Huta Galung en Sijsling door in Rotterdam

Nadat Raemon Sluiter zich heeft weten te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van het ABN Amro World Tennis Tournament, hebben ook twee andere landgenoten dit voor elkaar gekregen. Jesse Huta Galung en Igor Sijsling wonnen beiden hun eerste wedstrijd van het toernooi in Rotterdam.

Huta Galung trad aan tegen de als achtste geplaatste David Guez. In twee sets wist onze landgenoot zijn opponent terug naar huis te sturen; 6-2 en 7-6 (9). Sijsling was te sterk voor zijn Belgische tegenstander Cristophe Rochus. Ook hij won in twee sets; 6-2 en 6-1.

De winnaar van de tweede kwalificatieronde plaatst zich voor het hoofdtoernooi en daar zal één van beide tennissers niet in actief zijn. Huta Galung en Sijsling strijden namelijk tegen elkaar om een ticket voor het hoofdtoernooi. Sluiter treft de Zwitser Stephane Bohli.

Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn al zeker van een plaatsje. Zij ontvingen van toernooidirecteur Richard Krajicek een wildcard.