Yoshi's Woolly World

Onze favoriete groene dino komt dit keer uitgebreid aan bod in een wollige wereld.

Header

Als er een game is die me op Wii uitermate vermaakt heeft is het Kirby’s Epic Yarn wel. De hele wereld was gemaakt van touw, knoopjes en patchwerkjes terwijl het roze bolletje wol zich door allerlei problemen en obstakels moest manoeuvreren. Nintendo vond het blijkbaar ook leuk,want vorig jaar werd er een nieuwe game met Yoshi in de hoofdrol aangekondigd. Helaas was deze toen afwezig op de beursvloer, maar dit jaar kon ik eindelijk aan de slag met Yoshi’s Woolly World.

Yoshi's Woolly World

In Yoshi’s Woolly World bestaat de wereld eigenlijk volledig uit brei- en haakwerk, in amigurumi-stijl. Het is duidelijk mooier dan het vorige werkje van Nintendo, want dit keer zien we alles in HD en zelfs de wol heeft kleine stofhaartjes waardoor het nog echter lijkt. De kunstwerkjes lijken daardoor natuurgetrouw, alsof je in een amigurumi-boek aan het bladeren bent, maar dit keer dan interactief, terwijl je bezig bent de wollige Yoshi veilig van het ene level naar het andere te brengen.

Yoshi heeft de mogelijkheid door te blijven trappelen in de lucht om zo extra lang over bijvoorbeeld een klif te komen. Ren je met Yoshi, dan veranderen zijn pootjes vanzelf in wieltjes om nog sneller te gaan. Natuurlijk heeft Yoshi zijn tong als wapen. Dit keer komen er geen eitjes achter zich die hij kan werpen, maar bolletjes wol. Met deze wol kun je vijanden verslaan of bijvoorbeeld de kaken van een piranha-plant aan elkaar vastbinden. Net als in Kirby’s Epic Yarn moet je goed opletten of je geen touwtjes wol ziet waaraan je met je tong kunt trekken om een geheim gebied te onthullen met diamanten voor punten en zonnebloemen of mandjes met wol zodat je voorraad wolmunitie flink omhoog gaat.

Yoshi's Woolly World

In de levels zie je ook haakpatronen. Als je daar wol naar toe werpt, zie je het haakwerk vanzelf gemaakt worden. Zo heb je al snel een nieuw platform om weer verder te kunnen of om geheime gebieden te bereiken. Er zijn ook speciale ‘eitjes’ in de vorm van Huffin Puffin-kuikens, die als je ze werpt in wolkjes veranderen om zo tijdelijk veilig in de lucht verder te kunnen wandelen. Verkennen van een level is erg belangrijk als je alles wil vinden. Dat is geen straf, met de meest wollige wereld ooit gemaakt op welk platform dan ook.

Yoshi's Woolly World

Net als in Kirby’s Epic Yarn kun je weer in co-op spelen. Je kunt je mede-Yoshi opeten en wegspugen naar een haakpatroon of naar anders onbereikbare plekken. Als je medespeler niet zo heel goed is, kan je hem opeten en even zorgen dat jullie beide langs een gevaar of obstakel komen zonder problemen. Zo is het spel ook leuk voor de mindere spelers en voelt het niet als een blok aan je been. Je kunt elkaar ook enorm tegenwerken en zelfs dat is leuk om te doen. Co-op werkte goed in Kirby’s Epic Yarn en wederom werkt het in Yoshi’s Woolly World.

Yoshi's Woolly World

Yoshi’s Woolly World staat hoog op mijn Wii U-verlanglijstje. Het is een prachtige wollige HD-wereld vol met details en geheimen. Tel daarbij co-op en de lol is compleet. Er is alleen een groot nadeel aan de game: het komt pas in de eerste helft van volgend jaar uit. Hopelijk komt er een leuke pre-order bij in de vorm van een gehaakte Yoshi, die zal mooi staan bij mijn wollige Kirby.