Kaloglu: "Had allang shirt van Vitesse thuis"

De selectie van Vitesse voor het aankomende seizoen krijgt aardig vorm. Sinan Kaloglu, de nieuwste aankoop van de Arnhemmers, geeft aan dat hij via Vitesse wil terugkeren in het nationale elftal van Turkije.

"Ik heb in 2006 en in 2007 mee mogen spelen met de Turkse nationale ploeg", vertelt de 28-jarige Turkse speler op de clubsite. "De laatste uitnodiging verdiende ik door een goede periode bij VfL Bochum. Ik weet dat de bondscoach mij volgt en ik spreek af en toe mensen van de nationale ploeg."

Kaloglu heeft goede hoop dat hij nog een keer mag opdraven in het nationale team. "In Turkije ben ik vaak verhuurd geweest en ik denk dat ik daardoor minder de kans heb gekregen om mij te laten zien. Als ik goed speel bij Vitesse, dan is de kans groot dat ik weer word opgeroepen."

Ook onthulde de speler dat er afgelopen seizoen al bijna een akkoord was met Vitesse. "Ik heb al geruime tijd een shirt van Vitesse met mijn naam erop thuis liggen. Vorig seizoen had ik al bijna mijn handtekening gezet onder een contract, maar op het laatste moment ging het niet door."

"Vitesse bleef mij volgen en daar ben ik ze erg dankbaar voor. De club zelf kende ik al veel langer. Vreemd? Nee hoor, de meeste mensen in Turkije kennen Vitesse. Dat komt onder meer door spelers als Pierre van Hooijdonk en Nikos Machlas."