Benzema: "Achterstand op Barça is overbrugbaar"

Niels (DerMeister)

Karim Benzema vindt dat de strijd om de Spaanse landstitel nog absoluut niet beslist is. De aanvaller van Real Madrid vindt het gat van vijf punten met koploper Barcelona nog te overzien. De Fransman ziet De Koninklijke zelfs de koppositie nog overnemen.

"Vijf punten stelt niets voor", laat Benzema vol vertrouwen weten aan Marca. Koploper Barça is echter schier onverslaanbaar. De ploeg van Pep Guardiola zijn nog altijd zonder nederlaag in La Liga en incasseerde in de afgelopen twintig duels maar tien tegentreffers.

In de jacht op de achtervolging zit Benzema regelmatig op de bank. Real-trainer Manuel Pellegrini geeft vaak de voorkeur aan Gonzalo Higuain in de punt van de aanval. "Als ik goed presteer, weet ik dat ik me in de basiself kan spelen. Maar ik zal mezelf moeten bewijzen."

De onderlinge strijd met Higuain laat volgens Benzema geen sporen na buiten het veld. "Ik kan het erg goed vinden met Higuain. Dan maakt het niet uit dat we om dezelfde positie in het team strijden", laat de oud-speler van Olympique Lyon weten.

Los Blancos treedt zaterdagavond aan tegen Espanyol. Koploper Barcelona speelt eerder op de avond in het eigen Nou Camp tegen Getafe.