Lodeiro: "Net zo geliefd als Suárez worden"

Nicolas Lodeiro maakte gisteren zijn eerste training mee bij zijn nieuwe club Ajax. De Uruguyaan kijkt er naar uit om samen met land- en ploeggenoot Luis Suárez te spelen. Hij ziet de spits van Ajax als voorbeeld.

Net als Suárez wil Lodeiro publiekslieveling worden bij Ajax. "Zijn aanwezigheid stimuleert me. Luis en ik zijn als spelers niet te vergelijken, maar ik wil even geliefd en goed worden. Alleen door keihard te werken, kan ik zijn niveau halen. Ik weet wat me te doen staat."

Komende zondag kan de kersverse Ajacied waarschijnlijk zijn debuut al maken. Lodeiro heeft in de tussentijd niet stilgezeten en is fit genoeg om in actie te komen: "Ik heb in Uruguay doorgetraind en als de trainer me tegen FC Twente nodig heeft, ben ik fit genoeg om er te staan. Wat ik voor speler ben? Een jongen die de bal graag heeft, dicht bij het strafschopgebied gebruikt moet worden en doelgericht is."

Lodeiro is erg blij dat hij voor Ajax gekozen heeft: "De eerste indruk is fantastisch, mijn medespelers steunen me vanaf het begin en ik weet al zeker dat ik een juiste keuze heb gemaakt. Ik hoop een grote bijdrage te kunnen leveren aan de toekomstige successen van Ajax."