Wenger: "Seizoen niet nutteloos bij uitblijven prijzen"

Arsenal-coach Arsène Wenger beschouwt een nieuw seizoen zonder prijzen niet direct als een verloren jaar. De Fransman beschouwd de waarde van de verschillende tastbare prijzen op zijn eigen manier. Maar baalt wel als hij uiteindelijk met lege handen moet staan.

"Als je de League Cup wint, kun je naar mijn mening niet zeggen dat je prijzen pakt. We zijn hier om prijzen te winnen, maar het hangt af van wat je verstaat onder prijzen", aldus Wenger tegen Sky Sports.

"Is het de Champions League, de Premier League, de League Cup? We hebben ons onlangs voor de tiende keer op rij gekwalificeerd voor de achtste finales van de Champions League. Dat is voor mij drie keer zo moeilijk als vijf keer de League Cup winnen. Ik weet wat wel en niet lastig is."

"Natuurlijk wil ik, net als de fans, prijzen winnen en ik ben gefrustreerd als het niet lukt. Maar dat betekent niet dat de rest van het seizoen compleet nutteloos is geweest. Een seizoen gaat niet van fantastisch naar 'nul'. Als derde eindigen in de Engelse competitie is geen ramp."