Rooijakkers' operatie gelukt

In de nacht van dinsdag op woensdag is Piet Rooijakkers geopereerd in het Lapeyronie-ziekenhuis in Montpellier. De Skil-Shimano-renner kwam ten val tijdens de ploegentijdrit van de Tour de France gisteren. Hij blijkt een breuk in zijn rechterringvinger en een drievoudige breuk in zijn linkeronderarm opgelopen te hebben.

In een operatie van maar liefst zeven uur werden de onderarm en de vinger gezet. De verwachting is dat de 28-jarige wielrenner uit Gerwen nog twee tot drie dagen in het ziekenhuis moet blijven. De teamarts van Skil, Edwin Achterberg, denkt dat het herstel twee tot drie maanden duurt. "Het was een hele gecompliceerde breuk omdat zijn arm en vinger op meerdere plaatsen gebroken waren. Maar naar alle verwachtingen komt het wel weer helemaal goed met hem."

Achterberg was met Rooijakkers mee naar het ziekenhuis dinsdagavond. "Piet was erg aangeslagen, het rijden van de Tour was toch een jongensdroom. Hij was in vorm en de laatste dagen ging het ook heel lekker", aldus de arts.