Slot op zijspoor bij Sparta

Arne Slot is op een zijspoor beland bij Sparta Rotterdam. De nieuwe trainer Frans Adelaar heeft de middenvelder laten weten dat hij mag uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Adelaar is in het Algemeen Dagblad helder in zijn uitleg: " Slot is voorbijgestreefd door enkele grote talenten en er is nog veel meer concurrentie voor hem op komst. Hij mag dus vertrekken bij Sparta. Als ik een jonge gozer als Lerin Duarte zie, dan ben ik zeer benieuwd naar zijn werkelijke mogelijkheden. Die jongen komt er heel snel aan. En natuurlijk moet Arne straks niet bij Jong Sparta spelen. Daar heeft hij niets aan en bovendien remt hij dan de ontwikkeling van een jong talent."

Slot is het bepaald niet eens met zijn trainer eens en denkt dan ook nog niet aan een transfer: "Ik weet zeker dat ik de trainer nog kan overtuigen. Dat zal ik dan ook doen. Ik ben en blijf strijdbaar. Nee, ik deel de mening van de trainer absoluut niet, maar dat is niet belangrijk. Ik heb in heel mijn loopbaan van veertien jaar moeten vechten tegen twijfels bij trainers en publiek."

De dertigjarige Slot kwam in de zomer van 2007 van NAC Breda naar Sparta. In het seizoen 1995/96 begon hij zijn profloopbaan bij FC Zwolle. De middenvelder uit Bergentheim speelde in totaal 360 competitiewedstrijden op beide Nederlandse profniveaus en maakte daarin 77 goals.