Rapper oefende megaroof in videoclip

De Duitse politie heeft een internationaal opsporingsverzoek de deur uitgedaan voor de aanhouding van Giwar Hijabi. De 28-jarige man die onder de artiestennaam Xatar Duitstalige hiphop maakt, heeft dankzij een truc een partij goud met een waarde van 1,8 miljoen euro geroofd. Saillant detail, Xatar zou de roof in een van zijn videoclips tot in de kleinste puntjes hebben geoefend.

Samen met een bende hield de gangsterrapper in december verkleed als politieagenten en douaniers een goudtransport op de A81 bij Ludwigsburg staande. De bende bedwelmde de inzittenden van de wagen en hield hen gevangen in het bos. De criminelen gingen er vervolgens met de complete inhoud vandoor.

Het blijkt dat de mofhopper in de videoclip van zijn hit 'Paragraf 31' bijna exact dezelfde overvalmethode heeft toegepast. Daarin rammen twee zwarte SUV's een gepantserde auto. Xatar is in de clip gemaskerd met een witte skibril en bedreigt de chauffeur van de gepantserde auto met een bazooka. Zijn kompanen roven vervolgens de auto leeg. Ook in deze videoclip valt geen enkel schot.

De producent van de clip, Timo Mayer, is verbijsterd over de gepleegde overval. "Toen ik hoorde over het onderzoek, was ik met stomheid geslagen", bekent hij. "Ik ken Xatar alleen als een charismatisch man, die goed piano kan spelen." In de videoclip, die zo'n 40.000 euro heeft gekost, speelden zelfs echte politieagenten mee.

De rapper is samen met zijn handlangers ondergedoken. Zijn management zou echter naar verluidt nog contact met hem hebben. "Het gaat goed met hem, hij zit te chillen", laat het management weten. "Waar hij uithangt, weten ook wij niet."


De bewuste videoclip van de mofhopper
Een handleiding voor rapteksten lees je hier