Aanklager Plooij wordt 24/7 bewaakt na bedreiging

Officier van justitie Koos Plooij wordt zwaar bewaakt, melden De Pers en De Telegraaf vandaag. De dreiging volgt op bedreigingen richting zijn persoon, enkele weken geleden. Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over deze bedreiging of wie er achter zit.

Bronnen van De Telegraaf melden dat de dreigers gezocht moeten worden in de kringen rond Willem Holleeder, de topcrimineel tegen wie Plooij het jaren lang opnam in de rechtbank.

In en rond de rechtszaal in Haarlem waar Koos Plooij gisteren aan het werk was, hingen vier beveiligers rond. Plooij was een van de aanklagers in een zaak tegen Orminda S., verdacht van het witwassen van geld van Willem Endstra.

Eerder werd al bekend dat VVD-Kamerlid Fred Teeven (voorheen ook officier van justitie) extra beveiliging kreeg wegens bedreigingen. De Pers zegt bronnen gesproken te hebben die wisten te vertellen dat de bedreigingen van Plooij en Teeven met elkaar te maken hebben.

In 2003 stond Plooij ook al eens onder speciale beveiliging, omdat er criminelen waren die gedreigd hadden hem te vermoorden.


Aanklager Plooij wordt 24/7 bewaakt na bedreiging  (foto: DAG)