Ecclestone steunt deelname Stefan GP

Jeffrey

Ook Bernie Ecclestone wil ervoor zorgen dat Stefan GP dit seizoen deel gaat nemen aan de Formule 1. Ecclestone ziet hierbij Ralf Schumacher als een perfecte kandidaat om coureur bij het team te worden.

Zakenman Zoran Stefanovich nam eind vorig jaar Toyota over en veranderde dit in Stefan GP. Hij werkt echter nog steeds nauw samen met Toyota voor de technische ondersteuning van het team.

Stefan GP heeft geen startbewijs voor 2010, maar stelt alles in het werk om deze wel te ontvangen. Eind deze maand wordt er a getest in Portimao en daarna worden alle materialen overgevlogen naar Bahrein, waar de eerste Grand Prix zal plaatsvinden.

De inspanningen van het team kunnen op goedkeuring van Bernie Ecclestone rekenen. De Formule 1-baas sprak zijn steun voor het team uit tegenover Sport Bild.

"Ik geloof niet in de deelname van US F1 en Campos. Ik heb daarentegen goed contact met Stefan GP en probeer dit team een startplek te bezorgen", aldus Ecclestone. De Brit gaf hierbij meteen advies over de rijders. "Ralf Schumacher zou de optimale coureur voor hen zijn. Hij heeft ervaring en kent het team."

Schumacher ontkende meteen tegenover Motorsport Total dat hij zal gaan rijden voor het nieuwe team. Hij verklaarde dit seizoen gewoon weer actief in de DTM te zullen zijn.