Jaar cel voor dumpen drugsdode

Een 29-jarige man uit Zwolle die vorig jaar het lichaam van een vrouw in een kanaal dumpte moet daarvoor een jaar de cel in. Hij is niet schuldig bevonden aan de dood van de 27-jarige vrouw uit Ermelo, die waarschijnlijk overleed aan een overdosis drugs.

De man kreeg dinsdag ook een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar opgelegd. Het Openbaar Ministerie had drie jaar cel geëist, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, voor dood door schuld.

De rechtbank in Zwolle acht echter niet bewezen dat de man haar heeft gedood. Ook is niet bewezen dat hij haar dood had kunnen voorkomen door tijdig hulp in te schakelen.

De twintigers bezochten in augustus een technoparty in Zwolle. Ze gebruikten volgens de Zwollenaar drugs, waaronder speed en xtc. De vrouw zou in een 'bad trip' zijn beland en vervolgens overleden.

De man verstopte haar lichaam een dag bij hem thuis, waarna hij het in lakens en tape wikkelde en in de Nieuwe Vecht gooide. Een woonbootbewoner vond het lichaam twee dagen later. De jonge vrouw was inmiddels als vermist opgegeven.