Geen plek voor Sulejmani en Aissati, wel Lodeiro

Jeffrey

Martin Jol laat Miralem Sulejmani en Ismaïl Aissati opnieuw buiten de wedstrijdselectie van Ajax. Het tweetal moet de topper tegen FC Twente, net als de duels tegen Feyenoord en Roda JC, vanaf de tribune toekijken. Nicolas Lodeiro debuteert in de selectie.

Sulejmani en Aissati kregen de afgelopen weken kritiek van Jol op hun fitheid. Beiden werken daarom extra trainingen af om fitter te worden. Deze week gingen zijn onder meer voor het oog van verschillende camera's trappen lopen op de tribunes van de Amsterdam ArenA.

Jol doet voor het thuisduel tegen Twente voor het eerst een beroep op de nieuwe aankoop Nicolas Lodeiro. In de achttienkoppige selectie is ook weer ruimte vrijgemaakt voor Kennedy Bakircioglu, George Ogararu en de jonge Christian Eriksen. Hyun-Jun Suk behoort niet tot de wedstrijdselectie.

Voor Sulejmani en Aissati is het de derde wedstrijd op rij dat er geen beroep op hun diensten wordt gedaan. Het tweetal dat onder Marco van Basten voor een slordige twintig miljoen euro naar Amsterdam kwam, wist zelden te imponeren in het Ajax-shirt sinds hun komst. Voor Jol was het matige optreden in de beker tegen NEC (3-2 winst, na verlenging) aanleiding om de twee spelers te passeren.