Chivu: "Dit is het begin van een nieuw leven"

Christian Chivu is klaar om de draad weer op te pakken bij Internazionale. De oud-Ajacied ziet zijn terugkeer als het begin van een nieuw leven. Een indrukwekkend litteken op zijn achterhoofd is nog het enige bewijs van zijn zware blessure.

Chivu onderging een operatie aan een schedelbreuk. Daarbij werden enkele botdeeltjes weggehaald. Hij liep de aanvankelijk zwaar ogende blessure op in een duel met Chievo Verona-speler Sergio Pellissier afgelopen maand. De Roemeen is inmiddels hersteld en hoopt snel op jacht te gaan naar successen met Inter.

"Dit is mijn tweede leven,"
omschreef Chivu zijn terugkeer tegen La Gazzetta Dello Sport. "Ik beschouw het als een nieuwe start in mijn leven. Ik wilde na de operatie direct de televisiebeelden zien van de blessure. Mijn vrouw schrok zich kapot toen zij het litteken zag. Maar ik was nooit ongerust."

Chivu verwacht op korte termijn weer terug te keren op het veld. "Ik hoop zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij de groep. Ik verwacht eind maart weer op het veld te staan. Dan gaan we op jacht naar de Scudetto en de Champions League." José Mourinho heeft de Roemeen opgenomen in de lijst van spelers die beschikbaar zijn voor de hervatting van de Champions League.