitslag van verkiezingen. Tijdens het proces kwam aan het licht dat Mochtar zich in zeker tien verkiezingszaken had laten omkopen.

Rechtbankvoorzitter Suwidya verklaarde dat Mochtar de maximumstraf van levenslang verdiende omdat hij het aanzien van zijn ambt had bezoedeld. De door het openbaar ministerie geëiste geldboete van ruim zeshonderdduizend euro werd echter afgewezen, omdat met levenslang al de maximumstraf was opgelegd.

De rechtbank verklaarde Mochtar ook schuldig aan het witwassen van ruim elf miljoen euro vanaf 2002, toen hij voor de Golkar-partij in het parlement zat, tot aan zijn aanhouding in oktober 2013.

Mochtar (53) werd in 2008 tot rechter in het Constitutionele Hof gekozen en in april vorig jaar tot president. Hij heeft beroep aangekondigd tegen zijn straf.

'Aldi krijgt afdeling personeelszaken'

Supermarkt Aldi wil beter communiceren met zijn medewerkers. Om dat te bereiken gaat de Duitse discounter in Nederland een afdeling personeelszaken opzetten. Uniek in de geschiedenis van het concern, meldt CNV Dienstenbond dinsdag.

De vakbond gaat samen met Aldi werken aan verbeteringen op het gebied van personeelsbeleid. "We willen de medewerkers hier zelf nadrukkelijk bij betrekken. Wij gaan er vervolgens op toezien dat de verbetervoorstellen concrete uitwerkingen krijgen op de werkvloer", zegt CNV-onderhandelaar Roos Rahimi.

De Inspectie SZW stelde in oktober vorig jaar vast dat de supermarktketen op negen punten geen goede werkomstandigheden creëerde voor zijn medewerkers. Aldi werd daarop gevraagd met een plan van aanpak te komen om de situatie te verbeteren.

Het verbeterplan wordt door de negen Nederlandse bv's van de keten naar eigen inzicht ingevuld. CNV gaat erop toezien dat het bedrijf hierbij het personeel betrekt en gaat onder eigen regie met werkgroepen aan de slag.

De werkgroepen moeten naast concrete plannen ook zorgen voor meer openheid binnen de gesloten bedrijfscultuur van Aldi. "Hopelijk durven de medewerkers hierdoor steeds vaker en duidelijker hun stem te laten horen", zegt Rahami.

Zorgen treinreizigers over einde papieren kaartje

Veel treinreizigers maken zich zorgen over het einde van het papieren treinkaartje. Bij het OV Loket, de ombudsman voor het openbaar vervoer, zijn de afgelopen drie maanden honderden klachten binnengekomen.

De klachten komen vooral van abonnementhouders. Zo moeten gebruikers van een Voordeelurenkaart als ze een deel in de spits en een deel buiten de spits reizen, onmiddellijk na de spits de trein verlaten om uit te checken om vervolgens meteen weer in te checken en de trein weer in te sprinten. Nu kopen ze vaak twee losse papieren kaartjes.

Het OV Loket noemt de nieuwe gang van zaken 'klantonvriendelijk' en niet passen in een geautomatiseerd systeem, dat in staat zou moeten zijn om precies te bepalen welke trajecten een reiziger in en buiten de spits heeft afgelegd.

Verder komen veel klachten binnen over de maandtrajectkaart die wordt vervangen door een nieuwe abonnementsvorm die vaak aanzienlijk duurder uitvalt. Ook beklagen veel reizigers zich over de automaten waar nu veelal geen papieren kaartjes meer kunnen worden gekocht.

Het OV Loket verwacht nog veel meer klachten, maar de NS denkt dat dit wel meevalt. Volgende week woensdag, als het papieren kaartje definitief verdwijnt, worden extra medewerkers ingezet om mensen op de stations te helpen. Dat geldt ook voor de kleine stations, stelt het spoorbedrijf dinsdagochtend in Metro.

Het papieren kaartje maakt plaats voor eenmalige chipkaarten. Mensen zonder OV-chipkaart kunnen zo toch met de trein blijven reizen. Net als in het stads- en streekvervoer moeten mensen wel een toeslag betalen voor hun losse chipkaart. Die is bij NS een euro.

GTA V's trailer in het echt nagemaakt

De eerste trailer van Grand Theft Auto V is nagemaakt door een Spaans filmbedrijf. Het is een stunt om geld in te zamelen voor een fanfilm van Red Dead Redemption. Ze willen €12.500,- inzamelen en de teller staat op €85,-. Daar komt snel verandering in als dit filmpje aanslaat.

De film die Zapruder Pictures graag wil maken heet Red Dead Redemption: Seth’s Gold. Deze film willen ze schieten in de beroemde Almería's West Studios waar ook The Good, the Bad and the Ugly en Once Upon a Time in the West zijn opgenomen.

Wie nog meer wil zien van hun filmkwaliteiten, hieronder staan hun vorige fanfilms: Max Payne: Valhalla en Modern Warfare: Sunrise.

Weer paard mishandeld in Soest

Voor de tweede keer in een maand tijd is in Soest een paard toegetakeld. De merrie werd maandagochtend aangetroffen met snijwonden in het achterlijf. Drie weken geleden werden ook al drie paarden mishandeld in de Utrechtse plaats. De politie ziet een verband met de mishandelingen die al een jaar in het hele land plaatsvinden.

Ruim zestig merries zijn al verminkt. Onlangs besteedde de politie aandacht aan de zaak in het programma Opsporing Verzocht. Er kwamen honderden tips binnen, maar tot de aanhouding van een of meer daders heeft dat vooralsnog niet geleid

Het dier in Soest stond met soortgenoten in een afgelegen weiland aan de Ferdinand Huycklaan. De eigenaar ontdekte het letsel maandag rond 08.45 uur en schakelde de politie en een dierenarts in. "De veearts zei direct dat de verwondingen van het dier niet zijn aangebracht door andere paarden. Er is vermoedelijk sprake van menselijk handelen", zegt een woordvoerder van de politie.

De zegsman kan nog niet voor honderd procent bevestigen dat het paard het slachtoffer is geworden van een dader die al tientallen andere dieren heeft mishandeld. "Dat is een aanname, want we hebben nog geen verdachte op het oog. Maar het zou wel passen in de serie mishandelingen die al hebben plaatsgevonden."

De merrie is niet levensgevaarlijk gewond geraakt en is door de dierenarts behandeld. Andere paarden die in hetzelfde weiland staan, maken het goed. "Wij hopen dat er mensen zijn die iets gezien hebben en zich bij ons melden", zegt de woordvoerder.

Ook in het Limburgse Beringe werd afgelopen weekend een paard met een steekwond aangetroffen. Ook daar zou menselijk handelen de oorzaak zijn van de wond.

Deutsche Bank schrapte 600 Nederlandse banen

Deutsche Bank heeft de afgelopen tweeënhalf jaar zeshonderd banen geschrapt in Nederland, oftewel veertig procent van het personeelsbestand. Vooral medewerkers van de overgenomen ABN AMRO-tak hebben moeten omzien naar een andere baan. Dat meldt een woordvoerder naar aanleiding van een bericht van Het Financieele Dagblad dinsdag.

De krant berichtte dinsdagochtend dat Deutsche Bank de banen nog moest schrappen. Volgens de zegsvrouw is de sanering, die in twee stappen is uitgevoerd, echter al afgerond. Dit jaar verdwijnen er dan ook geen extra banen. Bij de bank werken nu nog ongeveer duizend mensen.

De reorganisatie was het gevolg van het mislukken van de overname van de Hollandse Bank Unie (een dochter van ABN AMRO) en van het zakelijke netwerk van ABN AMRO-Fortis. De Duitse bank heeft veel overgenomen klanten, vooral mkb'ers, de afgelopen jaren afgestoten en de overgebleven klandizie levert te weinig op. Hierdoor zijn minder kantoren nodig.

Deutsche Bank betrad in 2010 de zakelijke markt in Nederland, toen het de HBU en het zakelijke netwerk van ABN AMRO kocht. De bank betaalde in totaal zevenhonderd miljoen euro voor het bedrijfsonderdeel.

Meevaller van half miljard door minder ww'ers

Door het economisch herstel gaan er dit jaar zo'n 25.000 minder mensen de WW in dan eerder werd verwacht. Dat zorgt voor een financiële meevaller van meer dan een half miljard euro, maakte uitkeringsinstantie UWV dinsdag bekend.

De organisatie voorziet nu dat aan het eind van dit jaar 460.000 mensen gebruik van een WW-uitkering. Daarmee groeit het aantal WW-uitkeringen nog wel. UWV verwacht dat de lasten van de uitkeringen in 2014 met 600 miljoen euro toenemen tot 7,5 miljard euro. Vorig jaar stegen de WW-lasten door de sterke groei van het aantal uitkeringen nog met 1,4 miljard euro.

Meevaller van half miljard door minder ww'ers
Meevaller van half miljard door minder ww'ers (Foto: ANP)

"Kuijt zal ook wel kunnen keepen"

Dirk Kuijt speelde zondag tegen Mexico zijn honderdste interland voor Oranje. De Katwijker speelde als vleugelverdediger en maakte indruk op Jasper Cillessen en Robin van Persie. Nederland was in het bloedhete Fortaleza te sterk voor Mexico (2-1). Kuijt was één van de spelers die ondanks de hoge temperatuur en luchtvochtigheid tot de laatste minuut bleef strijden.

De aanvaller begon als linksback en verhuisde nog naar de positie van rechtsback en centrumspits. In de slotfase werd Kuijt naast invaller Klaas-Jan Huntelaar in de aanval geposteerd. "Dirk was echt ongelooflijk", zei doelman Jasper Cillessen tegen De Telegraaf. "Hij speelde eerst linksback, vervolgens aan de rechterkant en hij bleef ondanks de hitte maar gaan. Dat heet allround, geloof ik."

"Ik zorg er wel voor dat hij mijn handschoenen niet krijgt, want dan ben ik ze kwijt. Dirk zal ook wel kunnen keepen", aldus de keeper van Oranje. Kuijt begon net als tegen Chili in de basis bij het Nederlands elftal. De verwachting is dat de 33-jarige routinier ook tegen Costa Rica in de basis begint.

Aanvoerder Robin van Persie vindt Kuijt een 'voorbeeld voor iedereen'. "Niet alleen voor de rest van de groep, maar ook voor jonge kinderen. Dirk is fantastisch, als iemand het verdient om de honderd interlands te halen dan is hij het wel", vertelde de Rotterdammer, topscorer aller tijden van Oranje.

"Ik heb het daar af en toe met hem over gehad, vooral toen hij even op 98 caps bleef steken. Dat hij als zevende Nederlaner deze enorme mijlpaal heeft bereikt, maakt me hartstikke trots", aldus Van Persie. Nederland speelt komende zaterdag (22.00 uur Nederlandse tijd) in Salvador tegen Costa Rica.

Fallout 3 wereldrecord speedrun verbroken

Het wereldrecord speedrun voor Fallout 3 is aangescherpt door de recordhouder zelf. BubblesDelFuego deed er nu 23 minuten en 55 seconden over. Hij geeft tips en trucjes aan hoe je zo snel mogelijk het spel doorkruist.
Zijn oude record stond op 24:20, ook niet slecht.

In een speedrun ren je zo snel mogelijk door een spel. BubblesDelFuego maakt hierbij misbruik van een aantal bugs en glitches. In een FAQ geeft hij aan wat hij waar doet. Je kan voorbeelden hiervan zien op 5:12 en 10:22 in het filmpje. Daarnaast slaat hij stukken van dialogen over en heeft hij een trucje om snel een heuvel op te rennen.

Naast Fallout 3 doet BubblesDelFuego ook speedruns voor onder andere Portal en Bastion, maar daar heeft hij geen records mee gebroken.

WK vandaag - dinsdag 1 juli

Vandaag worden de laatste twee achtste finalewedstrijden gespeeld op het WK voetbal. Argentinië neemt het op tegen Zwitserland, terwijl België met de Verenigde Staten zal strijden om de laatste plek in de kwartfinale.

Tijd Thuis Uit Stad
18.00 Argentinië Zwitserland Sao Paulo
22.00 België Verenigde Staten Salvador


Argentinië - Zwitserland

In dit duel is maar één naam van belang; Lionel Messi. De Argentijn leek de eerste twee duels nog niet in al te beste vorm, maar heeft toch alweer vier goals in het netje liggen. Dit tot vreugde van de commentatoren van onder andere de NOS.. De vraag is of de speler van Barcelona de lijn van de afgelopen duels kan voortzetten, want zonder een scorende Messi lijken de Argentijnen niet op hun best te zijn. Dit getuige twee matige duels in de groepsfase. Zwitserland kende tegen Ecuador een moeizaam begin, ondanks dat het de wedstrijd nog in de slotfase wist te winnen. Frankrijk bleek vervolgens een flinke maat te sterk, waarna plaatsing door een 0-3 zege werd zekergesteld. Alle drie de doelpunten werden gemaakt door Xherdan Shaqiri. 

Argentinië en Zwitserland troffen elkaar zes keer eerder, waarbij de Argentijnen geen enkele keer verloren. Vier keer werd er gewonnen, waarbij de eerste ontmoeting in 1966 de enige was op een eindtoernooi. Op het WK in Engeland wonnen de Argentijnen met 2-0. De laatste ontmoeting tussen beide landen was in 2012. Ook in die ontmoeting was Messi beslissend, door alle drie de Argentijnse goals te maken, waarvan twee in de slotminuten. De Argentijnen lijken ook nu weer de favoriet te zijn, ware het niet het vooral zal afhangen van de vorm van Messi.

Argentinië zal weer rekenen op Messi. (PRO SHOTS/Action Images)

België - Verenigde Staten

België staat voor de taak om voor het eerst sinds 1986 de kwartfinale te halen op het WK. De Belgen kwamen in 1990, 1994 en 2002 tot de achtste finale en dat was telkens ook het eindstation. Op dit WK hebben de Belgen nog niet hun beste spel laten zien, maar toch werden al drie zeges geboekt. Desondanks zal het niveau van onze zuiderburen omhoog moeten tegen de Verenigde Staten, dat in een poule met Duitsland, Ghana en Portugal knap als tweede eindigde. In het duel tegen Duitsland lag uitschakeling nog op de loer, maar de 1-0 nederlaag bleek toch voldoende om door te gaan. 

De VS en België troffen elkaar vijf keer eerder, waarbij de Belgen de beste cijfers kunnen overleggen. Zij wonnen namelijk vier ontmoetingen, waaronder de laatste die vorig jaar werd gespeeld. Toen wonnen onze Zuiderburen met 4-2.

Opmerkelijk
België - Verenigde Staten is een herhaling van één van de twee eerste wedstrijden die ooit op het WK gespeeld is. Op 13 juli 1930 om 15.00 uur plaatselijke tijd stonden beide landen tegenover elkaar In Uruguay. Die wedstrijd is de enige die de Verenigde Staten wisten te winnen van de Belgen. Het werd 3-0 door goals van McGhee, Florie en Patenaude. De Amerikanen wisten door te stomen naar de halve finale, waarin Argentinië met 6-1 te sterk was. De VS eindigde vervolgens als derde, wat nog steeds hun enige podiumpositie ooit is op het WK voetbal.

Overigens ging het andere duel, dat op hetzelfde moment werd gespeeld, tussen Frankrijk en Mexico. Dat duel werd met 4-1 gewonnen door Frankrijk.

LŲw: "Speciaal duel met Fransen"

Bondscoach Joachim Löw bereikte maandag met Duitsland de kwartfinale. Die Mannschaft had veel moeite met Algerije en won pas na een verlenging. Löw was kritisch over het vertoonde spel. "Wij hadden grote problemen, met name voor rust", zei Löw op een persconferentie.

"We hadden moeite het spel te maken. We verloren de bal veel te makkelijk en maakten fouten waardoor Algerije kon counteren. We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken. We waren niet slecht. We kregen genoeg kansen, maar de absolute wil om te winnen moet nog omhoog."

"In de verlenging waren sommige spelers vermoeid. Wij waren wel fitter denk ik", aldus Löw, die Algerije complimenteerde. "Ze hebben keihard geknokt en alles gegeven. Ze waren extreem gemotiveerd en toegewijd. Ze verdedigen en aanvallen met z'n allen. We wisten dat het niet makkelijk zou worden."

In de kwartfinale wacht vrijdag Frankrijk in Rio de Janeiro. "Dat is altijd een speciale wedstrijd. Deschamps heeft veel voor het team betekend. Frankrijk heeft een sterk elftal, voor de defensie en het middenveld. Dan hebben ze ook nog Olivier Giroud en Karim Benzema in de aanval."

De Duitse keuzeheer was lovend over doelman Manuel Neuer. "Manuel speelde een geweldige wedstrijd. Hij had geen onmogelijke reddingen, maar was alert bij lange passes en onderschepte de nodige ballen. Hij speelde bijna als een libero. Manuel was een bepalende speler", besluit Löw.

AZ-keeper Alvarado: "Costa Rica moet snel counteren"

Als Costa Rica de verdediging op orde houdt en snel weet te counteren hebben de Centraal-Amerikanen zaterdag een kans tegen Nederland. Dat zei AZ-keeper Esteban Alvarado tegen het Costa Ricaanse tv-station Teletica.

Alvarado, die zelf niet geselecteerd is voor 'La Sele', is verbaasd en trots dat Costa Rica het tot de kwartfinale heeft geschopt. Hij meent dat het team er nu voor moet waken de vorm niet te verliezen. "Persoonlijk geloof ik dat het niet uitmaakt tegen wie wij spelen. Ook wij hebben belangrijke spelers".

Voormalig sterspeler en assistent-coach van het Costa Ricaanse elftal Paulo Wanchope gelooft ook dat de selectie een reële kans heeft Nederland te verslaan. "Iedereen verwacht dat Nederland wint. Wij hebben geen druk, maar wel een kans", zei de oud-spits tegen The Telegraph.

Wanchope verwacht dat de voetbalgekte in Costa Rica rond de wedstrijd ongekende proporties zal aannemen. "Wij doen nog steeds mee op het WK en thuis is het een gekkenhuis. Maar wij verdienen het. Want wij hebben hard gewerkt", zei de Costaricaan.

Zesde seizoen voor Community

Community, de NBC-sitcom van Dan Harmon die het vijf seizoenen lang moeilijk had met het voortbestaan en onlangs niet vernieuwd werd voor een zesde seizoen, keert toch terug. De serie is opgepikt door video-streamingsite Yahoo Screen voor een nieuw seizoen van dertien afleveringen.

De serie, die in Nederland wordt uitgezonden door Comedy Central, begon in september 2009 en werd al snel populair onder een select publiek door de eigen stijl van humor en de vele verwijzingen naar popcultuur. Door lage kijkcijfers had de show het echter elk seizoen moeilijk om verlengd te worden, totdat dat na het vijfde seizoen uiteindelijk niet gebeurde: in mei gaf NBC aan geen interesse te hebben in een zesde seizoen.

Fans en hoopvolle critici zagen echter de deur nog niet sluiten toen producent Sony aangaf een nieuw thuis voor de zender te willen zoeken: de contracten met de cast liepen tot en met 30 juni en totdat dat voorbij was was de show nog in leven, letterlijk en figuurlijk. Op die laatste dag werd uiteindelijk bekend dat de comedy is opgepikt door Yahoo, die de nieuwe afleveringen beschikbaar zal maken op de Screen-website, een gratis videosite die is ondersteund met advertenties.

Joel McHale, die in de serie de rol van Jeff Winger speelt, reageert in Variety: "De geruchten van onze annulering zijn sterk overdreven (Mark Twain). #SixSeasonsAndaMovie is echt. Bedankt Sony. Bedankt Yahoo. Bedankt Dan Harmon. En bedankt aan de grootste fucking fans in de geschiedenis van de mensheid. Het is het internet, we kunnen hier vloeken."

De #SixSeasonsAndaMovie hashtag wordt al jaren gebruikt door fans om support voor de show te tonen. Nu het zesde seizoen bereikt is wordt het wellicht hoog tijd voor die film. Het is niet bekend wanneer de nieuwe afleveringen te zien zullen zijn.

Community title card

'Aanvallen Gazastrook na vondst tieners'

De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van maandag op dinsdag tientallen doelwitten op de Gazastrook aangevallen. Dat hebben Palestijnse veiligheidsfunctionarissen gezegd. Ook ooggetuigen spreken van meerdere explosies. Volgens eerste berichten zijn er geen gewonden gevallen.

De aanvallen kwamen enkele uren nadat de drie tieners die sinds 3 weken vermist waren, dood werden gevonden in de buurt van de stad Hebron. Volgens bewakers van de Palestijnse beweging Hamas zijn meer dan 40 luchtaanvallen uitgevoerd. De aanvallen waren gericht tegen militaire voorzieningen van onder meer Hamas. Die waren al geëvacueerd.

Het Israëlische leger liet echter weten dat vanaf de Gazastrook een raket is afgevuurd. "Terwijl burgers lagen te slapen, hebben Gaza-terroristen een raket afgevuurd op Israël", zo tweette Defensie.

Israël houdt de Palestijnse beweging Hamas verantwoordelijk voor de ontvoering en dood van Gilad Shaar (16), Naftali Frenkel (16) en Eyal Yifrach (19). Twee inwoners van Hebron die lid van Hamas zijn, zouden de jongens hebben gekidnapt.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft met harde actie gedreigd en gezegd dat "Hamas zal boeten". Een woordvoerder van Hamas liet daarop weten dat "de poorten naar hel open zullen gaan als Netanyahu een oorlog begint op de Gazastrook".

'Aanvallen Gazastrook na vondst tieners'
'Aanvallen Gazastrook na vondst tieners' (Foto: ANP)

Qbuzzchauffeurs: befehl ist befehl

De chauffeurs van Qbuzz lijken net ambtenaren als het om naleven van regels gaat. Een Australische gehandicapte toerist kon wél met de bus van Stadskanaal, waar hij bij zijn moeder verbleef, naar Groningen reizen voor een theaterbezoek. Echter toen hij terug wilde reizen naar zijn moeder waren de regels ineens 'aangepast' en was de toerist niet meer welkom in de Qbussen, zo schrijft RTV Noord.

De Australische Meindert Withoff, die iedere twee jaar zelfstandig van Australië naar Nederland reist, werd halsstarrig de toegang tot de Qbuzz geweigerd. Withoff, die wél fysiek gehandicapt is maar niet op zijn bekkie gevallen, haalde de hermandad er bij. Echter ook aan de sterke arm der wet hadden de principiële Qbuzzchauffeurs lak, met een onvrijwillige overnachting van de Australiër in Groningen tot gevolg.

De PR-afdeling van Qbuzz, die de volgende dag toezegde dat dit een incident betrof, bleek niet capabel om alle chauffeurs te bereiken. Met als gevolg dat Meindert nog een aantal dagen langer regelmatig kennis kon maken met 'dé regels' voor buschauffeurs die geen zin hebben in wat extra service voor gehandicapten.

Een woordvoerder van Qbuzz heeft nog geprobeerd het geschonden imago te redden en zei toe dat het niet nog een keer tot een reeks van dit soort incidenten komt. “We gaan bij alle collega's klip en klaar maken dat alle klanten in een rolstoel welkom zijn in onze Qbussen.

Withoff stelt zich nog mild op na de sneue gedragingen van de buschauffeurs. “Ik wil de chauffeur niet aan de schandpaal nagelen, maar zijn gedrag kan echt niet door de beugel. Zowel werkgever als werknemer moeten hun verantwoordelijkheid nemen en besluiten dat de chauffeur even niet gaat werken." vertelde de benadeelde gehandicapte.

Kuipers hoeft nog niet naar huis

Scheidsrechter Björn Kuipers mag nog altijd hopen op het fluiten van de WK-finale. De FIFA heeft nog niet besloten welke scheidsrechters naar huis kunnen. "Er is nog niet besloten of en wanneer de eerste groep scheidsrechters van hun taken wordt ontheven", zegt een woordvoerder van de FIFA.

De prestaties van het Nederlands elftal hebben invloed op de kansen van Kuipers. Wanneer Oranje zich plaatst voor de halve finales is dat ongunstig voor de Nederlandse toparbiter.

Kuipers kwam dit WK al drie keer in actie. Hij had de leiding bij Engeland - Italië (1-2), Zwitserland - Frankrijk (2-5) en Colombia - Uruguay (2-0). Met name over zijn manier van fluiten tijdens het Zuid-Amerikaanse onderonsje kreeg Kuipers veel lof. Hij wordt wereldwijd gezien als een van de grootste kandidaten voor het fluiten van de WK-finale.

[1/8 finale] Uitslag Duitsland - Algerije

Duitsland heeft met de grootst mogelijke moeite de kwartfinale op het WK weten te behalen. Algerije werd in de verlenging met 2 goals opzij gezet, waarna een late tegentreffer van Algerije niet meer mocht baten. De Duitsers treden nu aan tegen Frankrijk in de kwartfinale.

Duitsland begon sterk aan de wedstrijd, maar na een goed begin van vijf minuten werd Algerije brutaal. De Algerijnen kregen  twee grote kansen op de openingstreffer in de eerste 20 minuten en zagen een doelpunt (terecht) afgekeurd worden voor buitenspel. Algerije had daarna nog altijd het beste van het spel, en de Duitse verdediging bleef zwak, maar het werd in minuten erna niet meer gevaarlijk. Na 35 minuten kreeg Duitsland de eerste kans: Thomas Müller kopte voorlangs. Vijf minuten later liet Algerije echter weer van zich spreken: Een schot van afstand werd van richting veranderd maar de Duitsers kwamen met de schrik vrij. Even later was er ook een grote schotkans voor Duitsland: Mario Götze wist een rebound van een afgeketst schot niet binnen te werken.

In de tweede helft begon Duitsland meteen gevaarlijk. Er kwamen meteen kansen, onder andere via een klutssituatie en een hoekschop. Ook via een snelle uittrap van doelman Manuel Neuer kwam er een gevaarlijke situatie. Duitsland bleef sterker in het begin van de tweede helft, maar kwam niet tot grote kansen, want het was Algerije dat vanaf de 65e minuut weer vaker gevaarlijk werd, maar ze speelden de mogelijkheden zwak uit. In de tachtigste minuut reeg Duitsland wel een enorme kans. Müller wist een kopkans niet om te zetten in een doelpunt, en ook de rebound was niet besteed aan invaller Andre Schürrle. Vlak voor tijd kreeg ook Bastian Schweinsteiger een enorme kopkans, maar ook die ging er niet in. Duitsland bleef tot het einde van de wedstrijd de beste kansen hebben, maar de bal wilde er niet in. Zo bleef het 0-0, wat een verlenging betekende.

Wat in de eerste 90 minuten niet lukte lukte in de verlenging direct: Schürrle wist in de tweede minuut van de verlenging meteen een voorzet in te schieten. Algerije kreeg nog een grote kans uit een corner om de 1-1 te maken, maar deze werd naast geschoten. In de tweede helft van de verlenging kon Algerije nooit meer écht gevaarlijk worden en zo bleef het 1-0. In de laatste minuut maakte Mesut Özil nog 2-0 na een uitgespeelde mogelijkheid waar Schurrle eerst nog een grote kans om zeep hielp, maar Özil scoorde de rebound en zo werd het 2-0. Één minuut later wist Algerije het nog even spannend te maken door een doelpunt van Abdelmoumene Djabou: 2-1. Dit doelpunt viel echter te laat, en zo mag Duitsland tegen Frankrijk aantreden in de kwartfinale.

Boateng in duel met Slimani (PRO SHOTS/Action Images)

Duitsland

2 - 1

Algerije

 92' Schurrle
 120' Özil
   120' Djabou 
 
 Gele kaart: Lahm (Duitsland) Halliche (Algerije)
 
Stadion: Porto Alegre, Estadio Beira-Rio
Toeschouwers: 43000
Arbiter: Ricci (BRA)
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Mustafi (70' Khedira)
Mertesacker
Boateng
Höwedes
Schweinsteiger (109' Kramer)
Lahm
Kroos
Özil
Müller
Götze (46' Schürrle)
  M'Bolhi
Mandi
Belkalem
Halliche (97' Bougherra)
Ghoulam
Feghouli
Mostefa
Taïder (78' Brahimi)
Lacen
Soudani (100' Djabou)
Slimani

Jeroen van Inkel voortaan op Radio Veronica

Jeroen van Inkel gaat aan de slag voor Radio Veronica. De 52-jarige dj verlaat Q-music om per 1 september elke werkdag Van Inkel in de Middag te presenteren. Het programma is te horen tussen 16.00 en 19.00 uur, laat Radio Veronica maandagavond weten.

"Het vreemde van mijn karakter is dat ik altijd denk dat het beste nog moet komen. Ik heb een ongelofelijk sterk gevoel dat dit de komende jaren bij Radio Veronica gaat gebeuren", laat Van Inkel weten in een verklaring. Volgens de zender wordt de show 'rebels met vlagen, inhoudelijk boeiend en gaan de luisteraars veel lachen'.

Vorige week ging al het gerucht dat dj de overstap zou maken, maar dat werd toen ontkend door zijn huidige werkgever. Van Inkel is sinds 2005 in dienst bij Q-music. Hij was al eens te horen op Radio Veronica. In 2004 nam hij even het middagprogramma van Rob van Someren over. Van Inkel doet dat nu definitief. Of Van Someren en Radio Veronica met elkaar verdergaan wordt nog besproken.

Van Inkel wordt op zijn beurt vervangen door Niek van der Bruggen. Hij is vanaf 21 juli te horen op de plek die bij Q-music vrijkomt, laat de zender weten. Van der Bruggen schuift van de avond naar de middag. "Heerlijk", vindt hij. "Fileleed krijgt vanaf nu een compleet nieuwe dimensie voor de luisteraar."

Worms Battlegrounds

Dat een release net voor de E3 je game niet onder de aandacht brengt, dat bewees de uitgever Team 17 maar weer eens met Worms Battlegrounds. Niet dat Worms veel aandacht nodig heeft, integendeel, aan het concept is sinds de eerste Worms niet zoveel veranderd met hier een daar een uitstapje. Maar om een game opnieuw uit te geven onder een andere naam, dat toont wel ballen zo groot als een holy grenade…

Laatste reviews en specials
review
Dead Space
special
AI Picture Gallery #106
special
Random Pics van de Dag #844
review
One Piece Odyssey
special
AI Picture Gallery #105
special
Random Pics van de Dag #843
©FOK.nl e.a.