Medeoprichter klaagt datingapp Tinder aan

Een van de oprichters van de populaire datingapp Tinder heeft het bedrijf aangeklaagd. Whitney Wolfe zegt seksueel te zijn geïntimideerd en te zijn geconfronteerd met seksistisch gedrag voordat ze het bedrijf in april verliet, aldus The Guardian.

Volgens Wolfe bevestigt de bedrijfscultuur binnen Tinder 'de ergste stereotypes over seksisme en alfamannetjes waar tech startups vaak mee worden geassocieerd'.

Wolfes aanklacht is onder meer gericht tegen de chef marketing van Tinder, Justin Mateen, met wie zij een relatie had. Toen de relatie op de klippen liep begon Mateen 'dreigende, krenkende' berichten te sturen, aldus Wolfe.

In de aanklacht staat ook dat Wolfe haar titel van medeoprichter werd ontnomen omdat ze een 'meisje' is. Ze zou te horen hebben gekregen dat 'Facebook en Snapchat geen meisjes als oprichter hebben en dat haar titel het deed lijken alsof het succes van Tinder toeval was'. IAC, het moederbedrijf van Tinder, heeft een intern onderzoek ingesteld naar Mateen en heeft hem voorlopig op non-actief gesteld, staat in een verklaring.

"In dat proces is het duidelijk geworden dat meneer Mateen privéberichten aan mevrouw Wolfe heeft gestuurd die ongepast waren. We veroordelen deze berichten met klem, maar menen dat de aantijgingen van mevrouw Wolfe richting Tinder en het management ongefundeerd zijn."