[Six Nations] Ierland klopt Italië

ChiefBigFoot

Dit weekend vinden de eerste wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Ierland en Italië.


Ierland - Italië 29-11

De eerste wedstrijd van de Six Nations die op het programma stond was de wedstrijd tussen de winaar van 2009, Ierland, en de nummer laatst van vorig seizoen, Italië. In een uitermate saaie partij wist Ierland te winnen van Italië met 29-11. Ronan O'Gara van Ierland zette zijn land na 10 minuten spel op voorsprong door een penalty te benutten en hij hielp even later via Trimble, O'Driscoll, D'Arcy en D. Wallace Heaslip aan de eerste Ierse try van de wedstrijd. O'Gara trapte vervolgens de conversie tussen de palen zodat Ierland op een 10-0 voorsprong kwam.

In de 26ste minuut schoot voormalig Australiër Craig Gower een penalty binnen voor Italië, maar het verschil werd al snel weer tien punten toen O'Gara ook weer een penalty vanaf 35 meter benutte. Ierland kreeg het al helemaal makkelijk toen Italiaan Gonzalo Garcia naar de sin bin werd gestuurd na een overtreding op O'Driscoll en wederom O'Gara punten scoorde voor de Ieren. Leo Cullen van Ierland wist pas vlak voor de aftrap dat hij mocht spelen en hij betaalde het vertrouwen van de bondscoach terug door een ingooi van de Italianen uit de lucht te plukken en O'Leary weg te sturen die zijn allereerste try maakte in zijn interlandcarrière.

Italië leek het al opgegeven te hebben toen ze vlak voor rust plots een kans op een try kregen. Robertson reageerde alert op een mistrap van Ier Kearney en hij kon een try maken. Mirco Bergamasco miste de conversie, maar vijf minuten na rust schoot hij er wel nog een penalty in. Na deze penalty bloedde de wedstrijd dood en op nog twee Ierse penalty's na, de eerste werd weer raakgeschoten door Ronan O'Gara en de tweede door debutant Paddy Wallace, gebeurde er helemaal niets meer.

Ierland
Tries: Heaslip, O'Leary
Conversies: O'Gara (2)
Penalty's: O'Gara (4), P. Wallace

Italië
Try: Robertson
Penalty's: Gower, Mirco Bergamasco