Ruiz: "Geen persoonlijk duel met Suárez"

Niels (DerMeister)

Komende zondag staan in de Amsterdam ArenA behalve de huidige nummer twee en drie van de Eredivisie, ook de nummers één en twee van de topscorerlijst tegenover elkaar. Twente-speler Bryan Ruiz ziet de wedstrijd tegen Luis Suárez echter niet als een persoonlijk duel.

Ruiz vertelde tegenover De Telegraaf: "Het gaat niet om Suárez-Ruiz, maar om Ajax-FC Twente. Ik heb liever dat ik persoonlijk een slechte wedstrijd speel en win dan andersom." De Costa Ricaan heeft slechts één velddoelpunt minder gescoord dan Ajacied Suárez: "Ik vind het geen probleem om de penalty's niet te nemen. Bij mijn vorige club AA Gent deed ik dat wel, maar ik ben nieuw bij FC Twente en hier waren al afspraken gemaakt."

Komende zondag zal Ronnie Stam waarschijnlijk te maken hebben met de veelscorende Uruguyaan van Ajax. "Het maakt me niet zoveel uit tegen wie ik speel. We gaan uit van onze eigen kracht en hebben ons nog nooit aangepast aan een tegenstander. Ook in de ArenA moeten we aan voetballen toe kunnen komen", aldus de rechtsback van FC Twente.