Oude rotten componeren muziek voor Mega Man 10

Kevin (Tappy78)

Dat Mega Man 10 (en deel 9) een nostalgisch gevoel zal opwekken bij sommige mensen, daar zal niemand raar van opkijken. De oude NES-beelden blijven behouden bij dit spel en ook het geluid klinkt zoals de spellen toentertijd deden in de gloriejaren van de 8-bit consoles.

Inti Creates, het bedrijf dat Mega Man 10 ontwikkeld, is zelfs zo ver gegaan dat zij een enorm aantal van de originele Mega Man-componisten heeft opgetrommeld voor de soundtrack van Mega Man 10. Goed nieuws dus voor liefhebbers van de pakkende melodieën die de Mega Man-reeks in zijn beginjaren  sierden. Om precies te zijn, zijn dit de componisten die terugkeren:

Manami Matsumae (Mega Man 1 & 2) 
Yasuaki Fujita (Mega Man 3 & 4) 
Minae Fujii (Meg Man 4)
Mari Yamaguchi (Mega Man 5)
Yuuko Takehara (Mega Man 6 & 7)
Makoto Tomozawa (Mega Man 7)
Shusaku Uchiyama (Mega Man 8)
Akari Kaida (Rockman & Forte / Mega Man & Bass) 

Tevens zal het recente Mega Man muziekteam, genaamd III (onder leiding van Ippo Yamada), ook muziek schrijven voor dit spel. Oftewel, je kan wel zeggen dat dit een redelijk omvangrijke operatie is om Mega Man 10  te voorzien van een zo goed mogelijke soundtrack.

Rockman 10 OST

De soundtrack zal in Japan uitgebracht worden op CD, die 46 liedjes zal bevatten uit het spel. Overigens allemaal met het originele NES-geluid. De CD zal een boekje bevatten bestaande uit twaalf bladzijden met info over het  spel en zijn muziek, plus persoonlijke mededelingen van de makers van MM10 (in het Japans uiteraard). Bovendien zal er een speciale CD uitkomen, genaamd "Inti Bonus Disc Volume 1" die bewerkte versies van de muziek van MM10 zal bevatten. Zowel in verbeterde vorm als in chipmuziek vorm.

De originele soundtrack CD zal daar 23 maart uitkomen en zal 2500 Yen gaan kosten. Omgerekend is dit zo'n 20 Euro. Hierbij zijn dan even niet de verzendkosten meegerekend die je erbij zou moeten optellen.