[Six Nations] Engeland wint van Wales

ChiefBigFoot

Dit weekend vinden de eerste wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Engeland en Wales.

Engeland - Wales 30-17

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd van de dag was de partij tussen Six Nations-grootmachten Engeland en Wales wel een interessante partij om naar de kijken. Op Twickenham won Engeland onder leiding van een goede Jonny Wilkinson met 30-17. Bij Wales mocht James Hook van de normale penalty- en conversienemer Stephen Jones de penalty's nemen, maar na twee enorme missers van Hook nam Jones die taak al snel weer over. Tussen de twee gemiste penalty's van Hook door wist Wilkinson wel een penalty te benutten voor Engeland. Jones zette Wales vervolgens weer op gelijke hoogte, om vlak daarna toe te zien hoe Wilkinson zijn tweede van uiteindelijk drie penalty's raakschoot.

Vlak voor de rust maakte Alun Wyn Jones een domme fout op een Engelsman waarvoor hij de sin bin in mocht. Vanaf dit moment stond Wales onder enorme druk van Engeland en scoorde Haskell na een minutenlange strijd op de achterlijn van Wales de eerste try van de wedstrijd. Nadat Wilkinson de conversie benutte floot de scheidsrechter voor de rust. Vlak na rust zetten Danny Care (try) en Jonny Wilkinson (conversie) Engeland op een nog grotere voorsprong. Engeland haalde zodoende een enorm voordeel uit de man-meer-situatie.

Acht minuten na de rust wist Wales via een try van Adam Jones iets terug te doen. Stephen Jones benutte de conversie en op dat moment is de stand 20-10 in het voordeel van Engeland. In de 72ste minuut maakte Wales het zelfs nog spannend als James Hook de bal naar voren trapt, hem zelf weer opvangt en zelfs een try maakt. Stephen Jones benutte wederom de conversie, waardoor de stand nog maar 20-17 is in het voordeel voor Engeland. Na deze try schrikt Engeland wakker en binnen een paar minuten is het een try aan de andere kant. Weer was het Haskell die de try maakte en Wilkinson benutte de conversie opnieuw. Drie minuten later krijgt Engeland nog een penalty die ook weer benut werd door Wilkinson waardoor de wedstrijd eindigt in 30-17 voor de thuisploeg.

Engeland
Tries: Haskell (2), Care
Conversies: Wilkinson (3)
Penalty's: Wilkinson (3)

Wales
Tries: A. Jones, Hook
Conversies: S. Jones (2)
Penalty: S. Jone