Politie pakt jeugdige bendeleden op

De politie heeft in het Groningse Stadskanaal zes jeugdige winkeldieven opgepakt die samen een bende vormden. De tieners zijn 12 tot 14 jaar oud. De bende werd vermoedelijk door een meisje aangevoerd, die opdracht gaf tot verschillende diefstallen bij winkels. Twee andere tieners moeten nog verhoord worden. Zij zijn nog niet aangehouden.

De politie was de groep tieners al langer op het spoor en ging vorige week over tot de aanhoudingen. De groep bestond uit vijf meisjes en drie jongens, die bij elkaar in de klas zaten. Een 13-jarig meisje, een bekende van de politie, was de leider van de groep. De politie denkt met de aanhoudingen ruim tweehonderd gevallen van winkeldiefstal en heling in de provincie Groningen te hebben opgelost.

De tieners sloegen hun slag bij supermarkten, drogisterijen, kledingzaken, en een bijouteriezaak. Bij de kassa werden kleine dingen afgerekend, waarna de dieven er vaak met een tas vol gestolen spullen vandoor gingen. Dit gebeurde soms tien keer per week. De tieners zijn na hun aanhouding weer vrijgelaten.