Algerijn Bougherra: "Heel dicht bij iets unieks"

Duitsland moest maandag tegen Algerije diep gaan om de kwartfinale te bereiken. Madjid Bougherra en keeper Rais M'Bolhi hoopten op een stunt, maar zijn ook vooral trots. Algerije was de underdog tegen WK-favoriet Duitsland, maar de Noord-Afrikanen kregen met name voor rust de nodige kansen.

Een doelpunt van Islam Slimani werd voor de pauze afgekeurd vanwege buitenspel. In de verlenging trokken de Duitsers uiteindelijk aan het langste eind: 2-1. André Schürrle en Mesut Özil scoorden voor Die Mannschaft. In de laatste minuut van de extra tijd kopte Abdelmoumene Djabou nog de eretreffer binnen voor Algerije. Bougherra hoopte met Algerije naar de kwartfinale te gaan. "We waren heel, heel dicht bij iets unieks", zei de routinier.

De oud-speler van Glasgow Rangers zag dat Duitsland tot het gaatje moest gaan. "We waren negentig minuten lang gelijkwaardig aan Duitsland. We hebben laten zien hoeveel kwaliteiten wij hebben. Ik ben heel trots op wat wij hebben laten zien", aldus Bougherra, die als invaller binnen de lijnen kwam.

"Het doelpunt van Slimani had ons nog meer vertrouwen kunnen geven. We kregen nog meer kansen, maar helaas scoorden we uiteindelijk maar één keer. We hebben met ons hart gespeeld", verklaart de verdediger, tegenwoordig spelend in Qatar voor Lekhwiya Sports Club.

Keeper M'Bolhi werd uitgeroepen tot man of the match. "Wij staan nu in de geschiedenisboeken. Dit biedt hoopt voor de toekomst. We kunnen ons meten met grote landen", zei de doelman. "Ik wil mijn teamgenoten feliciteren. We hebben het heel goed gedaan, ondanks dat we hebben verloren."