De Bleeckere: "Echte werk begint nu pas"

De ervaren scheidsrechter Gilles de Bleeckere is ook deze zomer actief op het WK in Zuid-Afrika. De Belg is door de FIFA geselecteerd voor het eindtoernooi. De Bleeckere is zich ervan bewust dat er arbeidsintensieve periode te wachten staat voor hem en zijn assistenten.

De Bleeckere (43) is al twaalf jaar actief in het internationale voetbal. Eerder was hij onder meer arbiter op het WK 2006 in Duitsland en Euro 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Zijn nieuwe WK-nominatie was dan ook geen verrassing. "Het was zeker verwacht, maar voor mij is niets binnen zolang het niet officieel is. Onze aanduiding bevestigt de vorige toernooien. Het is dat wat ik het meest apprecieer", vertelt De Bleeckere aan Het Laatste Nieuws.

"De top bereikt hebben, en daar kunnen blijven tot het einde, want in december 2011 stop ik. Maar ik ben nog niet in Zuid-Afrika. We moeten eerst slagen voor de zware fysieke testen tijdens de stages op de Canarische eilanden en in Zwitserland. Op 43-jarige leeftijd is dit niet zo evident meer.”

"Maar als een van ons drieën (De Bleeckere en zijn assistent-scheidsrechters Peter Hermans en Walter Vromans, red.) mislukt, dan is het adieu Kaapstad. Daarna moet ik nog bij de 24 scheidsrechters horen die effectief wedstrijden zullen leiden op het WK. Dus praat me alstublieft nog niet over de finale. Het enige dat telt, is de eerste wedstrijd tot een goed einde brengen, en dan de tweede", besluit de Belgische leidsman.