FOTA wil fans horen over regels

Peterselieman
De Formule 1-teams vertegenwoordigd in de FOTA willen de fans gaan horen over mogelijke reglementswijzigingen die in de toekomst plaats moeten gaan vinden, zo zegt iemand binnen de FOTA. McLaren-teambaas Martin Whitmarsh zal het initiatief gaan ondersteunen.

Hiermee kan de FOTA volgens de Brit wederom botsen met de FIA en de commerciële rechtenhouder FOM die eigen regels willen. "De FOTA heeft al een eerste onderzoek gehouden, wat echt fantastisch werk was," zei Whitmarsh. "We vroegen toen niet alleen de fans met een passie voor de sport, maar ook die gepaste interesse hadden, wat wilden zij van de Formule 1? We vroegen hoe we de sport, show en technologie beter konden maken."

Dit schoot de FIA en FOM in het verkeerde keelgat, maar ondanks dat bereikte de FOTA een akkoord met de organisaties, zodat de teams in 2010 gewoon weer aan de start verschijnen. Toch is het volgens de McLaren-teambaas noodzaak dat er naar de fans geluisterd wordt, want zij worden wel eens vergeten.

"De Formule 1 zit vol met politiek en ego's, maar hopelijk kunnen we nu samen beginnen te werken. Niet alleen de teams, maar ook de FIA en FOM moeten de sport verbeteren. Daarnaast moeten we beter gaan luisteren naar de fans. Veel veranderingen zijn de laatste jaren doorgevoerd zonder naar de wensen van de fans te luisteren. Deze hebben we niet goed genoeg meegenomen en hopelijk zien we er in de toekomst wel veel van terug."