[GP2] Barwa Addax Team voldoet aan verwachtingen

De coureurs van het Barwa Addax Team hebben in de tweede race van vandaag op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi prima resultaten neergezet. Sergio Pérez eindigde op een respectabele vierde positie, terwijl teamgenoot Giede van der Garde wat lager in het klassement kwam te staan na een aanrijding met een andere coureur.

Sergio Pérez boekte snel vooruitgang; hij startte van de twaalfde positie en wist zich na de eerste ronde al op te werken naar de negende plaats. Hij zette de stijgende lijn voort en het duurde dan ook niet lang voor hij in de punten reed. Hiermee was hij nog niet tevreden en gaf nog wat gas bij. Na een spannende race behaalde hij uiteindelijk de vierde positie. Ondanks de problemen met de aerodynamica en een aanrijding met Kral in het begin van de race waardoor het linkerdeel van de spoiler aan de rechterkant van de auto kwam te hangen, zette Sergio toch een uitstekend resultaat neer. Door de prestatie die Sergio vandaag heeft laten zien, kan hij zich scharen bij de beste coureurs van dit kampioenschap.

Giede van der Garde startte de race vanaf een negentiende positie, maar al vanaf het begin hield hij dezelfde snelheid aan als de kopliggers. Hij vocht zijn weg omhoog naar een negende plaats en wist die positie ook vast te houden. Door een inhaalmanoeuvre om in de punten te komen, kwam Giedo in aanraking met een tegenstander, waardoor het voorste gedeelte van zijn neus los kwam te hangen. Hierdoor moest hij een pitsstop maken, wat zijn positie in het klassement geen goed heeft gedaan.

Het Barwa Addax Team is meer dan tevreden over het behaalde resultaat. Het was de bedoeling om beide coureurs de kans te geven om voor de eerste keer op Yas Marina te rijden, wat uitgedraaid is op een succes. Beide rijders zaten lekker in hun ritme dit weekend en horen daarom bij de beste rijders in hun klasse.

Sergio Pérez verklaarde achteraf: "Ik ben erg blij om weer voor het Barwa Addac Team te rijden. We hebben hard gewerkt dit weekend en we hebben goede resultaten behaald. Ik voel me erg gemotiveerd en ik werk dan ook hard aan mijn voorbereiding op het GP2-seizoen, omdat ik zeker weten dat we hebben wat nodig is om succes te behalen. Ik hoop dat alles goed gaat en we een aanval kunnen doen op de titel.".

Teamgenoot Giede van der Garde zei: "Het is jammer dat mijn tegenaanval te snel kwam nadat ik van voren geblockt werd door een andere coureur. Ik kon niet laten zien waartoe ik in staat ben. Desalnietemin ben ik blij, omdat we een hoop hebben kunnen leren over dit nieuwe circuit. Ook ben ik tevreden over de manier waarop we de prestaties van de auto hebben kunnen verbeteren. Ik voel me prettig in de auto en heb een goed gevoel over het werk dat verricht wordt door het Barwa Addax Team.".