Stoica verkast naar Servië

RowanF1
De overstap van Alin Stoica naar Vojvodina Novi Sad is beklonken. De Roemeen gaat na een verblijf bij verschillende Belgische clubs zijn geluk beproeven in Servië.

Bij Vojvodina heeft hij een contract getekend voor één seizoen, dit met een optie voor nog een jaar. De ambities van zijn nieuwe club steekt hij niet onder stoelen of banken. "Wij willen ons gaan plaatsen voor de Champions League, " aldus het doel van de speler.

Stoica begon zijn voetballoopbaan bij Steaua Boekarest. Daar wist hij de scouts van RSC Anderlecht te overtuigen van zijn kwaliteiten, ondanks dat hij maar één keer in het eerste elftal van de Roemeense topclub mocht opdraven.

Daarnaast droeg hij ook het shirt van Club Brugge, Siena, Steaua Boekarest, AA Gent en Politehnica Timisoara. Bij Gent speelde hij zich in de kijker van Excelsior Moeskroen, waar hij de verwachtingen niet waar wist te maken.

Bij het Roemeense FC Brasov liet hij zien wel degelijk over de nodige voetbalkwaliteiten te beschikken, waarna hij de overstap naar Vojvodina maakte.