[Upd] Gesink heeft gebroken pols

Sally (Tessa)
Robert Gesink van de Rabobank-ploeg miste een bocht in een afdaling van de vijfde etappe van Cap d'Agde naar Perpignan in de Tour de France. De ploegleider, Frans Maassen, is bang dat Gesink een scheurtje in zijn pols heeft.

Tijdens de afdaling van een berg van de vierde categorie na ruim 120 kilometer koers, de Côte de Treilles, kon de Rabo-renner de bocht niet meer houden en hij knalde tegen de bergwand aan. Gesink voelde meteen aan zijn linkerpols, maar stapte toch weer op de fiets. Ondanks de hulp van zijn ploeggenoten Joost Posthuma en Grischa Niermann kon de Nederlander niet meer aanklampen en hij verloor ruim negeneneenhalve minuut.

Rabo-ploegleider Maassen zei in een interview tijdens de etappe dat het er niet zo goed uitzag: "Hij probeert nog wel de rit uit te rijden, maar het lijkt op een scheurtje in zijn linkerpols. Na de etappe gaan we een foto laten maken in het ziekenhuis."

Update:

Radio 1 heeft zojuist gemeld dat Robert Gesink de Tour de France heeft verlaten. De renner van Rabobank heeft naar verwachting een gebroken pols en zal vier tot zes weken niet in actie komen.