Braintraining voor tokkies

GameBabe

by GameBabe

Op een mooie lentedag stapte ik na een drukke week op vrijdagmiddag rond een uur of 3 in de trein. Ik klapte mijn laptop open en probeerde die laatste moeilijke problemen op te lossen, om zo de week te kunnen afsluiten.
Tegenover mij kwam een mevrouw met rode krullen zitten die haar DS open klapte. In een flits zag ik dat ze Big Brain Academy speelde. Ik concentreerde me weer op mijn lastige probleem. Op een gegeven moment haalde ze haar I-Pod koptelefoon uit haar oren en schakelde ze het geluid van haar DS in. Woef gil woef woef hoorde ik. De mevrouw herhaalde het: Woef gil woef woef. Verstoord keek ik op, weer kwam er een serie: woef gil boink gil. Vriendelijk vroeg ik: \"Mevrouw zou u alstublieft het geluid uit willen doen\", waarop ik als antwoord kreeg: \"Nee dat kan niet, voor dit spel heb je geluid nodig\". \"Wat een tokkie\", dacht ik.

Op station Bijlmer/Arena stapte ze uit. Mijn vermoeide vrijdagmiddag hersenen fantaseerden hoe het spel \"Braintraining voor tokkies\" eruit zou moeten zien. Het doel van het spel zou moeten zijn om mensen normen en waarden bij te brengen.

Aan jullie wil ik vragen welke spelcategorieën hierin zouden moeten zitten en hoe de minigames eruit zouden moeten zien. Denk bijvoorbeeld aan de categorieën: rekening houden met anderen en bijdragen aan de maatschappij. Als spel zou je bijvoorbeeld \"Wat is beter\" kunnen toevoegen. Hieronder een voorbeeld: