FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 8 juli 2009

Elia: "HSV is drie keer groter dan Twente"

In een gesprek met Voetbal International heeft Eljero Elia laten weten zeer onder de indruk te zijn van zijn nieuwe werkgever Hamburger SV.

De omvang en de populariteit van Die Rothosen vielen de aanwinst meteen op. "Ik heb de afgelopen dagen aan alles gemerkt hoe groot HSV is. Het stadion, de begroting, de faciliteiten. Het is wel drie keer de omvang van wat ik bij FC Twente gewend was", aldus de rappe flankspeler tegenover Voetbal International.

In een gesprek met HSV-trainer Bruno Labaddia kreeg Elia te horen dat hij een andere rol toebedeeld krijgt dan bij Twente. "De trainer zei dat ik een vrije rol achter de centrumspits mag vervullen. Dat is voor mij een nieuwe uitdaging. Bij FC Twente was ik puur linksbuiten."

"Ik wil volgend jaar met het Nederlands elftal naar het WK", toonde de aanvaller zich strijdbaar. "Wat dat betreft is mijn transfer naar HSV een goede ontwikkeling. Bondscoach Bert van Marwijk zei laatst dat ik moest bewijzen ook op een hoger niveau met druk te kunnen omgaan."

Heks gezocht

Wookey Hole Caves, een toeristische attractie in Wells, Engeland, is op zoek naar een wel heel opmerkelijke werknemer. Ze zoeken niet zomaar iemand om de bezoekers te vertellen over de geschiedenis van de grotten, maar een daadwerkelijke heks.

Het lokale uitzendbureau zoekt rekrutanten die "niet allergisch voor katten" zijn. Ook moeten ze "kakelend kunnen lachen". De gelukkige heks krijgt vijftigduizend pond per jaar voor het klusje, en moet daarvoor tijdens schoolvakanties en weekenden in de grotten bivakkeren. Het salaris wordt naar rato van gewerkte uren uitbetaald.

De manager van de trekpleister geeft commentaar: "De baan is vrij simpel - leef in een grot, wees een heks, en gedraag je zoals heksen dat doen." Ook geeft hij de reden van de plotselinge vacature: "We willen dat de nieuwe werknemer zich elke werkdag als heks gedraagt, zodat bezoekers die door de grotten lopen een idee krijgen van hoe het moet zijn geweest in de Middeleeuwen."

Naar verluidt leefde er toen een heks, die zorgde voor slechte oogsten en talloze andere kwalijke zaken. Het werk zal in bepaalde periodes van het jaar veel omvatten - in vakanties, maar ook in de maand rond Halloween. Of er al heksen zijn langsgeweest bij het uitzendbureau, is niet bekend.

Quansah bijna hersteld van kwetsuur

TC/Tubantia weet te melden dat Kwame Quansah dichtbij een terugkeer in de selectie van Heracles Almelo is. De Ghanees was lang uitgeschakeld door een slepende knieblessure.

Quansah beleefde een zeer ongelukkig afgelopen seizoen. De middenvelder kwam door een blessure nauwelijks in actie voor de Almeloërs en moest ook een deel van deze voorbereiding missen. Naar alle waarschijnlijkheid meldt Quansah zich donderdag weer op het trainingsveld van Heracles. Naast Quansah keert ook Birger Maertens terug. De Belg kampte met een lichte blessure.

Vorige week trokken de Heraclieden Antoine van der Linden aan. De verdediger tekende een contract, dat hem voor één jaar aan de ploeg van nieuwbakken coach Gertjan Verbeek bindt.

Demonstratie voor Oeigoeren in Amsterdam

Actievoerders hebben vanavond op de Dam in Amsterdam een manifestatie gehouden om hun steun te betuigen aan de Oeigoeren in China. Volgens de organisatie waren er circa 150 personen, de politie hield het op vijftig. Onder hen waren veel Oeigoeren.

De demonstranten wilden hun steun uitspreken voor de slachtoffers van de onrusten in de West-Chinese regio Xinjiang. Ze riepen op tot een einde aan het geweld. Ook wilden ze hun ongenoegen uiten over wat zij de onderdrukking van de Oeigoeren noemen.

De demonstratie begon rond negen uur en duurde ongeveer een uur. Volgens de politie verliep het protest rustig.

Dronken das zwalkt over de weg

Het verkeer nabij het Duitse Goslar is een tijdlang flink gehinderd door een dronken das. Agenten joegen het bezopen beest van de weg door het met een stok te prikken. Volgens een politiewoordvoerder had het dier gistende bessen gegeten.

De woordvoerder meldde vandaag: "Het fruit was in de maag van het dier veranderd in alcohol, dus de das was zo dronken als een tor. Daarnaast had het dier diarree, die volzat met kersenpitten." Nadat het dier van de weg was gejaagd, sliep het zijn roes uit in een weiland.

Vrouw overreden door trekker en gedumpt in gierput

Een Oostenrijkse boer heeft zich op een grove manier willen bevrijden van zijn vrouw. De boer zou namelijk zijn echtgenote opzettelijk hebben platgereden met zijn trekker. Vervolgens zou hij het lijk in de gierkelder hebben gegooid.

Na de moord verliet de 52-jarige Oostenrijker het boerenerf in Schieldberg om naar zijn buurman te wandelen. Hij vertelde zijn naaste dat zijn vrouw was overleden. Toen buurman even later een kijkje wilde nemen bij de boer, wilde deze ook hem overrijden met zijn tractor, zo laat de politie weten.

Hierna ging de agrariër naar de beerput en smeet daar het lijk van zijn echtgenote in. De man stapte in zijn auto en vluchtte weg van de boerderij. Hij kon echter worden gepakt toen hij een aanrijding kreeg met de ambulance die juist op weg was naar zijn huis.

Gesink: "Straks voor tv begint de ellende"

Voor Robert Gesink zit de Tour er na vandaag op. Hij liep een gebroken pols op bij een valpartij. De renner verwacht dat het besef pas later komt.

"Het besef komt straks thuis wel," aldus Gesink, die donderdag naar huis vliegt. "Misschien moet het echte besef nog komen. Ik ben nu beduusd van het hele gebeuren. Het lijkt allemaal nog zo onwerkelijk. Ik heb zo intens naar deze Tour toe geleefd en er zoveel voor gedaan dit seizoen. En dan verpest zo'n stom moment alles in een klap. Je gaat het misschien straks pas echt beseffen. Ik vermoed wel dat als ik thuis voor de buis zit de ellende echt begint. Die confrontatie zal moeilijk zijn. Ach, misschien kijk ik wel helemaal niet. Mijn progamma van de komende weken zal ik straks invullen."

Gesink verteld dat hij het moment nog precies kan terughalen. "Ik herinner me alles. Nee, ik ben niet geduwd of wat dan ook. Het was gewoon een heel knullig moment. In de afdaling van het tweede colletje van de dag werd ineens heel hard geremd. Ik zat op het verkeerde moment op de verkeerde plek, kon niet meer goed remmen en ineens sloeg ik over de kop. Ik was de meest ongelukkig van het hele peloton op dat moment. Aanvankelijk dacht ik dat het nog meeviel. Ik zag direct al die schaafwonden en dat is nog tot daar aan toe. Maar al snel begon mijn linkerpols heel erg pijn te doen. Met die hand probeerde ik mijn val te breken. Dat is funest geweest."

De coureur wist meteen dat het einde verhaal was voor de Tour."Ja eigenlijk wel. Twee maanden geleden is mijn zus met mountainbiken gevallen en daarbij brak zij ook een pols. Dat zag er eigenlijk identiek uit. Haar pols werd heel snel dik. Ze kon niets meer vast houden. Dat beeld spookte steeds door mijn kop toen ik samen met Grischa en Joost probeerde terug te keren. Maar je hoopte tegen beter weten in een beetje op een wondertje. Misschien valt het straks allemaal wel mee en kan ik doorgaan, bedacht ik me ook. Ik wilde persé uitrijden en dan zouden we wel verder zien."

Gesink praat al hardop over de Vuelta, waarin hij vorig jaar zevende werd. "Ik wil vooruit kijken en niet bij de pakken neer zitten. Het seizoen is nog lang en er komt nog een grote ronde, die me bovendien goed ligt. Het woord 'Vuelta' was het eerste wat in me opkwam toen ik het slechte nieuws hoorde. Verder heb ik er nog met niemand over gesproken. Maar ik heb begrepen dat het medisch haalbaar kan zijn. De ploeg voor Spanje is nog lang niet bekend, maar ik weet wel dat er heel veel zijn, die er graag naar toe gaan. Misschien wil de ploeg daar wel met een echte kopman gaan rijden. Dan ben ik graag beschikbaar."

Pech treft ook Posthuma

Aan de pech voor de Rabobank-ploeg in de Tour de France lijkt maar geen einde te komen. Vandaag viel in de vijfde etappe Robert Gesink uit nadat hij bij een valpartij zijn pols gebroken had. Eerder op de dag was Joost Posthuma al tegen het asfalt gegaan waarbij hij een stoeprand raakte.

De schuiver gebeurde al vroeg in de etappe naar Perpignan. Na dertig kilometer kwakte de Nederlander tegen het asfalt maar kon doorfietsen. "De schade valt mee. Ik was een beetje dizzy. Ik raakte met mijn hoofd de stoeprand. Goed dat er helmen zijn," zei Posthuma die later op de dag nog Gesink na diens valpartij op moest wachten en hem terug in het peloton bracht.

HSV'er Alex Silva lang uitgeschakeld

HSV zal het een groot deel komend seizoen moeten doen zonder Alex Silva. De verdediger liep vandaag in een oefenwedstrijd een een scheur in zijn voorste kruisband op.

Silva liep de blessure op in een duel tegen Wacker Innsbruck. Volgens HSV zal de Braziliaan binnenkort geopereerd worden en vervolgens acht tot negen maanden zijn uitgeschakeld.

In hetzelfde duel maakte Romeo Castelen na anderhalf jaar zijn rentree. De voormalige Feyenoord kampte met diverse knieblessures. "Het gaf een ongelooflijk gevoel om in de kleedkamer mijn wedstrijdshirt weer eens aan te trekken", zei Castelen op de website van de Duitse club. "Ik voelde me heel gelukkig op het veld".

FOTA: "FIA brengt toekomst F1 in gevaar"

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA hebben de FIA gezegd dat het de toekomst van de sport in gevaar brengt. Dit zeiden de acht leden van de FOTA nadat ze woensdag waren weggelopen bij een overleg van de FIA met alle huidige en toekomstige teams over de regelgeving in 2010.

Volgens de teams wil de FIA de FOTA niet mee laten beslissen over de regelgevingen zolang hun inschrijving nog niet definitief is. Daarop konden de teams niets anders doen dat kwaad weglopen.

"De leden van de FOTA bezochten vandaag een meeting van de Sporting Workgroup op de Nürburgring," zo begon een verklaring van de teams. "Tijdens de meeting werden de teams geïnformeerd door Charlie Whiting dat volgens de FIA de acht FOTA-teams nog niet ingeschreven zijn voor het Formule 1-kampioenschap 2010 en dat ze daarom geen stemrecht in de wijzigingen in het technische en sportieve reglement hebben."

"Het wordt niet vergeten dat alle acht actieve FOTA-leden op de 'geaccepteerde' inschrijflijst van de World Motor Sport Council en door de FIA gecommuniceerd middels een persbericht op 24 juni. Het is duidelijk voor de FOTA dat de basis voor de technische en sportieve reglementen van 2010 al in Parijs gelegd is. Zoals al aangeven door de WMSC zullen de reglementen van 2010 die van 2009 zijn met de wijzigingen van voor 29 april."

"Op geen enkel punt in de vergadering in Parijs kwam ter sprake dat voor een regelwijziging unanimiteit vereist was." De FIA beweert dat dit wel vereist is. "Door op een later tijdstip tegen de wil van de WMSC en de details van het akkoord in Parijs in te gaan wordt de toekomst van de Formule 1 in gevaar gebracht. Door deze statements kon de FOTA en haar technische werkgroep haar rechten niet uitoefenen en had daarom geen enkele andere optie dan haar deelname op te zeggen."

Dit nieuwe geschil lijkt de ruzie tussen de FIA en de FOTA over de macht in de Formule 1 weer aan te wakkeren. De FIA wil aantonen dat zij de enige partij is die regels kan bepalen in de sport, terwijl de teams juist willen dat zij samen met de fans meer inspraak krijgen om de sport aantrekkelijker te maken. Hierdoor komt de toekomst van de sport in gevaar, wat ondertussen al weer tot boze reacties van de eigenaar van de commerciële rechtenhouder FOM, CVC, heeft geleid.

Brack naar Italiaanse Serie D-club

Koen Brack maakt de overstap van sc Cambuur Leeuwarden naar Atessa Val di Sangro. De verdediger tekent voor één seizoen bij de Italianen.

Atessa Val di Sangro degradeerde het voorbije seizoen uit de Serie C. "Het is niet het niveau dat ik in gedachte had", zo weet Brack te melden aan ELF Voetbal. "Ik heb gesprekken gehad met een aantal Serie C-clubs, maar die wilden mij eerst aan het werk zien. Ze kennen mij natuurlijk nog niet."

"Ik vind het geen probleem lager in te stappen. Het is een heel mooie stap. Mijn Italiaanse vriendin kan hier in de buurt studeren en ik kan lekker voetballen", licht Brack zijn keuze voor Italië toe.

Brack zal bij Atessa op semi-professionele basis aan de slag gaan. "Maar ik zal hier net zoveel gaan trainen als bij Cambuur. Het voelt daarom alsof je gewoon fulltime prof bent", besluit de 28-jarige mandekker.

Transfer Greene naar Catania lijkt van de baan

Serginho Greene ziet een overstap van Feyenoord naar Catania aan zijn neus voorbijgaan. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA is Greene hier zelf debet aan.

In de krant La Sicilia stelde directeur Pietro Lo Monaco vorige week een ultimatum voor de verdediger. "Hij heeft tot maandag de tijd om een beslissing te nemen, anders gaan we naar alternatieven kijken." Greene liet tot de dag van vandaag niets van zich horen en lijkt een transfer nu te kunnen vergeten.

Hierop heeft Catania de interesse verlegd naar Fransesco Pratali. De mandekker van het gedegradeerde Torino kent Catania-trainer Gianluca Atzori goed. De twee werkten tijdens hun termijn bij Empoli samen.

Greene stond het afgelopen seizoen onder contract bij Feyenoord, maar was in Rotterdam geen vaste waarde. De Stadionclub wilde zijn aflopende verbintenis niet verlengen, waardoor hij nu transfervrij is.

Apache maakt noodlanding in Drents weiland

Een Drentse boer moest vast even hebben gedacht dat Nederland in oorlog was verwikkeld. Vanmiddag landde er namelijk een heuse Apache in zijn weiland in Wezuperbrug. De gevechtshelikopter moest een noodlanding maken omdat er een waarschuwingslampje brandde in de cockpit.

De Apache was bezig met een laagvliegoefening in Drenthe. De helikopter is gelijk onderzocht door personeel van de Luchtmacht. Indien alles goed is verlopen, is de wentelwiek inmiddels weer thuis op basis Gilze Rijen.

Trosprogramma's hit op iPhone

Programma’s van de TROS zijn sinds kort ook op de iPhone terug te kijken en volgens een TROS-woordvoerster is die service zeer populair. "Binnen een dag stond deze dienst al op de eerste plaats van meest populaire applicaties", liet zij woensdag weten.

"Met de applicatie kunnen programma’s ook worden opgeslagen", legt de zegsvrouw uit. "Handig voor onderweg of op vakantie. De komende tijd zal de TROS het aantal tv- en radio-programma’s sterk uitbreiden. Daarnaast wordt nu al gewerkt aan een tweede versie van de applicatie waarbij nog meer mogelijkheden worden toegevoegd. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om je eigen favorieten in te stellen en kun je een berichtje ontvangen bij het beschikbaar komen van een nieuwe aflevering."

Schildpadden leggen luchthaven New York lam

Een landingsbaan van de luchthaven van New York is vandaag meer dan een half uur gesloten geweest omdat er 78 schildpadden rondliepen. Vluchten liepen tot anderhalf uur vertraging op.

"Zij kwamen uit het water", aldus een woordvoerder van de luchthaven, die aan een baai van de Atlantische Oceaan ligt. De schildpadden zijn gevangen en op een veilige afstand van de luchthaven weer vrijgelaten.

De John F. Kennedy International Airport verwerkt zo'n 48 miljoen passagiers per jaar.

Zwitserland grijpt in bij conflict bankgeheim

De Zwitserse overheid zal alle juridische middelen aanwenden om te voorkomen dat bankconcern UBS gegevens van Amerikaanse klanten overhandigt aan de belastingdienst in de Verenigde Staten. Desnoods zullen de Zwitsers de informatie zelf confisqueren, zo blijkt vandaag uit stukken van de overheid.

De belastingdienst in de Verenigde Staten wil dat de bank gegevens van 52.000 Amerikanen overhandigt, nadat UBS eerder al de gegevens van honderden Amerikaanse klanten, die de belasting zouden hebben ontdoken, overdroeg en een schikking had getroffen. UBS, een van de grootste banken van Zwitserland, heeft de autoriteiten in de VS laten weten niet te kunnen voldoen aan hun verzoek omdat dat in strijd is met het bankgeheim in Zwitserland. De Amerikanen hebben een rechtszaak aangespannen tegen UBS.

Afgelopen maart werd al bekend dat de Zwitserse overheid een team Amerikaanse advocaten in dienst had genomen om in de VS de positie van UBS te kunnen uitleggen.


Zwitserland grijpt in bij conflict bankgeheim  (foto: DAG)

VVD boos over voortrekken allochtone leerlingen

De VVD maakt zich kwaad over een bericht in het Algemeen Dagblad van gisteren. Daarin werd gesteld dat de Centrale Examencommissie Vaststelling Opgaven (CEVO) de correctievoorschriften fors heeft versoepeld ten gunste van allochtone leerlingen. Volgens de VVD is dat in strijd met artikel 1 van de grondwet.

De versoepeling houdt in dat allochtone leerlingen meer spelfouten mogen maken dan autochtone. Waar autochtonen die havo-examen doen slechts twee spelfouten mogen maken, komen allochtone leerlingen door de versoepeling weg met vijf fouten. Op het VMBO mogen allochtonen zelfs zes spelfouten maken terwijl autochtone leerlingen ook hier maximaal twee spelfouten mogen maken.

Volgens Ineke Dezentjé Hamming van de VVD is het nieuwe systeem onrechtvaardig. "Ik sta voor onderwijs waar het diploma waardevast is, en waar niet met twee maten wordt gemeten." Haar collega Paul Krom denkt dat de aangepaste normering zelfs in strijd met de grondwet is. Bovendien vraagt hij zich af hoe de afkomst van leerlingen wordt bepaald.

De VVD is niet als enige over de aanpassing gevallen. CDA’er Jan de Vries vroeg staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt naar de waarde van door allochtonen behaalde diploma’s: "Deelt u de mening dat er nu misschien allochtone leerlingen zijn geslaagd, terwijl zij misschien de Nederlandse taal onvoldoende machtig zijn om succesvol te kunnen doorstromen in het vervolgonderwijs? Hoe worden deze benadeelde leerlingen voldoende bijgespijkerd?"

De regeling geldt overigens niet voor alle allochtone leerlingen; alleen zij die korter dan zes jaar in Nederland wonen kunnen in aanmerking komen voor de soepelere correctievoorschriften.
 

Met dank aan Jigzoz voor de herschreven submit

 

Massale en minder massale gevechten in MAG trailer

In MAG kunnen we met 256 man tegelijk de strijd aangaan op gigantische maps. Echter om de game wel spannend te houden en te zorgen dat het geen totale chaos wordt, is de game speelbaar in meerdere kleinere gevechten waardoor je een klein geheel kunt spelen in de totale oorlog tussen alle 256 spelers. Heb je geen flauw idee wat ik probeer uit te leggen? Kijk dan onderstaande developer's diary waarbij het allemaal een heel stuk duidelijker wordt!

Vrouw beboet voor 'wip met wijkagent'

Vandaag moest voor de rechtbank van Assen een 45-jarige inwoonster van de Drentse hoofdstad verschijnen. Omdat ze beweerde naar bed te zijn geweest met de wijkagent, legde de rechter haar bij verstek een boete wegens laster op.  Vijfhonderd euro moet ze betalen, waarvan de helft voorwaardelijk.

Omdat de vrouw in moeilijkheden was geraakt, was de agent niet te beroerd haar een handje te helpen. De hulp nam de vrouw gretig aan, maar als tegenprestatie moest zij hem tussen de lakens verwennen, zo bazuinde zij overal rond. Toen de wijkagent hier lucht van kreeg, besloot hij een aanklacht in te dienen. "Deze leugens belemmerden hem in zijn werk, want zijn geloofwaardigheid en autoriteit werden aangetast", oordeelde de officier van Justitie.

Omdat de vrouw berouw toonde en een excuusbrief schreef, eiste de aanklaagster een boete van 650 euro, waarvan 200 voorwaardelijk. Dit vond de rechter aan de hoge kant. Met een "mevrouw heeft het niet te breed" legde hij haar een lagere straf op.

400.000 mensen gevlucht in Oost-Congo

Sinds maart zijn circa 400.000 mensen gevlucht voor de groeiende spanningen en het toenemende geweld in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Dat stelt het Internationale Comité van het Rode Kruis vandaag.

Het gaat om 300.000 personen in de provincie Noord-Kivu en 100.000 in de aangrenzende provincie Zuid-Kivu. Ze vluchtten voor militairen en rebellen die zich schuldig zouden maken aan verkrachting, moord, plundering en vernietiging van woningen.

Het aantal kindsoldaten neemt toe, net als het seksuele geweld, aldus Max Hadorn van de hulporganisatie. Hij wees vooral op de dreiging van plunderende militairen en Rwandese Hutu-rebellen. Het Congolese leger strijdt in het oosten tegen de gevluchte Hutu’s, de daders van de Rwandese genocide (1994).

"Het grootste probleem is de bescherming van burgers", verduidelijkte Hadorn. De militairen krijgen weinig betaald. Gisteren waarschuwde het leger zijn militairen de mensenrechten te respecteren.


400.000 mensen gevlucht in Oost-Congo  (foto: DAG)

And that's... out of the ballpark! in The Bigs 2 launchtrailer

Raap al je moed en kracht bij elkaar en loop met je bat richting de home-plate. Vanaf vandaag kunnen we gaan proberen om ballen loeihard het stadium uit te rammen met The Bigs 2. Om de release te vieren, heeft ontwikkelaar 2K games vandaag een nieuwe trailer uitgegeven waarin we zien hoe we zowel binnen als buiten het stadion kunnen gaan matten met honkbalknuppels.

Man houdt dochter (2) drie uur uit raam

Een suïcidale Chinees heeft zijn dochter ongeveer drie uur lang uit het raam gehouden. De 34-jarige Hu Binjun was onder invloed van drugs en dreigde zelfmoord te plegen. Hij liet hierbij zijn tweejarige dochtertje halfnaakt, ondersteboven en aan één been uit het raam van zijn appartement op de achtste verdieping bungelen. Dit gebeurde gisteren in de Chinese stad Chengdu. 
 
Nadat meerdere pogingen van de autoriteiten om het kind naar beneden te halen mislukten, lukte het een 22-jarige brandweerman na drie uur het kindje te redden. De held van Chengdu liet zich van een hogere verdieping zakken en greep het kind na een korte worsteling weg van haar vader. De vader probeerde het kind nog terug te pakken maar viel uiteindelijk ongedeerd terug in zijn appartement. 
 
De man is na het voorval gearresteerd door de politie. Woedende toeschouwers van het voorval probeerden de man aan te vallen na zijn arrestatie. 
 
De dochter heeft aan het vooral enkele kneuzingen aan haar armen en benen overgehouden.  

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 5

Vandaag stond de 5e etappe in de Tour de France op het programma. De rit werd gewonnen door Thomas Voeckler en Robert Gesink moet helaas door een valpartij de Tour verlaten. Toch gaan we gewoon punten uitdelen in de Tour-voorspeller.

Dagwinnaars werden vandaag Gitanki en Dreznja. Zij behaalden beide 61 punten. Een gedeelde derde plaats was er voor Fuutje en crv met 57 punten.

In het klassement blijft BassieD de leider met 246 punten. Inspire volgt op de tweede plaats met een totaal van 234 punten. De derde plaats word gedeeld door dwerg en DaiSaigo met 232 punten. De vijfde plaats is er voor Gitanki met 231 punten.

Morgen staat de zesde etappe op het programma. Dit is een vlakke etappe van en naar Gérone naar Barcelona over 181,5 kilometer. Je hebt nog tot vanavond 23.59 uur om je voorspelling in te vullen.

Emma Watson in onderbroek op rode loper

Emma Watson is lekker bezig. Staat ze momenteel in wulpse poses in damesblad Elle, gisteren stond ze zelfs in onderbroek op de rode loper. Emma Watson was gisteren namelijk aanwezig tijdens de wereldpremìere van de nieuwste Harry Potter-film.

De première van Harry Potter and the Half-Blood Prince vond plaats in Londen. En aangezien het in Engeland net als hier nogal vaak waait en regent, kreeg de wind al snel vat op het jurkje van Hermelien Griffel. De negentienjarige actrice gunde de rest van de wereld, die niet keek naar Michael Jacksons afscheidsceremonie, een blik op haar zachtroze slip.


*fapfapfap*
Hoge resolutiefoto's vind je hier

Breukink: "Dapper optreden Gesink"

Het zit de Rabobank-ploeg deze Tour niet mee. Gisteren ging kopman Denis Menchov onderuit in de ploegentijdrit en vandaag viel Robert Gesink in de etappe naar finishplaats Perpignan.

Erik Breuking, ploegleider, maakt zich zorgen om de renner uit Varsseveld. "Het ziet er niet goed uit. In het ziekenhuis zal blijken hoe ernstig het is. Maar Robert heeft in ieder geval karakter getoond door de rit uit te rijden. Als hij niet meer van start kan gaan, is dat dramatisch voor hem, maar ook doodzonde voor onze ploeg. Robert was een van de speerpunten voor de bergetappes. Hij keek ernaar uit."

Inmiddels is bekend geworden dat Robert Gesink de Tour de France heeft verlaten. In het ziekenhuis werd namelijk een gebroken pols geconstateerd.

Klüft moet WK atletiek missen

Carolina Klüft moet het wereldkampioenschap atletiek aan zich voorbij laten gaan. De Zweedse moet geopereerd worden aan een spierscheuring in haar dijbeen.

Klüft, die bij het WK zou deelnemen aan het onderdeel verspringen, raakte afgelopen weekeinde geblesseerd tijdens een wedstrijd in Karlskrona. "Haar voet slipte weg tijdens haar tweede poging," verklaarde de trainer van de atlete eerder deze week.

Klüft werd in 2004 olympisch kampioen op de zevenkamp en veroverde in die discipline ook drie wereldtitels. De wereldkampioenschappen worden 15 tot en met 23 augustus gehouden in Berlijn.

Cruijff: "Eto'o moet verlengen of weggaan"

Johan Cruijff is heel duidelijk. Het icoon van Barcelona heeft Samuel Eto'o laten weten dat hij zijn contract moet verlengen bij Barça of de club moet verlaten.

Volgens de legende heeft geen enkele speler het recht om zijn contract simpelweg uit te zitten om vervolgens zijn club transfervrij te verlaten. Aangezien het contract van de Kameroener in kwestie in 2010 afloopt, wordt Eto'o nadrukkelijk in verband gebracht met andere clubs.

"Mijn filosofie is erg simpel. Geen één speler kan in zijn laatste contractjaar bij de selectie blijven. Of je verlengt je contract, of je verlaat de club", zei Cruijff.

Ook de uitgaven van Real Madrid lieten de legendarische speler niet onbetuigd. "De aankopen van Real zijn goed voor de motivatie van Barcelona. En dat na het jaar nadat het team alles heeft gewonnen. Het is een cadeautje, want nu ligt de druk bij hen. Daar moeten wij van profiteren."

Rijkaard: "Ajax en Milan niet aan orde geweest"

Frank Rijkaard begint dit seizoen bij Galatasaray aan een nieuw hoofdstuk uit zijn carrière. Hij begint aan een moeilijke, maar zeker niet onmogelijke opgave in Turkije.

De 47-jarige trainer laat zich in Voetbal International uit over zijn nieuwe avontuur. "Op welk niveau je ook werkt, het gaat om succes. Bewerkstellig je dat, dan kan de fanatieke manier waarop het voetbal hier wordt beleefd ook in je voordeel gaan werken."

En de keerzijde? "Zit het tegen, dan breken de momenten aan dat je moet doorbijten. Dan moet je met die groep aan de slag en je weren tegen de spanningsvelden die zich gaan voordoen."

Rijkaard heeft zijn team goed bestudeerd en weet dat er harde werkers in zijn elftal zitten. "Ze hebben een nobele instelling, willen een ander altijd helpen, maar daardoor is in wedstrijdsituaties de organisatie nog wel eens zoek. Dat moet eruit."

Tevens gaf de keuzeheer in het weekblad aan dat een dienstverband bij Ajax dan wel AC Milan nooit aan de orde is geweest. "Belangrijk is dat ik ergens een goed gevoel bij heb en dat geeft Galatasaray."

Granqvist slechts drie weken uit de roulatie

Andreas Granqvist is mogelijk binnen twee of drie weken weer volledig hersteld van zijn enkelblessure. De verdediger van FC Groningen scheurde maandag zijn enkelband.

Op een training van de Trots van het Noorden ging ploeggenoot Koen van der Laak per ongeluk op zijn enkel staan. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de Zweedse mandekker niks heeft gebroken, zo meldt RTV Noord.

Wel heeft Granqvist een gescheurde enkelband opgelopen, maar verwacht wordt dat de verdediger binnen twee à drie weken weer zal aansluiten bij de groep.

Momenteel moet de Zweed de druk van zijn enkel houden. Dat kan door middel van het gebruik van krukken, maar Granqvist is koppig en vindt dat er 'stom uitzien'. Derhalve hinkte hij woensdag wat rond langs het trainingsveld.

FOTA loopt boos weg uit overleg

Vandaag vond het overleg plaats tussen de Formule 1-teams en de FIA over de nieuwe regels in 2010. De acht teams die zich verenigd hebben in de FOTA hebben het overleg echter voortijdig verlaten.

"De acht FOTA-teams waren uitgenodigd om hun voorstellen voor 2010 te bespreken. Helaas was er geen discussie mogelijk omdat de FOTA wegliep uit het overleg," zo valt te lezen in een verklaring van de FIA. Williams en Force India, die geen deel uit maken van de FOTA, bleven wel gewoon bij het overleg, evenals de nieuwe teams Manor GP, US F1 en Campos.

Inmiddels heeft ook de FOTA een verklaring gegeven. "Gedurende de vergadering werden de managers van de teams geïnformeerd door meneer Whiting dat, in tegenstelling tot eerdere besluiten, de acht FOTA-teams momenteel geen deel uitmaken van het wereldkampioenschap Formule 1 van 2010. Om die reden hebben de FOTA-teams geen stemrecht in sportieve of technische zaken."

Ook begrijpt de FOTA niet waarom er nu wordt beweerd dat de inschrijving van de teams nog niet officieel is. "Op 24 juni stonden de acht teams in de lijst met geaccepteerde teams. Deze lijst werd uitgegeven in een persbericht van de FIA, na goedkeuring van de World Motor Sport Council. De FOTA wilde om dit alles de vergadering van woensdag uitstellen, maar dit idee werd verworpen met als reden dat er geen nieuwe Concorde Verdrag kan komen zonder unanieme goedkeuring van de regels van 2010. Wat de FOTA betreft zijn de technische en sportieve reglementen al in Parijs goedgekeurd."

"In het persbericht van de FIA op 24 juni staat duidelijk dat het reglement van 2010 bestaat uit de regels van 2009 en alle veranderingen waar voor 29 april overeenstemming over is bereikt. Op geen enkel moment in de discussies in Parijs was unanieme overeenstemming een voorwaarde. De toekomst van de Formule 1 wordt behoorlijk op de weegschaal gelegd, nu er tegen de wil van de WMSC en de besluiten in Parijs wordt gegaan."

"De vertegenwoordigers van de FOTA konden door alles wat speelde geen gebruik maken van hun rechten en hadden geen andere optie dan de deelname aan de vergadering te stoppen. De FOTA is bereid in goed vertrouwen met de nieuwe en bestaande teams over de toekomst van de Formule 1 te overleggen."

Nederlands herenteam kampt met afzeggingen

Bondscoach Gadi Kedar van het Nederlands heren basketballteam is geconfronteerd met een aantal afzeggingen voor zijn selectie. Oranje start komende vrijdag met de voorbereiding op Oranje Fever. In de tweede helft van augustus speelt Nederland onder die noemer vier belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro, Oostenrijk, IJsland en Denemarken.

Vier spelers hebben zich om diverse redenen afgemeld bij de bondscoach: Kees Akerboom van EiffelTowers Den Bosch, Gerrit Brigitha van Matrixx Magixx Nijmegen, Patrick Hilliman van het Spaanse Promobys en Robert Krabbendam van EclipseJet MG Amsterdam.

Kees Akerboom is herstellende van een rugblessure. Hij probeert vrijdag wel aanwezig te zijn bij de eerste training. Robert Krabbendam heeft Kedar laten weten de zomermaanden te willen gebruiken om te werken aan zijn fysieke conditie. Gerrit Brigitha en Patrick Hilliman hebben wegens gezinsomstandigheden bedankt voor de eer om voor Oranje te mogen uitkomen.

Verder ligt het in de bedoeling van Kedar om Dan Gadzuric later te laten instromen. De center van de Milwaukee Bucks treedt deze zomer in het huwelijk en zal zich pas op zijn vroegst in augustus bij het Nederlands team kunnen aansluiten. Francisco Elson heeft van Kedar vrijaf gekregen om bij de bruiloft van Gadzuric in Las Vegas aanwezig te kunnen zijn. Elson sluit zich komende woensdag aan bij het Nederlands team.

Gadi Kedar oriënteert zich momenteel op eventuele verdere uitbreiding van zijn selectie. De bondscoach polste reeds Djoenie Steenvoorde van EiffelTowers Den Bosch, maar ook Steenvoorde kan zich niet beschikbaar stellen voor de nationale selectie. Steenvoorde heeft aangegeven sinds de play-offs te kampen met problemen met zijn gezichtsvermogen.

Amsterdam komt met gebiedsverboden

De gemeente Amsterdam voert morgen een gebiedsverbod in voor mensen die zich misdragen in uitgaansgebieden. Wie betrokken is bij een vechtpartij of het verkeer belemmert, mag de rest van het weekeinde niet meer in de buurt komen van bijvoorbeeld het Leidseplein of het Rembrandtplein.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigde vandaag een bericht hierover van de NOS.

De hoofdstad was al langer van plan de verboden in te voeren. Dat gebeurt nu echter eerder vanwege de dodelijke vechtpartij op het Leidseplein van afgelopen zondag. Een man kwam om nadat een taxichauffeur hem zou hebben neergeslagen en hij met zijn hoofd op de stoep was gevallen.

De gebiedsverboden waren aanvankelijk bedoeld om overlast door uitgaanspubliek tegen te gaan, maar kan ook worden ingezet tegen taxichauffeurs die zich misdragen.

Amsterdam komt met gebiedsverboden  (foto: ANP)

Verdachte chauffeur taxiruzie blijft in cel

De 37-jarige taxichauffeur uit Den Haag die ervan wordt verdacht dat hij zondagochtend vroeg de 44-jarige Rob Sitek zodanig heeft mishandeld dat die kwam te overlijden, blijft zeker twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag bepaald.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van zware mishandeling met de dood tot gevolg, liet ze weten. Sectie heeft uitgewezen dat het slachtoffer vermoedelijk door hersenletsel is overleden. Dat zou zijn veroorzaakt door de val op het achterhoofd.

De chauffeur zou Sitek met een vuist in zijn gezicht hebben geslagen, waarop het slachtoffer met zijn hoofd op straat viel. Hij stierf dezelfde dag in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het is nog altijd onduidelijk waar de ruzie over ging.

Kaloglu: "Had allang shirt van Vitesse thuis"

De selectie van Vitesse voor het aankomende seizoen krijgt aardig vorm. Sinan Kaloglu, de nieuwste aankoop van de Arnhemmers, geeft aan dat hij via Vitesse wil terugkeren in het nationale elftal van Turkije.

"Ik heb in 2006 en in 2007 mee mogen spelen met de Turkse nationale ploeg", vertelt de 28-jarige Turkse speler op de clubsite. "De laatste uitnodiging verdiende ik door een goede periode bij VfL Bochum. Ik weet dat de bondscoach mij volgt en ik spreek af en toe mensen van de nationale ploeg."

Kaloglu heeft goede hoop dat hij nog een keer mag opdraven in het nationale team. "In Turkije ben ik vaak verhuurd geweest en ik denk dat ik daardoor minder de kans heb gekregen om mij te laten zien. Als ik goed speel bij Vitesse, dan is de kans groot dat ik weer word opgeroepen."

Ook onthulde de speler dat er afgelopen seizoen al bijna een akkoord was met Vitesse. "Ik heb al geruime tijd een shirt van Vitesse met mijn naam erop thuis liggen. Vorig seizoen had ik al bijna mijn handtekening gezet onder een contract, maar op het laatste moment ging het niet door."

"Vitesse bleef mij volgen en daar ben ik ze erg dankbaar voor. De club zelf kende ik al veel langer. Vreemd? Nee hoor, de meeste mensen in Turkije kennen Vitesse. Dat komt onder meer door spelers als Pierre van Hooijdonk en Nikos Machlas."

Telstar zwicht niet voor bod op Olenski

Telstar heeft een bod van sc Cambuur Leeuwarden voor Benito Olenski deze week afgewezen, zo meldt de club uit Velsen op de clubsite.

De 25-jarige back van de Noord-Hollanders werd vorig seizoen onder trainer Edward Metgod gepromoveerd tot basisspeler en liet een goede indruk achter. Derhalve wilde Metgod de verdediger, die twee seizoenen geleden nog worstelde met een knieblessure, dan ook niet laten gaan. Cambuur viste zodoende achter het net.

Alex Pama, directeur van de club uit Leeuwarden, meldde dat Cambuur een back uit de eerste divisie volgde. De directeur maakte maandag bekend dat de gesprekken met die speler waren stukgelopen. Of het in dit geval gaat om Olenski, is niet bekend.

Doornbos niet tevreden over resultaten

Robert Doornbos is niet tevreden over zijn resultaten in de IndyCar Series. De 27-jarige Nederlander had gehoopt voor de podiumplaatsen mee te strijden maar op de helft van het seizoen is Doornbos nog niet hoger gekomen dan twee negende plaatsen.

Daarmee is de rookie teleurgesteld in wat hij tot nu toe geboekt heeft in de eerste helft van het IndyCar-seizoen voor het team van Newman/Haas/Lanigan. Doornbos werd in Long Beach in april negende, iets wat hij wist te herhalen afgelopen weekend op het circuit van Watkins Glen.

Tegenover OpenWheelWorld.net vertelde Doornbos: "De resultaten zijn natuurlijk erg teleurstellend, ik ben niet gewend om een negende plaats als beste resultaat te hebben. In Champ Car scoorde ik direct podiums en overwinningen en ik heb ook gewonnen in de A1GP. Tijdens de beginfase van het seizoen ging het niet zoals het moest, maar ziet het er nu goed uit."

De Rotterdammer had nog niet eerder geracet op ovals, maar wist na een aantal goede tests meteen indruk te maken tijdens zijn eerste race op een ovaal circuit. Een tweede plaats in de kwalificatie in Kansas was een uitstekend resultaat en hij kon in het begin van de race goed meekomen met de kop van het veld. Maar pech tijdens zijn pitstop - Doornbos raakte een band van de wagen van teamgenoot Graham Rahal - zorgde ervoor dat hij teruggezet werd naar de staart van het veld.

Op de Indianapolis 500 was Doornbos aanvankelijk ook snel, maar een tweetal crashes binnen 24 uur in de aanloop naar de race zelf maakten het er voor de Nederlander niet gemakkelijker op. Doornbos finishte uiteindelijk niet door een schampschot tegen de muur. Reparatie mocht niet meer baten. Na de crashes haalde de Rotterdammer niet meer de snelheid die hij daarvoor had. "Mijn crashes op Indy hebben tijdens mei maand mijn mentale benadering wel beïnvloed. Ik was verrast door hoe hard het ging en hoeveel in Indy op het spel staat, je kunt er erg veel verliezen. Op Indy was het meer een mentaal probleem, maar nu gaat het weer goed."

De wagens van Newman/Haas/Lanigan liepen niet goed, maar inmiddels is het probleem getackeld. "We hebben gevonden wat er fout ging en hebben een aantal zaken binnen de crew veranderd om de communicatie te bevorderen, dat was ons voornaamste probleem", aldus Doornbos. "Later hebben we een paar goede resultaten op de ovals kunnen scoren. Toch ben ik blij om hier weer op een normaal circuit (Watkins Glen, red.) te staan. Het is niet zo dat ik me zorgen maak over de ovals. Ik weet dat het een zwaar leerproces is en we worden elke race beter."

De Rotterdammer mag dan wel niet tevreden zijn met de prestaties die hij neerzet, hij maakt nog altijd kans op de eretitel Rookie of the Year. Na Watkins Glen heeft Doornbos de leiding weer in handen met één punt meer dan Raphael Matos.

Doornbos zei ook dat hij waarschijnlijk binnenkort weer op vaderlandse bodem te zien zal zijn. De IndyCar-kalender mag dan wel flink bezet zijn, toch maakt de Rotterdammer vermoedelijk tijd vrij om in augustus opnieuw tijdens Bavaria City Racing in actie te komen. "Het ziet er naar uit dat ik tijdens Bavaria City Racing aanwezig zal zijn voor mijn sponsor ING."

"Ik denk niet dat ik opnieuw de Formule 1-wagen (van Renault, red.) zal besturen, dat laten ze waarschijnlijk dit jaar over aan (Fernando) Alonso. Maar het is een geweldig evenement en ik zal er opnieuw bij zijn", besloot de coureur.


Beluister hier het geluidsfragment van het gesprek op Watkins Glen tussen Doornbos en OpenWheelWorld.net (met een speciale boodschap voor de Nederlandse fans). Indien de link niet werkt, klik dan met je rechtermuisknop op de link en kies 'Opslaan als'.

Cancellara: "Het was een zenuwachtige rit"

Fabian Cancellara start ook morgen in de gele trui. De klassementsleider van de Tour de France zag zijn tricot vandaag niet in gevaar komen, omdat het peloton gezamenlijk over de finish kwam. Alleen Robert Gesink en Grischa Niermann kwamen op achterstand binnen.

"Het was een heel zenuwachtige rit vanaf de start. Met die smalle wegen en de wind was het opletten en alert zijn," liet Cancellara in een reactie weten. "Het was niet alleen fysiek lastig, ook mentaal is zo'n rit vermoeiend. Maar het team heeft fantastisch gewerkt. Nu komen de bergen er bijna aan en dan is het aan de broertjes Schleck."

De Zwitser was ook blij voor Voeckler, die voor het eerst een etappe op zijn naam schreef. "Als de sprintersploegen niet willen samenwerken, dan gebeurt dit. Maar Voeckler verdiende de zege wel."

Celtic legt Fortuné vast

Celtich heeft zich versterkt met Marc-Antoine Fortuné. Er gingen al geruchten dat de transfer rond was, maar dat is nu definitief bevestigd. De Fransman tekent een contract voor de duur van drie jaar.

Eerder deze week onderging Fortuné ook al een medische keuring en heeft deze met verve doorstaan. Vorig seizoen speelde de aanvaller bij West Bromwich Albion, dat hem van het Franse AS Nancy huurde.

Fortuné kwam in het verleden ook al uit voor FC Utrecht, Brest, Rouen en Lille OSC. Vorig seizoen kwam de 28-jarige speler zeventien keer in actie en trof hierin vijf keer doel.

'Moncourt stierf natuurlijke dood'

Mathieu Moncourt is aan een hartstilstand overleden. Dit is te lezen in het autopsierapport van de 24-jarige tennisser. De tennisser werd gisteren bij de voordeur van zijn appartement gevonden. Hij leefde toen al niet meer.

Een onderzoek moet nog wel uitsluitsel geven over eventueel gebruik van drugs of medicijnen. "De eerste gegevens wijzen op een natuurlijke dood. Maar we moeten wachten op de uitkomst van het toxicologisch onderzoek om zeker te zijn", liet een woordvoerder van de Franse politie weten.

[Upd]Tour: Ritzege Voeckler, Gesink valt uit

De vijfde etappe is gewonnen door een vluchter van de eerste kilometers, Thomas Voeckler. Medevluchter Mikhail Ignatiev werd tweede op zeven seconden, Mark Cavendish in de zelfde tijd derde. Albert Timmer zat ook in de kopgroep die lang voorop reed, maar op de streep werd hij bijgehaald door het peloton.

Vandaag zijn 178 renners gestart voor de vijfde etappe, die liep van Le Cap d’Agde naar Perpignan over een afstand van 196,5 kilometer. Het was meteen duidelijk dat de wind de grootste vijand zou zijn. Een klein groepje, waaronder Anthony Geslin, Thomas Voeckler en Marcin Sapa, vertrok al snel voor een vroege ontsnapping. Daarbij voegden zich Albert Timmer, Mikhail Ignatiev en Yauheni Hutarovich en de voorsprong liep op tot maximaal zeseneenhalf minuten.

Na ruim 40 kilomter koersen kwamen de wielrenners de eerste tussensprint tegen, daar was Geslin de eerste en streek zes punten op, Hutarovich pakte vier punten voor de tweede plek en Voeckler mocht de laatste twee punten op zijn naam schrijven. De voorsprong van de zes koplopers werd verminderd tot vijf minuten doordat Team Columbia in het peloton ging rijden. Maar even later reden de vluchters alweer op 7 minuten en 5 seconden. Toen Garmin zich ermee ging bemoeien slonk de voorsprong toch weer naar drieëneenhalve minuut, echter de wind was spelbreker en het werd weer ruim vier minuten voorsprong.

Ondertussen kwam met nog minder dan 90 kilometer voor de boeg, Rabobank-renner Robert Gesink ten val. Het leek ernstig te zijn, hij bloedde aan linkerarm en -been, en vooral zijn pols leek geblesseerd te zijn. Zijn ploeggenoten probeerden de Nederlander weer terug te brengen naar het peloton, maar dat reed hard door. Er ontstond achter de grote groep een kleine groep met geloste renners en even later brak het peloton in stukken.

Lance Armstrong en Andy Schleck reden vooraan in de eerste waaier, samen met geletruidrager Fabian Cancellara. Denis Menchov (Rabobank) zat samen met ploeggenoot Juan Manuel Gárate, Skil-Shimano-rijder en Nederlander Kenny van Hummel, Óscar Pereiro, Nicolas Roche en anderen in de derde waaier. Vooraan in de eerste waaier die uit het peloton ontstond reden alle grote namen, ongeveer vijftig renners. Daar lag de kopgroep nog voor, en de tweede tussensprint was dan opnieuw voor hen. Sapa pakte zes punten, gevolgd door Geslin en Ignatiev.

Er volgden twee bergen van de vierde categorie, die meetelden voor het bergklassement. De eerste aankomst bovenop was voor Geslin en Ignatiev, Voeckler pakte de punten voor de derde plaats. Bij de tweede aankomst was Geslin opnieuw de snelste, Voeckler werd tweede en Nederlander Timmer (Skil-Shimano) mocht het laatste punt voor het bergklassement op zijn naam schrijven.

Achter de kopgroep gingen de sprintersploegen eraan trekken, maar onder de koplopers werd gedemarreerd. Igantiev probeerde het twee keer maar hij werd weer bijgehaald. Sapa en Geslin moesten lossen en de vier renners voorop reden voor wat ze waard waren. Een ontsnapping van Voeckler lukte en de Fransman kreeg een gaatje van 10 seconden. Timmer probeerde Voeckler te achterhalen, terwijl het peloton achter hen de voorsprong teruggebracht had tot minder dan 40 seconden.

Voeckler had echter voldoende meters om de etappe te winnen, Timmer werd meters voor de streep nog bijgehaald door medevluchter Ignatiev. Het peloton kwam er vlak voor de streep weer bij en Timmer werd geklopt door Mark Cavendish die derde werd en nog elf renners. Timmer werd uiteindelijk als elfde geklasseerd. Skil-ploeggenoot Van Hummel werd net voor hem tiende op zeven seconden.

Geletruidrager Cancellara kwam ook op zeven seconden binnen op de 24e plek, maar omdat ook de nummer twee uit het klassement Armstrong in dezelfde tijd binnenkwam, houdt de Zwitser het geel en heeft Armstrong nog steeds 0 seconden achterstand. Ook de nummers drie en vier van het algemeen klassement, respectievelijk Alberto Contador en Andreas Klöden, houden hetzelfde gat tot het gele tricot: 19 en 23 seconden. De gehele top tien veranderde niet na de deze vijfde etappe.

Het is afwachten wat er met Robert Gesink aan de hand is, die gaat na deze etappe in ieder geval naar het ziekenhuis.


Uitslag vijfde etappe

Pos.RennerTeamTijd
1 Thomas VoecklerBbox - Bouygues4.29:35
2 Mikhail IgnatievTeam Katyusha+ 07
3 Mark CavendishTeam Columbia+ 07
4 Tyler FarrarGarmin+ 07
5 Gerald CiolekTeam Milram+ 07
6 Danilo NapolitanoTeam Katyusha+ 07
7 José Joaquín RojasCaisse d’Epargne+ 07
8 Lloyd MondoryAG2R+ 07
9 Óscar FreireRabobank+ 07
10 Thor HushovdCervélo+ 07
14 *Kenny van HummelSkil - Shimano+ 07
15 *Albert TimmerSkil - Shimano+ 07
* = beste Nederlanders


Algemeen klassement na etappe 5

Pos.RennerTeamTijd
1 Fabian CancellaraSaxo Bank15.07:49
2 Lance ArmstrongAstana+ 00
3 Alberto ContadorAstana+ 19
4 Andreas KlödenAstana+ 23
5 Levi LeipheimerAstana+ 31
6 Bradley WigginsGarmin+ 38
7 Haimar Zubeldia Astana+ 51
8 Tony MartinColumbia+ 52
9 David ZabriskieGarmin+ 1:06
10 David MillarGarmin+ 1:07
74 *Laurens ten DamRabobank+ 3:57
* = beste Nederlander

 

Update:

Radio 1 heeft zojuist gemeld dat Robert Gesink de Tour de France heeft verlaten. De renner van Rabobank heeft naar verwachting een gebroken pols en zal vier tot zes weken niet in actie komen.

Timmer: "Ik gokte en verloor"

Albert Timmer heeft in de vijfde etappe van de Tour de France een uitstekende prestatie neergezet. De renner van Skil-Shimano was lange tijd voor met vijf medevluchters, maar in het zicht van de haven geen antwoord op de demarrage van Thomas Voeckler.

"Ik heb gegokt en verloren," was de eerste reactie van Timer na afloop van de etappe. Skil-Shimano laat zich in de eerste week van La Grande Boucle op een positieve manier zien. In de derde rit was het Koen de Kort, die aan een lange ontsnapping deelnam.

Een aantal kilometers voor de finish koos Voeckler het hazenpad. Timmer hoopte dat een andere vluchter de aanval zou pareren, aangezien de renner al twee keer een gat had dicht gereden. "Ja, je moet op een gegeven moment even passen. Je zit met Ignatjev, als die eenmaal op gang is, is-ie ook moeilijk terug te krijgen. Ik dacht dat die andere jongen nog fris genoeg was om achter Voeckler aan te springen, maar dat gebeurde niet. Ik heb gegokt en verloren."

Uiteindelijk koos Timmer er toch voor om achter Voeckler aan te gaan, maar toen was het al te laat. "Ik viel op een kilometer van de streep stil, terwijl ik zag dat hij bleef rijden. Ik houd een dubbel gevoel over aan deze etappe, op dit moment baal ik vooral dat ik in de finale nog ben ingelopen door het peloton. De ploegentijdrit van gisteren was een dag om snel te vergeten, maar vandaag ging het gelukkig weer goed."

[Upd] Gesink heeft gebroken pols

Robert Gesink van de Rabobank-ploeg miste een bocht in een afdaling van de vijfde etappe van Cap d'Agde naar Perpignan in de Tour de France. De ploegleider, Frans Maassen, is bang dat Gesink een scheurtje in zijn pols heeft.

Tijdens de afdaling van een berg van de vierde categorie na ruim 120 kilometer koers, de Côte de Treilles, kon de Rabo-renner de bocht niet meer houden en hij knalde tegen de bergwand aan. Gesink voelde meteen aan zijn linkerpols, maar stapte toch weer op de fiets. Ondanks de hulp van zijn ploeggenoten Joost Posthuma en Grischa Niermann kon de Nederlander niet meer aanklampen en hij verloor ruim negeneneenhalve minuut.

Rabo-ploegleider Maassen zei in een interview tijdens de etappe dat het er niet zo goed uitzag: "Hij probeert nog wel de rit uit te rijden, maar het lijkt op een scheurtje in zijn linkerpols. Na de etappe gaan we een foto laten maken in het ziekenhuis."

Update:

Radio 1 heeft zojuist gemeld dat Robert Gesink de Tour de France heeft verlaten. De renner van Rabobank heeft naar verwachting een gebroken pols en zal vier tot zes weken niet in actie komen.

'Bridget getrouwd in Vegas'

Bridget Maasland is met Pepijn Kingston in Las Vegas in het huwelijksbootje gestapt, althans zo lijkt het. Er zijn foto’s van de presentatrice  in een trouwjurk opgedoken. De beelden zijn door een vakantieganger gemaakt in de buurt van hotel Caesars Palace en naar Nu.nl gestuurd.

De manager van de presentatrice, Xenia Kasper, bevestigt overigens niet dat het gaat om een echt huwelijk tussen die twee: "Ik ben zelf ook met vakantie, dus ik weet van niets". Het beroemde stel heeft samen zoontje Mees van 10 maanden oud.

Rooijakkers' operatie gelukt

In de nacht van dinsdag op woensdag is Piet Rooijakkers geopereerd in het Lapeyronie-ziekenhuis in Montpellier. De Skil-Shimano-renner kwam ten val tijdens de ploegentijdrit van de Tour de France gisteren. Hij blijkt een breuk in zijn rechterringvinger en een drievoudige breuk in zijn linkeronderarm opgelopen te hebben.

In een operatie van maar liefst zeven uur werden de onderarm en de vinger gezet. De verwachting is dat de 28-jarige wielrenner uit Gerwen nog twee tot drie dagen in het ziekenhuis moet blijven. De teamarts van Skil, Edwin Achterberg, denkt dat het herstel twee tot drie maanden duurt. "Het was een hele gecompliceerde breuk omdat zijn arm en vinger op meerdere plaatsen gebroken waren. Maar naar alle verwachtingen komt het wel weer helemaal goed met hem."

Achterberg was met Rooijakkers mee naar het ziekenhuis dinsdagavond. "Piet was erg aangeslagen, het rijden van de Tour was toch een jongensdroom. Hij was in vorm en de laatste dagen ging het ook heel lekker", aldus de arts.

Universiteiten waardeloos in spellen

Dertien van de twintig beste universiteiten in de wereld lijken niet goed te kunnen spellen. Op de websites van de instellingen staat het woord ‘university’ verkeerd geschreven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Australische site spellr.us.

De makers van spellr.us lieten hun automatische spellingchecker los op de eerste duizend webpagina’s van universiteiten als bijvoorbeeld Harvard en Cambridge. Volgens de beheerder van spellr.us is het aantal fouten dat gemaakt wordt stuitend. "Op ruim 14 procent van de webpagina’s staan spelfouten", aldus Kevin Garber.

De woorden ‘accommodation’, ‘technology’ en ‘university’ worden volgens de Australische website het vaakst verkeerd gespeld. De McGill University in Canada maakte de minste spelfouten op haar webpagina’s. Duke University in de Verenigde Staten is koploper met een slordige driehonderd spelfouten.

De onderzoekers benadrukken dat zij niet eens alle pagina’s hebben doorlopen op foute spelling. Meest opvallend vond Garber de site van Harvard waar in het menu op de website het woord professor verkeerd werd geschreven.

Bolton brengt opnieuw bod uit op Bodde

Swansea City wilde sterspeler Ferrie Bodde niet zonder slag of stoot laten gaan, maar de geïnteresseerde partij Bolton Wanderers laat het er ook niet bij zitten. Zij brachten opnieuw een bod uit.

Het verschil tussen vraag en aanbod - Swansea wilde vijf miljoen euro vangen, terwijl Bolton slechts drie miljoen euro bood - was eerder deze week te groot.

Maar Bolton laat het daar niet bij zitten en bracht een nieuw bod uit. Manager Gary Megson tegen Sky Sports: "We hebben een nieuw bod uitgebracht op Ferrie en dit is tevens ons laatste bod."

"Als Swansea nu echt zaken wil doen, dan moet het akkoord gaan met de prijs die wij in gedachten hebben. Als dat niet het geval is, dan moeten we onze pijlen op andere spelers richten."

Manchester United haalt Obertan

De 20-jarige aanvaller Gabriel Obertan maakt de overstap van Girondins de Bordeaux naar Manchester United. Dit maakte de Franse club woensdag middels een officieel persbericht bekend.

Manchester United verkocht onlangs Cristiano Ronaldo voor een recordbedrag van 94 miljoen euro aan Real Madrid en moest op zoek naar een vervanger voor de Portugese sterspeler.

Uiteindelijk kwamen de Mancunians uit in Frankrijk, bij de groeibriljant Obertan, die in 2006 debuteerde in de hoofdmacht van Bordeaux. Daarvoor speelde hij in jeugdelftallen van onder meer Paris FC en Paris Saint-Germain.

Obertan geldt als één van de grootste Franse talenten een maakte deel uit van het elftal van Frankrijk -19 en Frankrijk -21. De vleugelaanvaller speelde ook op het prestigieuze toernooi van Toulon.

In de Ligue 1 speelde de buitenspeler reeds 69 wedstrijden. In de bijna zeventig duels kwam hij vier keer tot scoren.

Voeckler wint winderige vijfde etappe

De vijfde etappe is gewonnen door een vluchter van de eerste kilometers, Thomas Voeckler. Medevluchter Mikhail Ignatiev werd tweede op zeven seconden, Mark Cavendish in de zelfde tijd derde. Albert Timmer zat ook in de kopgroep die lang voorop reed, maar op de streep werd hij bijgehaald door het peloton.

Vandaag zijn 178 renners gestart voor de vijfde etappe, die liep van Le Cap d’Agde naar Perpignan over een afstand van 196,5 kilometer. Het was meteen duidelijk dat de wind de grootste vijand zou zijn. Een klein groepje, waaronder Anthony Geslin, Thomas Voeckler en Marcin Sapa, vertrok al snel voor een vroege ontsnapping. Daar voegden zich Albert Timmer, Mikhail Ignatiev en Yauheni Hutarovich en de voorsprong liep op tot maximaal zeseneenhalf minuten.

Na ruim 40 kilomter koersen kwamen de wielrenners de eerste tussensprint tegen, daar was Geslin de eerste en streek zes punten op, Hutarovich pakte vier punten voor de tweede plek en Voeckler mocht de laatste twee punten op zijn naam schrijven. De voorsprong van de zes koplopers werd verminderd tot vijf minuten doordat Team Columbia in het peloton ging rijden. Maar even later reden de vluchters alweer op 7 minuten en 5 seconden. Toen Garmin zich ermee ging bemoeien slonk de voorsprong toch weer naar drieëeneenhalve minuut, echter de wind was spelbreker en het werd weer ruim vier minuten voorsprong.

Ondertussen kwam met nog minder dan 90 kilometer voor de boeg, Rabobank-renner Robert Gesink ten val. Het leek ernstig te zijn, hij bloedde aan linkerarm en -been, en vooral zijn pols leek geblesseerd te zijn. Zijn ploeggenoten probeerden de Nederlander weer terug te brengen naar het peloton, maar dat reed hard door. Er onstond achter de grote groep een kleine groep met geloste renners, en even later brak het peloton in stukken.

Lance Armstrong en Andy Schleck reden vooraan in de eerste waaier, samen met geletruidrager Fabian Cancellara. Denis Menchov (Rabobank) zat samen met ploeggenoot Juan Manuel Gárate, Skil-Shimano-rijder en Nederlander Kenny van Hummel, Óscar Pereiro, Nicolas Roche en anderen in de derde waaier. Vooraan in de eerste waaier die uit het peloton ontstond reden alle grote namen, ongeveer vijftig renners. Daar lag de kopgroep nog voor, en de tweede tussensprint was dan opnieuw voor hen. Sapa pakte zes punten, gevolgd door Geslin en Ignatiev.

Er volgden twee bergen van de vierde categorie, die meetellen voor het bergklassement. De eerste aankomst bovenop was voor Geslin en Ignatiev, Voeckler pakte de punten voor de derde plaats. De tweede aankomst was Geslin opnieuw de snelste, Voeckler werd tweede en Nederlander Timmer (Skil-Shimano) mocht het laatste punt voor het bergklassement op zijn naam schrijven.

Achter de kopgroep gingen de sprintersploegen eraan trekken, maar onder de koplopers werd gedemarreerd. Igantiev probeerde het twee keer maar hij werd weer bijgehaald. Sapa en Geslin moesten lossen en de vier renners voorop reden voor wat ze waard waren. Een ontsnapping van Voeckler lukte en de Fransman kreeg een gaatje van 10 seconden. Timmer probeerde Voeckler te achterhalen, terwijl het peloton achter hen de voorsprong teruggebracht had tot minder dan 40 seconden.

Voeckler had echter voldoende meters om de etappe te winnen, Timmer werd meters voor de streep nog bijgehaald door medevluchter Ignatiev. Het peloton kwam er vlak voor de streep weer bij en Timmer werd geklopt door Mark Cavendish die derde werd en nog elf renners. Timmer werd uiteindelijk als vijftiende geklasseerd. Skil-ploeggenoot Van Hummel werd net voor hem veertiende op zeven seconden.

Geletruidrager Cancellara kwam ook op zeven seconden binnen op de 24e plek, maar omdat ook de nummer twee uit het klassement Armstrong in dezelfde tijd binnenkwam, houdt de Zwitser het geel en heeft Armstrong nog steeds 0 seconden achterstand. Ook de nummers drie en vier van het algemeen klassement, respectievelijk Alberto Contador en Andreas Klöden, houden hetzelfde gat tot het gele tricot: 19 en 23 seconden. De gehele top tien veranderde niet na de deze vijfde etappe.

Het is afwachten wat er met Robert Gesink aan de hand is, die gaat na deze etappe in ieder geval naar het ziekenhuis.


Uitslag vijfde etappe

Pos.RennerTeamTijd
1 Thomas VoecklerBbox - Bouygues4.29:35
2 Mikhail IgnatievTeam Katyusha+ 07
3 Mark CavendishTeam Columbia+ 07
4 Tyler FarrarGarmin+ 07
5 Gerald CiolekTeam Milram+ 07
6 Danilo NapolitanoTeam Katyusha+ 07
7 José Joaquín RojasCaisse d’Epargne+ 07
8 Lloyd MondoryAG2R+ 07
9 Óscar FreireRabobank+ 07
10 Thor HushovdCervélo+ 07
14 *Kenny van HummelSkil - Shimano+ 07
15 *Albert TimmerSkil - Shimano+ 07
* = beste Nederlanders


Algemeen klassement na etappe 5

Pos.RennerTeamTijd
1 Fabian CancellaraSaxo Bank15.07:49
2 Lance ArmstrongAstana+ 00
3 Alberto ContadorAstana+ 19
4 Andreas KlödenAstana+ 23
5 Levi LeipheimerAstana+ 31
6 Bradley WigginsGarmin+ 38
7 Haimar Zubeldia Astana+ 51
8 Tony MartinColumbia+ 52
9 David ZabriskieGarmin+ 1:06
10 David MillarGarmin+ 1:07
74 *Laurens ten DamRabobank+ 3:57
* = beste Nederlander

Sevilla koopt Zokora van Spurs

Sevilla heeft Didier Zokora eindelijk binnen. De middenvelder maakt de overstap van Tottenham Hotspur naar Spanje en ondertekende woensdag een contract voor vier jaar.

De Spurs hadden Zokora een prijskaartje van tien miljoen euro om de nek gehangen, maar voor die prijs wilde Sevilla geen zaken doen. Uiteindelijk, na vele moeizame gesprekken, kon de middenvelder alsnog de overstap maken. Tottenham ontvangt 8,5 miljoen euro.

De 28-jarige Ivoriaan droeg drie seizoenen het shirt van de Londense club. In de periode daarvoor speelde hij zijn wedstrijden voor RC Genk en AS Saint-Etienne.

Zokora kan, mits hij dat wil, Sevilla voor een bedrag van dertig miljoen euro verlaten. De speler heeft namelijk een minimale transfersom in zijn contract laten opnemen.

ANWB waarschuwt voor nieuwe Franse benzine

Met het oog op de komende grote vakantie-uittocht waarschuwt de ANWB op zijn website voor E10, de nieuwe Franse benzine. Bij steeds meer pompstations in Frankrijk vervangt E10 de Euro loodvrij 95. 

Bij auto's van voor het bouwjaar 2000 kan E10 schade opleveren aan leidingen en pakkingen, aldus de ANWB.

De naam E10 staat voor ethanol 10 procent. Uit milieuoverwegingen heeft de Franse overheid besloten gewone benzine te mengen met de biobrandstof ethanol. In de meeste Europese landen is gekozen voor een mengsel van 5,75 procent ethanol en benzine om oudere auto's te beschermen. E10 kan behalve leidingen en pakkingen, ook de motor op zich beschadigen. Maar zegt de ANWB, alleen bij structureel gebruik.

De Franse overheid heeft een website geopend waar automobilisten kunnen nagaan of hun auto geschikt is voor E10. De site is franstalig: www.carburant.e10.fr.

Overigens kunnen automobilisten in Frankrijk ook Euro 98 tanken.

IMF: Toekomst wereldeconomie iets rooskleuriger

De wereldeconomie begint zich te ontworstelen aan de diepste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. Het herstel zet echter lang niet overal even sterk door. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag naar aanleiding van nieuwe ramingen.

Het IMF toont zich in zijn nieuwe voorspellingen iets optimistischer over de groei van de wereldeconomie in 2010. Voor dat jaar wordt nu een groei van 2,5 procent voorzien. Dat is 0,6 procentpunt meer dan het instituut in april voorspelde. Dit jaar krimpt de internationale economie naar verwachting met 1,4 procent, 0,1 procentpunt meer dan in april werd voorzien.

De economische stabilisatie is echter niet overal even sterk. In de VS en Japan lijkt de recessie volgens het IMF het diepste punt te hebben bereikt, maar in de landen van de eurozone kon het instituut maar weinig tekenen van stabilisering ontdekken. De economie zal in deze landen dan ook minder snel aansterken dan elders.

De economen van het fonds zien vooral de ontwikkeling van opkomende economieën als China en India zonniger in. De Chinese economie groeit volgens het IMF dit jaar zelfs met 7,5 procent, een vol procentpunt meer dan bij de vorige raming.


IMF: Toekomst wereldeconomie iets rooskleuriger  (foto: DAG)

Tales of Monkey Island uit, demo beschikbaar

Er was veel vreugde te lezen in het bericht dat Monkey Island zou terugkeren. De eerste van de vijf episodische games die Telltale zou gaan uitbrengen is nu uitgekomen. Ondanks dat het episodisch is, kan je de episodes niet los kopen. Je kan alleen het pak kopen waar alle vijf meteen inzitten. Je zou het logisch kunnen noemen omdat het een doorlopend verhaal is, maar het doet wel een beetje af aan het hele episodische gebeuren.

Dus, is het wat geworden? Oordeel zelf: de demo kan je hier vinden. De vijf episodes kosten samen 35 euro en kan je bijvoorbeeld vinden op de site van Telltale of op Steam.


Zet nu je geld in: driekoppige aap meteen in de eerste episode?

Gratis Peggle van World of Warcraft

Een paar weken geleden kwam Peggle uit in World of Warcraft. Duizenden mensen gingen dood in de weken erna omdat de twee meest verslavende games ooit samengevoegd werden tot wat het meest ultiem uitputtende verslavende meesterwerk ooit was. Nu is er weer iets nieuws: een gratis versie van Peggle met tien levels met een World of Warcraft-thema.

Dit is natuurlijk eerder gedaan met Peggle Extreme, de versie met speciale geluiden en achtergronden van The Orange Box. De WoW-versie heeft daarentegen eenhoorns met Epic-armor en wat unieke WoW-achergronden bij de levels. De game is maar één kleine 13 megabyte en je kan de game hier downloaden.

Rijk moet 800 kilometer archief doorspitten

De rijksoverheid zit met 800 strekkende kilometer archief in haar maag. Het kabinet trekt 148 miljoen euro uit om de achterstanden bij de ministeries in tien jaar weg te werken en te kijken wat bewaard moet worden en wat de papierversnipperaar in kan.

Dat hebben minister Ronald Plasterk (Cultuur) en staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer geschreven. In de afgelopen jaren zijn relevante archiefstukken van de departementen tot 1976 overgebracht naar het Nationaal Archief. Wat rest, is een stapel dossiers van in totaal naar schatting 800 kilometer: van Den Haag naar Zürich in Zwitserland. Een goed overzicht daarvan ontbreekt.

Zonder extra maatregelen zou het ruim vijftig jaar duren voordat de relevante informatie uit die stapel is geselecteerd en toegankelijk is gemaakt.

Battlefield 1943 lanceert met trailer

Vanaf vandaag kunnen Xbox 360-gamers aan de slag met de nieuwste game uit de Battlefield-franchise, Battlefield 1943. De game zal je 1200 MS punten gaan kosten. Vanaf morgen kunnen ook PlayStation Network gebruikers het virtuele slagveld op. In de PS Store zul je 12.99 moeten uitgeven om de game te kunnen spelen. Hieronder de launch-trailer van de game. PC-gamers kunnen in september aan de slag met de game.

Thailand: Azië Light

Tot drie weken terug was ik nog nooit in Azië geweest. Nu wel. Twee weken ben ik in Thailand en Laos geweest. Een heerlijke ervaring, met toch wel wat onverwachtte dingen. Maat het leverde geen cultuurshock op. Die schok kwam pas bij terugkeer. Ik kwam terug op de dag dat mijn dochter van acht haar verjaardagsfeestje vierde met haar vriendinnetjes. Het is een groot contrast tussen de rust van het boeddhisme en het geluid van zeven gillende keukenmeiden.

Verdwaalde wielrenners op de A12

Ongeveer tien wielrenners maakten vandaag wel een heel bijzondere rit: ze kwamen op een rijstrook van de Utrechtsebaan (A12) bij Den Haag terecht. De politie bracht de fietsers in veiligheid, liet zij vandaag weten.

Het kleine peloton was verdwaald en kwam zo op de snelweg terecht. De wielrenners konden hun tocht later vervolgen nadat zij een boete hadden gekregen voor het fietsen op de snelweg.


Verdwaalde wielrenners op de A12  (foto: DAG)

Mariah Carey zong vals door emoties

Ruim 2,5 miljard mensen wereldwijd (schatting) hoorden gisteren hoe Mariah Carey vals zong tijdens haar ode aan Michael Jackson tijdens de herdenkingsdienst. Carey reageert nu op haar falen via haar eigen Twitter-pagina.

Niet een gebrek aan talent of kunde was de oorzaak van het valszingen maar emotie, aldus de diva. "Trying to sing today was basically impossible for me. I could barely keep myself from crying. I'm sorry sorry that I wasn't able to pull it together and really do it right,but I was literally choked up when I saw him there in front of me."

Naast Carey traden ook artiesten als Stevie Wonder en Lionel Richie op. Verder werd Jackson uitgeroepen tot icoon en nam een snikkende dochter Paris afscheid van haar vader. Hieronder Mariah tijdens de ceremonie.Mariah live

World of Warcraft al een maand plat in China

In de nacht van 7 juni gingen alle servers van Blizzard plat in China omdat het contract met de toenmalige operator, The9, afliep. Er is al wel een nieuwe operator gevonden die alle servers gaat overnemen, maar het bedrijf NetEase was er nog niet klaar voor op het moment van de overname. Sindsdien is de game niet te spelen in het land en werken Blizzards mannetjes dag en nacht om alles weer werkende te krijgen.

China heeft ongeveer 50 miljoen regelmatig online spelende mensen zei Zhao Zufeng, een iResearch analist. World of Warcraft is niet de grootste online game, maar wel een van de bekendste wist ze te melden. Aan het einde van afgelopen jaar had World of Warcraft volgens Blizzard 11.5 miljoen actieve spelers, ze vertellen niet hoeveel actieve spelers er per regio zijn. Het is dus niet te achterhalen hoeveel spelers er zitten te wachten tot ze weer online kunnen op hun eigen realm.

Logischerwijs verliest de game meer spelers hoe langer alles plat ligt, andere game-ontwikkelaars hebben hun marketing-strategieën aangepast om WoW-spelers naar hun game te lokken. Veel spelers zijn dan ook overgestapt op deze andere games, maar volgens Zufeng gaan de meeste spelers weer terug naar WoW als de servers weer draaien.

Veel spelers zijn overgestapt naar Taiwanese servers tijdens de overname, ook al betekent dit dat ze een tragere verbinding hebben en een nieuw account moeten kopen. De stormvloed van spelers naar de Taiwanese servers zorgt ervoor dat spelers soms uren moeten wachten voordat ze in kunnen loggen meldden lokale media. NetEase wist nog wel te melden dat hun servers twee keer zoveel rekenkracht hebben als die van The9. Twee 'blade'-servers die The9 bezat stonden in de top 100 van Chinese supercomputers afgelopen jaar, dit benadrukt hoeveel kracht het kost om dit soort game-servers te draaien. Het is niet bekend wanneer de servers van NetEase gaan draaien.

'Pakistaanse Talibanleider Fazlullah gewond'

De radicale geestelijke Maulana Fazlullah, de leider van de Taliban in de Swatvallei in het noordwesten van Pakistan, is gewond. Dat heeft een legerwoordvoerder vandaag laten weten.

Fazlullah raakte gewond tijdens gevechten met het leger. De zegsman zei zich te baseren op betrouwbare informatie. Sinds eind april is het Pakistaanse leger bezig met een groot offensief in het gebied.

Pakistan heeft onlangs de prijs op het hoofd van de Talibanleider vertienvoudigd. Wie Fazlullah dood of levend overdraagt aan de autoriteiten, krijgt 50 miljoen roepies (ruim 400.000 euro).

Kantelberg gaat naar JVC Cuijk

Leon Kantelberg zet zijn loopbaan voort bij zondaghoofdklasser JVC Cuijk. De aanvallende middenvelder, wiens contract bij VVV-Venlo niet verlengd werd, neemt daarmee na twaalf seizoenen afscheid van het betaald voetbal.

Onlangs liep Kantelberg, die volgende week 31 wordt, nog stage bij FC Valletta op Malta. Een contract zat er echter niet in. De in Eindhoven geboren international van de Nederlandse Antillen speelde sinds het seizoen 1997/98 als prof voor Helmond Sport, FC Utrecht, FC Groningen, weer Helmond Sport, Telstar en VVV. Bij die laatste club was hij vier seizoenen actief. Kantelberg speelde 288 competitieduels als prof en scoorde daarin 58 keer.

Vraag mondkapjes neemt toe

Met de komst van de Mexicaanse griep draaien fabrieken die mondkapjes produceren overuren. 3M, een internationaal technologiebedrijf dat onder andere mondkapjes produceert, meldt dat de vraag naar mondkapjes enorm is gestegen. 

Een woordvoerder van 3M Nederland zegt dat vooral ziekenhuizen en bedrijven grote voorraden bestellen om zich te beschermen tegen de Mexicaanse griep. Maar ook particulieren kopen meer mondkapjes. "Onze fabrieken draaien op volle toeren, 24 uur per dag, zeven dagen per week."

Sinds de overheid meldde dat de griep in augustus al op grote schaal kan toeslaan in Nederland is de vraag toegenomen. Op dit moment kan het bedrijf de vraag nog aan, maar op het moment dat de kapjes schaars zullen worden, krijgen de ziekenhuizen voorrang. Dit gebeurt volgens de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).  


De vraag naar mondkapjes neemt toe

Slot op zijspoor bij Sparta

Arne Slot is op een zijspoor beland bij Sparta Rotterdam. De nieuwe trainer Frans Adelaar heeft de middenvelder laten weten dat hij mag uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Adelaar is in het Algemeen Dagblad helder in zijn uitleg: " Slot is voorbijgestreefd door enkele grote talenten en er is nog veel meer concurrentie voor hem op komst. Hij mag dus vertrekken bij Sparta. Als ik een jonge gozer als Lerin Duarte zie, dan ben ik zeer benieuwd naar zijn werkelijke mogelijkheden. Die jongen komt er heel snel aan. En natuurlijk moet Arne straks niet bij Jong Sparta spelen. Daar heeft hij niets aan en bovendien remt hij dan de ontwikkeling van een jong talent."

Slot is het bepaald niet eens met zijn trainer eens en denkt dan ook nog niet aan een transfer: "Ik weet zeker dat ik de trainer nog kan overtuigen. Dat zal ik dan ook doen. Ik ben en blijf strijdbaar. Nee, ik deel de mening van de trainer absoluut niet, maar dat is niet belangrijk. Ik heb in heel mijn loopbaan van veertien jaar moeten vechten tegen twijfels bij trainers en publiek."

De dertigjarige Slot kwam in de zomer van 2007 van NAC Breda naar Sparta. In het seizoen 1995/96 begon hij zijn profloopbaan bij FC Zwolle. De middenvelder uit Bergentheim speelde in totaal 360 competitiewedstrijden op beide Nederlandse profniveaus en maakte daarin 77 goals.

Rachel Hazes is weer vrijgezel

Weduwe Rachel Hazes is weer vrijgezel. Ze maakte na negen maanden een einde aan de relatie met Nicollo Armaroli, zo vertelde ze aan weekblad Story.

"Ik kan het gewoon niet meer", jammert Rachel. Vooral het latten met de in Italië wonende Italiaan brak haar op. "Natuurlijk zou het ideaal zijn om te emigreren, maar dat gaat niet. Mijn kinderen zijn leerplichtig. Die kunnen niet zomaar Nederland uit. Daar komt bij dat ze hier hun vrienden hebben en ook hun carrière aan het opbouwen zijn. Ik kan eigenlijk niet anders dan mijn eigen geluk opofferen voor mijn kinderen. Die zijn het allerbelangrijkste."

Met de carriere van de kids bedoelt ze hun pogingen muzikaal door te breken. Beiden maken ook singles en treden op. Of Rachel nu op zoek gaat naar een Nederlandse lover is niet bekend.Fijne fotocompilatie van de vrijgezellige Rachel Hazes.

Orale seks fataal voor bejaarde

Een 80-jarige Kroaat overleefde een afspraakje met een prostituee niet. De vrouw kwam met de man overeen dat ze hem voor 4,5 euro oraal zou verwennen.

De 30-jarige prostituee nam de bejaarde mee naar een verlaten huis. Daar aangekomen liet de man zijn broek zakken. Vermoedelijk werd de spanning hem toen te veel. Hij zakte in elkaar en stierf.

De door de prostituee gebelde hulpdiensten konden niets meer voor de man betekenen. Het overlijdensbericht in de plaatselijke krant omschreef de man als iemand die "tot de laatste snik op zoek was naar seks".

Met dank aan magge voor de submit.

Geen controle rookverbod eenmanskroegen

Kroegen zonder personeel kunnen voorlopig ongestoord de asbak weer op de tafel zetten. De komende tijd zal de Voedsel en Waren Autoriteit bij de eenmanszaken niet gaan controleren of ze zich wel houden aan het rookverbod in de horeca. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag geantwoord op vragen van de VVD.

Klink komt met zijn besluit nadat tot tweemaal toe cafés zonder personeel werden vrijgesproken van overtreding van het rookverbod. Vorige week nog oordeelde het hof in Leeuwarden in de zaak tegen het Groningse café De Kachel dat het rookverbod niet goed in de wet is vastgelegd.

Klink laat kroegen zonder personeel met rust  (foto: ANP)

Voor het eerst menselijk sperma gekweekt

Britse wetenschappers hebben naar eigen zeggen voor het eerst uit embryonale stamcellen menselijk sperma gekweekt. Dat melden Britse media, waaronder The Guardian.

Volgens de onderzoekers van de Universiteit van Newcastle bevat het in het laboratorium geweekte sperma goed bewegende zaadcellen die goed van vorm zijn. Beide factoren spelen een rol in de mate van vruchtbaarheid van een man.

De onderzoekers hopen met hun vondst onvruchtbaarheid bij mannen te kunnen behandelen. Het zou echter nog minimaal vijf jaar duren voordat de techniek zo geperfectioneerd is dat die ook echt toegepast kan worden. Overigens verbiedt de Britse wet vooralsnog het gebruik van ‘kunstsperma’ voor bevruchting.

Drie jaar geleden meldden de onderzoekers in Newcastle dat ze kunstmatig sperma hadden gemaakt van stamcellen van muizenembryo’s. Met het sperma werden eicellen van muizen bevrucht, wat tot de geboorte van zeven muizen leidde. Het was de eerste keer dat er uit kunstmatig sperma leven werd geproduceerd.

Huntelaar eist duidelijkheid van Real

Klaas-Jan Huntelaar en enkele andere Nederlanders lijken geen toekomst te hebben bij Real Madrid. De spits wil echter wel graag duidelijkheid van zijn werkgever.

AC Milan lijkt reeds te zijn afgehaakt in strijd om de signatuur van de Nederlander, die volgens Adriano Galliani naar VfB Stuttgart verhuist. Huntelaar laat bij monde van zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer woensdag weten dat hij eerst duidelijkheid van Real eist, alvorens hij verder gaat kijken.

"Klaas-Jan gaat donderdag terug naar Madrid en dan wil hij weten hoe zijn situatie bij Real nu is", vertelt belangenbehartiger Oosterveer in Voetbal International. "Er gaan ontzettend veel geruchten rond en er is veel belangstelling voor hem, maar we hebben ook nog met de mening van de speler zelf te maken."

Het feit is en blijft dat Huntelaar pas sinds afgelopen winter bij de Madrilenen onder contract staat. Maar met de komst van Karim Benzema, Kaká en Cristiano Ronaldo lijkt de toekomst van de oud-spits van Ajax onzeker te worden.

Naar verluidt bood Milan onlangs veertien miljoen euro op Huntelaar, maar de Madrileense werkgever van de aanvaller verlangt een bedrag van minimaal twintig miljoen euro.

Ieren stemmen 2 oktober weer over EU-verdrag

Ierland gaat op 2 oktober nog een keer stemmen over het Europese Verdrag van Lissabon. De Ierse premier Brian Cowen heeft deze datum vandaag in het parlement in Dublin bekendgemaakt.

In juni vorig jaar wees een grote meerderheid van de Ierse kiezers het verdrag per referendum af. Dat blokkeerde de inspanningen van de Europese Unie om de organisatie van de unie aan te passen aan het uitgebreide ledental van 27 en om de EU daadkrachtiger en doelmatiger te maken.

De Ierse regering hoopt dat de kiezers in oktober van gedachten zijn veranderd, mede omdat de EU de Ieren op bepaalde punten tegemoet is gekomen. Cowen zei dat "de zorgen van de Ierse kiezers zijn weggenomen dankzij wettelijke garanties".

Ieren stemmen opnieuw over Verdrag van Lissabon  (foto: ANP)

Everton aast op Defour

Everton heeft vorig seizoen met Marouane Fellaini een schot in de roos gehad. De Belgische middenvelder presteert uitstekend in de Premier League en nu wil de Engelse ploeg opnieuw zijn slag slaan in België. Ditmaal is Steven Defour aan de beurt.

Defour is de spelmaker van Standard Luik, dat afgelopen seizoen de titel prolongeerde. Volgens de Engelse krant The Independent heeft Everton reeds een bod van tien miljoen euro uitgebracht, maar zal het dit bod gaan verhogen.

Naar verluidt bedraagt het eerstvolgende bod vijftien miljoen euro. Dat is aanzienlijk meer dan het bod van tien miljoen euro dat door Standard van de tafel werd geveegd.

Volgens de krant is Defour klaar om de stap naar het buitenland te maken. Het is dus mogelijk dat de spelmaker dezelfde weg bewandelt als zijn oud-ploeggenoot Fellaini.

Onderzoek naar belangstelling griepvaccin

Het ministerie van Volksgezondheid laat onderzoeken of mensen zich willen laten inenten tegen de Mexicaanse griep. Een woordvoerder van het ministerie bevestigde vandaag een bericht hierover in dagblad Trouw.

De reden is de slecht gelopen vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker onder meisjes, afgelopen voorjaar. Nog niet de helft van de opgeroepen meisjes tussen 13 en 16 jaar kwam opdagen. In de communicatie is het toen niet goed gegaan, aldus de woordvoerder.

Het ministerie maakt nu gebruik van een publieksbarometer om om de zoveel tijd onder een paar honderd mensen een enquete te houden om te weten te komen hoe ze denken over de griep en of ze zich zorgen maken. "We volgen ook blogs over de Mexicaanse griep", aldus een woordvoerder. Het onderzoek gaat vooraf aan een publiekscampagne over nut en noodzaak van de inenting tegen de Mexicaanse griep. De vaccinatiecampagne zelf begint waarschijnlijk in oktober.

'Fenerbahçe concreet voor Shevchenko'

In de Turkse media wordt gesuggereerd dat Chelsea-aanvaller Andriy Shevchenko onderhandelt met Fenerbahçe. De Oekraïner zou zelf welwillend tegenover een overgang naar Turkije staan.

Hakan Şükür, gestopte oud-voetballer van onder meer Internazionale en vriend van Shevchenko, sprak hedenochtend tegenover NTV Spor over de situatie. Shevchenko zou de ex-prof hebben gebeld en hem om informatie over het Turkse voetbal hebben gevraagd.

Als we Şükür mogen geloven was de aanvaller vooral geïnteresseerd in Fenerbahçe. De zaakwaarnemer van Shevchenko zou zelfs al informatie hebben ingewonnen over de financiële structuur van Fener. Naar verluidt neemt de aanvaller een mogelijk aanbod van de Turkse club uiterst serieus.

Chelsea, de club waar Shevchenko op de loonlijst staat, verlangt een flinke vergoeding voor de spits. De 33-jarige aanvaller moet de Londenaren liefst zeven miljoen euro opleveren. Fenerbahçe vindt die vraagprijs te gortig voor de speler die nog maar een jaar onder contract staat bij The Blues en het einde van zijn loopbaan nadert.

Hushovd: "Ik wil winnen in Perpignan"

Thor Hushovd wil heel graag de vijfde etappe uit de Tour de France op zijn naam schrijven. De sprinter van Team Cervélo kent het gebied rondom de finishplaats Perpignan goed, daar hij er woonde toen hij nog voor Crédit Agricole reed.

De rit gaat vandaag over 196,5 kilometer van Cap d'Agde naar Perpignan. Hushovd weet waar hij op moet letten: "Ik heb zes jaar in de buurt van Perpignan gewoond en ken de regio op mijn duimpje. Daarom wil ik erg graag de etappe van woensdag winnen", aldus Hushovd.

"De wind zal het grootste obstakel zijn tijdens de etappe naar Perpignan. De ploeg zal vooraan moeten rijden, want ik verwacht een nerveuze koers", zo liet de Noor door Cyclingnews optekenen. Hushovd kwam in deze editie nog niet op het hoogste podium terecht, hij moest in de derde etappe genoegen nemen met een tweede plek.

Brawn onderscheiden door autosportindustrie

De Motorsport Industry Association (MIA) heeft aan Ross Brawn een onderscheiding uitgereikt voor zijn bijdrage aan de autosport. Onder andere Frank Williams, Jackie Stewart en Bernie Ecclestone gingen hem voor.

"Brawn is niet alleen een bijzonder getalenteerd engineer, maar ook een integer en bescheiden persoon. Zulke mensen zijn een zeldzaamheid in deze competitieve sport", aldus MIA-directeur Chris Aylett bij de uitreiking.

33 jaar geleden begon Brawn als monteur bij March. Vervolgens werkte de Brit voor Williams, Haas, Arrows, Jaguar, Benetton, Ferrari en Honda. Sinds dit jaar is hij teambaas van Brawn GP, dat aan de leiding gaat in het kampioenschap Formule 1.

'Oud PSV'er Vogel in belangstelling Ajax'

Een opvallend gerucht afkomstig uit de Zwitserse media: volgens Blick zou Ajax interesse hebben in middenvelder Johann Vogel.

In Nederland speelde Vogel tussen 1999 en 2005 als verdedigende middenvelder bij PSV. In Eindhoven was de Zwitser (32) immer een gewaardeerde kracht. In zijn laatste seizoen bij PSV werd de halve finale van de Champions League bereikt.

Sinds zijn vertrek uit Eindhoven is het echter bergafwaarts gegaan met de carrière van Vogel. Bij AC Milan kwam hij nauwelijks aan spelen toe, terwijl hij in Spanje bij Real Betis helemaal op een zijspoor raakte. Een overstap naar Blackburn Rovers bleek uiteindelijk ook geen uitkomst te bieden.

De transfervrije Vogel zou ook worden gevolgd door clubs uit Italië.

Stoica verkast naar Servië

De overstap van Alin Stoica naar Vojvodina Novi Sad is beklonken. De Roemeen gaat na een verblijf bij verschillende Belgische clubs zijn geluk beproeven in Servië.

Bij Vojvodina heeft hij een contract getekend voor één seizoen, dit met een optie voor nog een jaar. De ambities van zijn nieuwe club steekt hij niet onder stoelen of banken. "Wij willen ons gaan plaatsen voor de Champions League, " aldus het doel van de speler.

Stoica begon zijn voetballoopbaan bij Steaua Boekarest. Daar wist hij de scouts van RSC Anderlecht te overtuigen van zijn kwaliteiten, ondanks dat hij maar één keer in het eerste elftal van de Roemeense topclub mocht opdraven.

Daarnaast droeg hij ook het shirt van Club Brugge, Siena, Steaua Boekarest, AA Gent en Politehnica Timisoara. Bij Gent speelde hij zich in de kijker van Excelsior Moeskroen, waar hij de verwachtingen niet waar wist te maken.

Bij het Roemeense FC Brasov liet hij zien wel degelijk over de nodige voetbalkwaliteiten te beschikken, waarna hij de overstap naar Vojvodina maakte.

Amsterdamse ontdekt slang in wc-pot

Een vrouw trof vanochtend op het toilet in haar woning in Amsterdam een wel heel onaangename gast aan. In haar wc-pot zat een 50 centimeter lange bruin-oranje gekleurde slang.

De geschrokken bewoonster haastte zich na de vondst naar een politiebureau. Agenten gingen daarop met haar mee naar huis en waarschuwden de reptielen- en amfibieënopvang om het dier te komen halen, maakte de politie bekend.

Het gaat vermoedelijk om een korenslang. Het beest is niet giftig, maar kan wel bijten. Deze soort komt vooral voor in de Verenigde Staten. Hoe hij in de wc-pot terecht is gekomen, is nog een raadsel.

Kroes beboet energiebedrijven E.on en GDF

EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) beboet de energiebedrijven E.on en GDF Suez met 553 miljoen euro elk, samen ruim 1,1 miljard euro.

De Duitse en Franse bedrijven blijken illegale afspraken te hebben gemaakt over marktverdeling. In 1975, toen ze samen de Megal-pijpleiding bouwden om Russisch gas naar Duitsland en Frankrijk te vervoeren, spraken ze af om het gas niet in elkaars markt te verkopen. Die afspraak is voortgezet tot 2005.

Het is de eerste keer dat de Europese Commissie kartelboetes oplegt voor energiebedrijven, meldde Kroes vandaag.

E.on en GDF Suez zijn enorme bedrijven. E.on had vorig jaar 87 miljard euro omzet, GDF Suez kwam uit op 68 miljard euro. Het Duitse E.on is in Nederland bekend als sponsor van voetbalclub PSV en heeft in Zuid-Holland zes elektriciteitscentrales. GDF Suez koopt veel gas van het Nederlandse GasTerra voor verkoop in Frankrijk en België.

Kroes geeft energiebedrijven een boete  (foto: ANP)

Softbalsters verliezen van Australië

Nederland blijft verliezen tijdens de Canada Cup. Dinsdag was het Australië dat de Nederlandse vrouwen met 9-0 versloeg.

Voor de Nederlandse ploeg was dit de derde nederlaag dit toernooi. Eerder won Oranje wel van Venezuela met 3-1. De World Cup of Softball is volgende week in Oklahoma City, de softbalsters nemen deel aan dat toernooi. Eind juli doen ze ook mee met het Europees kampioenschap in Spanje.

Taximoordenaar klaagt GeenStijl aan

De taxichauffeur die in het bijzijn van tientallen getuigen een man doodsloeg gaat de website GeenStijl aanklagen. Sidi verkocht de man de dodelijke vuistslag toen hij fuck you zei op de melding dat een kort ritje 50 euro zou kosten.  De site had het taxipasje en de taxi van Sidi Mohamed B. gepubliceerd.

Vanmorgen kwam er een fax op poten binnen van Sidi's advocaat waarin onder meer werd gesteld dat GeenStijl verantwoordelijk is dat de chauffeur in zijn levenssfeer is aangetast. "Door de publicatie kan mijn cliënt zich niet meer vrij en onbevangen bewegen", aldus Cees Nierop. Ook stelt Nierop dat het nog helemaal niet bekend is wat de aanleiding was van de vechtpartij.

De advocaat eist dat alle berichten inclusief de nare verwensingen aan het adres van de chauffeur worden verwijderd. Uiteraard heeft GeenStijl de fax van de advocaat online gezet. Deze kun je hier en hier lezen.

Bekijk ook de beelden op de weblog.

Alcohol blijkt megakiller in Europa

Een op de tien sterfgevallen in Europa heeft te maken met alcoholgebruik. Wereldwijd sterft 4 tot 6 procent van de bevolking door het gebruik van drank. Om de kwalijke gevolgen van alcoholmisbruik terug te dringen, zijn een verbod op alcoholreclame en het beperken van alcoholverkoop het meest effectief.

Dat staat in het toonaangevende vakblad The Lancet deze week. In dit nummer publiceert onder anderen onderzoeker Peter Anderson van de Universiteit Maastricht zijn bevindingen. Anderson is tevens consultant van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Hij onderzocht in het bijzonder welke anti-alcoholmaatregelen het meeste opleveren in relatie tot de kosten.


Alcohol blijkt megakiller in Europa  (foto: DAG)

FIA: "FOTA kan niet zelf regels veranderen"

De FIA heeft de Formule 1-teams verenigd in de FOTA gewaarschuwd dat ze niet eigenhandig regels kunnen veranderen. Ze moeten daarvoor ook de toestemming hebben van alle teams die geen lid zijn. Dit zei de FIA aan de vooravond van een ontmoeting van de FOTA-leden met de nieuwe teams.

Deze komen vandaag op de Nürburgring bijeen om te praten over de plannen voor 2010. Naast de nieuwe teams US F1, Manor en Campos zijn ook de geschorste teams Williams en Force India bij de ontmoeting aanwezig. De FIA heeft voorafgaand aan deze vergadering alle partijen een brief gestuurd waarin staat dat de regels alleen aangepast worden als er unanieme instemming is van alle partijen.

"Zoals u weet staat in artikel 66 van de internationale sportcode dat er geen wijzigingen aan de gepubliceerde regels plaats kunnen vinden zonder instemming van alle betrokken partijen," zei Max Mosley tegen de niet-FOTA-teams. "Daardoor hebben reglementswijzigingen voor 2010 jullie instemming en consensus nodig."

De FIA-president dringt er op aan om snel tot een akkoord te komen en een voorlopige set regels naar de FIA terug te sturen. "Mochten er problemen ontstaan, dan zal ik er met genoegen de senaat van de FIA er bij betrekken, maar ik hoop dat het niet nodig zal zijn. Als alle zaken naar jullie genoegen zijn vastgelegd, dan moet de FIA er over geïnformeerd worden, zodat de regels formeel gewijzigd kunnen worden."

Impey maakt rentree in wielerpeloton

De Zuid-Afrikaanse wielrenner Daryl Impey is binnenkort weer te bewonderen in het peloton. De renner uit Team Barloworld was een aantal maanden uit de roulatie door een aanvaring met Theo Bos in de Ronde van Turkije. Bos zou de jonge Zuid-Afrikaan in de hekken geduwd hebben.

De Nederlander werd hierdoor voor één maand geschorst door de UCI. De straf gaat begin augustus in. Impey was door de val voor enkele maanden niet beschikbaar, maar traint inmiddels weer. "Ik ben erg blij met de manier waarop mijn herstel verloopt. Het zal goed voelen om weer onderdeel van het peloton uit te maken en ik hoop dat ik het podium kan halen in een van de resterende races dit seizoen", aldus Impey.

Atlético haalt Asenjo naar Madrid

Sergio Asenjo zet zijn carrière voort bij Club Atlético de Madrid. De talentvolle doelman (20) komt over van Real Valladolid, waar hij al eerste doelman was.

Atlético was na het vertrek van zowel eerste doelman Leo Franco naar Galatasaray als tweede doelman Grégory Coupet naar PSG naarstig op zoek naar een nieuwe sluitpost. Spanje onder-21 international Asenjo was daarmee de logische vervanging, aangezien hij naast jong ook nog eens enorm talentvol is. Volgende week maandag zou de doelman bij Los Colchoneros gepresenteerd moeten worden.

Volgens MARCA betalen de Madrilenen zo'n vijf miljoen euro voor Asenjo. Bovendien vertrekt de 20-jarige Braziliaanse spits Diego Costa voor één seizoen op huurbasis richting Valladolid. Er is een mogelijkheid dat ook de 19-jarige Spaanse jeugdinternational Ignacio Camacho voor één seizoen wordt gehuurd door Valladolid. Dit zou inhouden dat de vraagprijs van Asenjo zal dalen naar zo'n vier miljoen euro.

Van Persie verlengt contract bij Arsenal

Na maandenlange onderhandelingen is er uiteindelijk toch een akkoord gekomen tussen Robin van Persie en Arsenal over de verlenging van zijn contract. Het oude contract van de aanvaller liep af in 2011. Arsenal maakte zoals gewoonlijk niet de duur van het nieuwe contract bekend.

Van Persie, die in 2004 de overstap maakte van Feyenoord naar Arsenal, was afgelopen seizoen topscorer van de Londense club met twintig doelpunten uit 44 officiële wedstrijden. Ondanks enkele blessures heeft Van Persie bij de Gunners al 177 wedstrijden gespeeld, waarin hij tot 66 doelpunten kwam.

"Ik ben hier nu al vijf jaar en het is een eer om hier te mogen spelen. We hebben een coach van wereldklasse, een selectie met uitstekende jonge spelers, een fantastisch stadion en prachtige aanhang. Arsenal heeft een mooie toekomst tegemoet en ik wil daar onderdeel van zijn", aldus de geboren Rotterdammer.

Marokkaanse agenten staan voor aap op internet

Marokkaanse gendarmes worden zenuwachtig. Voortdurend leggen onbekende internetfilmers vast hoe zij geld aannemen van autobestuurders. Nu heeft de zogenoemde Sidi Ifni Sniper stevig uitgepakt met twee filmpjes van elk elf minuten op dailymotion.com.

Er zijn agenten te zien die bedragen aannemen van de Sidi Ifni Sniper, die een camera op zijn auto heeft gemonteerd. Wat de Sniper blootlegt, is in Marokko een normale praktijk. Overal houden agenten auto's aan en steken een hand naar binnen, zodat de bestuurder een boete kan afkopen. "Hoe kun je slapen als je geld afpakt van mensen", luidt de in het Arabisch gestelde aanklacht van de Sniper.

Toen de Sidi Ifni Sniper in maart een filmpje verspreidde, zijn onmiddellijk alle agenten die daarin geld aannemen op non-actief gesteld. De autoriteiten probeerden vergeefs de identiteit van de Sniper te achterhalen.

De laatste filmpjes gaan ook in op de veroordeling van de mensenrechtenactivist Chakib Khayari en de toestand van elf studenten in Marrakesh die ruim een jaar zonder proces vastzitten.


Marokkaanse agenten staan voor aap op internet  (foto: DAG)

Real Madrid laat Ribéry lopen

Real Madrid zal voorlopig niet de nieuwe club worden van de Fransman Franck Ribéry. Tegenover Radio Marca vertelde Jorge Valdano, algemeen directeur van De Koninklijke, dat de Madrilenen afhaken in de strijd om de middenvelder van Bayern München.

"Wij hebben het idee dat Ribéry Bayern München dit seizoen niet gaat verlaten," luidde de uitleg van Valdano. "Bayern vraagt 80 miljoen euro, dat is ook een manier om 'nee' te zeggen. We wachten op een andere mogelijkheid."

Ribéry kreeg onlangs een ultimatum opgelegd door Bayern, dat voor 16 juli wil weten waar het aan toe is wat betreft de Franse sterspeler. Op de aangegeven datum begint Der Rekordmeister aan een trainingskamp in Donaueschingen.

Chelsea zou volgens The Daily Mail bereid zijn een bedrag van rond de 80 miljoen euro op tafel te leggen voor Ribéry.

Zombies van je af slaan met een cricket-bat in Left4Dead 2

De vier nieuwe overlevenden waarmee we zullen spelen in Left4Dead 2 zullen de mogelijkheid hebben om melee-aanvallen te kunnen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld zombies in stukken zagen met een motorzaag of op ze in hakken met een bijl. Valve geeft stukje bij beetje meer details over de verschillende melee-wapens die je zult kunnen gebruiken. Onlangs hebben ze bekend gemaakt dat je ook een cricket-bat kunt gebruiken om de zombies van je af te slaan.Berouwvolle vrouw niet de cel in

Een 28-jarige vrouw uit Groningen was er van overtuigd dat ze een gevangenisstraf had verdiend, vanwege een valse aangifte die ze vijf jaar geleden had gedaan. Ze probeerde de rechter en de politie hiervan te overtuigen door hen te bestoken met brieven.

De rechter oordeelde dat de vrouw fout zat, maar dat dit haar niet aangerekend kan worden. De vrouw zou lijden aan een posttraumatische stressstoornis. Ze hoeft dan ook niet de cel in.

Door de valse aangifte moest de ex-vriend van de Groningse onterecht de gevangenis in. Ze had de man beschuldigd van poging tot doodslag. Toen de man eenmaal vast zat, kreeg de vrouw spijt van haar daad.

Verhoeven naar Ajax

Ajax heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Jeroen Verhoeven. De doelman bereikte mondelinge overeenstemming over een driejarig contract bij de Amsterdammers. Ajax en Volendam moeten nog wel een akkoord bereiken.

Verhoeven had bij Het andere Oranje nog een contract voor een jaar, maar dit wordt nu door Ajax afgekocht. Volendam vroeg 375.000 euro voor de doelman, terwijl Ajax 250.000 euro wilde bieden. Beide clubs zijn er gisteravond bijna uitgekomen en vandaag zullen de laatste plooien gladgestreken gaan worden. Verhoeven zelf ziet daarbij af van een percentage van de transfersom.

"Ik vind dat we na het vertrek van Dennis Gentenaar weer drie eredivisiewaardige keepers moeten hebben," zei Ajax-trainer Martin Jol die blij zal zijn dat zijn club een doelman met ervaring heeft aangetrokken. Bovendien heeft Verhoeven bij Ajax de jeugdopleiding doorlopen, waardoor hij de club goed kent.

Waarom er golf in Wii Sports Resort zit

Eigenlijk zou er helemaal geen golf zitten in de game Wii Sports Resort. Uiteindelijk kwam het toch in de game terecht door een foutje van onze grote vriend Miyamoto. In een Interview zei hij namelijk dat er golf in Wii Sports Resort zou zitten, terwijl er nog helemaal geen golf game bestond voor deze game. Uiteindelijk voelde de ontwikkelaars zich toch verplicht om de game uit te breiden met een potje golf.

"Right after getting back to Japan, he suddenly said: "You know we're including golf now." Apparently he'd stated in an interview that this time round golf shots would be determined by the backswing, even though at that time a golf game didn't exist in any shape or form!"Villeneuve aast op F1-stoeltje

Jacques Villeneuve wil terugkeren in de Formule 1. De Canadees zegt weer van de sport te houden en wil bij een van de nieuwe teams een stoeltje bemachtigen. Hij reed eerder in de Formule 1 onder meer voor het team van Williams waarmee hij in 1997 de wereldtitel pakte.

Met de huidige regelgeving denkt Villeneuve in het voordeel te zijn ten opzichte van jonge rijders. "Ik ben coureur en dat zal ik altijd blijven. Daarom wil ik terugkeren in de Formule 1. Ik ben alleen geïnteresseerd in rijden en alle regels helpen me. Met de testban zijn ervaren rijders handig. Ik kan niet zeggen wat er gaan gebeuren, maar ik ga er voor," zei Villeneuve in Autosprint.

"In mijn ogen zijn de auto's van nu leuker om naar te kijken en volgend jaar zal dat alleen maar beter worden. Het zal leuker zijn om ze te rijden, zeker met het verbod op bijtanken. Zonder elektronische hulpmiddelen kun je ze meer zien glijden: op deze manier is de show beter," zei de Canadees die pitstops en elektronica liever helemaal afgeschaft had zien worden.

Villeneuve zei ook waarom hij weer van de Formule 1 is gaan houden. "De menselijke factor test weer, zoals het vroeger was. Toen ik de F1 verliet was het niet leuk meer. Het rijden was nog wel leuk, maar alles er omheen niet meer. Je praatte een half uur met je engineer en daarna vertelde de computer wat de set-up zou moeten worden. Ik ben het type persoon dat een uitgesproken mening heeft en op het laatst was dat gewoon erg lastig."

De Canadees ziet nog wel een verbeterpunt in de huidige Formule 1. "De atmosfeer lijkt nu erg saai als je het vanaf de buitenkant bekijkt. Niemand is echt uitgesproken en daarmee verlies je fans. Mensen willen gladiatoren zien in plaats van dat ze allemaal van elkaar lijken te houden. In het echt willen ze iedereen verslaan."

Watchmen: The end is Nigh 2 te verkrijgen in veel vormen

Een paar maanden geleden verscheen de film van de comic Watchmen wat natuurlijk samen ging met de release van een game. Daar zou het niet bij gaan blijven want de game zou verschillende delen bevatten. Binnenkort zal het tweede deel uitkomen in veel verschillende vormen.

Zo zal de game te downloaden zijn. Op de PC is dat mogelijk vanaf 29 juli en op de Playstation 3 een dagje later. De versie via Xbox Live zal pas een maand later verschijnen op 26 augustus. Waarom deze versie is vertraagd is niet bekend. De game zal via de digitale weg ongeveer 15 euro gaan kosten.

Toch kunnen mensen met een Xbox 360 altijd nog de game in de winkels kopen. Daar verschijnt de game samen met het eerste deel voor de Playstation 3 en de Xbox 360 tegelijkertijd op 24 juli. Je betaalt dan wel twee keer zoveel want daar zal de game ongeveer 30 euro gaan kosten.

Alsof dat nog niet genoeg is kunnen mensen met een Playstation 3 ook nog eens de game samen met de film op Blu-ray kopen. Hoeveel deze "Complete Experience" gaat kosten is niet bekend.

OM in cassatie tegen vrijspraak De Kachel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft cassatie ingesteld tegen de vrijspraak door het gerechtshof Leeuwarden van het Groningse rookcafé De Kachel. Dat heeft het OM vandaag laten weten. Het OM had eerder een boete geëist van 1.200 euro en voorwaardelijke stillegging.

Het gerechtshof sprak De Kachel op 3 juli vrij. De rechtbank Groningen had op 20 februari nog een geldboete en voorwaardelijke stillegging van de onderneming opgelegd.

In een vergelijkbare zaak - de vrijspraak van café Victoria in Breda - heeft het OM enige tijd geleden ook cassatie ingesteld.

OM in cassatie tegen Gronings rookcafé  (foto: ANP)

FOTA wil fans horen over regels

De Formule 1-teams vertegenwoordigd in de FOTA willen de fans gaan horen over mogelijke reglementswijzigingen die in de toekomst plaats moeten gaan vinden, zo zegt iemand binnen de FOTA. McLaren-teambaas Martin Whitmarsh zal het initiatief gaan ondersteunen.

Hiermee kan de FOTA volgens de Brit wederom botsen met de FIA en de commerciële rechtenhouder FOM die eigen regels willen. "De FOTA heeft al een eerste onderzoek gehouden, wat echt fantastisch werk was," zei Whitmarsh. "We vroegen toen niet alleen de fans met een passie voor de sport, maar ook die gepaste interesse hadden, wat wilden zij van de Formule 1? We vroegen hoe we de sport, show en technologie beter konden maken."

Dit schoot de FIA en FOM in het verkeerde keelgat, maar ondanks dat bereikte de FOTA een akkoord met de organisaties, zodat de teams in 2010 gewoon weer aan de start verschijnen. Toch is het volgens de McLaren-teambaas noodzaak dat er naar de fans geluisterd wordt, want zij worden wel eens vergeten.

"De Formule 1 zit vol met politiek en ego's, maar hopelijk kunnen we nu samen beginnen te werken. Niet alleen de teams, maar ook de FIA en FOM moeten de sport verbeteren. Daarnaast moeten we beter gaan luisteren naar de fans. Veel veranderingen zijn de laatste jaren doorgevoerd zonder naar de wensen van de fans te luisteren. Deze hebben we niet goed genoeg meegenomen en hopelijk zien we er in de toekomst wel veel van terug."

Slingeren met je bionische arm vanaf volgende week

Bionic Commando is al een tijdje uit voor de Playstation 3 en Xbox 360. In de game slinger je met een bionische arm door 3D omgevingen en zul je veel tegenstanders tegen komen die allemaal een kopje kleiner gemaakt moeten maken. Zoals tegenwoordig gebruikelijk is geworden verschijnt de PC versie pas later op de markt. Nu is bekend geworden wanneer we Bionic Commando op de PC kunnen verwachten.

De game ligt vanaf volgende week, 17 juli, in de winkels. Wil je weten of de game iets voor jou is, lees dan onze review voor de Xbox 360 versie.

Australisch dorp verbiedt water uit flessen

Het Australische dorp Bundanoon gaat de verkoop van water in flessen verbieden. Het is voor zover bekend de eerste plaats ter wereld die deze stap zet.

Voor bijvoorbeeld een flesje Perrier of mineraalwater uit Bundanoon zelf moet men straks elders wezen. Een van de initiatiefnemers, John Dee van de groep Do Something (Doe Iets), zei dat het besluit van vandaag door milieuoverwegingen is ingegeven. Het dorp staat er helemaal achter volgens Dee. Hij bereikte met Do Something eerder dat het dorp Coles Bay op Tasmanië plastic zakken verbood.

Bundanoon beschikt over een ondergronds waterreservoir. Het verbod is een reactie op de recent aangekondigde plannen van een drankonderneming. Die wilde het water van Bundanoon aanboren en naar Sydney brengen om het daar in plastic flessen te bottelen. Het zou dan in vrachtauto’s naar Bundanoon worden gereden om er als mineraalwater te worden verkocht. Zonde van de inspanningen, de brandstof en het plastic, meende Dee.


Australisch dorp verbiedt water uit flessen  (foto: DAG)

Parker bijna van FC Twente

FC Twente staat op het punt aanvaller Bernard Parker aan te trekken, zo meldt Voetbal International. De Tukkers zijn het met Thanda Royal Zulu zo goed als eens over een transfer van de 23-jarige international van Zuid-Afrika.

Parker vestigde onlangs tijdens het toernooi om de Confederations Cup de aandacht op zich door twee keer te scoren in de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Zuid-Afrika sloot het toernooi in eigen land af op de vierde plaats.

Bij Thanda loopt het contract van Parker door tot medio 2013. Voor zijn Zuid-Afrikaanse werkgever scoorde de aanvaller 29 keer in 116 competitieduels. Het Servische Rode Ster Belgrado huurde Parker het afgelopen half jaar, maar de Serviërs hadden niet voldoende financiële middelen om hem definitief vast te leggen.

FC Twente legt één miljoen euro op tafel voor Parker en is na Nicky Kuiper, Nashat Akram en Luuk de Jong de vierde aankoop van de club uit Enschede deze zomer.

Straf: zeven jaar niet zat worden

Na meerdere overtredingen begaan te hebben in dronken toestand, heeft een Britse man van de rechter te horen gekregen dat hij gedurende zeven jaar niet meer dronken mag worden. Tot nu toe werd de man elf keer opgepakt voor vergrijpen als wildplassen en openbare dronkenschap.

De rechter strafte de 45-jarige man uit Redhill in Surrey door hem een zogeheten 'Anti Social Behaviour Order' (ASBO) op te leggen. Door een ASBO op te leggen kan een rechter iemand verbieden bepaald, al dan niet strafbaar, gedrag te vertonen, bijvoorbeeld vandalisme of een bepaald gebied betreden.

Voor deze man betekent de straf dat hij zich niet meer in cafés mag vertonen en dat hij geen alcohol bij zich mag hebben. Buurtbewoners die zien dat hij zijn ASBO overtreedt, wordt verzocht dit te melden bij de politie.

FC Utrecht uit op revanche

FC Utrecht kan zijn borst nat maken na de loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg van Ton du Chatinier speelt thuis tegen Angstgegner FC Groningen, de ploeg die FC Utrecht drie jaar op rij uit Europa hield.

"Een pittige loting, maar ook een mooie uitdaging", zegt Ton du Chatinier, de oefenmeester van de Domstedelingen, op de website van zijn club. "We hadden aanmerkelijk gemakkelijker kunnen loten, maar het voordeel is ook dat we direct een van de concurrenten treffen."

Afgelopen seizoen verloor FC Utrecht in Groningen met 4-0 in de play-offs voor de Europa League. "We kunnen ons revancheren voor die nederlaag. Een voordeel is dat we thuis spelen. FC Groningen-uit of -thuis is toch een verschil, dat zag je ook in de play-offs. Sinds die twee duels is er wel het nodige veranderd. Wij hebben er een aantal nieuwe spelers bijgekregen en FC Groningen is een paar spelers kwijtgeraakt."

De wedstrijden in de tweede ronde worden gespeeld tussen 22 en 24 september.

Google komt met besturingssysteem

Zoekmachine Google werkt aan een eigen besturingssysteem voor pc's. Daarmee pakt het internetbedrijf de handschoen op in een poging de dominantie van Microsoft te doorbreken. Het nieuwe besturingssysteem moet in de tweede helft van volgend jaar beschikbaar zijn.

Het nieuwe systeem gaat Google Chrome Operating System heten. De nieuwe software wordt gebaseerd op Linux, software waarvan de broncode op internet vrij te verkrijgen is. Google werkt aan het nieuwe systeem met verschillende producenten.

Kijk ook in de Digital Corner op het FOK!forum.

'Berg naar HSV'

Marcus Berg verruilt de Eredivisie mogelijk voor de Bundesliga. De Zweedse spits kan een overstap maken naar Hamburger SV. In Duitsland ligt een contract voor vijf seizoenen klaar voor de FC Groningen speler.

In Nederland werd de spits ook al met AZ en Ajax in verband gebracht. Maar na zijn sterke optreden op het jeugd-EK had hij de clubs voor het uitzoeken. Berg maakte in vier wedstrijden op het eindtoernooi zeven doelpunten. Ook bij FC Groningen was Berg de afgelopen twee seizoenen goed op dreef. Hij scoorde 32 doelpunten in 56 wedstrijden.

Berg zou bij HSV de tweede aanwinst uit de eredivisie kunnen worden. Eerder deze week haalde de Noord-Duitse formatie Eljero Elia op bij FC Twente.

Prijs Playstation 3 gefocust op lange termijn

De prijs van de Playstation 3 blijft een onderwerp van veel discussie. Één ding is zeker: Sony zal de prijs moeten laten zakken om goed te kunnen concurreren met de Wii en Xbox 360. Ondanks dat de iedereen vindt dat dit niet snel genoeg kan gebeuren vinden ze bij Sony dat dit nog niet nodig is.

Jack Tretton zegt dat het mensen alleen denken aan de korte-termijn terwijl ze bij Sony een tien-jarig plan in gedachten hebben. De console is namelijk nog maar drie jaar oud en is in die tijd van $ 599 naar $ 399 gegaan. Volgens Tretton zijn ze er van overtuigd dat de keuzes die ze maken goed zijn voor de lange termijn en dat ze op den duur alle consumenten op deze manier kunnen bereiken.

Volgens Tretton gelden er hele andere regels als je een console voor zo lang op de markt wil houden. Zo is het bijvoorbeeld minder belangrijk om bepaalde games winstgevend te maken omdat deze dienen om bepaalde aspecten van de console te promoten. Daarnaast is het moeilijk om bepaalde games in verkoopcijfers te vergelijken met andere games. Tretton noemt het voorbeeld van The Last Guardian. Als deze uitkomt is het een stuk minder belangrijk hoe goed deze verkoopt maar staan zulke games symbool voor de diversiteit op de console.

Brand in vuurwerkfabriek India

In de Indiase deelstaat Tamil Nadu zijn zeker zeventien mensen om het leven gekomen bij een brand in een vuurwerkfabriek. Ook raakten 21 mensen gewond.

Bij het inpakken van vuurwerk ging gisteravond iets mis, waardoor er een explosie plaatsvond. De vuurwerkfabriek in de stad Madurai, op vijfhonderd kilometer van de hoofdstad Chennai van Tamil Nadu,  vloog vervolgens in brand, waarna nog meer explosies volgden. Het gebouw stortte uiteindelijk in.

Rechtszaak over vorm Bountyrepen

Voor het Europees Hof van Justitie dient vandaag een rechtszaak over de vorm van een Bountyreep. Volgens fabrikant Mars is de vorm van de reep uniek, en mag een andere producent deze dus niet zomaar namaken.

In 2003 schreef Mars de vorm van Bounty in als beschermd merk in de Europese Unie. Het Merkenbureau oordeelde echter dat de vorm niet bijzonder genoeg was, nadat concurrent Ludwig Schokolade uit Duitsland bezwaar had aangetekend tegen de registratie.

Om alsnog te voorkomen dat elke chocoladefabrikant repen mag maken die vrijwel identiek zijn aan de Bountyrepen, is Mars nu dus naar het Europees Hof gestapt. Volgens Mars moet de concurrentie land voor land aantonen dat de reep niet uniek zou zijn.

Potter-films leverden al 3,2 miljard euro op

De voorgaande vijf Harry Potter-films brachten tot nu toe al 3,2 miljard euro op. Filmexperts verwachten dat de komende film, Harry Potter and the Halfblood Prince (Harry Potter en de Halfbloed Prins), die volgende week in Nederland in première gaat ook een enorm kassucces wordt.

Alle films apart leverden al vele miljoenen euro's per film op. In de film Harry Potter and the Halfblood Prince komen de werelden van Dreuzels en tovenaars dichter bij elkaar en Harry krijgt, via lessen van Perkamentus, meer te weten over het verleden van Voldemort.


Potter-films leverden al 3,2 miljard euro op (foto: ANP)

Kampioenen-PC nodig voor Champions Online

Binnenkort kunnen gamers de wereld een stukje veiliger of verrotter maken met Champions Online, een MMORPG gebaseerd op de Champions pen & paper-RPG. In deze game kun je je eigen superheld of -schurk samenstellen en zijn of haar aartsvijand ontwerpen.

Om dit alles voor elkaar te krijgen zul je wel een PC in huis moeten halen, als je dat nog niet hebt. Misschien denk je "ja, maar wat voor PC moet ik dan hebben?" en gelukkig zijn de systeemeisen voor Champions Online bekend gemaakt zodat je wat gerichter kan winkelen. Reken maar op een vrij stevige gaming-PC, zoals je hieronder kunt zien:

Minimum System Requirements

* OS: Windows XP/Vista
* CPU: 2.5GHz Single Core or 1.8GHz Dual Core
* Memory: 1GB RAM
* Video: NVIDIA GeForce 7800 / ATI Radeon X700 or HD / Intel Graphics with Dual Core
* Sound: DirectX Compatible Soundcard
* HDD: 5GB Free Disk Space
* Network: ADSL / Cable Modem
* Disc: DVD-ROM
* Driver: DirectX 9.0c

Recommended System Configuration

* OS: Windows XP/Vista
* CPU: 2GHz Dual Core or Better
* Memory: 2GB RAM or Better
* Video: NVIDIA GeForce 8800 or Better / ATI Radeon HD3850 or Better
* Sound: DirectX Compatible Soundcard
* HDD: 5GB Free Disk Space
* Network: ADSL / Cable Modem or Better
* Disc: DVD-ROM
* Driver: DirectX 9.0c

Bus GVU beschoten, ruit kapot

Een bus van de GVU is beschoten in de Utrechtse wijk Ondiep. Dit meldt de Utrechtse afdeling van de Vakbond FNV. De schietpartij zou afgelopen weekend al plaats hebben gevonden, maar de vakbond meent dat het incident bewust uit het nieuws is gehouden.

Busmaatschappij GVU heeft het verhaal nog niet kunnen bevestigen, maar zegt wel dat er een bus in de garage staat met een kapotte ruit. Het afdelingsbestuur van de vakbond laat weten foto's in handen te hebben waarop de bus met kogelgat te zien is. Later op de dag zou er meer bekend moeten worden over dit vermoedelijke schietincident.

De foto's van de bus zijn hier te vinden.

[Upd] A28 tussen Zwolle en Amersfoort afgesloten

Wegens een ongeval is de snelweg A28 vanochtend in de richting van Zwolle naar Amersfoort afgesloten. Deze afsluiting zal waarschijnlijk nog heel de ochtend duren. Wie met de auto richting Amersfoort wil reizen, wordt omgeleid via de A50 naar Apeldoorn.

Het ongeval vond plaats ter hoogte van strand Nulde. Meerdere voertuigen zijn bij de aanrijding betrokken. De politie kon nog geen mededelingen doen over de precieze oorzaak van het ongeval.

Update 09.01 uur:
De weg tussen Zwolle en Amersfoort is inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer. De oorzaak van de afsluiting was een ongeval waarbij een vrachtwagen ter hoogte van Strand Nulde een persoon aanreed die op de weg liep. Vermoed wordt dat het gaat om een zelfdoding.Toen de weg was afgezet, vond even verderop nog een ongeval plaats: twee voertuigen botsten hier op elkaar. Een van de inzittenden is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

 

Film: Brüno

Het zal je vast niet zijn ontgaan: Sacha Baron Cohen is terug! Niet als Ali G, niet als Borat, maar deze keer als de homoseksuele modeverslaggever uit Oostenrijk: Brüno. Ook Cohen’s laatste creatie is niet onopgemerkt gebleven in de media. Zo zou hij een vrouw een hersenbloeding hebben bezorgd, heeft hij zich de woede van homo-activisten op de hals gehaald en was er onlangs het incident met Eminem bij de MTV Awards, welke later in scène gezet bleek te zijn. Ook werd op het laatste moment nog een stuk uit de film gehaald: er zat een scène in waarin Brüno Latoya Jackson interviewde en Michael Jackson belachelijk maakte. Uit respect voor Jackson is dit gedeelte verwijderd.

Wesley en Yolanthe innig op foto

Nee, we hebben niks met elkaar. We zijn gewoon vrienden, Belachelijk. Dit is een greep uit het rijtje ontkenningen dat Wesley Sneijder en Yolanthe een relatie zouden hebben. Privé heeft de twee echter gespot op vakantie.

De foto's laten zien dat dit niet zomaar een vriendschap is, aldus Evert Santegoeds. "Het gaat er heftiger aan toe dan in menig echte relatie, zeg maar." Afgelopen week ontkende Sneijder nog dat er iets was tussen hem en de presentatrice. Sneijder en Yolanthe zijn op vakantie in Portugal. Bekijk hier de cover met de innige pose.

Tipgeld van 20.000 euro voor moord Spaubeek

Wie de gouden tip heeft die leidt tot de oplossing van de moord op Marie-José Mullens in Spaubeek afgelopen mei, kan een beloning van twintigduizend euro tegemoet zien. Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht meldt dat.

Mullens (56) werd half mei dood aangetroffen bij een brand in haar huis aan de Zandstraat in de Limburgse plaats. Ze lag in de badkuip en was door geweld om het leven gebracht. De deur naar het huis was geforceerd en vermoedelijk werd de brand aangestoken om de moord op de vrouw te verdoezelen.

De auto van Mullens werd in de buurt van haar huis teruggevonden, maar deze stond op een ongebruikelijke plaats wat vragen oproept bij de politie. De avond voor de moord was Mullens met de auto naar een eindexamenfeest geweest, maar getuigen laten weten dat de opvallende blauwgrijze cabriolet toen ook al op de plek waar de auto later gevonden werd stond.

Wie meer wil weten over deze zaak, kan kijken op de website van Opsporing Verzocht. Mocht je een tip hebben voor de politie, dan kan je contact opnemen via het gratis telefoonnummer van de politie Limburg-Zuid 0800-6070.

'Melo naar Juventus'

Volgens Sky Sport Italia neemt Juventus middenvelder Felipe Melo over van Fiorentina voor 20 miljoen euro. Daarbij zou La Viola ook de volledige rechten over Marco Marchionni hebben gekregen.

Sky Sports Italia geeft aan dat de overeenkomst helemaal rond is en dat de officiële bevestiging morgen volgt. Felipe Melo heeft een contract getekend dat 2,6 miljoen euro per jaar waard is.

Aanvankelijk wilde Juve een andere speler aan de selectie toevoegen. Gaetano D'Agostino van Udinese was het doel van Juventus, maar bleek uiteindelijk onhaalbaar. Felipe Melo werd dus het alternatief. De Braziliaan zou ook in de belangstelling van Arsenal hebben gestaan.

Volgens Sky Sports Italia hebben de bianconeri het juiste bod gedaan en mag de ploeg uit Turijn zich de eigenaar van Felipe Melo noemen.

Aanklager Plooij wordt 24/7 bewaakt na bedreiging

Officier van justitie Koos Plooij wordt zwaar bewaakt, melden De Pers en De Telegraaf vandaag. De dreiging volgt op bedreigingen richting zijn persoon, enkele weken geleden. Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over deze bedreiging of wie er achter zit.

Bronnen van De Telegraaf melden dat de dreigers gezocht moeten worden in de kringen rond Willem Holleeder, de topcrimineel tegen wie Plooij het jaren lang opnam in de rechtbank.

In en rond de rechtszaal in Haarlem waar Koos Plooij gisteren aan het werk was, hingen vier beveiligers rond. Plooij was een van de aanklagers in een zaak tegen Orminda S., verdacht van het witwassen van geld van Willem Endstra.

Eerder werd al bekend dat VVD-Kamerlid Fred Teeven (voorheen ook officier van justitie) extra beveiliging kreeg wegens bedreigingen. De Pers zegt bronnen gesproken te hebben die wisten te vertellen dat de bedreigingen van Plooij en Teeven met elkaar te maken hebben.

In 2003 stond Plooij ook al eens onder speciale beveiliging, omdat er criminelen waren die gedreigd hadden hem te vermoorden.


Aanklager Plooij wordt 24/7 bewaakt na bedreiging  (foto: DAG)

Gezocht: blote tv-omroepsters

In Groot-Brittannië is een televisiestation op zoek naar tv-omroepsters die drie nachten in de week willen werken voor 255 euro per nacht. Het enige addertje is wel, dat de vrouwen halfnaakt op de buis moeten verschijnen.

In een advertentie op de vacaturesite Jobcenter Plus Web staat dat het televisiestation op zoek is naar een 'erotische televisiepresentatrice'. In de vacaturetekst is wel de waarschuwing opgenomen dat het werk 'voor sommige mensen beschamend kan zijn'.

De sollicitant zal halfnaakt moeten zijn, goede communicatieve vaardigheden hebben en live op televisie telefoontjes beantwoorden, zo meldt de advertentie. Niet geheel onbelangrijk is dat de vacature vermeldt dat 'de baan verder geen seksuele handelingen vereist'.

Braintraining voor tokkies


by GameBabe

Op een mooie lentedag stapte ik na een drukke week op vrijdagmiddag rond een uur of 3 in de trein. Ik klapte mijn laptop open en probeerde die laatste moeilijke problemen op te lossen, om zo de week te kunnen afsluiten.
Tegenover mij kwam een mevrouw met rode krullen zitten die haar DS open klapte. In een flits zag ik dat ze Big Brain Academy speelde. Ik concentreerde me weer op mijn lastige probleem. Op een gegeven moment haalde ze haar I-Pod koptelefoon uit haar oren en schakelde ze het geluid van haar DS in. Woef gil woef woef hoorde ik. De mevrouw herhaalde het: Woef gil woef woef. Verstoord keek ik op, weer kwam er een serie: woef gil boink gil. Vriendelijk vroeg ik: \"Mevrouw zou u alstublieft het geluid uit willen doen\", waarop ik als antwoord kreeg: \"Nee dat kan niet, voor dit spel heb je geluid nodig\". \"Wat een tokkie\", dacht ik.

Bekijk de ontwikkeling van Assassin's Creed 2

Assassin’s Creed 2 is een spel dat ontwikkeld wordt door Ubisoft voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Het onderstaande Developer Diary is de eerste in een rij van zes, aldus Ubisoft.

In deze video geeft een Assassin’s Creed 2 teamlid samen met een historicus, waarmee nauw is samengewerkt, meer informatie over Ezio Auditore Da Firenze, de hoofdpersoon van het spel. Je leert meer over zijn achtergrond en je kunt hem in actie zien.

Modemerk toont 'herboren' Britney Spears

Popster Britney Spears is opnieuw het gezicht van Candie's, een Amerikaans merk voor tienerkleding. In een fotocampagne van het modemerk oogt het idool weer even monter als in haar beginperiode. De modereportage van de 27-jarige ster circuleert sinds gisteren op het internet.

De sexy beelden, waarop Spears als een soort Barbie figureert, zijn digitaal bewerkt, meldden verschillende Amerikaanse media. De laatste jaren kwam Spears vooral in het nieuws door perikelen in haar privéleven. Zo belandde ze in een ontwenningskliniek en werd ze meerdere malen behandeld door psychiaters. Door al de besognes takelde ook het lichaam van de ster zienderogen af.

De advertenties van de zangeres verschijnen vanaf september in Amerikaanse bladen. De ster is al een paar jaar het gezicht van het modemerk.

Foto's zijn onder meer hier te vinden.

Studenten frauderen op grote schaal

Studenten en hun ouders gaan massaal creatief om met de studiefinanciering. Door studenten bij familieleden op het adres in te schrijven, hebben de studenten afgelopen collegejaar vermoedelijk voor ruim tachtig miljoen euro 'uitwonendenbeurs' ten onrechte ontvangen. De PvdA concludeerde dit op basis van een inventarisatie onder sociaal rechercheurs.

"Dit gaat om massale fraude en het breidt zich als een olievlek uit", laat PvdA-Kamerlid Hans Spekman weten. Zijn partij meent ook dat de Informatie Beheer Groep (IB-groep) 'tandeloos' is en vindt dat minister Plasterk van Onderwijs onmiddellijk in moet grijpen. "Het is ontzettend lonend omdat niemand wordt gepakt of hoeft terug te betalen. Daardoor is het normaal geworden om hiermee te frauderen", vervolgt Spekman.  

Nederland kent ruim 250.000 uitwonende studenten met een basisbeurs. De PvdA schat dat er zeker 40.000 fraudeurs tussen zitten. Deze studenten gaan zogenaamd op kamers, waardoor ze 1920 euro extra studiefinanciering per jaar ontvangen. Deze frauderende studenten blijven echter gewoon bij hun ouders wonen en het adres dat zij opgaven als 'uitwonend', is veelal het adres van familie of kennissen.  

De sociaal rechercheurs die ingeschakeld werden voor het onderzoek hebben verschillende gevallen aan het licht gebracht. Dit was 'bijvangst' bij onderzoeken naar ondermeer bijstandsfraude. "Zij (de sociaal rechercheurs, red.) geven dit wel door aan de IB-groep, maar met die informatie wordt niets gedaan", aldus Spekman. De IB-groep bevestigt dit: "Wij hebben geen opsporingscapaciteit en kijken alleen of het administratief klopt."

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, en stelt een lastige vraag. Vandaag over de vraag, hoe humaan het eigenlijk is om een levenslang gestrafte gratie te verlenen:

Het is verschrikkelijk, om al op je vijftigste te sterven. En dan doel ik niet alleen op Michael Jackson. Slechts 50 jaar oud worden is voor iedereen verschrikkelijk. Maar dat betekent nog niet, dat medelijden altijd op zijn plaats is.

De koningin verleende gratie aan een vijftigjarige gevangene, die tot levenslang was veroordeeld. In het algemeen verblijft een ter dood veroordeelde tot zijn sterfdag in de gevangenis. Daarom heet zo’n straf ook “levenslang”. De man in kwestie was tot zijn levenslange celstraf veroordeeld omdat hij twee mensen had vermoord.

Kieslokalen openen hun deuren in Indonesië

In Indonesië zijn vanmorgen de stembureaus opengegaan voor de presidentsverkiezingen. Het is de tweede keer dat de Indonesische bevolking haar president rechtstreeks mag kiezen sinds de val van het Soeharto-regime.

Ruim 176 miljoen mensen hebben stemrecht. De eerste kieslokalen gingen om 07.00 uur (middernacht Nederlandse tijd) open in Papoea en West-Papoea, de meest oostelijke provincies van het eilandenrijk. Later volgen de provincies in andere tijdzones. In alle kiesdistricten wordt tussen 07.00 uur en 12.00 uur gestemd.

Waarnemers verwachten dat de zittende president Susilo Bambang Yudhoyono wordt herkozen.

Indonesië naar de stembus  (foto: ANP)
 

Telegraaf daagt Staat vanwege afluisteren

De Telegraaf stapt naar de rechter om af te dwingen dat de Algemene Inlichtingen en - Veiligheidsdienst (AIVD) stopt met het afluisteren van enkele van haar journalisten. Dat heeft de krant vandaag laten weten.

Het dagblad heeft samen met de Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Genootschap van Hoofdredacteuren een zaak aangespannen tegen de Nederlandse Staat die op 16 juli in Amsterdam dient.

De AIVD deed vorige maand een inval in de woning van Telegraaf-journaliste Jolande van der Graaf. Dat gebeurde naar aanleiding van de arrestatie van een medewerker en een oud-medewerker van de AIVD die ervan worden verdacht geheime informatie naar de journaliste te hebben gelekt.

Volgens De Telegraaf heeft de AIVD niet alleen de telefoon van Van der Graaf afgeluisterd maar werden ook de telefoons van hoofdredacteur Sjuul Paradijs en adjunct-hoofdredacteur Joost de Haas afgetapt. "Nu de vrije nieuwsgaring op het spel staat, trekt de landelijke journalistiek gezamenlijk op," aldus de krant vandaag.

De Telegraaf wil niet afgeluisterd worden  (foto: ANP)

De koffer in met Ryan

Voor mij in de rij twee meisjes in paniek. De koffer was te zwaar. En recht voor de incheckbalie opent één van haar koffer om vervolgens zenuwachtig op zoek te gaan naar spullen die de reis ingaan als handbagage. Nieuwsgierigheid zit in de menselijke natuur en de hele rij vlieggenoten gluurde dus mee naar de inhoud van die koffer. Een dertigtal voyeurs (ik geef toe, mijzelf incluis) zag twee neptieten bovenop de tassen van de plaatselijke winkels liggen.

Paris Jackson meteen wereldberoemd

Velen zijn het er over eens: het moment met Paris Jackson, de dochter van de twee weken geleden overleden popster Michael, was het hoogtepunt van de herdenkingsdienst die ook in Nederland was te zien.

Paris stond op het toneel toen haar ooms en tantes afscheid namen van haar vader. Een ontroerde Paris sprak ook even het publiek toe, ruim 2,5 miljard kijkers wereldwijd. "Sinds mijn geboorte was mijn vader de beste vader die je je kon voorstellen", was haar boodschap. Binnen 10 minuten stond het fragment online en werd er druk getwitterd over Paris. Ook vele nieuwsprogramma's en websites spraken over Paris en haar speech.

Michael Jackson probeerde zelf altijd het leven van zijn kinderen af te schermen voor het publiek. Zo liepen Paris en haar broers Prince en Blanket jarenlang met maskers in het openbaar.Paris Jackson

Zomerverhalen Martin Bril verschijnen postuum

Bij Uitgeverij Prometheus verschijnt overmorgen postuum een boek van de onlangs overleden schrijver en columnist Martin Bril. Het betreft het boek 30 graden in de schaduw - zomerverhalen, aldus de uitgever gisteren.

Bril voltooide voor zijn overlijden op 22 april het manuscript van de vier korte verhalen die in het boek zijn gebundeld. 30 graden in de schaduw is volgens de uitgever een verzameling verhalen waarin Brils favoriete personages centraal staan. "Gewone mensen die lijden onder dagelijkse besognes als verveling, onbegrip, eenzaamheid en de bedwelmende hitte van een zomerdag."

Bril overleed op 49-jarige leeftijd aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij schreef aan een stuk door romans, columns, verhalen en gedichten, waarvoor hij verschillende keren is gelauwerd. Ook was hij een graag geziene gast in tv-programma's. Voor de Volkskrant schreef hij een dagelijkse column.

Martin Brils Zomerverhalen verschijnen postuum  (foto: ANP)

Albino haas gezien in bietenveld Groningen

In Nederland is hij volgens experts nog niet eerder gezien: een albino haas. Fotograaf Mark Schuurman had de 'primeur'; hij zag er eentje, afgelopen zondagavond in een suikerbietenveld op het platteland in Noord-Groningen. Dat heeft de Zoogdiervereniging gisteren laten weten.

Het diertje, dat helemaal wit is, is een zeldzaamheid in de natuur, aldus de hazendeskundige van de vereniging. "Van andere diersoorten zijn wel vaker albino's waargenomen, van albino hazen zijn uit heel Europa slechts enkele gevallen beschreven. Een albino haas is in Nederland voor zover ik weet nog nooit gemeld."

Fotograaf Schuurman wil niet kwijt waar hij precies de albino heeft gezien, uit angst dat er veel mensen naar het gebied komen om het beestje te zoeken. Albinisme wordt veroorzaakt door een mutatie in de genen, waardoor het dier geen kleurstoffen meer aanmaakt. Als gevolg daarvan kunnen de haren, ogen en huid (gedeeltelijk) wit zijn.

Albino haas gezien in Groningen  (foto: ANP)

Valdés verlengt contract bij FC Barcelona

Victor Valdés blijft toch eerste keeper bij FC Barcelona. De Spanjaard, die nog een verbintenis had tot 2010, verlengde dinsdag zijn contract tot medio 2014. De Catalaanse club maakte ook bekend dat er een afkoopsom van 150 miljoen euro is opgenomen in zijn contract.

Voorzitter Joan Laporta was te spreken over het behouden van de naar eigen zeggen 'beste keeper van de wereld'. "Dit is een grote dag voor Barça", aldus Laporta. De 27-jarige Valdés debuteerde in 2002 onder trainer Louis van Gaal.

De onderhandelingen over een nieuwe verbintenis verliepen stroef omdat de doelman volgens berichten in de Spaanse media alleen akkoord ging met een jaarsalaris van negen miljoen euro, terwijl Barça niet verder wilde gaan dan zeven miljoen euro. Uiteindelijk heeft Valdés met het laatstgenoemde bedrag toch genoegen genomen.

Easteregg na 26 jaar gevonden

Na lang zoeken heeft de gamer Don Hodges een goed verstopte easteregg gevonden in de Atari 8-bit-versie van Donkey Kong.

De website Digital Press loofde $75,- uit aan degene die de stokoude easteregg wist te ontdekken. Voor Hodges was dit een rede om op zoek te gaan naar het grote geheim: de initialen van een Atari programmeur uit de jaren '80, Landon M. Dyer (LMD). Deze had al toegegeven dat hij zijn initialen in het spel verstopt had, maar tot op heden wist nog niemand het op te roepen:

"There's an Easter egg [in the Donkey Kong port], but it's totally not worth it, and I don't remember how to bring it up anyway."

Heb jij toevallig een oude Atari liggen, en nog wat tijd over? Dan vind je hier de manier om de easteregg te vinden.


LMD, ofwel Landom M. Dyer
Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.