Villeneuve aast op F1-stoeltje

Peterselieman
Jacques Villeneuve wil terugkeren in de Formule 1. De Canadees zegt weer van de sport te houden en wil bij een van de nieuwe teams een stoeltje bemachtigen. Hij reed eerder in de Formule 1 onder meer voor het team van Williams waarmee hij in 1997 de wereldtitel pakte.

Met de huidige regelgeving denkt Villeneuve in het voordeel te zijn ten opzichte van jonge rijders. "Ik ben coureur en dat zal ik altijd blijven. Daarom wil ik terugkeren in de Formule 1. Ik ben alleen geïnteresseerd in rijden en alle regels helpen me. Met de testban zijn ervaren rijders handig. Ik kan niet zeggen wat er gaan gebeuren, maar ik ga er voor," zei Villeneuve in Autosprint.

"In mijn ogen zijn de auto's van nu leuker om naar te kijken en volgend jaar zal dat alleen maar beter worden. Het zal leuker zijn om ze te rijden, zeker met het verbod op bijtanken. Zonder elektronische hulpmiddelen kun je ze meer zien glijden: op deze manier is de show beter," zei de Canadees die pitstops en elektronica liever helemaal afgeschaft had zien worden.

Villeneuve zei ook waarom hij weer van de Formule 1 is gaan houden. "De menselijke factor test weer, zoals het vroeger was. Toen ik de F1 verliet was het niet leuk meer. Het rijden was nog wel leuk, maar alles er omheen niet meer. Je praatte een half uur met je engineer en daarna vertelde de computer wat de set-up zou moeten worden. Ik ben het type persoon dat een uitgesproken mening heeft en op het laatst was dat gewoon erg lastig."

De Canadees ziet nog wel een verbeterpunt in de huidige Formule 1. "De atmosfeer lijkt nu erg saai als je het vanaf de buitenkant bekijkt. Niemand is echt uitgesproken en daarmee verlies je fans. Mensen willen gladiatoren zien in plaats van dat ze allemaal van elkaar lijken te houden. In het echt willen ze iedereen verslaan."