Man wil lintworm op zegel Washington

Een man uit de Amerikaanse staat Washington heeft een opmerkelijk initiatief ingediend om het zegel van Washington te veranderen. De wrokkige man wil het logo veranderen in een goed geklede lintworm 'die vastzit aan de anus van de belastingbetaler'.

James Vaughn uit de plaats Orting schreef deze week een brief aan de minister van Buitenlandse Zaken, Sam Reed. Volgens Vaughn is het aloude zegel met de afbeelding van George Washington wel aan vervanging toe. Een lintworm in driedelig pak aan het rectum van de belastingbetaler, dat lijkt hem wel een goede vervanger.

Vaughn stuurde een stapeltje papieren mee, waaronder enkele pagina's waarin hij klaagt over het juk van de belastingen. Volgens Vaughn moet de tekst rond het nieuwe embleem dan ook worden vervangen door de tekst: "Comité dat het leven zuigt uit iedereen en elke belastingbetaler".

Volgens Reeds woordvoerder zijn dergelijke initiatieven niet opmerkelijk en komen ze vaker voor. "Voor vijf dollar en een idee kan iedereen een initiatief indienen. De meeste zijn serieus, maar er zijn ook enkele bij die geschift zijn of van mensen die slechts een brief wilden sturen."