Schleck: "Ik wil de Tour de France winnen"

Fränck Schleck liet gisteren in een interview met Le Quotidien weten dat hij dit jaar gaat voor de eindzege in de Tour de France.

Afgelopen jaar werd de oudste van de broertjes Schleck vijfde in La Grande Boucle. Dit jaar wil hij minimaal het podium halen en eigenlijk het liefst de winst. "Ik voel me in staat om beter te presteren dan vorig jaar. Wat 2010 betreft, zeg ik tegen mezelf: waarom niet het podium? En als ik streef naar het podium, waarom niet de eindzege?", aldus de Luxemburger.

Ook heeft Schleck behalve de Tour de France andere doelen voor komend seizoen: "Ik zou graag nog zo'n seizoen als vorig jaar hebben. Sinds 2005 heb ik doorlopend goede resultaten geboekt. Dit jaar zou ik ook graag Luik-Bastenaken-Luik op mijn naam willen schrijven. En verder zou ik natuurlijk de Tour willen winnen, of op z'n minst het podium halen."

Saxo Bank, de sponsor van de ploeg waar Schleck rijdt, maakte onlangs bekend dat deze na 2010 uit de wielersport zal verdwijnen. Ook na dit seizoen wil Fränck samen met zijn broertje Andy Schleck, die bij zijn huidige team ook zijn ploeggenoot is, in hetzelfde team rijden: "Het is zeker dat Andy en ik altijd in één team blijven. We zullen het er na de Tour over hebben."