Uitslag Liverpool - Everton

Niels (DerMeister)

Vandaag stond tijdens de 21e speelronde in de Premier League de 213e Merseyside Derby op het programma. Liverpool trof in het eigen Anfield Road stadsgenoot Everton en won dankzij een doelpunt van Dirk Kuyt met 1-0. Beide ploegen eindigden de bikkelharde wedstrijd met tien man.

Liverpool, dat aantrad met onze landgenoot Dirk Kuyt en nieuweling Maxi Rodríguez in de basis, zocht vanaf minuut één het vijandelijke doel. Toch kon de ploeg geen voorsprong pakken, aangezien het vizier bij onder anderen Steven Gerrard en Daniel Agger niet op scherp stond. Zodoende kwam Everton, met John Heitinga in de verdediging, beter in het spel en kreeg ook een paar kansjes, maar ook de gasten konden niet scoren.

Na ruim een half uur mocht Liverpool met tien man verder, nadat Sotiris Kyrgiakos een grove charge op de Belg Marouana Felliani met rood moest bekopen. Felliani kon de wedstrijd niet meer hervatten en werd vijf minuten voor rust gewisseld voor de Spanjaard Mikel Arteta. Toch was Liverpool voor rust het dichst bij de openingstreffer, maar Steven Gerrard mikte de bal op de lat. The Reds en The Toffees gingen daardoor met een 0-0 stand de rust in

Na rust zocht Everton de aanval, maar het was de thuisploeg die na tien minuten spelen in de tweede helft de openingstreffer wist te scoren. Na een hoekschop van Gerrard maakte Dirk Kuyt het eerste doelpunt van de wedstrijd. Ook na dit doelpunt kwam Liverpool met tien man nauwelijks in de problemen. Rafael Benítez besloot om na een uur spelen Ryan Babel in het veld te brengen voor collega-aanvaller David N'Gog.

Everton-trainer David Moyes zag dat zijn ploeg weinig in te brengen had tegen de tien van Liverpool en bracht ruim een kwartier voor tijd de Nigeriaanse aanvallers Victor Anichebe en Aiyegbeni Yakubu binnen de lijnen. Deze aanvallende zet hielp Everton weinig, want The Reds hielden zich staande in de slotfase.

In de laatste minuut mocht ook Everton met tien man verder, nadat oud-Ajacied Steven Pienaar na ruw spel zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld van scheidsrechter Martin Atkinson. De voorsprong van Liverpool kwam ook in de slotsecondes niet meer in gevaar en Everton kon zonder punten weer huiswaarts.