Elia: "HSV is drie keer groter dan Twente"

In een gesprek met Voetbal International heeft Eljero Elia laten weten zeer onder de indruk te zijn van zijn nieuwe werkgever Hamburger SV.

De omvang en de populariteit van Die Rothosen vielen de aanwinst meteen op. "Ik heb de afgelopen dagen aan alles gemerkt hoe groot HSV is. Het stadion, de begroting, de faciliteiten. Het is wel drie keer de omvang van wat ik bij FC Twente gewend was", aldus de rappe flankspeler tegenover Voetbal International.

In een gesprek met HSV-trainer Bruno Labaddia kreeg Elia te horen dat hij een andere rol toebedeeld krijgt dan bij Twente. "De trainer zei dat ik een vrije rol achter de centrumspits mag vervullen. Dat is voor mij een nieuwe uitdaging. Bij FC Twente was ik puur linksbuiten."

"Ik wil volgend jaar met het Nederlands elftal naar het WK", toonde de aanvaller zich strijdbaar. "Wat dat betreft is mijn transfer naar HSV een goede ontwikkeling. Bondscoach Bert van Marwijk zei laatst dat ik moest bewijzen ook op een hoger niveau met druk te kunnen omgaan."