Chamakh: "Mijn keuze gaat uit naar Arsenal"

Marouane Chamakh wil komende zomer Girondins Bordeaux verlaten voor Arsenal. De Marokkaan kan na dit seizoen transfervrij vertrekken uit de wijnstad.

"Ik wil naar de Premier League. Als het aan mij ligt naar Arsenal", laat Chamakh weten in L'Équipe. The Gunners zijn echter niet de enige geïnteresseerde clubs in de aanvaller van Bordeaux.

Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Everton en Sunderland zouden inmiddels ook al contact hebben gezocht met de zaakwaarnemer van de Marokkaans international. Deze clubs lijken echter nul op hun rekest te krijgen, nu Chamakh een duidelijke voorkeur heeft voor het Arsenal van Arsene Wenger.

"Waar mijn toekomst ligt?”, zegt Chamakh tegen L’Equipe. “Dat bepaal ik zelf. Ik zie geen redden om mezelf druk op te leggen. Maar elke dag die voorbij gaat, voel ik mij minder speler van Bordeaux. Mijn keuze gaat uit naar de Premier League. Als ik het zou kiezen, wordt het Arsenal.” De Londenaren lijken daarmee alsnog hun zin te krijgen. Arsenal probeerde de 26-jarige spits afgelopen zomer al op te halen uit Frankrijk, maar kon het niet eens worden met de ploeg van trainer Laurent Blanc.

Chamakh beseft ondanks zijn vurige wens om te vertrekken uit de Ligue 1, dat hij veel te danken heeft aan Bordeaux. "De club heeft mij zoveel gegeven. Ik ga op korte termijn mijn definitieve besluit maken met het oog op volgend seizoen. Dan kan de club een waardige vervanger voor mij zoeken.” De komst van Laurent Blanc was voor de Marokkaan reden om niet eerder te vertrekken bij Bordeaux. “Hij heeft ons een winnaarsmentaliteit bijgebracht en leerde ons om verlies te verafschuwen.”

Chamakh is duidelijk over zijn ambities. "Ik ben op dit moment zowel mentaal als fysiek op mijn best. Drie jaar geleden was ik nog een beetje gek. Maar nu heb ik de controle over mezelf. Ik ben sterker geworden, maar ik wil altijd blijven verbeteren. Ik wil altijd winnen. Inmiddels ben ik ook meer een doelpuntenmaker. Maar ook hierin wil ik mij blijven verbeteren.”