Messi: "Jaloers op mijn ploeggenoten bij Barcelona"

Lionel Messi heeft er alles voor over om dit WK met Argentinië te winnen en zegt dat de nationale ploeg niet afhankelijk is van zijn spel. De aanvoerder van Argentinië heeft de hoge verwachtingen voorlopig waar kunnen maken. Hij scoorde vier keer in de eerste drie wedstrijden.

Mede dankzij de aanvaller van Barcelona haalde Argentinië negen punten en plaatste het zich als groepswinnaar voor de achtste finales. Messi maakte het verschil tegen Iran en Nigeria en tekende voor de belangrijke 2-0 tegen Bosnië & Herzegovina in de openingswedstrijd.

Hoewel de 27-jarige aanvaller al drie keer belangrijk was voor zijn land, is hij van mening dat Argentinië niet afhankelijk is van zijn spel. "Ik denk niet dat het team zwaar afhankeiljk is van mij, zeker niet", zegt Messi in gesprek met Times of India. "We zijn een team met veel kwaliteit en ik maak daar deel van uit. We winnen als team."

Messi wil met Argentinië wereldkampioen worden en zegt jaloers te zijn op zijn ploeggenoten bij Barcelona die de trofee vier jaar geleden omhoog mochten houden. "Natuurlijk wil ik wereldkampioen worden met Argentinië. Dat wil ik niet omdat mensen dan anders naar me gaan kijken, maar omdat het ons doel is en ik een nieuwe titel aan mijn palmares wil toevoegen."

"Ik ben ontzettend jaloers op mijn ploeggenoten bij Barcelona die de prijs al eens hebben gewonnen", aldus Messi. "Hoe vaak ik het ook vraag, ze kunnen me niet uitleggen wat voor gevoel het geeft. Ik wil die ervaring zeker een keer in mijn loopbaan meemaken."