Löw: "Speciaal duel met Fransen"

Bondscoach Joachim Löw bereikte maandag met Duitsland de kwartfinale. Die Mannschaft had veel moeite met Algerije en won pas na een verlenging. Löw was kritisch over het vertoonde spel. "Wij hadden grote problemen, met name voor rust", zei Löw op een persconferentie.

"We hadden moeite het spel te maken. We verloren de bal veel te makkelijk en maakten fouten waardoor Algerije kon counteren. We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken. We waren niet slecht. We kregen genoeg kansen, maar de absolute wil om te winnen moet nog omhoog."

"In de verlenging waren sommige spelers vermoeid. Wij waren wel fitter denk ik", aldus Löw, die Algerije complimenteerde. "Ze hebben keihard geknokt en alles gegeven. Ze waren extreem gemotiveerd en toegewijd. Ze verdedigen en aanvallen met z'n allen. We wisten dat het niet makkelijk zou worden."

In de kwartfinale wacht vrijdag Frankrijk in Rio de Janeiro. "Dat is altijd een speciale wedstrijd. Deschamps heeft veel voor het team betekend. Frankrijk heeft een sterk elftal, voor de defensie en het middenveld. Dan hebben ze ook nog Olivier Giroud en Karim Benzema in de aanval."

De Duitse keuzeheer was lovend over doelman Manuel Neuer. "Manuel speelde een geweldige wedstrijd. Hij had geen onmogelijke reddingen, maar was alert bij lange passes en onderschepte de nodige ballen. Hij speelde bijna als een libero. Manuel was een bepalende speler", besluit Löw.