Prijs Playstation 3 gefocust op lange termijn

De prijs van de Playstation 3 blijft een onderwerp van veel discussie. Één ding is zeker: Sony zal de prijs moeten laten zakken om goed te kunnen concurreren met de Wii en Xbox 360. Ondanks dat de iedereen vindt dat dit niet snel genoeg kan gebeuren vinden ze bij Sony dat dit nog niet nodig is.

Jack Tretton zegt dat het mensen alleen denken aan de korte-termijn terwijl ze bij Sony een tien-jarig plan in gedachten hebben. De console is namelijk nog maar drie jaar oud en is in die tijd van $ 599 naar $ 399 gegaan. Volgens Tretton zijn ze er van overtuigd dat de keuzes die ze maken goed zijn voor de lange termijn en dat ze op den duur alle consumenten op deze manier kunnen bereiken.

Volgens Tretton gelden er hele andere regels als je een console voor zo lang op de markt wil houden. Zo is het bijvoorbeeld minder belangrijk om bepaalde games winstgevend te maken omdat deze dienen om bepaalde aspecten van de console te promoten. Daarnaast is het moeilijk om bepaalde games in verkoopcijfers te vergelijken met andere games. Tretton noemt het voorbeeld van The Last Guardian. Als deze uitkomt is het een stuk minder belangrijk hoe goed deze verkoopt maar staan zulke games symbool voor de diversiteit op de console.