AZ-keeper Alvarado: "Costa Rica moet snel counteren"

Als Costa Rica de verdediging op orde houdt en snel weet te counteren hebben de Centraal-Amerikanen zaterdag een kans tegen Nederland. Dat zei AZ-keeper Esteban Alvarado tegen het Costa Ricaanse tv-station Teletica.

Alvarado, die zelf niet geselecteerd is voor 'La Sele', is verbaasd en trots dat Costa Rica het tot de kwartfinale heeft geschopt. Hij meent dat het team er nu voor moet waken de vorm niet te verliezen. "Persoonlijk geloof ik dat het niet uitmaakt tegen wie wij spelen. Ook wij hebben belangrijke spelers".

Voormalig sterspeler en assistent-coach van het Costa Ricaanse elftal Paulo Wanchope gelooft ook dat de selectie een reële kans heeft Nederland te verslaan. "Iedereen verwacht dat Nederland wint. Wij hebben geen druk, maar wel een kans", zei de oud-spits tegen The Telegraph.

Wanchope verwacht dat de voetbalgekte in Costa Rica rond de wedstrijd ongekende proporties zal aannemen. "Wij doen nog steeds mee op het WK en thuis is het een gekkenhuis. Maar wij verdienen het. Want wij hebben hard gewerkt", zei de Costaricaan.