Cissé en De Guzman starten tegen AZ

Niels (DerMeister)

Mario Been heeft zijn opstelling voor de wedstrijd tegen AZ op een paar plekken veranderd. Sekou Cissé en Jonathan de Guzman zullen ditmaal in de basis beginnen.

Beide spelers konden afgelopen week in de wedstrijd tegen RKC niet op speelminuten rekenen. Trainer Mario Been koos toen voor Diego Biseswar en Roy Makaay.

"Ik kan met deze selectie veel kanten op. Nu krijgt Jonathan De Guzman weer de kans vanaf de aftrap. We weten allemaal dat hij geweldig kan voetballen. Een garantie is dat niet, maar ik hoop dat hij het gaat laten zien", aldus Been via de site van Feyenoord.

Per wedstrijd beslist Been wie er zal gaan spelen, aangezien de trainer van de Stadionclub over een brede en fitte selectie beschikt. Afgelopen week koos Been tegen hekkensluiter RKC voor een aanvallend ingesteld middenveld. De kans is groot dat de trainer tegen regerend landskampioen AZ zijn tactiek zal wijzigen. "Ik kijk naar de mindere punten van de tegenstander, zonder direct heel mijn elftal om te gooien", aldus de coach van de Rotterdammers.