[WBD] Kerber schakelt Sharapova uit

Angelique Kerber heeft op Wimbledon voor een verrassing gezorgd door Maria Sharapova te verslaan. De als negende geplaatste Duitse won in de vierde ronde met 7-6 (4), 4-6 en 6-4 van de winnares van 2004. De 26-jarige Kerber, die twee jaar geleden in de halve finale stond, sloeg toe op haar zevende matchpoint.

Kerber en Sharapova vochten lange rally's uit, waarbij de Duitse steeds wachtte op een fout van de Russische. De als vijfde geplaatste Sharapova maakte 49 onnodige fouten, tegen elf voor Kerber.

In de beslissende derde set kwam Kerber met 5-2 voor, maar op dat moment toonde Sharapova haar onverzettelijkheid. De Russische brak terug, kreeg kansen op 5-5, maar moest zich op het zevende wedstrijdpunt gewonnen geven.

In het mannentoernooi bereikte Stanislas Wawrinka de kwartfinale. De Zwitserse winnaar van de Australian Open klopte Feliciano López met 7-6 (5), 7-6 (7) en 6-3. In de hele wedstrijd waren slechts twee breakkansen te noteren. Wawrinka benutte er een in de derde set en speelt nu tegen zijn landgenoot Roger Federer.